B1 blogcsalád



Így lettem ballibből turbómagyar 8 lépésben

Főszerkesztői jegyzet

2015. szeptember 18. - Egyenlítő blog

"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán.

Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél. Mindenkinek van híre, véleménye, érzelme velük kapcsolatban. A legnagyobb közösségi oldalak és fórumok egyetlen témája ez most, és ennek bizonyára ugyanúgy örül Rogán Antal (tekintve az új milliárdos megbízását) és Komássy Ákos (lásd az MSZP új hangfelvétel-botrányát) is.

Az ország legolvasottabb közéleti blogjaként kötelességünk foglalkozni a kérdéssel, épp ezért szeretnék az Egyenlítő főszerkesztőjeként tisztázni néhány dolgot. Sok olvasónk szemünkre vetette levélben, kommentben, személyesen, hogy nem képviselünk egyértelmű álláspontot. Hol szolidárisak, hol liberálisak, hol "rendpártiak", sőt, néha "egybites turbómagyarok vagyunk". Nekik válaszolnék először: igazuk van.

Ha a Kedves Olvasó egységsugarú véleményeket vár, akkor keressen másik blogot. Szerzőink (tíznél több publicistáról és újságíróról beszélünk) felé egyetlen elvárást fogalmazok meg, mikor felkérem őket, hogy tiszteljenek meg cikkeikkel:

ne kövessék el azt a hibát, amit én a régi, MSZP-féle Egyenlítő alapításakor, 6 éve, a húszas éveim elején elkövettem.

  1. Ne fogadják el politikai pártok, érdekcsoportok semmiféle közeledési, befolyásolási szándékát.
  2. Ne hagyják félbe oknyomozó munkájukat, ha egy ügy messzebbre, máshová mutat, mint gondolták.
  3. És ne legyenek politikailag korrektek egy publicisztikában, ha a véleményük túlmegy azon a határon, váltson is ki írásuk bármennyi vitát és bármekkora ellenérzést.

Szerintem így érdemes csinálni, és ezt tapasztalatból mondom. Csináltam máshogy is.

Nos, nem is volt ezzel az új rendszerrel semmi probléma. Nem estek nekünk tömegével olvasók, ha épp eltérő véleményeket publikáltunk például a szoptatós anyák kontra McDonalds kérdésben, vagy akkor, ha egy hajtásban emlékeztünk meg a Fidesz ámokfutásáról a kormányzásban és Tóbiás József impotenciájáról pártja vezetésében.

De a menekültek ügyében tett megnyilvánulásaink (a blogon és személyes életünkben egyaránt) zavart keltettek az Egyenlítő körül.

  1. Ez most MSZP-s blog?
  2. Vagy már fideszes?
  3. Vagy most elárultuk mindig büszkén vállalt ballib gyökereinket?

Nem ez történt. Egyszerűen eltérő álláspontokat képviselünk egyénenként. Mivel főként az én álláspontom alakulása okozza a zavart régi olvasóink és szerzőink köreiben, idejét érzem egyértelművé tenni, hogyan látom a kérdést. Ezt azért teszem, mert eszem ágában sincs saját, "alapító-főszerkesztői" véleményem megírására kérni a kollégáimat, sőt, ezúton is arra bátorítom őket, hogy ne értsenek egyet se velem, se mással, ha a meggyőződésük nem engedi.

Az én véleményem:

1.) Magyarországon nincsenek, és nem is voltak menekültek, csak gazdasági bevándorlók

Szomorúan jutottam arra a következtetésre, hogy a kormány szóhasználata közelebb áll a valósághoz, mint a politikailag korrektebbnek és szolidárisabbnak tartott "menekültezés". Véleményem szerint addig "menekült" valaki, amíg az életét veszély, háború fenyegeti. Aki már több biztonságos országon átkelt, és deklaráltan Németországba, Angliába vagy északra tart, az igenis bevándorló.

És ezek a bevándorlók, akik néhány száz vagy ezer kilométerre innen még valóban menekültek voltak, az egyes országok között most egzisztenciális alapon válogatnak.

Tehát mind gazdasági bevándorlók. Ennek ellenére szolidárisnak és segítőkésznek kell lennünk velük, de csak addig a pontig, amíg ez nem fenyegeti a mi jövőnket, jólétünket, egzisztenciánkat rövid vagy hosszú távon Európában.

2.) Az Európába özönlő  gazdasági bevándorlók nem fogadják el a törvényeinket

Még néhány héttel ezelőtt sem hittem, hogy egyszer meggyőződéssel fogom leírni ezt az ostoba plakátkampányhoz illő mondatot. Pedig - sajnos - ez a valóság.

A bevándorlók a kezdetektől nem hajlandóak ujjlenyomatot adni az EU-ba belépve, vagy annak határán.

rh.jpgHolott ez a jogi aktus nem az életüket fenyegeti, pusztán - félelmeik szerint - azt a lehetőségüket, hogy válogassanak gazdag és kevésbé gazdag, de biztonságos, EU-s országok között. Én Tunéziában és Líbiában járva minden helyi törvényt betartottam, sőt, a teljes magyar csoport elfogadta, hogy a nők a legnagyobb melegben is teljesen zárt ruhát viseljenek a déli, kevésbé liberális településeken.

3.) A bevándorlók nem akarnak beilleszkedni

Németországból, Franciaországból, Belgiumból és Angliából egyre több hír érkezik arról, hogy bevándorló közösségek tömbösödnek, és ezekben párhuzamos, saját törvénykezést vezetnek be.

  1. Nem kezdek bele a saria ekézésébe, bemutatásába, erre ugyanis bőven lehet felületet találni az interneten.
  2. Nem részletezem, mit jelent a becsületgyilkosság, és hogy hol helyezkednek el egy ilyen vallási közösségben a nők és a gyerekek.

Azt gondolom, hogy Európában (és mindenhol a fejlett, nyugati világban)

az iszlám törvénykezést és társadalomszervezést ugyanúgy tiltani kellene, mint a szcientológiát vagy a holokauszttagadást.

Aki elért egy európai, békés, befogadó országba, és ott is arra vágyik, hogy őrült szabályok, előírások, tiltások, büntetések terhe alatt éljen, az menjen haza.

4.) Támogatom, hogy tiltsák be a nők elfátyolozását Európában

Itt elkanyarodnék egy gondolat erejéig a többedik generációs, hagyományaikat mégis őrző, európai muszlimokra. Londonban, Brüsszelben, Magyarországra látogató iszlám csoportokban egyaránt találkoztam fiatal lányokkal. Ők születésüktől fogva nyögik ezt az idejét múlt korlátozást.

Az arcukra van írva, és a maguk módján el is mondják (bár némelyik férfival nem beszélhet), hogy birtokba vételük és lealacsonyításuk ezen kifejezésétől szívük szerint szabadulnának. Szerintem a gyerekek emocionálisabbak, ösztönösebben meglátják, fogékonyabbak a jóra. Tiszta, vágyakozó tekintettel néznek elfátyolozott kislányok  a londoni metrón egy-egy csinos lányt vagy egymás kezét fogó, európai párt.burka.jpg

Nem az az alapvető probléma, ha egy vallás előírja, hogy mit viseljünk, hanem az, ha ennek az előírásnak a megszegése az állam, nem pedig a szüleink ellen elkövetett bűn.

Akkor mégis miért kellene álláspontom szerint (ideiglenesen) betiltani az elfátyolozást?

Mert az Európában élő, vagy ide tartó fiatalok nem ismerik a választás lehetőségét, így eleinte csak ezzel a drasztikus módszerrel értethető meg velük, hogy

van kendő és elnyomás nélküli élet.

Ezt pedig szüleiknek ugyanúgy el kell fogadniuk, mint az EU-s állást, a jogbiztonságot, szabadságot, és ahogy mi elfogadjuk az ő szabályaikat, ha vendégül látnak, vagy befogadnak minket.

5.) Európának nem befogadnia kell a nagy számban beilleszkedni képtelen tömegeket, hanem erős közösségként fellépni feldúlt országaik stabilizálása érdekében

Lássuk be, Európa elég töketlen, felkészületlen, széttartó és zavart ebben az új helyzetben. Ijesztő, de lelepleződött gyengesége.

  1. Az iszlám szélsőségesek mosolyogva besétálhatnak határainkon kontroll nélkül, menekültek közé vegyülve,
  2. az oroszok röhöghetnek rajtunk, az USA szövetségesein,
  3. az USA pedig cinikusan befogad 1500 menekültet, mintha nem lenne felelőssége a problémában.

És míg mi szívunk és megoldást keresünk, és annyira szolidárisak vagyunk, hogy táblákkal üdvözöljük a tömegeket, addig az Öböl-országok csak vagyonuk töredékével segítenek, de életteret nem adnak szerencsétlen szomszédjaiknak. Nem csoda, mert míg a háborúikat pénzelik a háttérből, a velük érkező ellenlábasaikból nem kérnek.

Az EU-nak ki kell kényszerítenie, hogy regisztráció, nyilvántartásba vétel, háttérellenőrzés és ideiglenes nyomkövetés nélkül ne léphessenek bevándorlók a területére. Meg kell védenie határait, akkor is, ha ez csúnya és fájdalmas dolog néha. Az EU-nak magának kell döntenie, hogy mennyi gazdasági bevándorlót fogad be, mennyi van hasznára. És ami a legfontosabb:

végre komoly lépéseket kell tennie az EU-nak és az egyes országoknak a közel-kelet stabilizálására.

Az asztalra kell csapni az ENSZ-ben, lassan merni megszólalni a NATO-ban, katonai és humanitárius beavatkozást sürgetni, és komoly támogatást nyújtani az egyre nyomorúságosabb Szíria-közeli menekülttáboroknak és a befogadó arab országoknak. Azért, hogy a menekültek emberi körülmények között várhassák ki a hazatérést. Az EU-s országok képviseltetik magukat minden olyan nemzetközi szervezetben, amelyek valódi segítséget nyújthatnának a közel-keleten.

Ha Európa nem áll ki magáért, hanem továbbra is csendben megszavaz minden félmegoldást, már pusztán a földrajzi okok miatt is megszívja. Mert az USA biztosan nem fog ilyen irányú globális politikai fordulatot kezdeményezni. Ez a mi dolgunk.

6.) Orbánnak nincs miért szégyenkeznie, sőt

Most fog végleg elszabadulni a pokol, de hazudnék, ha megszokásból Orbánt kezdeném szapulni. Nem gondolom, hogy nem hibázott, sőt, hogy nem használta a politikai eszköztár legsötétebb húzásait. Persze. Gátlástalan, hatalomvágytól fűtött, manipulatív húzások sorát követte és követi el.

De most egy pillanatra az összképre koncentráljunk, és ne a gyakorlati politikai cselekvést kísérő ökörségekre és bakikra.

  1. Az első és legfontosabb érvem az állításom mellett: Magyarország hamar és hatékonyan megvédte az EU ezen határszakaszát, szinte egyedül teljesítve ezt a kötelezettséget.

index.jpgOrbán emellett egyetlen európai vezetőként képvisel a probléma nulladik napjától sziklaszilárd álláspontot. Felvállalta az ezzel járó kezdeti támadásokat és össztüzet, majd hetek-hónapok alatt minden őt igazolta. Az ő lépéseit zsigerből és hangosan elutasító európai politikusok ma már kezdik elfogadni álláspontját, utánozni cselekvését. "Merkel mintha Orbán érveit fogadta volna el, amikor ezeket saját koalíciós partnere sorolta föl neki" - foglalta össze találóan ez a cikk.

7.) Orbánt egyre nehezebb lesz támadni a kérdésben

Orbánt az egész világ xenofób diktátornak bélyegezte a Charlie Hebdo-mészárlás után tett nyilatkozata miatt. Aztán, mielőtt megindult az áradat, bármilyen alantas módon is (plakátok), de

előre szólt a várható problémáról.

Töketlenkedtünk a menekültek regisztrációjával, a határ megvédésével, a kerítéssel, a szerencsétlenek ellátásával. Mindenki a torkunknak ugrott. Aztán láttuk, ahogy sorban lefagynak a mosolyok, leereszkednek a "welcome refugees"-táblák tőlünk nyugatabbra is. Mert élőben szembesülve a problémával ott is rájöttek, hogy nehéz regisztrálni, etetni, mozgatni, figyelni ennyi embert. Csak két rövid példa a sok közül:

  1. az osztrákok lenácizták Orbánt a béna vonatoztatás miatt, majd ők ugyanabba a hibába estek;
  2. a horvátok egyik nap minket szapulva jelezték, mennyivel emberségesebbek lesznek, majd ahogy meglátták a 8000 érkezőt, akiket egy csappal és egy mobil wc-vel vártak, gyorsan rendőröket küldtek tuszakodni hozzájuk, majd inkább visszabuszoztatták a bevándorlókat egy magyar határ menti laktanyába.

Beszélni könnyű.

8.) Elkerülhetetlen és szörnyű terrorakciók várnak Európára

Nyilvánvaló, hogy az Iszlám Állam és más terrorszervezetek kihasználják az EU-ba áramló, ellenőrizhetetlenül óriási tömeget, hogy megbújjanak benne.

  1. Alvó sejtként letelepednek,
  2. kapcsolatokat építenek,
  3. gyökeret eresztenek.

És ha anyaszervezeteik helyzete úgy kívánja, majd lecsapnak.

Európa az elmúlt 1-2 évben bizonyította, hogy még a kisebb számú, területén élő és sok esetben hatósági megfigyelés alatt álló(!) terroristát is képtelen volt kiszűrni. Mészárlás, robbantás, lefejezés, késelés.

Ha őket sem tudták lekapcsolni, akkor ezt a tömeget hogyan tudják majd kontrollálni? Megoldást kell találni a befogadás biztonságossá tételére, különben sok fekete napja lesz Európának.

Végezetül arra kérem olvasóinkat és kollégáimat, hogy reflektáljanak kommentben vagy saját publicisztikában erre a 8 gondolatra. A vita nem fáj.

Németh Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr347797536

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Milyen veszélyek fenyegetik a "civil zöld" szervezetek által Magyarországot?! 2015.09.20. 11:21:56

Amikor valaki a természet szeretetéből adódóan a középiskola után elkezd természet- vagy környezetvédelmet, természet- vagy környezetmérnökséget, ökológiát, humánökológiát tanulni egyetemi BSc majd esetleg MSc szinten, lehet, hogy nem azért tanulja meg...

Trackback: Nem létező dolgokban kötelező hinni 2015.09.19. 07:17:03

Apáca panaszkodik dr. Housnak, hogy Augusztin nővér olyan dolgokban hisz, amik nem léteznek. Kérem gyógyítsa meg. dr: House válasza: Úgy tudom, Önöknél ez kötelező!

Trackback: Németh Gábor: Így lettem ballibből turbómagyar 8 lépésben 2015.09.18. 19:39:03

Orbán egyetlen európai vezetőként képvisel a probléma nulladik napjától sziklaszilárd álláspontot. Felvállalta az ezzel járó kezdeti támadásokat és össztüzet, majd hetek-hónapok alatt minden őt igazolta.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.18. 11:05:14

Kötelező turbómagyarnak vagy ballibnek lenni? Más opció nincs, csak ez a 2?

Kata Erdélyiné 2015.09.18. 12:34:44

Hogy ki milyen politikai állásponton van, nem jogosit fel arra hogy a torkát harapja el az ellenvéleményezőnek. Értelmes,vitában kell-ene a z eltérő álláspontokat tisztázni. Örűlök ennek a cikknek, mert első lépésnek érzem hogy talán reménykedhetünk abban, ha az országunk, és benne a mi életünk a tét, pártállas nélkül, egy emberként fogunk össze.

kirekesztetttöbbség 2015.09.18. 14:04:28

A pártállás, világnézet , nemi hovatartozás, anyagi helyzet és felekezeti hovatartozás szerinti csoportosulások csak azért vannak, hogy békeidőben megosztottá tegyen egy jólléti társadalmat és végtelen szócsatákban élhesse ki mindenki a frusztrációját, amely az állatvilágból örökölt erőfitogtatási ösztönét hivatott feloldani. A jelenlegi helyzetet sajnos már koránt sem lehet békeidőnek nevezni. Ezért tisztán látszik, ahogy, eszkalálódik a "menekült" válság úgy először lokálisan (hazánkban) majd egyre szélesebb körben Európában is bekapcsol a másik állati ösztön a túlélés. Ha kegyes hozzánk a sors és Európa választott vezetői élni tudnak tízmilliók beléjük vetett bizalmával akkor nem válunk háborús övezetté, sajnos jelenleg még ez sem garantált bár szerencsére kicsi rá az esély, hogy újra lángba boruljon Európa. De háborúban hátországnak lenni sem fenékig tejfel. És mi már most hátország vagyunk. Vajon a túlélés a békeidőben széthúzó, sokszínű Európát, egy azonos értékrendű több évszázados kulturális összefonódásaiban homogénné vált, egységet alkotó "nemzeté" kovácsolja össze? Lehet hogy nem csak nekünk de Európának is Mohács kell? Csak így tudjuk garantálni hogy gyermekeink is békében és szabadságban élhessenek majd.

Antipolitikus 2015.09.18. 14:09:20

A "fizetett politikai hirdetést láthattunk" felirat pont elférne még...

Csak azért, mert leírod előzetesen (előmosakpodás, bemosdás), hogy semmilyen oldalt nem képviselsz, a kormény politikai programját/propagandáját PC-be átültetni, aztán a köznép elé tárni még se nem független, se nem hiteles.

Sajnos nem láttunk kétoldalú érveket, valódi emberséget. nem láttunk eltérő álláspontot, midnenben a kormánnyal értesz egyet. Minden feltétel nálkül igaz, amit mondanak?

Finomított kormánypropagandát, sokkal emészthetőbb köntösbe öltöztetett félelemgenerálást annál többet olvashattunk itt (is).

Sajnos, vagyis inkább szerencsére sem a világ, sem a helyzet nem ennyire egyoldalú, és egyszerű. Orbánt nem ünnepli a nyugat, valójában súlyosan megsértette a saját maga által hozott alkotmányt többször, emberi jogokba tapos, visszaéltt a saját új törvényeivel, stb, a helyzetet előrelátva nem próbált megelőző intézkedéseket hozni, hanem inkább előre felkorbácsolta az indulatokat (ld. plakátok)
, stb. Nagyon, nagyon hosszan lehetne sorolni, ami innen kimaradt.

Ehelyett fényezve van. Ő midnent jól csinált. Tényleg?

Elkezdődött volna? A tömegek csöndes hozzájárulásának megszerzése? Természetesen nem mindenkinek fekszik a vérben forgó szemekkel, "betolakodó csürhékről" kiabálás. A valódi értelem/emberség/gondolkodásra való hajlam akkor fog megmutatkozni, ha az ehhez hasonló, PíSzí álarca mögé bújtatott, halkan becsempészett propagandán is képesek leszünk átlátni.

De a dormáns, az emberekben mélyen meglévő rasszizmus és gyűlölködés akkor érhető el, ha finoman simogatjuk. Nem kiabálva, halkan csak. Utálja a magyar a cigányokat? Hasonlítsuk őket hozzájuk. Mondjuk azt, hogy idegenek, nem közénk valók, hogy nem tudnak és akarnak integrálódni (ami persze a valóság cáfolata, de az mindegy, a lényeg a hangulat). Ne mondjuk ki nyíltan: Célozzunk rá, aztán kacsintsunk össze cinkosan. Persze Orbán megmondta. Nem láttátok? Nem baj, most már látjátok, és az a fontos. Így újra egy nagy család leszünk. nem haragszunk mi senkire Arra sem, aki idejön, csak ne jöjjön ide...

"Smooth", ahogy az ánglius mondaná. Attól még szégyenteljesen nyilvánvaló.

Antipolitikus 2015.09.18. 14:10:50

Nem tudom szerkeszteni az előző kommentemet, a hibákért elnézést.

Demeter Attila 2015.09.18. 14:21:13

Nos, erre mondanám azt: nemzeti minimum. Innen lehet tárgyalni.

Marika Balázs 2015.09.18. 14:29:24

Üdvözöllek a megvilágosodott hazánk fiai között !!

ng.pontkukac 2015.09.18. 14:52:08

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Kedves Bircaman! Ez az a perc, amikor meg kell osztanom veled egy életképet. iPhone pittyen - megjött az első két komment. Látom a nicked, felsóhajtok, megnyitom az asztali gépemen a blogot. A korty megáll a torkomon, az egér a kezemben. Rekedt hangon a képernyőhöz hívom kutyasétáltatásból épp hazatérő menyasszonyomat. Ő szép szemeivel a nickre néz, majd a szavaidra: "jó cikk". Majd újra a nickre, és újra a szavaidra. Az ő torka is kiszáradt ekkor, de szó úgyis kevés lett volna. Többszöri alapos ellenőrzés után úgy döntöttünk, a kommentedet kinyomtatjuk és bekeretezzük. (Amúgy szeretünk.) - Gábor / főszerk.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.18. 15:25:10

@ng.pontkukac:

Köszönöm a meleg szavakat. Ezért érdemes kommentelni.

Éva Zentai 2015.09.18. 15:48:31

Igy jár az akinek nincs fantáziája és nem tud a dolgok állásából következtetni. Az csak akkor ébred fel ha a tények kimondottan pofonvágják. Kérdezem én, hogy nem lehetett ezt előre látni?

kispotzak 2015.09.18. 15:55:37

Elolvastam az egészet, de most csak az első pontra reagálnék :-)
Ez így tök logikus, persze, nyilván aki ideér, az mind gazdasági bevándorló, hiszen még ha eredetileg tényleg Szíriából, és tényleg az életveszélyből menekült volna, azóta átjött több "biztonságos" országon is.
De... ez a fotelből így annyira eccerű... Én nem éltem át, gondolom te sem, hogy milyen lehet az, ha az ember feje fölött potyognak a bombák. Ha nap mint nap arról hall (vagy látja), hogy meghal vki, akit ismert, netán szeretett. Hogy milyen összepakolni, otthagyni szinte mindent, és elindulni. Az ideérkezők közül sokan nem egyenest jöttek ide, hanem eredetileg - akár évekig - pl Törökországban voltak. Azt sem tudom, hogy milyen lehet. Milyen az, ha munka nélkül, normális életfeltételek nélkül évekig sátorban, óriási embertömegben, segélyre szorulva élek. Ha a gyerekem nem tud tanulni, vagy ha igen, arról a tanulásról tudható, hogy jószerivel soha, semmit nem fog érni...
Azt hiszem, érthető, ha az ember hónapokig, évekig vár egy ilyen helyzetben arra, h béke legyen a hazájában, de nem jobb, hanem egyre rosszabb lesz a helyzet, akkor úgy érzi, még mindig jobb, ha továbbmegy. Egy olyan országba, ahol (hiszi) van lehetősége arra, hogy normális munkát találjon, a gyereke jó iskolába járhasson, és ne csak a pusztítást és/vagy a menekülttábort lássa maga körül.

Persze, ez így már "gazdasági bevándorlás", igazad van. És akkor jogos visszalökni a határról mindenkit? Takarodj innen, jó neked a menekülttáborban is? Vagy ha gazdasági okból jöttél, akkor a sátorban miért nem szerveztél magadnak németo-i, svédo-i stb munkaadót, aki garantálja, hogy fel fog venni, már a szerződés is készen van?

Nem mondom, hogy abszolut nincs igazad, de hogy ez sokkal komplikáltabb annál, mint ahogy te kezeled az 1. pontban, abban biztos vagyok. És abban is, hogy egyszerűen nem kényszeríthetünk rá 2-3 országot, hogy ők vállalják fel az ÖSSZES politikai menekült gondját, mert nekünk büdös 88-nál több befogadnunk, kivéve ha kopt keresztény, vagy jattol mint állat... :-(

Éva Zentai 2015.09.18. 15:58:41

@kispotzak: A maszlagot amit beadtak felejtsd el. Kitanitották egymást mit kell ,mondani. Egy Németországban élő arab mondta hogy mindenki lemásolja egyes szirek történetét és azt mesélik a naiv fehérembernek.

kispotzak 2015.09.18. 16:02:06

2. Te valszeg saját döntésed következtében jártál az adott országokban, úgy, hogy azt az utat előre le tudtad szervezni, pontosan utána tudtál nézni, milyen szabályok vonatkoznak rád, ha belépsz stb. Nem hiszem, hogy a migránsok többsége annyira felkészült lett volna (nyilván felkészült volt sok tekintetben, de az szerintem inkább a túlélőkészletre stb vonatkozhatott inkább) mint Te.

Gyanítom, nem vmiféle kollektív döntés ez a "nem adunk ujjlenyomatot", inkább egyfajta jól elterjesztett rémhír következtében elterjed félelem. Basszus, az ujjlenyomatvételről még nekem is a rabosítás jut eszembe, arról viszont fogalmam sincs, hogy ezek az emberek az elmúlt hetekben-hónapokban a különböző országokban mit hallottak, milyen valós vagy hamis infókat kaptak. Simán el tudom képzelni, hogy a köztudatban csak annyi terjedt el: "ha ujjlenyomatot adsz, bárhol megtalálnak, akár évek múlva is, és kiutasítanak, mehetsz vissza Szíriába vagy ahonnan jöttél".

Kollektíven hibáztatsz egy teljes embercsoportot vmiért, amiért talán a média, talán az embercsempészek stb felelős...

kispotzak 2015.09.18. 16:07:42

@Éva Zentai: Egy Németo-ban élő arab mondta? Ja, bocs, akkor tényleg maszlag :-)
Éva, ezer százalékosan meg vagyok róla győződve, hogy sok ilyen van köztük. De... azt is csak "mondják", hogy Szíriában háború van? Hogy basszus a lebombázott épületek közül húzzák ki a vérbe fagyott, csupa kőpor kisgyerekek, felnőttek és öregek testét? (bocs, nem akarok demagóg lenni)

Nyilván azok, akiknek nincs elég szívszorítónak vélt történetük, azok elmesélik a többiekét, és az is tuti, hogy amióta Németo-ban elhangzottak olyanok, hogy "aki Szíriából jön, azt befogadjuk", azóta mindenki tudja, hogy szírnek kell lenni. De a menekültáradat szerintem nem azért indult el, mert akkora buli, és hirtelen milliószámra döbbentek rá egyébként jó helyzetben lévő emberek, hogy nekik Európában kell dolgozniuk...

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.09.18. 16:08:35

Nem kell turbómagyarnak lenni, elég csak higgadtan gondolkodni.
Örülök, hogy megszületett itt ez az írás!

Éva Zentai 2015.09.18. 16:19:44

@kispotzak: Egyébként a családapa akit Petra László elbuktatott, egy terrorista csoportot propagált a weblapján. Mikor kiderült, gyorsan levette a weblapot. Hidd el, hogy kigyót melengettek a kebleteken.

Éva Zentai 2015.09.18. 16:35:29

Ja. és az elbuktatott családapa weblapján az Iszlám Állam zászlaja volt. Most miért tenné valaki az Iszlám Állam zászlaját a weblapjára aki azelől menekül.

Csak kicsit gondolkozni kell....

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.18. 16:40:48

Jézus isten...

Basszus..

Korrekt, több szempontot megvilágító, és ami a lényeg, a valóságot leíró psozt az egyenlito-n ??!!

Mi folyik Gyöngyösön ??

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.18. 16:43:17

AZ iszlám hagyományokba jobban bele kellett volna menned.

Miszerint a befogadó Svádországban, Dániában, és Hollandiában megtöbbszöröződött a nemi erőszakok száma, és az elkövetők túlnyomó többsége muszlim illegális bevándorló, annak ellenére, hogy a népesség 1-2%-át se érik el.

Vagy ezt:
m.mandiner.hu/cikk/20150915_huffingtonpost_de_noket_es_gyerekeket_eroszakolnak_a_menedekkerok_nemetorszagban
Menekült nőtársakat és még gyerekeket is tömegesen erőszakolnak meg német menedékkérő-gyűjtőpontokon, de a kényszerprostitúció is gyakori – számol be a Huffington Post német kiadása. A hírportál által közölt dokumentum szerint a probléma tömeges és már egy hónapja is tudott volt.

Erzsébet GYöre 2015.09.18. 16:47:04

Az írás kilencven százalékával egyetértek.A Miniszterelnök szapulásával nem.Hétköznapi, idősödő állampolgárként azt mondom, közel s távol, még senki nem állt ki nemzetközi szinten úgy értünk mint ő.Meggyőződésem hogy hazáját és népét szerető ember.A magam nevében köszönöm neki.Tisztán lát, realista, a tettek embere.

Wendriner Piroska sakál és balerina (törölt) 2015.09.18. 16:58:10

Kedves Németh Gábor, a szívemből szóltál. A határokat meg kell védeni, akkor is, ha a migránsoknak, vagy a saját jóságától megrészegült frau Merkelnek nem tetszik.

Orbánról az a véleményem, hogy egy maffiafőnök, és soha nem bocsátom meg neki, hogy ő nemesítette kleptokráciává az addig simán csak balkáni korrupciót. De ebben az egyetlen kérdésben igaza van.

Gratulálok a cikkedhez.
Jó lenne, ha valaki lefordítaná angolra és németre, hogy ne csak a magyar nyelvű olvasóközönség láthassa.

ng.pontkukac 2015.09.18. 17:09:02

@Erzsébet GYöre: Kedves Erzsébet! Orbán Viktort jelen esetben mindössze azért "szapulom", mert úgy működik, mint minden politikus. De ez most szinte lényegtelen. Jelen helyzetben előrelátó volt, kiállt széllel szemben az álláspontja mellett, megakasztotta a kaotikus schengeni embertömeg-beáramlást, és cselekedni is mert. Nem vagyok Orbán támogatója, szavazója, rajongója, de most tényleg felelős európaiként működött. Épp azon "nevetgélek", hogy szidtak minket a szerbek, majd pénzért (!) vitték át a bevándorlókat a nagy mellénnyel Magyarországot kioktató horvátoknak, akik meleg fogadtatás helyett rendőröket küldtek rájuk, határt zártak, és most visszaküldik nekünk a szíreket. Ja, BKV-buszokkal :)

Tudományos libsizmus 2015.09.18. 17:42:03

Jó írás. Lényegre törő és nem orbánozik, ami már nagyon unalmas.

tralalala 2015.09.18. 17:50:02

Gratulálok a cikkhez.

szódabár 2015.09.18. 18:15:18

1.Szlovákiában az ellenzék egységesen támogatta a kormánypárt kvótát elutasító döntését.
2. Valaki szóljon Csótány et.nak, hogy nem nepszeru, amiket művel. Meg baloldalon sem. Nehogy o is meglepodjon, mint az osztrákok, es bennunket szidjon a téves tájékoztatás miatt :)

panelburzsuj 2015.09.18. 18:15:19

@kartifli:
Pedig egyszerű: neked (még) van hová hazamenni.

Isten ne adja, hogy Ukrajnában (benne Kárpátaljával) olyan mértékű elkeseredettség és kilátástalanság legyen úrrá százezreken, hogy maguk mögött mindent felégetve, bármely kockázatot fölvállalva és mindenre elszántan zúduljanak az európai (uniós) határokra.

Távoli, más küllemű, más szokású, más vallású embereket viszonylag könnyű "elemberteleníteni", azaz "lemuszlimozni", "leterroristázni" - és ezzel is időt nyerni a fejvakarásra, hogy most ezekkel mijafasz legyen?

De mit lehetne ukrajnai menekülőkre kenni? Hogy álcázott titkosügynökök, terroristák, szabotőrök stb? Vagy hogy el akarják ukránosítani a Hortobágyot?

Remélem, nem érted félre: "ti" nem vagytok még "elég" nyomorultak - és eléggé elszántak. Még van mit vesztenetek.

deneskata 2015.09.18. 18:20:30

@Erzsébet GYöre: Miniszterlenökünk egyszerűen gonosz. Írhatnék más jelzőket: hatásvadász, álszent és hazug, alattomos és hataloméhes. Mindezt azonban összefoglalja egyetlen szó: gonosz.
A cikk nagyon logikus. Valahogy mégis azt érzem, hamis. A szerző hagyta magát megvezetni a kormánypropaganda által. Beszéltem én is menekültekkel, ők mesélték: bementek a táborba regisztrálni. Aztán 3 napig nem történt semmi, enni-inni se kaptak, regisztráció se történt. Így aztán eljöttek. Gondolom, nem ők voltak az egyedüliek.
Egyébként mindegy is, mit gondolunk róluk. Ezek az emberek itt vannak, a problémát itt és most - európai szinten - kellene megoldani. Ehelyett a mi kormányunk semmi nyomát nem megoldási hajlandóságnak. Semmi konstruktív javaslat, azon kívül, hogy áttolja a problémát a többi országra, akik ugyanúgy nem tudják megoldani. Ráadásul a helyzetet kihasználja, hogy a magyarok legsötétebb - idegengyűlölő - oldalára alapozva politikai tőkét kovácsoljon. Gőgös lekezelés helyett talán kezdhetne értelmes párbeszédet is. Ennek egyelőre semmi nyoma.
Másrészt az Únió is tehetelen és kétségbeejtően lassú. " Majd jövő héten tanácskozunk egyet..." Ezt így nem lehet megoldani.
Ja: Ha a cikk bircaman szerint jó, akkor lehet gondolkodni arról, hogy talán mégis téves az irány...

sobchak 2015.09.18. 18:22:23

Végre egy értelmes ember!

eßemfaßom meg áll 2015.09.18. 18:30:52

Franc se gondolta volna, hogy lesz egy blogger a baltérfélről aki kiérdemli a tiszteletet.

DerekJeter2 2015.09.18. 18:33:37

@Éva Zentai: "
Hidd el, hogy kigyót melengettek a kebleteken" hogy az a kbsztt, tetvs, petyhüdt végtag ne álljon fel soha többet... hát nincs senkinek elege ebből az árokásásból?? melengettek...ti...bezzeg mi, nem....de ti igen...és még sokkal jobban...ti!!...de mi nem... fszm készvan...megérdemelnénk mind az útolsó ítéletet...egytől egyig. bocs.

bloglegelő 2015.09.18. 18:37:11

A cik 100 %. Engem az ijeszt, hogy ezt jó előre minden "felelős" vezető látta az EU-ban is. Mégis az egészben az egymással való olcsó, de megrendítő erejű kibaszás potenciális játékterét látták meg, és használják azóta is erre.

kheiron 2015.09.18. 18:38:50

@Éva Zentai: Mint az azóta nyilvánosságra került videóból is ismert, László Petra NEM buktatta fel az illetőt, mert kb. 1 méter távolságról csak egy jedi-lovag lenne arra képes.

Etniez 2015.09.18. 18:39:33

@Antipolitikus: Nem haragszunk a kommentedért, bár elég szar.

Etniez 2015.09.18. 18:43:08

@kispotzak: De igen, jogunk van visszalökni.

Ha akarunk adni pénzt, akkor beengedünk, ha meg nem, akkor nem.

Engem nagyon zavar, hogy azt a szerencsétlen fogyatékos lányt vissza akarják toloncolni Svédországból, (www.szeretlekmagyarorszag.hu/vegleg-hazakuldik-svedorszagbol-az-ertelmi-serult-magyar-lanyt/)

hogy helyette nyelvet nem beszélő, segélyre gyűlő idegeneket fogadjanak be.
EZ ÍGY NEM JÓ!

Etniez 2015.09.18. 18:45:02

@panelburzsuj: Elég sok ukrajnai magyar van már itthon, nincs is belőle semmi gond.

Bónuszként ők európaiak, tehát a mi gondunk, ha menekülni akarnak otthonról. Az ázsiaiak meg Ázsia gondja.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2015.09.18. 18:45:57

"bementek a táborba regisztrálni. Aztán 3 napig nem történt semmi"

Baszki, tízezres nagyságrendben szerinted két óra alatt készen van mindenkinek a papírmunkája? Szerinted ha vízumot kérek az USA-ba az készen van holnapra?
Épp ma volt egy cikk arról, hogy az USA-ba menekültkérelmet beadó szíreknek 1-2 évet (!!!) kell várniuk, míg átvilágítják őket.

Etniez 2015.09.18. 18:47:05

@kispotzak: Baromságot beszélsz. Akármilyen külföldi országba megyek, figyelem, hogy mit csinálnak és igyekszem úgy viselkedni.
Ha meg valami egyenruhás ember azt mondja, hogy csináljak így vagy úgy, akkor nem kezdek ellenállni.

Totális baromság amit leírsz. Pontosan tudják, hogy miért kell az ujjlenyomat és pontosan azért nem adják oda.

deneskata 2015.09.18. 18:47:05

@kheiron: Ne zavarjon, hogy elismerte :)

Etniez 2015.09.18. 18:48:05

@Éva Zentai: Osama Bin Laden anyja is szír.

eßemfaßom meg áll 2015.09.18. 18:50:01

@Éva Zentai: "Ja. és az elbuktatott családapa " aki saját magát buktatta orra a és ezt te is látnád ha nem csak az előreemésztett neked tálat agymosást olvasnád el hanem megnéznéd a videót.

eßemfaßom meg áll 2015.09.18. 18:52:02

@deneskata: szerintem nem zavarja mert nem ismerte el.

Etniez 2015.09.18. 18:52:33

@panelburzsuj: Az ukrán bevándorlókkal közel sem lenne annyi gond, mint a szírekkel lévén beszélnek egy szláv nyelvet, amit elég sokan beszélnek még az EU-ban (vagy hasonlót), katolikusok és nem kultúridegenek.

Fel kell fogni, hogy a muszlimok NEM OLDÓDNAK FEL. Ahová mentek, ott létrehozták a párhuzamos társadalmukat. Egyszerűen nem akarnak integrálódni, sőt egy kis idő után már azt kezdik el KÖVETELNI, hogy a többség alkalmazkodjon hozzájuk, sőt. Térjenek át az igaz hitre, amint lehet.

Tudod, nekem Londonban az egyik kollégám kezdte el fejtegetni, hogy miért ne egyek kolbászt, meg satöbbi. Hát köszi, nekem ne magyarázzon senki Európába, hogy mit ehetek és mit nem.

Etniez 2015.09.18. 18:54:14

Egyébként az angliai kollégáimnak sem tetszik a bevándorlás, hiába hazudik a BBC is sokat.

Egyik fehér angol kollégám véleménye, hogy miért Németországba, Svédországba és UK-ba mennek:
They come to the top of the cake....

panelburzsuj 2015.09.18. 18:54:57

@Etniez:
Ja.

Csakhogy a schengeni EU-határok nem magyarként, hanem ukrán állampolgárként tartóztatják fel a @kartifli: nevű nick gazdáját.

Vagy rosszul tudom, és Ukrajna felől vízum/engedély nélkül lehet belépni Magyarországra, itt életvitelszerűen tartózkodni, mi több - továbbutazni más schengeni országba?

Magyarország nyilván annyi letelepedési engedélyt oszt ki, amennyinek jónak lát. És maga szabja meg, hogy kiknek osztja. Ebben a sorban egyelőre előrébb vannak a gazdag kínaiak, mint a csóró kárpátaljai magyarok.

Circus 2015.09.18. 18:57:35

+1
köszönöm, hogy összefoglaltad helyettem, ugyanarról az oldalról nézve, ugyanezt látom, már kezdtem aggódni, hogy esetleg valami bajom van...
Valaki már írta feljebb - legyen ez a nemzeti minimum.

kheiron 2015.09.18. 19:00:51

@deneskata: Én inkább a saját szememnek hiszek. A gyerek megrúgása viszont kétségtelenül megtörtént.

panelburzsuj 2015.09.18. 19:02:41

@Firestarter.18:
Az USA-ba hol lehet menekültkérelmet beadni?

Ha nem csalódom - (bizonytalan vagyok) - a külképviseleteiken is. Uniós tagországok meg csak a határiakon belül személyesen beadott kérelmeket fogadják.

Hány száz millió kérelem özönlene, ha postán vagy pláne neten is lehetne kérvényezni?

panelburzsuj 2015.09.18. 19:06:03

@Etniez:
Most kezdjem a nótát, hogy fogalmunk sincs, mennyi keresztény vagy elvilágiasodott, vallástalan akad a kérvényezők között? Éppen Szíriából?

És velük kivételt teszünk?

_Epikurosz_ 2015.09.18. 19:08:37

Valahol olvastam, hogy azért indultak el, mert az UNHCR nem szállított 4 millió adag kaját a török táborokba, csak 2 milliót. Nem tudom, ez milyen megfontolásból történt.

Etniez 2015.09.18. 19:10:02

@panelburzsuj: Nem teszik, kizárjuk mindent, kivétel a kopt keresztényeket.

Muszlim országban mindenki muszlim. Valamelyik kevésbé, valamelyik nagyon. Ha Londonban vagy máshol élnél, akkor ezt igazán tudhatnád. Európában jogod van nem kereszténynek lenni. Vagy ateistának. Muszlim országban vagy muszlim vagy zsidó vagy keresztény lehetsz. Ateista NEM. Nem engedik. Muszlim országban ateistának lenni a legnagyobb teher és szégyen. Beszélgess kicsit muszlimokkal, jobban fogod érteni azt, hogy miért nem szabad őket ide beengedni.

Etniez 2015.09.18. 19:12:27

@panelburzsuj: Csóró kárpátalja magyarok kapnak magyar nyugdíjat, ami elég komoly összeg az ukrajnaival összevetve és ide járnak orvoshoz is.
Ha akarnak, elég könnyen szerezhetnek magyar útlevelet is.
Ők a mi gondunk. A szírek pedig NEM.

panelburzsuj 2015.09.18. 19:13:25

@_Epikurosz_:
Nem volt rá pénzük.

A ENSZ menekültügyi szervezete egyre kevesebb pénzt kap - a török állam meg egyre többet baszogatja mind a táborlakókat, mind a "szabadlábon" (=saját költségen) náluk meghúzódókat.

Arab-török, jómódú-csóró ellentétek is vannak ám a nagy-nagy "moszlim" kalap alatt.

Éva Zentai 2015.09.18. 19:20:23

@Etniez: Nem minden muszlim országban lehetsz keresztény, pl. Szaud Arábiában nem. A többi muszlim országban kiszabnak egy adót a keresztényekre, amit az Iszlám ir elő.

panelburzsuj 2015.09.18. 19:23:37

@Etniez:
Világos, hogy mindenki muszlimnak mondja magát egy olyan környezetben, ami árgus szemekkel lesi a kihágásokat. (Éltem felnőtt fejjel "szocialista" országban, nagyjából tudom, mennyi volt a "hithűek", mennyi az opportunisták, mennyi a "mimikrizők" aránya. )

Egyébként egy szóval se állítottam eddig, hogy tuti jól járnánk a tömeges befogadásukkal. Csak azt várom, hogy tengernyi "racinalizáló" duma közt mikor lesz már valakinek anyi bátorsága, hogy névvel, címmel kiáll, és belemondj a mikrofonba: "szarok rátok, az én jólétemből egy kanyit se adok". Forduljatok föl, egyétek meg egymást - ti dógótok, nincs közöm hozzátok.

Ehelyett vannak a mindentudó nyakatekerések.

Unalmas és undorító.

Éva Zentai 2015.09.18. 19:24:46

Az Iszlám szerint a legfőbb bün más Istent imádni mint Allahot. A gyiilkosság csak második helyen áll. Ezt minden kereszténynek tudnia kéne.

panelburzsuj 2015.09.18. 19:26:51

@Etniez:
Oké - de ne nekem magyarázd, hogy milyen balfasz ez a "kartifli", ha nem él ezzel a tengernyi remek lehetőséggel - hanem neki.

Hátha nem is tud róla, milyen jó neki. Csak állja azokat a 3-4 órás sorokat bambán...

bontottcsirke 2015.09.18. 19:27:37

@kispotzak: Igen jogos. Európa a naivitásba fog belehalni, miközben a szabadság földjén egy egyszerű közúti igazoltatás során szitává lövik az embereket. Eközben nálunk nyíltan ISIS párti emberek merényleteket követnek el és mi nem adjuk ki a hazájuknak mert ott halálbüntetés várna rájuk, de közben ők gondolkodás nélkül szabnák le a fejünket ennél kisebb vétségért.
Ha ennek a naivitásnak vége van akkor lehet életképes döntéseket hpzni.

Etniez 2015.09.18. 19:28:24

@Éva Zentai: Tudom. Pakisztánban kiadnak nekik igazolványt és azzal vásárolhatnak alkoholt a boltokban.

Etniez 2015.09.18. 19:30:50

@panelburzsuj: Én kimondom névvel-címmel is. Leszarom a szíreket. Csak probléma van velük, tanulatlanok, nem beszélik a nyelvet, muszlim kultúrából jönnek, jelentős részük muszlim.

Nekünk Európaiaknak semmi hasznunk belőlük. Törökországtól kezdve pedig gazdasági menekültek, azokat meg nem KELL befogadnunk.

fidesz maszop dk egykutya 2015.09.18. 19:37:16

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: az említett két csoport szemében csak e kettő lehetsz. Bár a "ballibek" általában nem turbómagyarnak nevezik azt aki nem ért velük, egyet, hanem náczynak. Engem legalább is ennek szoktak nevezni :D

Etniez 2015.09.18. 19:38:23

@panelburzsuj: Facebookon megtettem. Ismerőseimnek elmondtam. Internetre had ne írjam már ki a személyes adataimat.

panelburzsuj 2015.09.18. 19:40:11

@Etniez:
Egyébként meg pont ezen megy a meccs.

Hogy hogyan alakul ki a "mi európaik" nevében végrehajtható döntés.

A tengernyi tökölés, körbemutogatás, ketesztbetevés, ócsárlás és ugatás helyett.

(Vagy mellett. Ne legyünk telhetetlenek.)

panelburzsuj 2015.09.18. 19:42:53

@Etniez:
Megértelek, akceptálom.

Hasonszőrűek közt én is kurvára bátrabb vagyok.

Legfeljebb annyiban térünk el, hogy én nem tekintem ezt nyilvános kiállásnak.

ATCG 2015.09.18. 19:48:46

@Etniez: Ők nem ukrán menekültek lennének, hanem kárpátaljai magyarok, akik közül a többség anyanyelvén - a magyaron kívül - valószínűleg ukránul is beszél.

==T== 2015.09.18. 19:57:27

Korrekt. Jobb későn, mint soha.

Megjegyzem, egyetértve Földi Lászlóval ez már maga egy terrortámadás, hiszen vélhetően tudatosan ferjesztve az áradatot gyakorlatilag lefagyasztottak és működésképtelenné tették több államot, valamint bejuttattak a potenciálisellenséghez százezernyi potenciális katonát.

Nem is kell robbantásokat csinálniuk, elég, ha oylan zavargásokat visznek véghez, mit tették Londonban vagy Párizsban.

És persze az EU-ban sem lelőni nem szabad őket, sem halálra ítélni.

Az öreg kopt pap mondta a minapi interjúban, hogy Nuygat-Európa már elveszett.

Onereality 2015.09.18. 20:01:45

Hm. En a hatar teljes lezarasaig kb. hasonlo metamorfozison mentem at. Az elso pont kivetelevel a cikk nagy reszevel egyetertettem. A hatar teljes lezarasaig. Azota, a hireket olvasva a horvat esemenyekrol, szlovenekrol stb. a kovetkezoket ertettem meg jobban:
Nagyon nem mindegy, hogy egy orszag miniszeterelnoke azt az uzenetet kuldi a vilagba, hogy mi europai szellemben akarjuk a megoldast, vagy idegenellenes retorikaval ujjal mutogat a "barati" orszagokra. Mert mindenrol a gorogok, szerbek, Brusszel, Nemetorszag, Szaud-Arabia stb. tehet, egyedul mi vagyunk aldozatok, szenvedo, tehetetlen orszag. Az ilyen aldozati szerepvallalasnal eleve ovatossa valok, mert azt erzem, hogy manipulalni akarnak.

Miutan lezartuk a hatarainkat, amivel egyetertek, az jut eszembe, hogy valoban ennyire kepes Magyarorszag? Azon kivul, hogy konnygazt vetunk be bevandorlok ellen, ha eroszakosan akarnak bejonni? Meg letartoztatjuk oket?
Miert nem hallottam sehol a kormanyzat reszerol, hogy kb. 10-20 ezer embernek felajanljuk, hogy nalunk kivarhatjak a haboru veget, bekeben, nyugalomban, meg ha az 10 evig tart is? Ugy, hogy kulturalt korulmenyeket biztositunk, es igaz, hogy nem vagyunk a leggazdagabb EU-s tagallam, de ahogy tudjuk, tamogatjuk oket, a gyerekeknek iskolat, a felnotteknek valamilyen munkat igyekszunk biztositani, eronk, lehetosegunk szerint. Nem ez lenne egy europaibb megoldas, ha mar Europa egyik legnehezebb kihivasaval kuzd?
Ehelyett a kvotak ellen tiltakozunk kezzel-labbal, es mig korbekeritjuk az orszagot szogesdrottal, kozponti szinten tovabbutaztatjuk oket Ausztriaba, folyamatosan erositve a magyar polgarokban a felelmet, hogy csak nehogy a nyakunkon maradjanak. Mindenhol lehetnek, "baratainknal", szerbeknel, horvatoknal, mindegy, merre mennek Nemetorszagba, csak ide ne jojjenek,,,
Mi tenyleg "csak" ennyit tudunk megtenni, mikor ekkora a kihivas? En szemely szerint egyaltalan nem erzem, hogy felnem kellene a sariatol Magyarorszagon.

ghoezeke mate 2015.09.18. 20:12:24

@Onereality: Neked az eu-parlamentben lenne a helyed, felmondod az álhumánus seggvakargatás receptjét.
A menekültáradat van, létező durva valóság, most és itt kell megoldást keresni és sürgősen találni. Naponta ezrével érkeznek, és mi vagyunk a frontállamok egyike, a legszarabb helyzetbenm nincs idő a moralizálásra.
Elvi döntést kell hozni sürgősen arról, hogy Európa egységesen és következetesen elzárkózik a spontán bevándorlástól. Be kell vezetni az eu zöld kártyát, azaz a bevándorló csak az aktuális tartózkodási-lakhelyén kérvényezhet.
Vagy ha a merkeli még svédországi szirénhangú migrációspolitika nekik kell, akkor ők vigyék a bandájukat, ős regisztrálják, válogassák, a fél világot nem kell bevonni, pláne azokat - pl. minket - akiknek nem kellenek, köszönjük.

shaggyman 2015.09.18. 20:15:09

Végre egy értelmes cikkk.

Furore Carcosa 2015.09.18. 20:22:56

@Onereality: "Miert nem hallottam sehol a kormanyzat reszerol, hogy kb. 10-20 ezer embernek felajanljuk, hogy nalunk kivarhatjak a haboru veget, bekeben, nyugalomban, meg ha az 10 evig tart is?"

Befogadásról, befogadási arányokról csak akkor van értelme beszélni, ha legalább nagyjából látjuk, egyáltalán hány ember csődült be minden kontroll nélkül Európába és kifélék-mifélék: például honnan jöttek, milyen nyelven beszélnek, milyen képzettségük van, hány százalékuk írástudó. Addig semmi értelme kvótákat osztogatni és felajánlásokat tenni, amíg ilyen alapvető dolgokkal nem vagyunk tisztában. És a legelső, legalapvetőbb feltétel természetesen a schengeni külső határok biztosítása.

Megadodo 2015.09.18. 20:24:06

Németh Gábort már nem tartja el a maszop,, most megpróbálja magát felszopni a fidesznél, ennyi.

Hanyatt ne essünk.

5perc 2015.09.18. 20:24:44

@Erzsébet GYöre:
Tipikus szerelem, nem számítanak érvek.

Onereality 2015.09.18. 20:25:01

@ghoezeke mate:
Megnyugodhatsz, ide mar nem johetnek, mert csupa biztonsagos orszag vesz minket korul.
Itt nem kellenek idegenek, akinek meg nem tetszik itt, mehet innen.
A vilag szerinted...

Onereality 2015.09.18. 20:34:08

@Furore Carcosa:
Tudomasom szerint mi egyaltalan nem tettunk felajanlast, sot vilagossa tettuk, hogy itt nem kellenek. Elvi felajanlasra gondoltam, segitsegnyujtasi szandekra, ha mar Europaban vagyunk, es megiscsak nagy a baj...
A schengeni hatarok vedelme torvenybe foglalt kotelessegunk.

Meridian74 2015.09.18. 20:38:09

Leborulok most először a blog posztolója előtt. Nincs egy pont se, egy mondat sem, amibe ne értenék egyet vele. EZ pont így van.

Ehhez képest viszont Gyurcsány mit nyilatkozott ma? Komolyan mondom, az illető gyógyszeres kezelés alatt áll és félrebeszél, vagy éppen elmaradt a napi adagja és megőrült...!

5perc 2015.09.18. 20:39:47

@Éva Zentai:
"Az Iszlám szerint a legfőbb bün más Istent imádni mint Allahot."
Ehhez képest a szírek együtt élnek 89% muszlimmal és 10% kereszténnyel. Szóval mit akarsz mondani?

minekez 2015.09.18. 20:41:13

@panelburzsuj:
"Éltem felnőtt fejjel "szocialista" országban, nagyjából tudom, mennyi volt a "hithűek", mennyi az opportunisták, mennyi a "mimikrizők" aránya"
Biztos, hogy össze lehet hasonlítani a "szocialista" és a "muzulmán" országokban élők fanatizmusát? Szerintem teljesen mások a gyökerek, elég ha megnézed az emigránsok befogadó országokba történt beilleszkedését: azt hiszem viszonylag kevés TSZ és pártbizottság alakult az USA-ban vagy Ausztráliában pld. 56 után.

Furore Carcosa 2015.09.18. 20:44:14

@Onereality: Semmi értelme bármiféle felajánlást tenni, amíg az sem tiszta, hány embert kéne Európában szétosztani és mifélék ezek az emberek. Felelős kormány nem tesz olyan kijelentést, hogy igen, befogadunk 10 ezer vadidegent, akik papírok nélkül szambáztak be Európába és halvány gőzünk sincs róla, kicsodák. Nem is beszélve arról, hogy a migránsok nem _akarnak_ nálunk maradni: Németország meg Svédország kell nekik. Hogyan akadályozzuk meg, hogy a befogadásra kiszemeltek a többi után menjenek, esetleg tartóztassuk le őket?

"A schengeni hatarok vedelme torvenybe foglalt kotelessegunk."

Röszkénél éppen hogy ennek a kötelességünknek tettünk eleget, azóta egyfolytában kapjuk érte a szidalmakat.

ghoezeke mate 2015.09.18. 20:44:44

@Onereality: Mi az, hogy mégis csak nagy a baj?
Nekünk baj, hogy Európa egy szájból fúj hideget és meleget, és nem áll készen a napi bevádorlórohamra, egyre lejjebb torlódnak a tömegek.
Ha napi 3-4 ezer migráns jön, az csak úgy kezelhető, hogy a befogadók azonnal és napi 3-4 ezres létszámban fogadják is a tömeget.
Ehelyett mindenki határt zár, szarakodik a másik rovására, a kezelhetetlen helyzeteknél pedig a hibákat ünnepli, mutogat, szörnyülködik. Hát ez nagyon aljas.
Pláne, hogy a nyugat bátorítja a spontán áradatot a zászlókra tűzött negédes befogadáspártolással.
Előbb írtad, hogy megnyugodhatok. Egyáltalán nem vagyok nyugodt, a migráció zajlik, és a tömegnek valahol utat kell találni, ez ellen a világon semmi sem segít, a lavina elindult.

Éva Zentai 2015.09.18. 20:45:17

@5perc: Akkor hajrá! Apukám szokta mondani, eszet nem adhatok, nekem is kevés van :)

Demeter Attila 2015.09.18. 20:45:36

@kispotzak: Maradhatnának is, és harcolhatnának. Életerős, katonakorú fiatalemberek érkeznek tömegével. Mind gyáva? Mind megy a könnyebb ellenállás irányába? Elvenni mástól a biztonságos országot, mert őket ötezer kilométerrel odébb megtámadták? Ez jogos? Nem jogos. Arrafelé olcsóbba Kalasnyikov a narancsnál. Vegyenek fegyvert, szervezzenek szabadcsapatot, és ne a magyar rendőröket dobálják gyáván annak biztos tudatában, hogy úgysem használhatnak fegyvert, hanem a saját gazembereiket lőjék! Tökös legényektől ezt várnám.

Meridian74 2015.09.18. 20:45:55

@Antipolitikus: "Sajnos nem láttunk kétoldalú érveket, valódi emberséget. nem láttunk eltérő álláspontot, midnenben a kormánnyal értesz egyet. Minden feltétel nálkül igaz, amit mondanak? "

Te, idióta. Csökkent agyi kapacitású. Tényekhez nem kell kétoldalú érvek, meg stb-k.
Komolyan, nálad nagyobb hülyét ma csak Gyurcsány személyében láttam, miután nyilatkozott... ROFLMAO!

Inkább tekintsd meg ezt a videót, amely nemrég történt Svájban, ahol a jólétükben is egymás marják olaszliszkát megszégyenítő módon a török és kurd (egyébként gazdasági) migránsok:

www.youtube.com/watch?t=1&v=_qYGqv96bjY

Én a svájciak helyében mindet haza paterolnám, a kis magánháborúikat folytassák csak le otthon, és ne egy vendégbefogadó országban - sem itt sem máshol nincs erre igény.

pneumónia 2015.09.18. 20:46:51

@minekez: Ez igaz, de azért nem fenékig tejfel a nagy nyugati Ámerika sem, csak hobbiból nézd meg az Oliver Stone dokusorozatot, az Amerika eltitkolt története c.t kezdésnek elmegy...

WhyCantITouchIt? 2015.09.18. 20:51:17

@Onereality: Amit hiányolsz az megvalósul, maximum csak nem hallottál róla.
Épp talán 1 hónapja volt róla szó, hogy a kormány azzal bízta meg az EMMI-t, hogy szervezze meg a menekült gyerekek oktatását, egyébként a kísérő nélküli gyerekek gyermekvédelemben részesülnek, gyermekotthonokban szállásolják el őket, ilyen gyermekotthon van Budapesten, meg Fóton is.
A menekültstátuszt elnyert felnőtteket pedig nyilván próbálják beilleszteni a munka világába, hiszen ez is az integráció része.
A kvótarendszerrel pedig elvi problémája van a kormánynak, ahogy nekem is, és ezért ellenzi, hiszen addig semmi értelme szétosztani a menekülteket, amíg nincs megoldva a külső határok védelme, enélkül a kvótarendszer csak egy meghívó.

ö...mikó? 2015.09.18. 20:53:26

Ööö, le a kalappal...

ob.szerver 2015.09.18. 20:56:01

Tehát szerinted az, akinek lerombolták az otthonát vagy az életét féltve Törökországba menekült, majd megunván azt, hogy több éve sátorban lakik, nem dolgozhat, a gyerekei nem járnak iskolába, miközben a helyzet javulására esély sincs és elindul Európába, az gazdasági bevándorló? Menekült Törökországig, de attól hogy felvertek neki egy kibaszott sátrat a mezőn, már gazdasági bevándorló? Tényleg ezt gondolod?

dîszkorzo 2015.09.18. 21:00:12

Nagyon jo cikk,vegre valaki latja ,hogy valojaban mi tortenik. Nem vagyok egy konzervativ ember,a rendpartisagot sem tamogatom,DE EZT AKERDEST NEM EMONCIONALIS OLDALROL KELL MEGKOZELITENI! Kurvara humanus vagyok mondom,de ez igy tenyleg nem fog menni. Mindennel egyetertek amit leirtal,illetve szemelyes tapasztalataim is hasonlok.Es nagyon fontos resze az irasnak,hogy VIKTOR NAGYON JOL OLVASSA A JATEKOT,ez persze aggaszto hiszen az Orbanbol kiabrandult konzervativok,ujra onazonossagot tapasztalnak, sot tulajdonkeppen eukonzervativok A MAGYAR MINISZTER ELNOK KOTTAJABOL JATSZANAK!A baloldalnak ezzel kene foglalkoznia nem(csak) moralizalni!

Meridian74 2015.09.18. 21:01:23

"Csak azért, mert leírod előzetesen (előmosakpodás, bemosdás), hogy semmilyen oldalt nem képviselsz, a kormény politikai programját/propagandáját PC-be átültetni, aztán a köznép elé tárni még se nem független, se nem hiteles."

Na, nálad nagyobb, überebb baromállat ma csak Gyurcsány volt a nyilatkozatával.

Nézd meg inkább ezt a videót, aztán gondolkodjál. Ja, azt nem biztos, hogy tudsz, de talán azért felfogod majd amit látsz, és mondd ezek után kell-e ez nekünk is? Vagy az EU bármely államának?

www.youtube.com/watch?t=1&v=_qYGqv96bjY

Onereality 2015.09.18. 21:03:35

@Furore Carcosa:
Szerintem felelos kormany vilagossa teszi a szovetsegesei szamara, hogy segit, ha kell, ha baj van.
Ehhez nem kellenek konkret szamok, de segito szandekot lehet kinyilvanitani, es ez itt nem tortent meg, mi egyertelmuve tettuk, hogy itt nem kivanatosak a menekultek.
Merkel egyebkent ugy kepzelte a kvotakat, hogy mindenki abban az orszagban kapja meg a juttatast, ahova "beosztottak".
De ez bennunket nem fog erinteni, szoval targytalan.

Demeter Attila 2015.09.18. 21:04:56

@deneskata: Valószínűleg nem írsz igazat, szignifikánsan semmiképpen. Ezt úgy is mondhatom, hogy hazudsz. Kivételes esetek lehetnek, de a tömegek nem erről beszélnek. Ezen kívül csak ostoba uniós típusú javaslatod van, " keressünk európai közös megoldást"" Aztán a szemére hányod ugyanezt az Unió töketlen vezetőinek.
Mindezek mellett nem ártana, ha szabatosan fogalmaznál. Hitelesebb is lennél valamivel.

Meridian74 2015.09.18. 21:05:31

@Antipolitikus: amúgy uggorgyunk kicsit visszább az időben, azaz ne a mostani jelent nézzük, hanem nézzük mi is volt 2011/12-ben.

Magasan kvalifikált, kultúrlények Belgiumban, íme:
www.youtube.com/watch?v=NJS6IypEVR8

Aki nem tudná mi ez, az keressen rá a Sharia4Belgium és Sharia4Holland szavakra... megéri.

Onereality 2015.09.18. 21:07:43

@ghoezeke mate:
"Ehelyett mindenki határt zár, szarakodik a másik rovására, a kezelhetetlen helyzeteknél pedig a hibákat ünnepli, mutogat, szörnyülködik. Hát ez nagyon aljas."
Ezt most gondolom nem magunkra, magyarokra ertetted, pedig haaat ;))) szerintem mi sem vagyunk kivetelek ezalol,,,

5perc 2015.09.18. 21:09:23

@Éva Zentai:
Szóval semmit nem akartál mondani.

@Furore Carcosa:
" Semmi értelme bármiféle felajánlást tenni, amíg az sem tiszta, hány embert kéne Európában szétosztani "
Magyarul ki kell várni tétlenül, segítségadás nélkül a legvégét és számolgatni, kik akartak volna de nem jutottak ide.

Attiláné Szász (törölt) 2015.09.18. 21:09:34

Óriási! Én nem vagyok a szavak embere, de nagy olvasó vagyok és mindig csodáltam az ilyen kvalitású embereket mint Te.
Minden egyes szavaddal tökéletesen egyetértek. Ezután követni fogom a blog-otokat.
És Gesztiben óriásit csalódtam!!!!!

Meridian74 2015.09.18. 21:09:39

Amúgy az előbbi videót ismét megnézve, én a következő morbid dolgot tenném a rendőrök helyében. A csürhét szétverő rendőröknek is az "Allahu Akhbart" kellene ordítaniuk, mikor a földbe tapossák ezeket az alja népeket. Tanuljanak. Csak ezt értik. De azt jól.

Mondjuk kb olyan jelenet lenne, mint a Monty Pythonban a lovagok, akik "Ni"-t mondanak... Hehehe.

minekez 2015.09.18. 21:09:50

@pneumónia: félreértettél, az említett országokat kizárólag csak a magyar diaszpóra kapcsán hoztam fel.

Furore Carcosa 2015.09.18. 21:12:12

@Onereality: "Merkel egyebkent ugy kepzelte a kvotakat, hogy mindenki abban az orszagban kapja meg a juttatast, ahova "beosztottak"."

Milyen érdekes visszatáncolás ez az olyan kijelentések után, hogy Németország tárt karokkal vár _minden_ szíriai menekültet, meg hogy a befogadásnak _nincs_ felső korlátja! Szóval egyszeriben kiderült, hogy mégis van? És Mutti Merkel „visszaosztana” Magyarországra pár ezer migránst, akik a) nem akarnak Magyarországra jönni, b) mi még véletlenül sem hívtuk őket, de azért c) fizessük nekik mi a szociális juttatásokat? Szóval ez lenne az a sokat dicsért európai megoldás? Le a kalappal előtte, a vak is látja rajta, hogy gyorsabban omlana össze a tényleges bevezetése után, mint Horvátország migránsellátó rendszere. Nem csodálom, hogy a magyar kormány nem kér belőle.

Antipolitikus 2015.09.18. 21:13:39

@Meridian74: Először is hadd gratuláljak mind az érvrendszeredhez, mind az intelligenciádhoz. Bátor vagy, hogy nyíltan vállalod. Nem lehet egyszerű ezzel élni. :)

A tényekről: A 8 pont ezzel lett felvezetve: "Az én véleményem:". Ehhez képest te tényekről hadoválsz. Nem, nem várom el, hogy értsd a különbséget. Vagy bármit. :)

Meridian74 2015.09.18. 21:13:46

@panelburzsuj: "Isten ne adja, hogy Ukrajnában (benne Kárpátaljával) olyan mértékű elkeseredettség és kilátástalanság legyen úrrá százezreken"

Pedig de, ez lesz most decemberben... Egy ukrán ismerősöm mondta, az országban nincs termelés, rogyásig eladósodva, ami volt szétlopták, és emellett polgárháború van.

Meridian74 2015.09.18. 21:14:59

@Antipolitikus: látom, a videókat már nem nézted meg... sebaj, hülye maradsz és úgy is halsz majd meg. Végül is, boldogok a lelki szegények, ugye.

panelburzsuj 2015.09.18. 21:15:21

@minekez:
Mit tippelsz: a ma ismert problémás nyugat-európai muszlim közösségek menekültekből álltak össze - vagy bőven nagyobb részük valamiféle olyan jogosultsággal élve került oda, amelyet a befogadó ország kínált fel neki? Nem menedéket nyújtva - hanem előnyt kínálva?

5perc 2015.09.18. 21:16:44

@Furore Carcosa:
Legutóbbi információm alapján nálunk -54 ezer menekültet helyeznének el. Várj, kiírom betűkkel: mínusz ötvennégyezer. Merthogy innen elvinnének 54 ezret, de a Horvátország felől ma érkezőket kivéve gyakorlatilag töredéke sincs itt.

porthosz 2015.09.18. 21:17:07

@Onereality: "Merkel egyebkent ugy kepzelte a kvotakat, hogy mindenki abban az orszagban kapja meg a juttatast, ahova "beosztottak". "

Hm... Nekem viszont úgy tünik hogy Merkel eredetileg úgy gondolta hogy majd magyarországon berendeznek néhány szép nagy, pár százezres menekülttábort ők meg lezárják a határt.
Aztán ők eljátszák a jóságos nagybácsi, nagynéni szerepét, adnak egy kis apanázst a táborok fenntartására, meg befogadnak majd pár ezret belőlük, természetesen csak a jól képzett kissebbséget.

És persze majd mutogatnak ránk hogy mi vagyunk a rosszfiuk hisz ennyi embert fegyverek nélkül nem lehet egyben tartani.

És ez aztán gyakorlatilag majdnem igy is lett, csakhogy Orbán szépen keresztbe húzta ezt a számítását a kerítéssel. Amit valljuk be nem vettek komolyan. Senki nem gondolta hogy Orbán képes megcsinálni a kerítést, azt meg végképp nem hogy képes megvédeni is.

Persze a felállás nem változott, mi vagyunk a rosszfiúk, ők a jóságos nagynénik, csakhogy immár a sz@r is az ő nyakukba ömlik.

Onereality 2015.09.18. 21:18:21

@Furore Carcosa: sajnos igen, Merkel a hibas, mi pedig nem tudunk segiteni, ide nem kellenek. Vita lezarva. Koszi.

Demeter Attila 2015.09.18. 21:18:49

@Onereality: Én javasoltam: Minden olyan menekültet, akik az általunk gyarmatosított területekről származik, fogadjunk be! Nem jött senki. A Ferenc József Föld fókái köszönik szépen, maradnak.
Megmondanád, miért fogadjunk be akár csak egyet is? Mellesleg fogadtunk már be eddig is, és folyamatosan fogadunk be menekülteket. Nem számolatlanul, és nem azokat, akik magukra mutogatva és a felkínált ételt a kukába dobálva letarolják a gyümölcsöskertjeinket. Ha tényleg érdekel találhatsz adatokat arról, hány menekültet fogadtunk be ebben az évben, vagy akkor, amikor a szomszédból tömegével menekültek ide. A mostaniakról nem tudjuk, hogy menekültek-e, és ha tudnánk sem vállalhatjuk, hogy a világ bármely tájáról, bármilyen menekülőt befogadunk. Ha jönnek az emberevők a déli féltekéről, mert a szomszéd törzs megette a főnöküket, be kell fogadnunk őket?

Agysebész migráns 2015.09.18. 21:20:44

Téged megint nem fizetett ki valamelyik megbízód?

Meridian74 2015.09.18. 21:20:51

@kheiron: "Én inkább a saját szememnek hiszek. A gyerek megrúgása viszont kétségtelenül megtörtént. "

Méghozzá tedd azt is hozzá, hogy önkéntelen önvédelmi reflexként. Nem azért ment oda aznap, mert azt tervezte el jó előre, hogy 2-3 gyereket fel fog rúgni, ugye ezt te is könnyen belátod?

Meridian74 2015.09.18. 21:21:44

@Megadodo: "Németh Gábort már nem tartja el a maszop,, most megpróbálja magát felszopni a fidesznél, ennyi.

Hanyatt ne essünk. "

Ez nem számít. Az számít, hogy ha akar, akkor tud jól írni is.

freestep 2015.09.18. 21:22:25

Szép elképzelés a ne jöjjenek ide, meg hasonló, de jobb, ha hozzászokunk a gondolathoz. Hamarosan hatalmas népvándorlások lehetnek és ennek a klímaváltozás az oka. Nem csak arról a részről, máshonnan is. Szárazság, vízhiány, élelmiszerhiány primer ok, de van egy sokkal izgalmasabb: tengerszint emelkedés. Hány ember is él legalább 100 km-en beül a tengerparttól? Hatalmas városok!
ÉS IGEN, ezek is JÖNNI FOGNAK már azelőtt, hogy bokáig érne a víz.
Harc lesz (van) az erőforrásokért, az életért. Lesznek a harcban vesztesek (halottak).
Persze, az iszlámot én is faszságnak tartom, mint ahogyan az is. De! Amíg itt dúlt a vadkereszténység és a keresztény terror addig ők a matematikával és egyéb tudományokkal foglalkoztak. Szinte mintha cseréltünk volna! Most náluk dúl egy eszetlen, embertelen vallás.
Míg az ő fiataljaik közül sokan elhagyják a vallásukat és élvezik a számukra eddig elérhetetlen hedonista nyugati életet addig sok fiatal, aki beleszületett a nyugati érzéki kultúrába, annak hamis értékrendjéből kiábrándulva könnyen radikalizálódik.
Az a világ, az az Európa amit eddig ismertünk, örökre elveszett. Értsük meg. Annak vége. A világban olyan változások előtt állunk, amit nagyon keserves lesz megélni. A Földünk haldoklik, tönkretettük, és nagyon sokan vagyunk rá. (És igen, bassza meg, a ebben a legbűnösebbek a jóléti társadalmak!!! akik most a leginkább sírnak). Az emberiség létszáma le fog csökkenni legalább ötödére. Ezt éljük most. Jóccakát! Rémálmokat!

Demeter Attila 2015.09.18. 21:26:55

@5perc: Szereted félremagyarázni más mondatait. Mi nem ülünk ölbe tett kézzel, cselekszünk, sokat cselekszünk, segítünk, sokaknak segítünk, de ez nem jelenti azt, hogy hülye ígéreteket is muszáj tennünk. A kvóta rendszer baromság. Akárhonnan vizsgálod.

Meridian74 2015.09.18. 21:29:24

@Onereality: "Azon kivul, hogy konnygazt vetunk be bevandorlok ellen"

Nézd vissza avideót. Mert felületesen emlékszel. A rendőrök azután kezdtek könnygázt fújni, miután az egyiküket az egyik migráns szintén gázspray-el lefújt. Ezzel a mozdulattal indult el az egész durvulás. A rendőrök részéről teljes joggal. Én a helyükben minimum gumilövedékkel lőttem is volna. A TEK-esekkel a hangadót (honnan volt neki hangosbeszélő készüléke? hmm? menekült kellék?) pedig sokkolóval elfogattam volna.

ob.szerver 2015.09.18. 21:30:40

@deneskata:

"Miniszterlenökünk egyszerűen gonosz"

Orbán motivációja nem a gonoszság.. Ő egyszerűen csak pénz akar keresni. Nagyon sokat. Addig tudja személyesen kiválasztani a legnagyobb közbeszerzések nyerteseit (sokáig a kollégiumi havert, kegyvesztettsége után a Mészáros és Garancsi nevű strómanokat), közpénzből saját stadiont és csapatot fenntartani, állami profitot saját zsebbe outsourcingolni (MET), stómanok révén megszerezni fél Fejér megyét stb. ameddig hatalmon van. Ezért minden áron ott kell maradnia. Olyan dolgokat kell mondania és csinálnia, amelyekre a többség rezonál. Lehet az szabadságharc, mélymagyarkodás, trianonozás, halálbüntetés, cigányozás, xenofóbia, bármi. Ha az ellentétére gerjednének, akkor azt mondaná. A gonoszság nála nem öncél, csak a harácsolás eszköze.

Furore Carcosa 2015.09.18. 21:33:40

@Onereality: Igen, egyetértünk. Részemről is kösz a beszélgetést.

@5perc: „Magyarul ki kell várni tétlenül, segítségadás nélkül a legvégét és számolgatni, kik akartak volna de nem jutottak ide.”

Dehogynem kell segíteni. Létrehozni egy európai pénzalapot, és abból nagyon masszívan megtámogatni a törökországi és libanoni menekülttáborokat. Aki meg közben Európába jött, azt tömegesen visszatoloncolni oda.

„Legutóbbi információm alapján nálunk -54 ezer menekültet helyeznének el. Várj, kiírom betűkkel: mínusz ötvennégyezer. Merthogy innen elvinnének 54 ezret, de a Horvátország felől ma érkezőket kivéve gyakorlatilag töredéke sincs itt.”

No igen. Merthogy azt úgy gondolják, hogy mi majd szépen fogadjuk és gyűjtögetjük őket, nagyon európaiasan, kerítés és karhatalom nélkül, nyílt hot spotban, egyenként regisztrálgatva, azonosítva és ellenőrizve mindenkit, vélhetőleg az uniós bürokraták áldásos segítségével, néhány röpke hónapig, amíg el nem szállítják tőlünk azt a bizonyos 54 ezret. A többi meg marad a nyakunkon, mert nem szól róluk a kvóta.

Tudod mit? Akkor már inkább egyáltalán ne legyenek az országban: be se engedjük őket, hacsak a határon annak rendje-módja szerint nem igazolják és regisztráltatják magukat.

Onereality 2015.09.18. 21:34:10

@porthosz:
Szerintem nem errol van szo.
Egyszeruen mi az olaszokkal, spanyolokkal, gorogokkel a schengeni zona frontorszagai vagyunk, nyilvan itt kopogtat mindenki, aki a schengeni ovezetbe akar jonni az arab orszagokbol.
Hozzank mar biztos nem jonnek, mert mindenkit kb. 3 ora alatt kiutasitunk, szoval problema megoldva. Menjenek a tobbiekhez...

Demeter Attila 2015.09.18. 21:34:31

@Onereality: Merkel egyértelműen ... nem hibás, hanem bűnös. Ha ebből háború lesz, azt vagy megnyerjük, vagy elveszítjük. Ha szerencsénk lesz és nyerünk, Merkel és harcostársai bíróság elé kerülnek.

Antipolitikus 2015.09.18. 21:35:03

@Meridian74: Nem sejtem honnan látod, hogy mit néztem, mit nem. Ja, mert nem hullok az öledbe, hogyhátte mennyire okos vagy? Ja, hát nem vagy. Szomorú, de ez van

Azt sem feltétlenül értem, hogy a stílusodra miért várod el, hogy úgy reagáljak, mintha egy értelmes emberrel kommunikálnék. Tudod, nem állunk le galambokkal sakozni (bár sejtem, hogy nemfgod érteni az utalást).

Ennyi értetlenkedés után be kell látnom, hog te viszont azt nem érted, amit neked mások írnka. Sebaj. :)

Viszont annak örülök, hogy boldog vagy, bár nem feltétlenül érdekelt eddig sem, ezzuán sem fog. De azért jó tudni. Szent Pétert üdvözlöm. :)

Meridian74 2015.09.18. 21:39:11

@porthosz: "Nekem viszont úgy tünik hogy Merkel eredetileg úgy gondolta hogy majd magyarországon berendeznek néhány szép nagy, pár százezres menekülttábort"

Egyébként erről az is eszembe jutott, hogy pl a Jobbik hasonló táborokat, rezervátumot akarna (akart volna) létrehozni a renitens, beilleszkedni nem akaró cigányok részére. Persze hatalmas nagy náci-fasisztázás és ajvékolás volt az eredménye.

panelburzsuj 2015.09.18. 21:40:02

@Meridian74:
Ugyanolyan jól/rosszul bazsevál, mint korábban - csak most a te fülednek kedves nótát húzza.

Igaz piachívő - igazodik a kereslethez.

Meridian74 2015.09.18. 21:40:34

@Antipolitikus: "Azt sem feltétlenül értem, hogy a stílusodra miért várod el, hogy úgy reagáljak, mintha egy értelmes emberrel kommunikálnék. "

Az a helyzet, hogy a gyurcsány értelmi szintjének közelében mozgó illetőkkel mindig így kommunikálok. Érthető?

dr kíváncsivagyok 2015.09.18. 21:40:59

@kheiron:
"Mint az azóta nyilvánosságra került videóból is ismert, László Petra NEM buktatta fel az illetőt, mert kb. 1 méter távolságról csak egy jedi-lovag lenne arra képes. "

Ja,...és a kislány is magát rúgta hasba...
(Ezért náci hazudozásért útálom a jobbereket !)

Meridian74 2015.09.18. 21:44:01

@panelburzsuj: ettől függetlenül az összefoglalóját más sem tudta volna jobban megírni.
Néhány dologba beleköthetnék, de mégsem teszem, mert egyébként nem kapcsolódik a migránshelyzethez.

Antipolitikus 2015.09.18. 21:45:46

@Meridian74: Nem érted a kérdést. Sem. Azt értem, hogy így kommunikálsz, azt is hogy csak így tudsz. Nem ez volt a lényeg.

Meridian74 2015.09.18. 21:47:57

@dr kíváncsivagyok: "Ja,...és a kislány is magát rúgta hasba..."

Én lábon rugást láttam, de mindegy is, mert abban a helyzetben én is rugtam volna a rám rontók felé.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2015.09.18. 22:01:18

@Meridian74:

Apád faszát rúgtál volna "önvédelemből".
Hazug vagy!
Így mentegetni valakit eléggé legalja.

minekez 2015.09.18. 22:04:30

@panelburzsuj: bizonyára számtalan példát tudsz felsorolni a menekült muszlimok tömegek problémamentes beilleszkedésére....

Orbán a magyar nép ópiuma! 2015.09.18. 22:05:19

Ez a menekültkérdés már lerágott csont, baromi unalmas!
Ez a blog meg beáll a tömegek sorába.
Eléggé értéktelen és semmitmondó ez a közhelyparádé.

lol7 2015.09.18. 22:09:33

"az iszlám törvénykezést és társadalomszervezést ugyanúgy tiltani kellene, mint a szcientológiát vagy a holokauszttagadást"

PONTOSAN!

tiburi 2015.09.18. 22:15:05

A pánik és a borzasztó közhangulat ellenére jobb ha mindenki mély levegőt vesz, hiszen Európa kultúrája biztonságban lesz mindaddig, amíg az egyház és az állam következetesen elkülönül. Addig amíg vallási alapon nem lehet beleszólni egy állam működésébe, addig lehet akárhány militáns keresztény és muszlim a kontinensen, azok úgyis a margóra kerülnek és amint stabilizálódik a helyzet, eltűnnek a történelem süllyesztőjében.
Tovább: tw.gs/35ud0a

Anti Liberal 2015.09.18. 22:18:26

Szerintem minden magyar férfi jelentkezzen a hadkiegen mert itt hamarosan harc lesz. Nem, nem a miggerek ellen..a Szerbek netán Horvátok, és vagy Szerb- Horvátok ellen

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.09.18. 22:22:38

Rossz hírem van: nem turbómagyar lettél, csak pánikba estél. A hisztéria ilyen. Emberről emberre terjed.

dr kíváncsivagyok 2015.09.18. 22:24:00

A lengyel újságíróval együtt került a fogdára a szlovák Demník N újságírónője is. Timea Beck, a liberális hírportál munkatársa azt mondta: az újságírók egy csapatban figyelték, amikor a menekültek megindultak és át akartak mászni a kerítésen.

Éppen fel akartam segíteni az egyik családot a földről, akik elestek, amikor az egyik rendőr a földre lökött, gumbibottal végigvert, kicsavarta a kezem és gyorskötözővel megkötözött. A rendőrök brutálisan káromkodtak és azzal vádoltak, amit tulajdonképpen ők tettek, majd visszarángattak a magyar oldalra.

Elmondása szerint a rendőrség illegális határátlépéssel vádolta meg. A Denník N az ügyben a szlovák külügyminisztériumhoz fordult.
Megrúgták az ausztrált is

A Heti Válasz azt írja: Warren Richardson ausztrál állampolgárságú fotóriportert a fején, a lábán és a mellkasán rúgták meg. Warren Richardsonnak magyar családja van, magyar állampolgárságú kisfia hároméves. Az évek óta Budapesten élő szabadúszó fotóriporter több fotósorozatot készített a menekültválságról.
Komplett szerb stábot vertek meg

Szerdán Röszkénél szerb újságírókat is megvertek a rendőrök. A szerb állami média, az RTS honlapja azt állítja, hogy szerda délután fél hat körül a magyar rendőrök gumibotokkal megverték kollégáikat, és eltörték a felszerelésüket. Egy operatőrt, egy hangmérnököt és egy riporternőt bántottak, a szabadkai kórházban kellett ellátni őket. A tévések szerint a rendőrök számára egyértelmű volt, hogy akiket megütnek, újságírók, és
akkor sem álltak le a veréssel, amikor a tévések mondták, hogy a szerb tévé munkatársai.
Gumibotozták a svájcit

Véres ruháiról és véres mikrofonjáról posztolt képeket a Twitteren Jordan Davis, a svájci RTS tudósítója, akit gumibottal ütöttek meg. Mint írta, nem erre számított egy európai uniós országban. Köszönetet mondott viszont a menekülteknek, akik adtak neki inni.

dr kíváncsivagyok 2015.09.18. 22:26:31

@lol7:
""az iszlám törvénykezést és társadalomszervezést ugyanúgy tiltani kellene, mint a szcientológiát vagy a holokauszttagadást"
2

Kretén,...mutass már egy európai országot , ahol iszlám torvénykezés van ???

Onereality 2015.09.18. 22:33:00

@WhyCantITouchIt?:
nem errol volt szo, sokkal inkabb arrol, hogy a menekult gyerekek, - akik nem is menekultek, "csak" migransok - tobbnyire mar csak keritesen atdobva jutnak be az orszagba, illetve hogy inkabb ne fogadjunk be egyet sem, mert johet meg szaz utanuk,,,inkabb menjenek a horvatokhoz, maradjanak a szerbeknel, ott mar biztonsagos nekik stb....
ugyanez persze a felnottekre is ervenyes,,,
ez a mi "hivatalos" valaszunk a nepvandorlasra 2015-ben, en ezt tartottam kevesnek magunktol,,,
ahogyan a tomegek korlatlan beengedese, ugy a teljes hatarzar sem lehet megoldas egy europai ertekrendet vallo orszagtol ebben a helyzetben,
ha patetikus akarok lenni, igenis be tudunk fogadni es el tudunk helyezni par tizezer menekultet ebben az orszagban, ugy, hogy buszkek lehetunk magunkra is!!!

Demeter Attila 2015.09.18. 22:36:20

@tiburi: Hol történt már ilyesmi? Mármint az, hogy a muszlimok gond nélkül beilleszkedtek a nem muzulmán közegbe. Nem érdemes fellapoznod a Guglit. Sehol

Meridian74 2015.09.18. 22:39:39

Egy kis tiszta víz öntése a pohárba. De előbb lássuk a felvételt, egy jelenet Röszkénél:
www.youtube.com/watch?t=25&v=tIuqDC7mnQg

No, akkor most a rendőrök támadtak az ártatlan migránsokra? Vagy inkább más derül ki a videóból?
És akkor ráadásként gondoljuk újra ismét László Petra ügyét is.

Demeter Attila 2015.09.18. 22:40:38

@dr kíváncsivagyok: Aztán a kedves újságíró hazudhat. Bizonyos, hogy nem egy arra járó migráns rúgott bele? Nem hiszek nekik. Annyit hazudtak, annyi hamisított képet és videót láttam, hogy nem hiszek nekik. Az akciót több csatornán követtem figyelemmel, a látvány alapján hiteltelen az állításuk. Persze, aki háborúba megy tudósítani, és kidugja a fejét a lövészárokból, azzal megeshet, hogy golyót kap. Ilyenkor nem a katonákat kell hibáztatni.

Demeter Attila 2015.09.18. 22:41:26

@dr kíváncsivagyok: Európában bizony vannak olyan városrészek, ahová az adott ország törvénykezés nem jut be, és ott az Iszlám az úr.

Meridian74 2015.09.18. 22:59:39

@Meridian74: és mi a motiváció? Egy újságíró esetén? Hány elcsépelt hollywoodi filmet láttunk ügybuzgó balfasz újságírókról, akik Purlitzer-díjért (vagy hasonló másért) taposnak? Ha valakinek egy sem ugrana be, nos, akkor nézze meg a Drágán add az életed első két részét... ;) Ugye, hogy ugye?

deneskata 2015.09.18. 22:59:56

@Demeter Attila: Nem hiszed el, tehát én hazudok. Kényelmes álláspont... Egy szóval sem mondtam, hogy a tapasztalatom nagy merítésű... Mint írtam, egy - azaz egy db - párral beszéltem, ők mondták. Azt is írtam, nem is ez a lényeg. Sokkal fontosabb az, hogy TÉNYLEG európai szintű megoldásra lenne szükség. Szerinted meg tudják ezt oldani az államok külön-külön? Nézd meg, mit eredményezett a mi megoldásunk, a Fal. Rátoltuk a menekülteket Horvátországra, lassan haragban vagyunk a fél világgal. EZ lenne a megoldás? Miért lenne lehetetlen az összefogás? Talán csak több bölcsességre lenne szükség...

fehérfarkas 2015.09.18. 23:06:19

A posztoló járt már muszlim országban és látott-e már hús-vér élő muszlimot? Vagy csak a bulvármédiában találkozott muszlimmal, és a bulvármédia híreiből ismerik őket?
Néhány cikk a muszlimokkal kapcsolatban, amiket magyar nyelven is lehet olvasni angoltudás nélkül (hogy ne mondhassa azt a posztoló, hogy azért nincs infója mert a magyarok többségéhez hasonlóan ő sem beszél nyelveket):
kettosmerce.blog.hu/2015/01/15/mit_tudunk_az_iszlam_-rol
kettosmerce.blog.hu/2015/09/17/europa_es_ami_fenyegeti
pendulum.blog.hu/2015/09/16/mitoszok_es_tenyek_a_muzulman_bevandorlasrol
szeka.blog.hu/2015/08/31/a_hat_leggyakoribb_tevhit_a_menekultekkel_kapcsolatban#comment-form
pendulum.blog.hu/2015/08/20/arpad-hazi_kiralyaink_es_a_bevandorlok

panelburzsuj 2015.09.18. 23:09:21

@minekez:
Fordítva: nem tudnék.

Pont azért, mert muszlim tömegeket menekültként eddig még nem fogadott be az Európai Unió. (Talán bosnyákból volt kisebb menekült-kontingens. Még a háború táján. De ugye ők muszlimok ugyan - csak épp európaiak...)

Szóval a mostani az első igazán nagyszabású menet. (A korábbiak inkább betelepítések voltak. Nem szakszó - de a lényeget jól kifejezi.)

fehérfarkas 2015.09.18. 23:11:10

@fehérfarkas:

Amit a posztoló írt, azt nem az orbáni propaganda nyomatása, hanem a Geert Wilders és Bill Warner féle iszlamofób vezetők hazúg beszéde.

Geert Wilders meg Bill Warner a legnagyóbb és leghírhedtebb iszlamofóbok (az iszlamofób Dzsihádfigyelő/Jihad Watch nevű oldalak, Európa szerte levőpropagandáik, már nem is rajongó, hanem hívő táboraik vanna a különböző európai országokban, stb...) folyamatosan azt állítják, hogy Európában Franciaország (7,5%), Németország (5%), Svédország (5%) és Anglia (4,5%) az állandóan a sajtóban szereplő országok, hogy a muszlim népesség olyan nagy, hogy az őslakossággal már összeférhetetlenek.
A valóságban a 4 ország egyike sincs benne a top 10 legnagyobb muszlim kisebbséggel rendelkező országban: Európában Oroszország (11,7% - Oroszországban több őslakos muszlim él, mint Libanon és Jordánia együttes lakossága), Bulgária (13,7%), Grúzia (10,5%), Montenegro (18,5%), Macedónia (35%) is nagyobb arányban tartalmaz muszlim lakosságot mint a 4 nyugati ország. Ciprusnak az EU-hoz tartozó része pedig még nagyobb arányban tartalmaz muszlimokat: 22,7% (a konfliktus politikai a török és görög lakta rész között, hogy a szigetország hova tartozzon)
Vagyis még itt Európában is keleti országokban a muszlim nagyobb arányban laknak mint a nyugat-európai országokban, és mégis jobban együtt tudnak élni a többiekkel - és nem alakultak ki muszlim gettók. Vagyis egyáltalán nem számít az, hogy mekkora arányban vannak jelen kisebbségként.
Sőt, Nyugat-Európában a legtöbb konfliktus muszlimok és nem muszlimok között pont Olaszországban van, ahol a legkisebb az arányuk (2,4%).

Ráadásul Európában nemcsak vallási kisebbségként léteznek muszlmok, hanem vannak muszlim többségű európai országok is: Bosznia, Albánia, Azerbajdzsán, és az USA által létrehozott Koszovó. Valamit a 2 kontinensen elterülő Törökország és Kazakhsztán nyugati részei földrajzilag Európához tartoznak.

Geert Wilders és Bill Warner szerinti iszlám vallás és a muszlimok annyira gresszívek, és másokat elpusztítani akarók, hogy évente 150 milliónál több külföldi turista utazik muszlim országokba (többen, mint amennyien Latin-Amerikába + Kanadába + Ausztráliába + Új Zélandra + Indiába együttesen mennek). És a világ 10 leglátogatottabb nagyvárosa közül 3 muszlim: Isztambul, Kuala Lumpur, Dubai.
Az Afrikába utazó külföldi turisták több mint fele 4 muszlim országba megy (Marokkó, Tunézia, Algéria, Egyiptom).
Ázsia Top 10 legturistásabb országa közül 4 muszlim (Malayzia, Szaúd Arábia, Egyesült Arab Emirátusok, Indonézia - de az arab tavasz előtti évben még Szíria és Bahrain is ide tartozott).
Talán mégsem annyira erőszakosak, agresszívek, primitívek, és Nyugat-ellenesek a muszlimok mint amennyire azt Geert Wilders és Bill Warner állítják.

Nem a 20. sz-ban jelent meg az sizlám Európában, hanem már több mint 1300 évvel ezelőtt. 8 évszázadig voltak muszlimok a mai Spanyolország területén. Szicíliában 2,5 évszázadig volt jelen az iszlám. Hamarabb volt jelen az iszlám Európában, mint mi magyatok a Kárpát-medencébe letelepedtünk. Vagy mire az utolsó vikingek is áttértek a kereszténységre, addigra a szicíliai emírségnek már vége is volt, és a Cordobai Kalifátusnak is vége volt, Toledót már elfoglalták a keresztények, és az arabok helyett már a berber almohádok uralták Hispánia muszlim részét.
A Kaukázus területén a 9. sz. óta folyamatosan. Oroszország európai részén és Ukrajna területén 5 évszázada folyamatosan (Oroszországban (kisebbségben) több őslakos muszlim él mint Jordánia és Libanon együttes lakossága; a Krím félsziget muszlim tatárjait Sztálin írtatta ki). Lengyelország területén 7 évszázada folyamatosan. A Balkánon meg 8 évszázada folyamatosan jelen van az iszlám.

A muszlimoktól vette át Európa nemcsak ókori görög-római tudást (amit a barbár germán és szláv törzsek pusztítottak el), hanem a 0 (nulla) fogalmát és szimbólumát, arab számokat, algebrát, csillagászatot, kémiát, gitárt, kottát, fürdőkultúrát, pizsamát, orvostudományt, papírt, sakkot, 3 digites órát (óra, perc, mp kijelzés), stb...

Érdemes ezt megnézned, muszlimok készítették videó a saját vallásukkal és civilizációjukkal kapcsolatban:
www.youtube.com/watch?v=w09IhM2BiD0
Ez az Iszlám civilizációs tudományáról szóló 3 részes doksifilm:
www.youtube.com/watch?v=qL41gX0fJng
Ez pedig európaiak által készített rövid reklámfilm az iszlám világ tudományos dolgait bemutató tudományos angliai kiállításhoz, amelyben Sir Ben Kingsley játsza a híres tudós al-Jazari (áldzsázári) szerepét.
www.youtube.com/watch?v=JZDe9DCx7Wk

Kevesen tudják, de Szt. István királyunknak a koronát odaadó II. Szilveszter pápa nemcsak pápa volt, hanem nagy tudós is (a pápasága előtt még Gerbert d'Aurillac volt a neve), aki Európában bevezette az arab számokat (a nulla nélkül), az abakuszt, és a csillagászatban az armilláris gömböt, és Cordobában, Sevillában és Fezben is tanult és szerezte tudományos ismereteit.

Arcade Macho 2015.09.18. 23:12:57

az MSZP mar regen jol befogta, erezte hogy a nyaktilo az nem nyakkendo :)))
mi is akkor az igazi gond? az hogy a nemet es osztrak vezeto politikusoknak meg ennyi eszuk sincsen!!!
Orban meg a kottat mar reg atadta a migransocskaknak, es lassacskan a nyugati sutisutogetes is abbamarad...

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.09.18. 23:17:59

Én a menekülteket sajnálom, de a követelőző migránsokat egyáltalán nem sajnálom.

na4 2015.09.18. 23:18:18

Higgadt, tárgyilagos poszt, szívböl gratulálok. Tényleg azt kell megérteni, hogy itt már régen nem Orbánról, vagy Gyurcsányról,jobbról, vagy balról van szó, hanem Magyarországról, Európáról. Sokmindenben én sem értek egyet Orbánnal, viszont migránsügyben teljesen igaza van, és nagyon jól csinálja. Hamarosan neki fognak igazat adni mindenhol.

Potyka Kálmán 2015.09.18. 23:19:10

Akkor feltennék egy kérdést, mint a realizmus talajára megtért liberálisnak. Tegyük fel a felmelegedés - és mondjuk a termőterület lerablása - miatt éhínség tör ki Afrikában (bármikor megtörténhet, hiszen afrikai embertársaink még arab embertársainkhoz képest is szaporábbak).

Befogadnál mondjuk 7-800 millió afrikait? (nem elméleti kérdés. gondolj teljes lelki nyugalommal Etiópiára)

Adok egy tippet: a válság kezdeti kezelése során a kiosztott élelmiszer hozzájárulhat a populáció ugrásszerű növekedéséhez.

Nos mi szerinted a helyes eljárás (politikát félretéve)? Na erről írj blogot.

aeidennis 2015.09.18. 23:19:12

4. Az elfátyolozás pl. Szaúd-Arábiában ésszerű rendelkezés, a férfiak ugyancsak élnek a lehetőséggel, hiszen ha nem tennék, 15 perc alatt bőrrákot kapnának.

Arcade Macho 2015.09.18. 23:31:11

@Furore Carcosa: "És Mutti Merkel „visszaosztana” Magyarországra pár ezer migránst, akik a) nem akarnak Magyarországra jönni, b) mi még véletlenül sem hívtuk őket, de azért c) fizessük nekik mi a szociális juttatásokat? Szóval ez lenne az a sokat dicsért európai megoldás?"

d., a migrans segilyeske mindenhol ugyanannyit fog kapni

a magyar segilyeskek meg majd hamar megtanulnak szírül, ha mar a szinuk ugyis egyezik :)))

Peterpapo 2015.09.18. 23:51:17

Ott kezdődik az egész, hogyha valaki Magyarországra jön, de mehet akár máshova is, el kell telnie egy bizonyos időnek, hogy gazdasági bevándorlónak tekinthessük, hiszen a két hete itt lévő turistát sem tekintjük annak. Ezeket a tárgyi tévedéseket kellene először tisztába tenni és utána kellene beszélgetni a többiről. Szerintem.

5perc 2015.09.18. 23:53:11

@Demeter Attila:
"Mi nem ülünk ölbe tett kézzel, cselekszünk, sokat cselekszünk,"
>>Mi?<< Borzasztóan sokat beszéltek és "kommunikáltok", most épp +25 milliárdért.

@Furore Carcosa:
"Létrehozni egy európai pénzalapot, és abból nagyon masszívan megtámogatni a törökországi és libanoni menekülttáborokat."
Erre körülbelül mennyit kell várni? Mert én úgy látom, hogy ezt a helyzetet mindenki ingyen akarja megúszni.ű

bbwd 2015.09.18. 23:58:49

@Peterpapo: a turista az, aki haza akar és fog is menni, ha már a tárgyi tévedéseknél tartunk

ha biztonságos országból jön, mint ahogy orbán és a poszt is kiemeli, mindenképpen gazdasági bevándorló. tehát már törökország elhagyásával kvalifikálta is magát gazdasági bevándolrónak

wolves84lb 2015.09.18. 23:59:20

@Erzsébet GYöre: na, most majdnem elhánytam magam...a magához hasonló idősödő nőnemű állampolgárok orbán iránt érzett ostoba vakszerelme gyomorforgató.

IBO 2015.09.19. 00:03:57

Te még az a német vagy?

bbwd 2015.09.19. 00:04:30

@deneskata: "talán kezdhetne értelmes párbeszédet is."

pont ez a ballib baja, hogy érdemi cselekvés helyett mindig párbeszédet akar:) mert ez a demokrácia, ugye? :)

lejárt az időtök! :P

ja, az unió rövid u

Arcade Macho 2015.09.19. 00:06:50

@Peterpapo: "hogyha valaki Magyarországra jön, de mehet akár máshova is, el kell telnie egy bizonyos időnek, hogy gazdasági bevándorlónak tekinthessük, hiszen a két hete itt lévő turistát sem tekintjük annak."

a turisztok altalaban rendelkeznek ervenyes uti okmanyokkal, ugy 100% ban

Peterpapo 2015.09.19. 00:09:15

@bbwd: A hazája nem biztonságos. Az hogy biztonságosnak mondható országokon keresztül jut el oda, ahova szeretne, az meg egy másik kérdés. Milyen alapon akarja bárki is eldönteni, hogy valaki hol álljon meg és hol telepedjen le, ha az hazájában háború dúl? Ha megnézed azt a videót az indexen, amelyben két erősen migráns ellenes posztolót elvittek a Keletibe hús-vér migránsokkal beszélni, akkor hallhatod, hogy az egyik menekült azt mondja, hogy amint béke lesz a hazájában, haza szeretne térni, tehát a szándék bennük is meg van. Nyilván nem mindegyikben, de ezek szerint meg van. Tehát ha haza szeretne térni, akkor migráns, vagy turista? Vagy ha ide jön egy muzulmán, akkor honnan tudjuk megállapítani azt róla, hogy turista-e, vagy menekültként gazdasági bevándorló? Ráadásul a gazdasági bevándorló itt akar dolgozni nálunk, de tudjuk, hogy akik itt vannak, azoknak csak egy kis százaléka akar itt is maradni, tehát a túlnyomó többség a mi szempontunkból nem gazdasági bevándorló.

Peterpapo 2015.09.19. 00:12:20

@Arcade Macho:

Azok a gazdasági be- illetve kivándorlók is 100 százalékban rendelkeznek érvényes úti okmánnyal, akik idejönnek dolgozni, illetve akik külföldre mentek munkát vállalni.

5perc 2015.09.19. 00:16:30

@bbwd:
"@deneskata: "talán kezdhetne értelmes párbeszédet is."
pont ez a ballib baja, hogy érdemi cselekvés helyett mindig párbeszédet akar:)"
Tudom, hogy a jobbereknek a szeretve tisztelt vezetők által irányított világ a kedvesebb, de ahhoz, hogy ne lógjon ki folyton a kedves vezető ostoba gonoszssága, először folytsátok már vérbe legyetek szívesek a ballibet, mert ez a fél-, látszatmegoldás, ez a megfelelési kényszer nagyon gáz.

bbwd 2015.09.19. 00:16:54

@Peterpapo: nagyon kevered a dolgokat...

"Milyen alapon akarja bárki is eldönteni, hogy valaki hol álljon meg és hol telepedjen le,"Milyen alapon akarja bárki is eldönteni, hogy valaki hol álljon meg és hol telepedjen le"

mert ha valaki menekültként akar egy állam(alakulat) területére menni, azaz segítséget kér, akkor nem követelőzhet.
nem dönthet. mert az állam tesz neki szívességet, hogy segít neki. érthető? bemutatja a papírjait, regisztrál, betartja a törvényeket és nagyon hálás, hogy segítenek neki. ez a kiinduló pont

a turista meg nem a zöldhatáron közlekedik, hanem a kijelölt átkelőkön.
te meddig jutnál el útlevél és papírok nélkül? már ausztriában lekapcsolnának.

bbwd 2015.09.19. 00:19:22

@5perc: vérbe fojtják ők magukat is, élen feri bohóccal, akin már mindenki nevet :) sikerült örökre diszkvalifikálni magukat a röszkei turnéval :P

egyébként fojtani pontos j

5perc 2015.09.19. 00:20:55

Mindenkit megnyugtatok, hogy a menekültek között statisztikailag biztosan megbújnak terroristák is. Ugyanúgy, ahogy az 56-os magyarok közül is végrehajtottak terrorcselekményt. Ez már csak ilyen. Azért még kár lenne mindenkit veszni hagyni.

5perc 2015.09.19. 00:21:44

@bbwd:
"egyébként fojtani pontos j"
Ott a pont!

Peterpapo 2015.09.19. 00:23:43

@bbwd:

"mert ha valaki menekültként akar egy állam(alakulat) területére menni, azaz segítséget kér, akkor nem követelőzhet.
nem dönthet. mert az állam tesz neki szívességet, hogy segít neki. érthető?"

Nagyon jól mondod. A kerítés építés és a magyarnylvű plakátok, illetve a magyar nyelvű nyomtatványok nyilván a segítségnyújtás egyik formája.

"bemutatja a papírjait, regisztrál, betartja a törvényeket és nagyon hálás, hogy segítenek neki. ez a kiinduló pont "

Neked is ajánlom azt a videót, abban elmondja a menekült, hogy ha ujjlenyomatot ad, akkor már nem mehet tovább innen. Ezt akarjuk?

Ami egyébként a lényeg, hogy a gazdasági bevándorló és a menekült az két teljesen külön dolog.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.19. 00:25:07

@fehérfarkas: Mind szép és jó, amit leírtál, de mégis mi következik ebből? Az hogy tömegesen kellene a jelenlegi európai viszonyok közé muzulmánok tömegeit?
Ha két kultúrát összeeresztesz, birmilyen szépek és jók külön, komoly konfliktusok generálódnak. Az utóbbi húsz év tanulsága az volt, hogy a muzulmán bevándorlók jó része nem hajlandó minimális mértékben se, asszimilálódni, és párhuzamos társadalmakban élnek.
A horgosi eseményeket figyelve belegondoltál, hogy mit fognak rendezni a már Németországba jutott illegális bevándorlók, ha a kvóta rendszer alapján mondjuk Lengyelországba akarják szállítani őket?

"hanem már több mint 1300 évvel ezelőtt. 8 évszázadig voltak muszlimok a mai Spanyolország területén." Igen mint hódítók. A 15. századvégén Kasztília és Aragónia uralkodója verte ki őket a hispán félszigetről fegyverrel.

De írhattad volna a balkáni és kelet-európai török uralmat is-kellemetlenebb asszciációkat váltva ki. Őket is fegyverrel verték ki a keresztények a 17.században Magyarországról.

Ezek a történelmi példák miért jelentenék azt hogy most be kel fgadnia őket európának?

Etniez 2015.09.19. 00:33:52

@ob.szerver: Így van, ahogy mondod. Gazdasági javakért jön, pontosan és szépen leírtad. Onnantól kezdve pedig nem menekült.
Továbbá, miért pont ide jön? Hívta valaki?

Etniez 2015.09.19. 00:38:26

@5perc: Nem. Azt kell mondani, hogy befogadunk 100-at és a maradék kétmilliót meg kérdés nélkül rúgjuk vissza Szerbiába.

Peterpapo 2015.09.19. 00:40:38

@Arcade Macho: @bbwd:

Tudom nektek ajánlani ezt:

helsinki.hu/wp-content/uploads/kulfoldiek-magyarorszagon_helsinki-bizottsag.pdf

Sok érdekes adatot tudhattok meg ebből a kis füzetből.

Például:

"A magyar hatósági gyakorlat évekig
biztonságos harmadik országnak tekintette
például Szerbiát (amely országon
keresztül érkezik a Magyarországon
menedéket keresők túlnyomó
többsége). Miután a Magyar Helsinki
Bizottság, az ENSZ Menekültügyi Fő-
biztosság és több más szervezet, illetve
hazai bíróság is kritizálta ezt a gyakorlatot
(lévén Szerbia menekültvédelmi
rendszere jól dokumentáltan nem mű-
ködik még a gyakorlatban – például
évek alatt egyetlen személy sem kapott
menekült státuszt), a menekült-
ügyi hatóság végül szakított ezzel a
gyakorlattal."

Vagy például ezeket is:

">>> Bevándorló [IMMIGRANT]
A magyar jog nem ismeri a bevándorló fogalmát
(a korábbi „bevándorolt” kategó-
riát a „letelepedett” váltotta fel, vö. letelepedés),
tehát a szónak jogi jelentése
nincs. Hétköznapi értelemben a bevándorló
szót olyan migránsokra használjuk, akik
10
már hosszabb ideje tartózkodnak Magyarországon
(ehhez gyakran társul a sikeres
integráció képzete is). Az esetenként elő-
forduló „illegális bevándorló” kifejezés
ezért pontatlan és lehetőleg kerülendő."

"Illegális/irreguláris migráns
[ILLEGAL/IRREGULAR MIGRANT]
A magyar jog nem ismeri ezt a fogalmat.
Hétköznapi szóhasználatban általában
Magyarországon jogszerűtlenül, megfelelő
papírok nélkül tartózkodó külföldit értünk
alatta. Az illegális szó használata a
menekült vagy a bevándorló jelzőjeként
helytelen és kerülendő, hiszen ők jogosultak
a magyarországi tartózkodásra.
A nemzetközi szóhasználatban egyre
gyakoribb az illegális helyett az irregulá-
ris jelző használata. Ez arra utal, hogy a
migráció nem feltétlenül „jogellenes”
(például sok engedély nélkül érkező migráns
később legalizálja tartózkodását
vagy menedéket kér), de mindenképpen
szabálytalan keretek között történik.
Az irreguláris jelző előnyben részesítése
ugyanakkor segít csökkenteni az érintett
migránsok stigmatizálódását."

Szóval ilyesmiket.

Etniez 2015.09.19. 00:47:33

@freestep: Szíria megnégyszerezte a lakosságát 50 év alatt, nem a jóléti társadalmak népesednek túl. Gondolkozz, mielőtt írsz.

Arcade Macho 2015.09.19. 00:47:47

@Peterpapo: arrol a hulladek retek kocsog bandarol beszelsz, akik szerint 2 rugasert 7 ev jar?
nem akarok toluk semmit sem olvasni

Arcade Macho 2015.09.19. 00:50:43

@Peterpapo: "Azok a gazdasági be- illetve kivándorlók is 100 százalékban rendelkeznek érvényes úti okmánnyal, akik idejönnek dolgozni, illetve akik külföldre mentek munkát vállalni"

ez a migrans horda idejott dolgozni? vagy mirol beszelsz?
ertem en hogy jo sok gazdasagi betantorgo van USAbol meg Kinabol, es a repulogepre se tudnanak feljutni, de most a turisztokrol volt szo...
a libbant agyaddal azt akartad volna modnani hogy az aki illegalisan lepte at a hatart az ugyis csak turista, erre mondtam hogy a turistak altalaban rendelkeznek ervenyes uti okmanyokkal...

Etniez 2015.09.19. 00:53:00

@dr kíváncsivagyok: No-Go zónák Londonban, Párizsban.

Etniez 2015.09.19. 00:54:32

@Onereality: Nem kell ilyen baromságon büszkeséget szerezni.
Maradjanak Törökországban vagy menjenek máshova. Mi nem hívtuk és nem is szeretjük a hívatlan vendégeket.

Etniez 2015.09.19. 00:59:22

@Peterpapo: "Az hogy biztonságosnak mondható országokon keresztül jut el oda, ahova szeretne, az meg egy másik kérdés. Milyen alapon akarja bárki is eldönteni, hogy valaki hol álljon meg és hol telepedjen le, ha az hazájában háború dúl?"

Te normális vagy ember? Tehát ha háború dúl a hazádba, akkor majd te szépen eldöntöd, hogy hova költözöl családostul és az adott államnak kutya kötelessége rólad gondoskodnia mert... miért is? Ja, azért mert TE úgy döntöttél? Kérdezem még egyszer, normális vagy?

bbwd 2015.09.19. 01:04:33

@Peterpapo: a helsiniki bizottságot talán nem kéne mérvadó forrásként említeni ebben a témában:)

jó, hogy nem a tasz-tól idézel...

külföldről pénzelt, végtelenségig elfogult, hungarofób szervezetek, amelyek egyetlen célja a magyar társadalom gyengítése, a nemzettudat rombolása

bbwd 2015.09.19. 01:12:36

@Peterpapo: mondom, kevered a dolgokat...

az itteni szereplés helyett inkább nézz utána témának, ki, mit tett eddig, mire, van joga a menekülteknek és mire nem stb.

Onereality 2015.09.19. 01:38:30

@Etniez:
Nos, semmi gond nincs azzal, ha te nem akarsz menekulteket befogadni. Nem kell veluk foglalkoznod, lepj tul rajta.
Majd foglalkoznak veluk azok, akik szivesebben latjak oket.
Te fejbelohetsz nehany menekulted, vagy megrugdoshatod, megkeselheted oket, vagy bennunket, akik tamogatjuk az ittletuket. Ezek a lehetosegek vannak, sok sikert ;)

hipo 2015.09.19. 01:56:29

Nyugalom. Az emberiség menthetetlenül vallásosan és ateistául is lassan összevegyül. Szépen vagy csúnyán. Nem az a fontos, hogy kik a mostani népvándorlás finanszírozói, oroszok vagy mások. Valószínűleg a puszta ottlétükért cselekedtek, de akaratlanul is az elkerülhetetlen globális összevegyülésünket szolgálták. Minden mostani népvándorló muszlim és afrikai csak ártatlan áldozata a csúnyára sikerült vegyülési folyamatnak s áldozatai vagyunk mi, európaiak is – történelmileg egyáltalán nem ártatlanul. Viseljük méltósággal megérdemelt sorsunkat, háborúink, gyarmatosításaink, kizsigereléseink, szentföldi hadjárataink, újkori rezervátumaink, minden nagy földrészen gyakorolt népirtásaink után. Félni is jogunk van.

lol7 2015.09.19. 03:38:37

Ebben a kérdésben ORbánnak van igaza, de mivel emellett szétlopja az államkasszát, mennie kell. Kártevő.

lol7 2015.09.19. 03:41:06

@Onereality: Az ilyenek miatt kellett a németeknek is a keblükön melengetni az utóbb lelőtt szakállas majmot, alias terroristát.

lol7 2015.09.19. 03:42:52

@hipo: Nem lenne a vegyüléssel semmi baj, ha nem terroristákkal és kőkorszaki sátánista szektásokkal kéne vegyülni. Ezekkel vegyüljenek inkább a börtöntöltelékek.

tibita 2015.09.19. 07:54:06

A helsinki bizottság játszik a szavakkal és keveri a sz@rt!!!

Aki keresztüljön 2-3000 km-t, hat országon át, ahol nincs háború az nem menekült, hanem bevándorló.
Abból meg minden ország annyit fogad be, amennyi neki tetszik.....és kész.
Ha valamely ország millókat akkor annyit, ha egyet se, akkor annyit.
Valamint az áthaladás se alanyi jog, főleg úgy, hogy semmiféle hivatalos eljárást sem akarnak betartani, no registration, no fingerprint.

Minden további okoskodás, szarkeverés, zavarkeltés, hisztéria!
Pont olyan felesleges és megalapozatlan, mint az, ahogy elhitették ezekkel a szerencsétlenekkel, hogy európa tárt karokkal várja őket!

Több mint húsz háborús zona van a világban!!!!! Többszáz millió lehetséges bevándorlóval!!!! Gondolkozzunk már! Ha beengedsz félmillót, megindul az összes.

Yvette Feuer 2015.09.19. 08:25:16

Melysegesen nem ertek magaval egyet. Nem fogom tobbet olvasni a blogjat.

kék madár 2015.09.19. 08:40:36

hatott rad a zorban kampany, gratulalok

Fritz Gerlich 2015.09.19. 09:07:23

Hmmm. ... Szóval az Egyenlítő blog odáig süllyedt, hogy fidesznyik lett! Bravo! Nagy karriert futottatok be!

2015.09.19. 09:15:04

Majdnem jó.
A vita nem fáj, de a holokauszttagadást betiltaná...
A népirtást kell tiltani, nem a hülyeséget.

"Tehát mind gazdasági bevándorlók. Ennek ellenére szolidárisnak és segítőkésznek kell lennünk velük, de csak addig a pontig, amíg ez nem fenyegeti a mi jövőnket, jólétünket, egzisztenciánkat rövid vagy hosszú távon Európában."

Nem, nem kell szolidárisnak lenni. Érdekeink mentén kell cselekedni. A pakisztáni IT-mérnök jöhessen akár több éves munkavállalási engedéllyel is, de állampolgárságot ne kapjon.

Заграница нам поможет, запад с нами. (törölt) 2015.09.19. 09:23:58

@Fritz Gerlich: nálad van ez a két kategória: "mi" meg a fidesznyikek.
Elég szar.
A józan ész ismerős fogalom? Vannak dolgok amiben tökmindegy milyen az ember párt kötődése, a józan ész alapján nagyjából mindenki ugyanúgy látja a megoldást. A schengeni határt csak a fidesznyikek szerint kell védeni? Nem. Ez szerződésből folyó kötelesség. Józan ész kérdése, hogy ha nincs áthatolhatatlan külső határ, akkor nem lehet a belső határok nélküli térséget fenntartani.

A jobboldali Merkelre most sokan mondják, hogy balliba lett (én is ilyenre ragadtattam magam nemrég). Pedig csak elvesztette a józan eszét egy tök egyszerű helyzet megítélésekor. Az elmebaj politikai oldaltól független.

Mille38 2015.09.19. 09:27:13

Ez a legjobb összefoglaló, it eddig olvastam és külön köszönet a nők helyzetéről írottakért. Meg merte fogalmazni az én radikális gondolatomat is, hogy fátyolt le.
Ugyanakkor sokat merengek azon, vajon mennyire akarnának a muszlim nők maguk felszabadulni. Bizonyos szempontból ui. kényelmesebb nekik így.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2015.09.19. 09:37:46

Szép és jó írás, végre egy normális hang a "másik oldalról" is.

Заграница нам поможет, запад с нами. (törölt) 2015.09.19. 09:38:07

@lol7: igen, Orbánnak számtalan hibája van. De ha most nem ő lenne kormányon, akkor Gyurcsány már gettót csinált volna az országból.

Hunyadi János is hatalmas vagyont halomzott fel anno a családjának, lenyomott minden vetélytársat, de végül az ország javára használta a hatalmát. Hunyadi Mátyás is elég illiberális és saját kortársai által gyűlölt arc volt, halála után meg már visszasírták.
Orbánra nem mondható, hogy eddig annyira nagyformátumú lett volna, de ebben a muzulmán inváziós kérdésben bizony jól cselekedett.
Aki nem teljesen agymosott, az már évek óta látta, hogy a nyugati társadalmakban valami nagyon el lett cseszve. A bevándorlók csak a jólétet akarják, sose lesznek európaiak. Játszanak a bevándorlási szabályokkal, élősködnek, később családegyesítéssel hozzák a fél falujukat, UK-ban sok-sok ezer kamu diákvízumos van Nigériából, Pakisztánból, Indiából. Külön kamu nyelviskolákat és kamu főiskolákat hoztak létre, amik segítenek a papírmunkában.

Demeter Attila 2015.09.19. 09:40:43

@deneskata: Tudom, hogy a formállogikát a marxista iskolákban utálják, de azért az jól használható. Nem mondtam, hogy azért hazudsz, mert nem hiszem el az állításodat. Ez konkrét hazugság. Most magad bizonyítottad, hogy nem áll tőled távol a hazugsághoz való vonzódás.
"Sokkal fontosabb az, hogy TÉNYLEG európai szintű megoldásra lenne szükség. Szerinted meg tudják ezt oldani az államok külön-külön? Nézd meg, mit eredményezett a mi megoldásunk, a Fal. Rátoltuk a menekülteket Horvátországra, lassan haragban vagyunk a fél világgal. EZ lenne a megoldás? Miért lenne lehetetlen az összefogás? Talán csak több bölcsességre lenne szükség... "
Először is: Pontatlanság dolgában bajnok leszel. Horvátország nem a fél világ, de a különböző egyáltalán nem baráti sajtóban közzétett felmérések szerint nem a fél világgal vagyunk haragban, hanem azzal a néhány semmirekellő politikussal, akik a világnak ezt a részét érdemtelenül képviseli. A világ velünk van.
Másodszor: A konkrét és érdemi kérdésre válaszolhatok. Karcos véleményünkkel és a hozzá csatlakoztatott magatartásunkkal, amelyben megvédjük az országhatárt és a schengeni határokat azt értük el, hogy rákényszerítettük Európát a kérdés lényegi tárgyalására. Akik azt hitték, hogy ők egyszerűen rátolják hazánkra a problémát, ahogyan azt általában szokták az elmúlt ötszáz évben, most ráébredtek, nem vagyunk balekok. Az osztrákoknak, németeknek nem csak a lehalászáshoz van joguk, hanem teljesíteni kell a kötelességüket. Az általuk invitált és szükségesnek tartott bevándorlótömeget fogadniuk kell. Ez bizony része annak, hogy TÉNYLEG európai megoldás szülessék. Ha nem így teszünk, akkor magyar megoldások születnének, amely azt jelenti, hogy több százezres befogadótáborokat létesítünk, és Európa hitvány urai a határon kívülről rázzák az öklüket, és utálnak minket. Így az előre programozott utálat mellé megkapták a problémát is. Ez a legkevesebb.

Заграница нам поможет, запад с нами. (törölt) 2015.09.19. 09:47:51

@Заграница нам поможет, запад с нами.: ja meg az iraki terrorista, aki Berlinben késsel rontott egy rendőrnőre... Tipikus példája a nyugati fatökűségnek. Nem toloncolhatták ki a mocskot, mert Irakban halálra ítélték. Nem cukorkalopásért.
A nyugatot a ballib, treehugger, multikulti, szibarita toleranciabajnokok sodorták a katasztrófa szélére. Eddig minden felkelésre, terrorra (Párizs, London, Madrid, Dánia, Belgium, Svédország) annyi volt a válasz, hogy több pénz kell a muktikultira, az integrációra.
Most először merte európai politikus kimondani, hogy az iszlám nem Európa része, soha nem is lehet az. A Közel-Keleten már bizonyította, hogy mit tud felmutatni. Ők élhetnek ott úgy, mi itt ezt nem akarjuk.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.19. 09:48:42

@Заграница нам поможет, запад с нами.:

Így igaz. Azért mert valaki korrupt, még nem biztos, hogy rossz polirikus. Mint ahogy fordítva is: a korruptság hinya senkit sme tesz automatikusan jó politikussá.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.19. 09:49:52

@lol7:

Nem, nem kell mennie. Mert aki jönne ahelyére, az SOKKAL rosszabb lenne.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.19. 09:56:09

@ob.szerver:

"Orbán motivációja nem a gonoszság.. Ő egyszerűen csak pénz akar keresni. Nagyon sokat."

Ha így lenne, nyalná a nyugat seggét. Annál több pénzt senki sem adna neki.

fraki 2015.09.19. 10:04:45

@Antipolitikus: "Sajnos nem láttunk kétoldalú érveket, valódi emberséget. nem láttunk eltérő álláspontot, midnenben a kormánnyal értesz egyet."

vs.

"Gátlástalan, hatalomvágytól fűtött, manipulatív húzások sorát követte és követi el."

Nagyon hiteles vagy, de innentől sajnos nem volt érdemes tovább olvasnom az amúgy is tldr kommentedet.

Cinnouse 2015.09.19. 10:04:49

@freestep: sajnos nagyon egyetértek. de azért, mert látjuk, hogy mi lesz/lehet, valamit csinálni kell.

fraki 2015.09.19. 10:08:10

@Antipolitikus: "Nem tudom szerkeszteni az előző kommentemet, a hibákért elnézést."

Semmi baj, tényleg csak annyi a teendő, hogy máskor el kell olvasni a cikket, és utána mehet a komment. Jó lesz ez, hajrá.

kheiron 2015.09.19. 11:04:45

@dr kíváncsivagyok:

" kheiron 2015.09.18. 19:00:51
@deneskata: Én inkább a saját szememnek hiszek. A gyerek megrúgása viszont kétségtelenül megtörtént. "

Az agyatlan zsigeri gyűlölködés viszont személyesen rád jellemző.Menj egy tolerancia-tréningre, és gyakorold az olvasást. Mindkettő rád férne, mivel mindkét területen láthatólag kifejezett hiányosságaid vannak.

Onereality 2015.09.19. 11:05:54

@lol7:
Az a teny, hogy akik itt a legjobban hoborognek a befogadas ellen, szemelyiseguk, jellemuk alapjaiban nem kulonboznek az iszlam fanatikusoktol, csak europai kulturkornyezetben szocializalodtak.
Ugyanazok a motivaciok, ugyanazok a felelmek, indulatok, frusztracio mozgatjak mindket csoportot.
Szoval ne legyenek illuzioid, hogy Europaban nem leteznek feher terroristak. Dehogynem. Csak maskepp hivjak oket. ;)

Lődörgő Hollandi 2015.09.19. 11:07:50

A bevezető nekem úgy jött le, hogy "Az MSZP-nél elfogyott a pénz, ez most jó alkalomnak tűnik átállni a másik oldalra." A cikk tartalmi részével nem akarok foglalkozni, megteszik majd mások.

Eszter Shedir Németh 2015.09.19. 11:13:18

Én a "Gátlástalan, hatalomvágytól fűtött, manipulatív húzások sorá"-ra lennék kiváncsi. Konkrétan.

Etniez 2015.09.19. 11:13:20

@Onereality: Nem én nem akarok, hanem az ország. A magyar állampolgárok jelentős többsége.
És ha te demokrata vagy, akkor nem akarod rákényszeríteni a többségre a hülyeségedet.

freestep 2015.09.19. 11:13:49

@Etniez: Nem azt írtam, hogy a jóléti társadalmak miatt népesedtünk túl, hanem éppen azt, hogy a földünk jelenlegi állapotáért elsősorban a jóléti társadalmak a felelősek. Sajnálom, ha nem egyértelműen fogalmaztam. Majd figyelek máskor.

miciur 2015.09.19. 11:16:14

6-os pont azert eros csusztatas (hogy felkeszult), de vallalhato a lista

Etniez 2015.09.19. 11:16:31

@Onereality: Bónusz van közöm hozzá és bele is fogok szólni. Ugyanis a te általad befogadott muszlim gazdasági bevándorlók holnap az én lányomat akarják majd megerőszakolni vagy zavarogni Budapesten.
Ahhoz, hogy holnap lecsót eszel vagy paprikás krumplit, na ahhoz nincs közöm. A bevándorláshoz igen. Te meg egy erőszakos kisebbség tagja vagy, aki megakarja mondani a többségnek, hogy mit tegyen.

Etniez 2015.09.19. 11:18:32

@freestep: A szír válságért a túlnépesedés felel. Miatta alakult ki a háború lényegében. Mert amíg vannak anyagi javak, addig béke van. Ezért békés EU is pl.

Földünk állapota alatt mit értesz? Politikai? Gazdasági? Környezeti? Nem értem miért felelős a jóléti társadalom. Max a nyugdíjért meg az ingyenes orvosi ellátásért.....

Onereality 2015.09.19. 11:20:34

@Etniez:
nem akarom megmondani neked, hogy mit tegyel.
en inkabb tiz bekes muszlim szomszedot kivanok magamnak, mint teged. ennyi.

Etniez 2015.09.19. 11:25:23

@Onereality: Ehhez képest EU egyetlen fehér terroristát tudott felmutatni (Bervik) a számtalan muzulmánnal szemben.
Ami azért különös, mert a TI statisztikátok szerint is kevesebb a muszlim EU-ban, mint 5%, ehhez képest az itt elkövetett terrorcselekmények 99%-ért felelnek.

Be kell fogadni őket? Lófaszt.

Onereality 2015.09.19. 11:27:35

@Etniez: Az a teny, hogy akik itt a legjobban hoborognek a befogadas ellen, szemelyiseguk, jellemuk alapjaiban nem kulonboznek az iszlam fanatikusoktol, csak europai kulturkornyezetben szocializalodtak.
Ugyanazok a motivaciok, ugyanazok a felelmek, indulatok, frusztracio mozgatjak mindket csoportot.
Szoval ne legyenek illuzioid, hogy Europaban nem leteznek feher terroristak. Dehogynem. Csak maskepp hivjak oket. Pl. Etnieznek, vagy trollnak ;)))

Etniez 2015.09.19. 11:27:39

@Onereality: Igen. Mondod ezt úgy, hogy muszlimmal még soha nem éltél együtt.

Én meg mondom úgy, hogy 4 éve élek velük együtt. Kicsit nagyobb a tapasztalatom ebben a kérdésben, mint neked.
Azt meg külön nem értem, hogy ha ennyire vágysz muszlim szomszédokra és a normális magyarokkal meg ennyi bajod van, miért nem vándorolsz ki? Sokkal jobb lenne neked! Szaúd-Arábia nagyon békés muszlim ország, hajrá!

Etniez 2015.09.19. 11:30:52

@Onereality: Mert még soha nem éltél muszlimmal együtt. Engem meg látatlanban "leszarozol". A muszlimot meg látatlanban felmagasztalod.

Kérdés: normális vagy-e?

Barátom, én négy éve élek muszlimokkal.

Onereality 2015.09.19. 11:38:52

@Etniez:
probald meg az erto olvasast, menni fog, ha nagyon-nagyon osszekapod magad, hajra! Itt befejeztem veled, tema lezarva.

Etniez 2015.09.19. 11:50:54

@Onereality: Én is veled, mivel a magyar emberi minimumot nem teljesíted.

Bálna69 2015.09.19. 12:12:09

Ismerőseim előtt nem kell igazolnom magam, más pedig - jobb híján - nyugodtan elhiheti: nem vagyok orbán viktorovics barátja, finoman szólva... ennek ellenére a poszt legtöbb gondolatával egyetértek.

nitrites_pácsó 2015.09.19. 12:12:48

1.) Magyarországon nincsenek, és nem is voltak menekültek, csak gazdasági bevándorlók - általánosító kijelentés. Nekem viszont meggyőződésem, hogy jelentős részük menekül. Menekül a háború, a menekülttáborok nyomora elől. Gyermekeinek jobb életet szeretne. Én is ezt tenném a helyükben. Meggyőződésem, hogy többségük legszívesebben haza menne, hisz azt a tájat, azokat az embereket, azt a kultúrát ismeri. De nem teheti.

2.) Az Európába özönlő gazdasági bevándorlók nem fogadják el a törvényeinket - Megint csak egy Rád nem jellemző, általánosító kijelentés. Vannak ilyenek is, meg olyanok is. A magyarok között is vannak egyetemi tanárok, meg focihuligánok. Egyébként a csordaszellem mindenhol érvényesül, sajnos.

3.) A bevándorlók nem akarnak beilleszkedni - szerintem a legsúlyosabb általánosító kijelentésed, nem ismerek Rád. Csak azért, mert nem adják az ujjlenyomatukat szívesen? Te szívesen adnád egy vadidegen tájon, menekültként, amikor számodra a legsötétebb gondolatokat ébreszti ujjlenyomatod levétele? Próbálta nekik valaki higgadtan elmagyarázni miért van erre szükség, mi célt szolgál?

4.) Támogatom, hogy tiltsák be a nők elfátyolozását Európában - nehéz ügy. Ha ők az ezer éves kultúrájukban ezt nem kényszerként élik meg, akkor miért ne tehetnék? Viszont nálunk senki sem kényszeríti ezt rájuk, s ha akarják, itt levehetik.

5.) Európának nem befogadnia kell a nagy számban beilleszkedni képtelen tömegeket, hanem erős közösségként fellépni feldúlt országaik stabilizálása érdekében - teljesen egyetértek.

6.) Orbánnak nincs miért szégyenkeznie, sőt - ha nem ismernénk Orbán eddigi "munkásságát", akkor akár igazad is lenne. Viszont ismerjük. Ő a Nagy Magyar Megosztó, az örökös ellenség-kereső (és sajnos mindig találó). Neki úgy kellett már egy új ellenség, mint a falat kenyér. Ellenzéke gyakorlatilag nincs, viszont a Nagy Nemzeti Lerablás eredményeként szavazótábora jelentősen lecsökkent. Ezért rakta tele az országot idegenellenes táblákkal (ja, egyiken se az szerepelt, hogy: Ha hozzánk jössz, mi nem fogadunk ám majd be bármit is tennél!) Egyébként valóban könnyebb egy ilyen helyzetet egy diktatórikus hatalommal megoldani. Egyszer tanult barátom azt mondta - látva a rossz utakat - egy középkori király (vagy egy modern diktátor) kéne ide, aki az ilyen kivitelezést látva másnap mindenkit, aki részt vett az építésben kivégeztetne. Utána csak sztráda minőségben készülne út mindenhol. Mégsem biztos, hogy ezt akarnánk, nem igaz?

7.) Orbánt egyre nehezebb lesz támadni a kérdésben - csakis a további módszereitől függ.

8.) Elkerülhetetlen és szörnyű terrorakciók várnak Európára - sajnos ez a jelenlegi migráns-válság nélkül is 99,9 %.

Csak arra kívántam rávilágítani, hogy a világ nem fekete és fehér. Minden a nézőpontunktól függ. A megoldás szerintem csakis a válság gócokban a helyzet normalizálódása lehet. A szépségkirálynők szlogenjével szólva: Világbéke. :)

gmihaly 2015.09.19. 12:23:20

A főszerkesztő úr már totál "rendszerváltó gyerek, én azonban eddigi életem nagyobbik felét az elvtársvilágban éltem le, abban "szocializálódtam". És a nyöget-európai EU-tulkok és intellektulkok kriptomarxista stichhel bíró pampogásukra érzékenyebb is vagyok, éppen ezért. De nincs is mit csodálkoznunk az 1368-as zűrzavar által erősen motivált világnézetükön. És éppen ez adja a védtelenségüket a szép mázba csomagolt aljasságok ellen. Kissé elpuhultak, minket viszont a dicső elődeik által elkövetett 600 évnyi gazembersegek elviselése megedzett. A bizalom most rendült meg bennük igazán, ahhoz, hogy segíthessünk, nekik kellene engedniük, dogmatikus doktríner jelszavaik helyett az életszerűbb válsághelyzetek "kezelése" érdekében.

dunántúli gyerek 2015.09.19. 12:24:59

@nitrites_pácsó: 1. minket a menekültek baja és vágyai nem érdekelnek

2. mi nem fogunk kockáztatni a semmmiért

3. ugye viccelsz? mi az hogy nem akarják? mi közöm nekem ehhez? én meg adót nem akarok fizetni.

4. nem kell betiltani az elfátyolozást hanem kint kell tartani a fátyolosokat

5. jas

6. úgy látszik Orbán jóslatai váltak valóra, nem az őt pár hónapja (hete)még kritizálóké

Erik Bálint 2015.09.19. 12:31:05

@Onereality: Már több tízezer menekült van Magyarországon. És több mint 200 ezer volnult át. Ilyen esetben pont két dolgot lehet tenni, vagy szabadon átengedni a menekülteket vagy teljes határzár. Nem lehet csikicsukizni, meg válogatni. Én egy kicsit hagytam volna még Orbánék helyében az átáramlást, addig amíg Angela asszony meg az a töketlen Hollande nyilvánosan kérte volna a kerítés megerősítését. Aztán lezár a teljes hosszon.

apanna 2015.09.19. 12:33:19

Köszönöm ez a poszt összefoglalja amit én is gondolok.

ozirion 2015.09.19. 12:38:49

Orbán véletlenül eltalált ugyan valamit, és nacionalista hozzáállása aut. cselekvésre ösztökélte, és ez jól is jött (bár ismét csak 10x került többe, mint kellett volna a határ). Az EU-nak kellene már kicsit így hozzáállni, hogy a határait meg tudja védeni, és nem országokra terhelni. Ehhez kellene egy önálló erős katonai szervezet, akár a NATO-tól független is (talán az USA és Oroszország is másképp gondolkodna. Az USA-nak nagyon jól jönne egy elgyengült Európa, hisz a saját pénzügyi válságának kulcsa lehet). Egy közös katonai szervezettel könnyebb lenne nekünk, horvátoknak, görögöknek. A közel-keleti problémát a helyszínen kell megoldani, nem itt. Ebben az USA nem segít, a választásokig biztos, hogy nem. Az pedig másfél év. Ezeket az embereket nem szabad beengedni európai területre, ha nem fogadják el tőrvényeinket. Mi az, hogy nem adnak ujjlenyomatot? Fordulhatsz is vissza. A szerbek fájdalmasan nem cselekszenek semmit. Ott kell tartani a bevándorlókat, akkor talán... A vallási kérdéshez csak annyit, hogy az iszlám mint vallás nem egyenlő a muszlim szélsőséggel. Európát gyak. az iszlám tudósok munkássága mentette meg a középkortól.

Onereality 2015.09.19. 12:45:41

@Erik Bálint:
A schengeni hatart eddig is vedenunk kellett (volna), vallaltuk anno, nem kell hozza Merkel meg Hollande kerese.
Nincs tobb tizezer menekult Magyarorszagon, max. atutazoban (volt), mig buszra, vonatra nem ultettuk oket, meg az autopalyan ki nem gyalogoltak Ausztriaba. Kb. ennyi, amit mi tudtunk tenni.

nitrites_pácsó 2015.09.19. 13:05:31

@dunántúli gyerek: 1. Akkor miért várod el, hogy őket érdekelje a miénk? Akkor hogyan képzeled el a megoldást?

2. Szerintem most éppen azt tesszük.

3. Mert félnek. Egyébként, szinte biztosan van beszivárgó terrorista közöttük, aki meg azért. Habár én, ha beépülni vágyó terrorista lennék, majd b@sznék trappolni százkilométereket menekültnek álcázva. Ellenben bejönnék repülővel első osztályon.

4. Kipipálva.

5. Mint 4.

6. Orbán egy gazember. Fiatal rendőrpalántákat dob be a mélyvízbe, nem érdekli mi lesz velük. Életeleme a konfrontálódás, az "oszd meg és uralkodj" elv. Minden létező szomszédunkat és szövetségesünket lehülyéz, ellenséggé tesz. Vegyük már észre, nem a békét keresi, csakis az állandó "harcban" érdekelt. Legkevésbé sem érdekli mi az ország érdeke, csak a saját politikai túlélése, a tábor növelése. Mivel a gyűlölködés jóval könnyebb út, s mindenhol (értsd: nem csak a magyarok körében) sokkal több egyszerű, befolyásolható ember van , mint gondolkodó humanista, így nyert ügye van.

Még valami. Én sem akarok iszlám Európát. Szerintem is mindenkinek otthon kellene élnie, félelem nélkül. Mindenkinek tisztességben meg kellene öregedni és szeretettől övezve, békességben, végelgyengülésben meghalni. Sajnos azonban a Terminátorral szólva "véretekben van az önpusztítás", így erre semmi remény. Én sem tudom a megoldást, nincs nálam a bölcsek köve. De a legkevésbé sincs szükségünk sem az arab népek, sem Európa magunkra haragítására. "Tedd azt bajban lévő embertársaiddal, amit szeretnél, hogy Veled tegyenek, ha bajba kerülsz."

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2015.09.19. 13:15:33

A Poszt-toló fejbelőtt kacsaként viselkedik- és ír, zavaros, összevissza beszéde csak arra jó, hogy az itt olvasgató, javarészt nyeretlen kétéves jobboldaliakat megörvendeztesse. Nézzünk pár dolgot:

"1.) Magyarországon nincsenek, és nem is voltak menekültek, csak gazdasági bevándorlók."

A Poszt-toló itt azt a hibát követi el, hogy azt hiszi, ez a kérdés vagy-vagy jellegű, és nem "és" jellegű. Vagyis azt hiszi, hogy a menekült, és a bevándorló fogalmai kizárják egymást, egyszerre mindkettő nem
lehet. Pedig egy részük egyszerre menekült, és bevándorló is, hiszen háborúból menekül, és jobb életet szeretne. A menekült státusa nem szűnt meg automatikusan, akkor, amikor átlépte a "biztonságos" török határt, de még a menekültverő magyar rendőrük kebelében sem vált bevándorlóvá.

"2.) Az Európába özönlő gazdasági bevándorlók nem fogadják el a törvényeinket."

A Poszt-toló itt azt a hibát követi el, hogy azt hiszi, hogy ha a menekültek néhány rendelkezésnek nem vetik alá magukat, akkor már általános érvénnyel kijelenthető róluk, hogy "nem fogadják el a törvényeinket." Holott, csak bizonyos törvényeket nem fogadnak el, másokkal meg nyilvánvalóan nincs is dolguk, és egyáltalán nem is akarják, hogy itt dolguk legyen azokkal.

"3.) A bevándorlók nem akarnak beilleszkedni"

A Poszt-toló itt rosszul általánosít. A hiba az, hogy az indukcióban néhány egyedi, őt igazoló esetből, általános, mindenkire érvényesnek tartott következtetésre jut. Ez elemi logikai hiba. Nem csak az előbb említett okból, hanem azért is, mert a most bevándorlók ebbéli magatartása még a jövő zenéje, mivel nem történt meg, nem is tény, nem mondható róla semmi. Majd ha ténnyé válik, akkor lehet interpretálni.

"4.) Támogatom, hogy tiltsák be a nők elfátyolozását Európában."

Ez valóban helyeselhető eljárás lenne. Minden olyan megoldás hasznos, és jó, amely a felvilágosodás, a modernitás felé hat, amely kifele mutat a vallási- kulturális nyomorból, elmaradottságból.

"5.) Európának nem befogadnia kell a nagy számban beilleszkedni képtelen tömegeket, hanem erős közösségként fellépni feldúlt országaik stabilizálása érdekében."

Megint csak: nem vagy, hanem és-kapcsolat. Mire a teljesen töketlen EU, NATO, vagy USA összeszedi magát, és rendet tenne a közel-keleten, addigra több millió menekült is előállhat. A menekültek is emberek és emberként kell velük bánni. Vagyis, amíg nincs meg a rendcsinálás, addig be kell fogadni őket, és persze mindent megtenni a beilleszkedésükért.

"6.) Orbánnak nincs miért szégyenkeznie, sőt."

Egy gátsástalan, populista, fasiszta diktátorról beszélsz barátocskám. Orbán akkor sem tudná jóvá tenni azt a temérdek bűnt, amit a magyar nép, és most már nem csak a magyar nép ellen elkövetett, ha holnap kolostorba vonulna, és kenyéren és vízen imádkozna élete végéig. Maga az, hogy Orbán nevét pozitív szövegösszefüggésben jeleníted meg, hitelteleníti, az egész mondókádat.

"7.) Orbánt egyre nehezebb lesz támadni a kérdésben."

Ez igaz. Mégpedig a hozzád hasonló butuskák miatt, akik beveszik az idegenellenes maszlagokat, és akiknél az ilyen intézkedések még elismerést is váltanak ki. A magyar nép nagy többsége önző, xenofób félidióta, akik boldogan buknak bármilyen populista-demagóg szövegre.szövegre. Csak a szomszéd tehene pusztuljon, ne az övéké.

"8.) Elkerülhetetlen és szörnyű terrorakciók várnak Európára."

Megint jósolsz. De ez persze könnyen lehetséges. A civilizációk, kultúrák ütközése már csak ilyen eredménnyel jár. Valóban ki kell forrnia magát az emberiség integrációjának, és az nem lesz "habostorta". De a hozzád hasonló, tévhiteken élő poszt-tolók ezt a folyamatot csak elősegítik, nem pedig enyhítik. Jobban tennéd, ha az "új felismeréseiddel" most egy darabig nagyon csendben maradnál.

Onereality 2015.09.19. 13:19:35

Egy europai megnyilvanulas, es ezert nem fogja oket az europai elit kritizalni, ellentetben velunk, akik keptelenek vagyunk a hivatalos kommunikacionkban ezt a szintet hozni:

"Ha a menekültek menekültstátus iránti kérelmet adnak be nálunk, befogadjuk és megvédjük őket. Megvannak a kapacitásaink erre. Legfeljebb tízezer embert tudunk fogadni" - mondta a nagykövet a Rheinische Postnak. Ezen a számon felül Szlovéniának európai segítséget kell kérnie.
"A schengeni egyezmény és a dublini rendelet előírásainak megfelelően járunk el. Ugyanakkor szem előtt tartjuk a humanitárius szempontokat is"
1991-ben a délszláv háborúk idején Ausztria és Olaszország azonnal készek voltak segítséget nyújtani Szlovéniának. Ezért Szlovéniának "erkölcsi kötelezettsége" segíteni a menekülteken.

Antipolitikus 2015.09.19. 13:34:45

@ipartelep: Bár ilyen egyszerű lenne. A posztoló a kormány gátlástalan propagandáját ültetiát egy látszólag polkorrekt, visdzafogottabb stílusba. Ezzel sajnos meg tud nyerni olyan, önmagukat értelmiséginek gondoló nem-szélsőséges, de jobbra húzó embereket, akik a köpködő fasizmussal nem tudtak eddig azonosulni. Mivel látszólag észérvekkel operál, és mert a cikk felében mosakszik, hogyhát ő ugyan nem olyan, a kevéssé gondolkodó simán benyalja hogy márpedig itt kérem korrekt beszéd folyik.

A kommenteddel egyvalamiben nem értek egyet, az pedig a posztoló szándéka/felkészültsége. Saját véleményem szerint arcátlanul manipukatív, jól kitalált, megfontolt propagamdafinomítás, amit látunk.

Antipolitikus 2015.09.19. 13:41:39

@fraki: Természetesen. A sajátodtól eltérő vélemények olvasása negatív befolyással lehet a propaganda iránti fogékonyságodra. Ezért azt javaslom, továbbra se olvass el semmit, ami megkérdőjelezhetné azt, amiben feltétel nélkül hiszel, mert ugye mi lenne a világból droidok nélkül!

Továbbá legyél büszke rá, hogy csak azt olvasod el, ami veled egyetért. Jó alattvalóként előbb-utóbb kinos tüntetnek majd. Vagy nem.

nitrites_pácsó 2015.09.19. 13:50:58

@ipartelep: A kissé személyeskedő hangvételedtől eltekintve (pl. "barátocskám", "félidióták") - minden szavad arany. Ne feledd, egy vitában MINDIG a halkabb félnek van igaza. Fűszerezd meg inkább egy kis iróniával (félidióták??? - ne nevezzük őket félnek :) ) Bár ezt ők nem fogják érteni, de mi jobban mulatunk...

dunántúli gyerek 2015.09.19. 14:00:37

@ipartelep: Figyu, ezen qrvára túllépett már a történelem, meg az ezt mantrázó politikusokon is.

protézisesh 2015.09.19. 14:34:02

Kurva jo iras, az utolso betujeig egyet ertek vele!

Aki itt PAPOL a muszlimok mellen, meg okadja a ballibsi vádjait, az sose latott testkozelbol bevandorlot, illetve sose latott valodi europai muszlim kozosseget...

Tok jo szeretni a menekulteket, meg almat osztani nekik. Az elso otvennek. De amikor az 1600 lakosu faludba ÖT NAP alatt 10-12.000 bevandorlot buszoztatnak be, akkor kicsit atertekeled a helyzetet.

Merkel mama 800.000 befogadhato bevandorlorol beszelt. 10.000-nèl LEZARTAK A HATART!!! Ja, es a nemetorszagi muszlimok peticioval alltak elo, hogy TILTSÁK BE AZ OKTOBERFESTET, mert az alkoholfogyasztas es a bajor menyecskék dekoltazsa sérti az ő muszlim ertekrendjuket. MIVAAAAN?!!?!?!?!

pontosveszző 2015.09.19. 14:59:33

sajnálom ezt a világot
individualice főleg, hogy, még, a része vagyok
DIVIDE ET IMPERA
mindig működik
a háború eszköz
egy eszköz
sorolhatnánk
...

Ad Dio 2015.09.19. 15:02:06

Először is respekt az önkritikáért, nálam 0-ról indulsz újra.

Másfelől nagyon is egy véleményen vagyunk abban a kérésben, hogy ez a krízis nem egy szimpla politikai probléma, ami a megszokott balhülye-jobbidióta focimeccs ezerszer látott piszkos kis koreográfiája szerint játsszák le.

Ez egy hatalmas krízis, aminek a kezelhetővé tétele MINDENKI ELEMI ÉRDEKE. Épp ezért a hasadás a politikai térfélen nem középen fut, hanem a balszélen: az a jófiú, akinek a problémaanalízise, lehetőségfelmérése és megoldási terve működik. És pont nem érdekes ebből a szempontból a belpolitikai kik kivel van.

pontosveszző 2015.09.19. 15:06:51

milliárdok élik és örökítik a hamis tudatot, ami a "rendszert" kiszolgálja: hogy nem szuverén egyének, alapponton ez okozza a problémát...ebben, és a hegemónia törvényszerűségeiben valódi a kontinuitás
a globális pozitív változás megvalósulásának valószínűsége 100% bekövetkezésének várható időpontja azonban a végtelen

hunsabre 2015.09.19. 15:12:12

@Potyka Kálmán: Jó kérdés. A biólógiailag korrekt választ Darwin régen megadta: The fittest survive! Vagy megtanulnak elegendő élelmet előállítani vagy visszafogják a szaporodást (ezt a természet lerendezni ha nincs kaja), vagy bebizonyítják erősebbek, okosabbak alkalmasabbak mint a fehérek és területet foglalnak.

dunántúli gyerek 2015.09.19. 15:17:07

@Ad Dio: Ebből a szempontból Mo. helyzete könnyü, mert nem kell a parlamentben vitatkozni részletkérdéseken, gyorsabb a döntéshozatal.

Ad Dio 2015.09.19. 15:43:15

@Potyka Kálmán:

A válsággal kapcsolatos légvárak zöme már bedőlt. Kettő tatja magát makacsul:-

- egyik az, hogy van lehetőség a "nem menekültek" kitoloncolására
- másik pedig az, hogy ennek a migrációnak nincs oko-okozati kapcsolata a szír háborúval

Márpedig amíg ezzel nem nézünk szembe, a problémát nem tudjuk kezelni.

Kvóta párti vagyok, de egész biztos vagyok benne hogy nem old meg semmit. Nem azokkal kell foglalkozni akik már megérkeztek, hanem azokra kell a figyelmet fókuszálni, akik még el sem indultak. És minden lehetséges csatornán sugározni feléjük: NE GYERTEK! TÖK MINDEGY MIÉRT JÖNNÉTEK! A PROBLÉMÁITOKKAL CSAK OTT TUDUNK KEZDENI BÁRMIT, AHOL VAGYTOK. MOST.

Ad Dio 2015.09.19. 15:45:07

@Ad Dio:

"másik pedig az, hogy ennek a migrációnak nincs ok-okozati kapcsolata a szír háborúval"

Elnézést, ez így félreérthető: a tévedés az, hogy ez a krízis ok-okozati kapcsolatban van a szír háborúval. Mert nem.

Ad Dio 2015.09.19. 15:47:31

@dunántúli gyerek:

Merkel pedig egymagában képviseli a német parlamentet. Eddig is ezt tette. Ráadásul a pálya nagyon szűk, a törvényhozás kényszerpályán van, maximum az időzítésre lehet hatással bárki.

pite2 2015.09.19. 16:26:08

Gratulálok, világos és ésszerű a teljes cikk. Kb 2 hete a hírekben hallgattam, hogy az ENSZ nagyon aggályosnak tartja már a helyzetet, ezért szeptember 30-ra (!!!) rendkívüli tanácskozást hív össze. Ennyit ezekről. Az összes ilyen jellegű szervezet sajnos a mellébeszélő potyalesők gyülekezete, ahol a legfontosabb teendőjük a minél nagyobb lóvé leakasztása és a haverok/rokonok zsíros állásba juttatása. Undor. Én feloszlatnám minden, kézzelfogható hasznuk évtizedek óta nincs.

new_boy_on_the_block 2015.09.19. 16:39:14

Jó cikk, szerintem sokan gondolkodunk ugyanígy.

Erdekes! 2015.09.19. 16:43:03

500 millió vs 4 millió= 0,008 ezred - nevetséges ez a rettegés. Ha Tudtak róla, miért nem készültek föl? Mire vártak? Ja, arra, hogy ne rend legyen, hanem káosz! Zavarosban szeretnek halászni, ahhoz értenek. Vicctor meg kinek a helyére pályázik az ÉÚ-ban? A sok szellemileg kasztrált között majd ő lesz a messiás, vakok közt a félszemű, féleszű. Na, akkor lesz vége a fehérek világának! Ha a kisebbség győz a többség fölött, arról a többség tehet!

John Nethem 2015.09.19. 16:51:01

@Peterpapo: Az, hogy mit hisz a menekült az ujjlenyomatvételről és a továbbutazásához másodlagos ahhoz, hogy ha belépett az EU-ba, akkor ez kötelező neki. Ezt írja elő a GENFI egyezmény is: a menekültnek kötelessége együttműködni a hatósággal és köteles betartania az adott ország törvényeit.
Másrészről az eljárás az, hogy itt leveszik az ujjlenyomatát, majd elindítják az eljárást, és ha tényleg menekült, akkor kérvényezheti hogy Németországba kerülhessen. Követelőzésnek NINCS helye.

John Nethem 2015.09.19. 16:53:27

@Erdekes!:

Amikor Németország behozza lemaradását a több mint 300 ezer hátralékos menekültkérelem elbírálásánál, no akkor indul majd meg a visszatoloncolás... Már van olyan terv Németországban, hogy azok, akik nem menekültek, az első országig (Ausztria) állják a visszaútjuk költségeit, több ellátást nem kapnak.
Kétségünk ne legyen: Ausztria tovább fogja passzolni hozzánk a nekik visszatoloncoltakat.
Sajnos ez nem vízió, hanem kőkemény tényekből levont következtetés, aminek a bekövetkező valószínűsége 95 %.

Németországban tavaszig 3 milliárd euró volt a menekültellátásra szánt pénz. Most ez 10 milliárd, amit nagy valószínűséggel adóemeléssel (mint szó van róla) tudnak előteremteni. Egy menekült ellátása kb 1000 euró havonta, illetve 150 euró zsebpénzt kap havonta. Ez 800 ezres menekült esetén 10 milliárd euró évente.
Németországban már arról cikkeznek, lehet, Merkel lemond (rohamosan esik a népszerűsége a lakosság körében) , mert ezt sajnos "elkúrta", és inkább azt a Merkel imázst szeretné megőrizni, amivel a görögöket mentették meg a pénzügyi összeomlástól....Sajnos a CDU ha kell beáldozza.... A politika már csak ilyen mocskos dolog....

Míg egy magyar vagy kelet-európai "bevándorló" dolgozó Angliában a maga ellátásának megtermelésén kívül kb. 3 millió forintnyi adót fizet be az adott államnak, addig egy menekült 9 millió forintnyi kiadást jelent minden egyes évben mindaddig, amíg nem képes integrálódni az adott ország gazdaságába.

AZ OECD jelentése szerint a bevándorlásból az USA, Nagy-Britannia és Skandinávia jön ki 0,5 %-os GDP fejlődéssel a magasan kvalifikált emberek észszerű (új helyesírási szabályzat :) ) kiválogatásával, míg Németországban 0,5 %-os GDP visszaesést okoz a jobbára 4-5 elemi iskolával rendelkező, vagy a középiskoláit befejezni sem tudó emberek befogadása.

Ad Dio 2015.09.19. 17:03:13

@John Nethem:

"Sajnos ez nem vízió, hanem kőkemény tényekből levont következtetés, aminek a bekövetkező valószínűsége 95 %"

Ha ez következtetés, akkor téves.

Ugyanis SOHA nem jut el idáig No. És nem (csak) azért, mert soha nem lesz vége annak a bizonyos permanensen duzzadó 300.000-nek, hanem mert ha csak belengeti ezt az ötletét, a migránsok azonnal az aktív és passzív ellenállás ezerféle módjába kezdenek. Egész egyszerűen NINCS lehetőség tíz és százezrekkel szemben egyszerre fellépni az akaratuk ellenében. Ezt még a római birodalom erkölcsi felfogásával sem lehetne kivitelezni, nemhogy a mai liberális felfogással.

Tammancs 2015.09.19. 17:08:29

Erdekes iras.
Az 1. es a 6. ponttal nem ertek egyet.

Mert attol, hogy vkinek az elete nincs konkrét veszelyben, maga az elethelyzet nincs megoldva. Nincs lakhelye, nincs munkaja, nincs a gyerek iskokaztatva, nincs jövője.
Masreszt ez nem fer az "első biztonsagos" országgal szemben. Ezzel az erovel, mivel Törökország biztonságos szomszéd ország, oldja meg o egyedül az összes migrans dolgát, mi mar nem kérünk belőlük.

Kimaradt a tények felsorolásabol továbbá, hogy hol van a volt gyarmattartok es a fegyverkereskedo országok felelossege a kepletben?
Mindenki látja, hogy orosz es amerikai fegyverekkel lövik egymast es mindenki tudja, hogy az angolok igencsak sarosak abban, ami most a Közel-Keleten van. De a szarbol, amit kavartak már nem nagyon akarnak enni!
Es hol a gazdag muszlim országok (a felbujtok es a terroristak penzeloi) felelőssége?

Továbbá, az hogy az EU vezetői sorra kezdenek visszavenni az arcukbol es felvenni Orbán attitudjet, nem azt igazolja, hogy Orbán jól csinálja, hanem azt, hogy az EU vezetői egytől egyig gyáva, gyenge, megalkuvo, alattomos, buta, korlátolt megélhetési politikusok es nem donteskepes, határozott, együttműködésre, stratégiai gondolkodásra képes államférfiak és asszonyok.

pite2 2015.09.19. 17:09:13

@ipartelep: Mivel nem kívánok vitatkozni, főleg nem egy láthatóan a bölcsek kövével kizárólagosan rendelkező vátesszel, csak néhány megjegyzést fűznék hozzá:
Gondolom (talán tévesen), te Magyarországon élsz, esetleg még állampolgár is vagy. Neked jogod van kiválogatni a törvények közül azokat, amelyeket be akarsz tartani, s amelyeket nem?
Az ilyen kiszólásokkal meg: hogy "nyeretlen kétéves" magadat minősíted. De a vátesz sorsa már csak ilyen - ő mondja meg még Chuck Norrisnak is, hogy mennyi az idő..... Nehéz lehet ezt a tehet cipelni. De azért némi szerénység, netán a mások tisztelete még a legnagyobb tudásúaknak is hasznára válhat.....

pite2 2015.09.19. 17:10:36

elnézést, félregépeltem. TERHET.

Ad Dio 2015.09.19. 17:12:52

@Erdekes!:

- 500 millió vs 4 millió= 0,008 ezred - nevetséges ez a rettegés.
- a muzulmánok megerőszakolják az asszonyainkat
- mind agysebész meg mérnök
- a keresztény európát (sic!) készülnek elfoglalni, mint anno Budát a törökök
- ha vége a háborúnak szíriában majd hazamennek
- mind terrorista

Mikor fogynak már el ezek az ostoba , idióta érvek? Józan ész, merre vagy?...

John Nethem 2015.09.19. 19:00:22

@Ad Dio:

Nos ez valóban egy valós veszélye a dolognak.
Viszont ahogy a svédek a tömeges roma bevándorlást intézték, ott van a megoldás: Ahogy megérkeztek a romák Svédországba, azonnal szétterítették az országban őket, hogy még alkalmuk se legyen "bandákba" verődni, és tömegesen ellenállni a hatályos törvényeknek.
Feltételezhető azért, hogy a németek sem olyan ostobák, és ha az az érdekük, akkor nem teketóriáznak a kitoloncolással. Mint ahogy meg is teszik: a német kormány a Lufthansával, az Austrian Airlines-szal, a Germanwing-szel és az Air Berlinnel is kötött már szerződést bizonyos "kitoloncolt" kontingensre. Szóval akit kitoloncol, jó messzire viszi, legalább oda, ahonnan jött, így kevésbé lesz energiája újból nekiindulni, szemben azzal, ha mondjuk a szomszédos Ausztriába toloncolná csak ki...

Ad Dio 2015.09.19. 19:13:22

@John Nethem:

Nem kell őket egy helyen tartani ahhoz hogy egyszerre tagadják meg az együttműködést. Ez egy online világ.

Amúgy nincs hova sem. Ugyan ki engedne be az országába tízezreket?

Repülővel? Számolj csak. Egy átlagos gépre 2-300 ember fér. 2-300.000 ember kitoloncolása ugyebár...

Ez hiú ábránd. Nem lesz innen kitoloncolva senki...

Aki itt van, az marad is.

Ez magában nem tragédia. Európa elbírja. De az áradatot minden erővel lassítani kell...

John Nethem 2015.09.19. 19:53:53

@Ad Dio:

Nyilván a hangadók és az örök lázadók lesznek eltávolítva legelőször, illetve a pakisztánok, irakiak, bangladesiek egyéb afrikaiak: harmadik országba.
alfahir.hu/majdnem_minden_a_bevandorlasrol

szamaritánus 2015.09.19. 19:56:58

rühellem ezt a blogot, csak akkor járok ide, amikor a reggeli kávé nem elég a vérnyomásom felviteléhez. ezért a cikkért viszont kurva nagy respekt, komolyan mondom,

Ad Dio 2015.09.19. 20:06:33

@John Nethem:

Képelj már egy repülőgépet 2-300 olyan emberrel akit akarata ellenére utaztatnak oda, ahonnan többezer km-es utazással eljött... erővel felhajtod őket, majd lebilincseled?

Nagyon-nagyon-nagyon valószínűtlennek tartom...

Szembe kellene nézni a valósággal: tömeges kitoloncolás nem lesz. Sem azok közül akik ma már itt vannak sem azok közül akik eztán jönnek. Maximum a látszat kedvéért lesz egy kis teszetosza mozgatás...

Ad Dio 2015.09.19. 20:47:25

@Baldrick68:

Ne viccelj már, ezek nem bűnözők... Zömében nyomorult kis csóreszok jelenleg, akiket az ág is húz. Csak épp olyan tömegben jönnek és olyan hatalmas tömegben vannak jelen a világban, hogy nem tudjuk őket befogadni...

MrFefi 2015.09.19. 20:53:41

nagyon jó kis összefoglaló.
Arra gondoltam, hogy miért nem lehetne pl az felvetéseiddel kapcsolatban létrehozni egy európai konzultációr?
A flevetések külön külön lennének és külön külön lehetne rájuk szavazni.
Nekem az egyik legjobban tetszett felvetés, hogy be kell tiltani a lányok arcát takaró kendők használatát. Az aki ide bejön, vegye ezt figyelembe. Aki pedig ezt nem veszi figyelembe azt ki kell tenni. ill be se kell engedni. Nehogy már a jöttment határozza meg az itteni szabályokat!

MrFefi 2015.09.19. 20:58:58

És még egy, talán a legfontosabb kérdés.
Folyik folyamatosan a médiákban a "menekült" témában minden. Ezt a szót el kellene felejteni!!! Ez a rákfenéje mindennek ezzel zsarolnak azok akik az emberek jóérzéseire szolidaritására játszanak
Szó sincs itt menekültkérdésről Ez gazdasági bevándorlás , nevezzük inváziónak!. Világosan ki is mondják, hogy ezért jönnek. Ezért nem jó neki nálunk, ezért akarnak menni na hoiva is? Azon két leggazdagabb európai országba ahol a szociális ellátás 10x olyan jó léletet igér nekik mint ahonnan jöttek!!!
Ez tulajdonkélppen szociális bűnözés-
Nekem ne dumálja be egyik sem, hogy a gyerekének akar jobb jövőt!!! amikor átdobja a keritésen, meg lenyomja a sinek közé a csecsemőt a kövekre!. Az aki a gyereket pajzsnak tartja annak a gyerek semmi más mint pajzs!!!

MrFefi 2015.09.19. 21:03:45

@Onereality: hlai!
Semmi bajom nem lenne velük, ha ezek ténylegesen menekültek lennének.
De a gazdasági bevándorlóval nem osztom meg az asztalom!
Ez itt a kérdés, hogy kik ezek? ÉS erre te sem tudod a választ. Egy biztos, azonban, hogy nem menekültek!!! hogy miért nem azt már sok helyen részletezték.

bias 2015.09.19. 21:06:30

Respekt, jó írás. A hozzászólások meg... Hát, mit is mondjak...? Egyik hozzászóló a másik. :)

MrFefi 2015.09.19. 21:09:12

@Fritz Gerlich: ez a szemelvény nem fideszes, nem maszopos, nem liberális, hanem józanul gondolkodó ember gondolatainak az összefoglalása. Ráadásul találkozik a magyar társadalom kb 80%-ának az egyetértésével.
Végre van egy téma,ahol a magyar nem mondja kapásból az ellenkezőjét amit a vitapartnere állit!!! Mert érzi a veszélyt, és nem azért mert azt gerjesztették! Elég elnézni ezeket a jöttmenteket mit művelnek!

s-ombre-ro 2015.09.19. 21:23:41

@hipo: Tisztességes a hozzászólásod! Én személy szerint köszönöm és egyetértek vele. Gond nélküli világ soha nem lesz. A problémák megoldása pedig általában problémás. Örülök annak is, hogy a lehetőségek határain belül emberek tudtunk maradni! Szép dolog! (a jövőtől való félelmem azonban nem múlik - az európai nemzetek túl sok bűnt követtek el a világban - a nagyhatalmakról inkább nem mondanék semmit sem - még sok megpróbáltatás vár ránk!).

gmihaly 2015.09.19. 21:49:22

Menekült, menedékes, migráns, bevándorló, stb., stb.,folyik a szómágia. "A szó veszélyes fegyver/És van, aki fegyvertelen"(Szörényi-Bródy-Illés zkr.). Szerintem a "migráns" a legsemlegesebb, legkevésbé zavarkeltő kifejezés a státusukra. Pont ezért zagyválják tudatosan a fogalmakat az irányzatos - ki ide, ki oda az -, politikusok, médiamunkások és "civilek", hogy megnehezítsék az eligazodást. Alantas számításból teszik, piti részérdekek csapnak össze a közérdekkel, a valós helyzetből kibontakozó igazság pedig nem ad bizakodásra okot, amíg ezek a mákvirágok fújják a passzátszelet. A válság leküzdéséhez egyesíteni kéne az erőket, de az eddigi politikusi, firkászi, és ngo-s (alias "civil") szájkarate csak kaotikus bizonytalanságot és bizalmatlanságot teremtett. Ideje lenne a tévedéseket beismerni és kölcsönösen bocsánatot kérve hozzáfogni a helyzet rendezéséhez, ha volnának épkézláb ötletei az öntelt europolitikusoknak és eurobürokratáknak és a többieknek. "Hát csináld, ha túdod..."(Gyulai Pál: A szarka és a gilice)

patkányarcúáginéni 2015.09.19. 22:01:10

EBBEN az ügyben "megvilágosodtál"...persze a magad liberális közelítésében. Minden TOVÁBBI helyzetben persze továbbra is ócska balliberóként óhajtasz viselkedni, ugye kiskomám? Hát ez nem fog menni! Azt ajánlom - a saját érdeked -, gondolj újra mindent, a dolgok összefüggenek.

mingyá beszólok! 2015.09.19. 22:01:46

@John Nethem: Szia! A Germanwingsen felröhögtem, sokan rá fognak kefélni ha velük kell repülniük . De! A legkisebb problémára is hisztérikus rohamot kapó, addigra totál idegbeteg tömeget akarata ellenére gépre ültetni és visszaküldeni akárhova, nem egy jó ötlet. Drága és veszélyes buli, tekintettel a gépeltérítésben szerzett igen nagy jártasságukra és hajlamukra...

Exploiter 2015.09.19. 22:11:27

@Ad Dio:

Csak erkölcsi korlátai vannak, technikai nincs.

De amint megprobálják, persze lángba borulnak a városok. Ez van.

shakespeare 2015.09.19. 22:16:03

örvendek, hogy a ballib sajtóban az értelmiségi csapatban értelmesek is vannak, nem szeretjük Orbánt sok mindenért de most ebben a témában és talán még pár másikban jól járt az ország és Európa is vele.
kár, hogy nem Merkel és az erôs országok vezetôi gondolkodtak így(itt most nem az idétlen plakátokra gondoltam :-D ), annak komolyabb eredménye lenne

felfordul a gyomrom 2015.09.19. 22:37:29

1. édes mindegy, hogy nevezed. ha téged ki akarna valaki nyírni az utcán és nem a hozzád legközelebb eső házba menekülnél be segítséget kérni, akkor már nem is lenne igaz, hogy menekülsz? és ha az életedre törnek, akkor már nem lehetnek igényeid egy jobb életre, csak akkor, ha nyugodtan, biztonságban élsz valahol?
2. lehetséges. a törvények túlnyomó része értelmetlen, felesleges és ésszerűtlen. mint ahogy az elfedett arc is. ti elfogadtátok, valaki nem. különbözőek vagyunk. követhetetlen, hogy a hatalmon lévők éppen mit tartanak helyesnek, mit büntetendőnek. az ujjlenyomatvétel is csak egy mankó, amire az ellentmondásos rendszernek mindig szükséges van. az eu csatlakozás előtt az ujjlenyomatvétel rabosítást jelentett, bűnözőnek nyilvánított emberektől vettek ujjlenyomatot. itt tiltják a füvezést, amszterdamban pedig nem. sokkal ésszerűbb nem betartani a törvényeket, mint ahány helyen van az ember, mindenhol kiismerni, hogy ott éppen milyen idiótasággal bonyolítják meg az ember életét.
3. durva általánosítás. európát kereszténynek hívják. mégis egyrészt ez valójában katolikus - aki nem érti a különbséget keresztény és katolikus között, az tájékozódjon a bibliából, a kereszténység ugyanis deklaráltan a bibliára épül - másrészt ettől még nem 700 millió katolikusból áll európa, hanem van bizony sok ateista is. értelemszerű, hogy a közel-kelet se csupa iszlám szélsőségesből áll, hanem vannak vallást nem gyakorlók és bizony ateisták is. vagyis eleve nem lehet minden bevándorló dzsihádista.
4. a nők elfátyolozása erőszak, mivel nem szabad akaratukból teszik, hanem félelemből, kényszerből. ezért valóban tiltani kéne. de vajon minden más erőszakot is betiltatnál? bilincs, könnygáz, de akár a kocsmai bunyót is? mert ez lenne a következetesség.
5. kicsit késő észbekapni. 4 éve tudjuk, hogy arrafelé polgárháború van. most persze már megy a rinya, amikor a nyakunkba ömlik a szar. de ezt nem a migránsokon kéne leverni, ők nem tehetnek arról, hogy az egész nyugati civilizáció töketlen volt.
6. "Magyarország hamar és hatékonyan megvédte az EU ezen határszakaszát"
természetes dolog, hogy minden a legkisebb ellenállás felé megy. a migránsok sincsenek másképp. ha a szerb határon drót van, akkor mennek a horvát határ felé és most ott jönnek át ugyanannyian. ha már mindenhol ott lesz a gyoda, akkor mindenhol egyenletes lesz az ellenállás, így valahol azt fogják áttörni. ezer kilométeres határt jóval nehezebben fognak tartani, mint azt a pár méteres szakaszt ott az átkelőnél. egy hasonlat: ha egy gumitömlőben túlnyomás van és van rajta egy lyuk, akkor azon fog kisüvíteni az összes levegő, de ha betapasztjuk a lyukat, akkor a gumi szét fog durranni.
7. ez nem is fontos. a probléma már rég túlnőtte magát az orbán-fikázáson. lehet, hogy orbán egy díszlet egy itteni majdanhoz, a lényegen még ez se változtat, hogy a válság egyre mélyül mindenhol. mindegy, hogy mi most fogunk elbukni, vagy 1 év múlva.
8. lehetséges. a történelem ismétli önmagát. mi annyit tehetnénk, hogy felkészülünk az önvédelemre, összefogással. de ezt már rég meg kellett volna tenni, mert a terroristák csak tünetei, velejárói annak a rendszernek, ami évezredek óta pusztít és amit a szabadság hamis illúziójával eltakart szemmel az emberek nem vettek észre. ezt a lemezt is feltették már, a náci németország éppen ilyen volt, kiszabadították a szellemet a palackból, aztán alig bírták visszazárni, rengeteg áldozat árán. sajnos, amíg a tekintély vezérli az emberiséget, ember embernek parancsol addig az ilyenek időről időre elő fognak kerülni, mint a szekrényben felejtett régi csontvázak.

Muscari 2015.09.19. 23:17:41

Korrekt cikk, tetszik. Nagyjából én is így gondolkodom erről a témáról.

John Nethem 2015.09.19. 23:19:18

@Ad Dio:
Nem tudom, de szerintem ezt biztonsági szakemberek már gyakorlatból művelik. Azt tudom, hogy a német kormány az adott légitársaságoknál lefoglalt létszámkontingenst.

John Nethem 2015.09.19. 23:23:49

@mingyá beszólok!:

:) Nos igen :) Nem tudom, mennyiben jó vagy nem jó a repülős kitoloncolás, de hogy gyors és messzire vivő, az biztos....

Tamas Kalman 2015.09.19. 23:25:03

én megértem hogy nem fogadják el a törvényeinket. ha már szerencsétlenek idáig eljutottak, miért ragadnának egy nyomorúságos gyarmat-börtönországban, ahonnan százezrével menekülünk mi magunk, magyarok is, mielőtt ránkcsukják a vasfüggönyt a nyugati szomszédok ugyanúgy, ahogy mi tesszük most az újonnan érkezőkkel? mi várna rájuk, a családjukra, a gyerekeikre itt, ahol a kisebbségeket a mai napig gettókban tartjuk távol a társadalomtól szegregálva, vagy éppen nyíltan fröcsögünk róluk mindenféle rosszérzés nélkül? ahol az őslakosok sem látnak semmiféle jövőképet? miért választanák ezt a nyomortanyát, miért választanák a minimum túlélési szintet, amit magyarország jelenleg maximum nyújtani képes, persze csak ha a bőrszined rendben van? elítélendő, hogy ha már menniük kellett, akkor egy normális, élhető jövőképet szeretnének maguknak és a családjuknak is, nem pedig kiközösített kisebbségként-csövesként megdögölni az alföldi pusztában a sárban fetrengve? több százezer, ha nem egy millió magyar is ugyanúgy angliát vagy németországot választotta, ahogy ők is, én ebben az égvilágon semmi elítélendőt nem látok. a túlélés nem csak azt jelenti, hogy nem lőnek agyon és nem bombázzák le a házad, hanem azt is hogy emberhez méltó jövőképet tudsz kialakítani magadnak az adott környezetben. erre mi magunk, magyarok sem vagyunk képesek itthon a saját földünkön sem.

Hunfolker 2015.09.20. 02:41:54

Úgymond "balról" a legkomolyabb, legőszintébb (és egyáltalán, a legértelmesebb) írás az utóbbi időben számomra.

fraki 2015.09.20. 03:25:28

@Antipolitikus: Egy büdös szót nem értettem abból, amit írtál. Ezt nekem akartad írni egyáltalán?

Aranyi Gábor 2015.09.20. 04:23:04

Maximálisan egyetértek a szerzővel. A holokauszt - illetve az önkényuralmi rendszerek által elkövetett szörnyűségek - tagadását viszont önmagában nem bünteteném. Tagadod, öreg, jó. Érveid vannak? Elő velük! Ha tudom, cáfolom, ha nem, akkor gond van, mint minden normális vitában. - Egyébként az uszítást meg a gyűlöletbeszédet sem tiltanám, ez ugyanis sztem saját magát leplezi le, normális ember nem ül föl ezeknek. Materialistaként és jogászként kimondottan fölháborít, hogy "vallási érzékenység" miatt nem lehet "gyilkos" ellenpropagandát (ellenérvelést!!!) folytatni MINDENFAJTA hamis tudati kinövéssel szemben, legyen az szájontológia vagy ezobubusság. A Human Rights első sora Mensáros László hangján szól bennem: "minden EMBER szabadon születik, és egyenlő méltósága és joga van." Innentől kezdve az összes olyan vallást/"tant", amely szerint a nő nem egyenjonú a férfival, a szimpla tiltáson túl legalább olyan irgalmatlanul kéne üldözni, mint a holokauszt-tagadókat. A legdurvább az volt, hogy amikor a "menekültek" menekült-voltát kérdőjeleztem meg, illetve amikor a jogvédők jogi érvelését jogi érvekkel zúztam szét - a legenyhébb válasz a "mocskosrohadtfasisztaorbán/vona-bérenc" volt mind bel-, mind külföldről...

Aranyi Gábor 2015.09.20. 04:25:59

@Tamas Kalman: Csomagolj, ha jót akarsz. Orbán 2018-ban is megnyeri a választásokat. Az összes "ballibbant" együttvéve nem éri el a parlamenti küszöböt. Egyébként meg ki a jó büdös franc gátol meg abban, hogy ITT próbálj élni, mint a többi nem-gazdasági nem-kivándorló?

Évi9 2015.09.20. 06:26:52

Tökéletes megfogalmazása annak,ahogyan érzek.Azt kìvánom,mihamarabb stabilizálódjon a helyzet,mert èn bizony már félek. Mi lesz így velünk?

El Ninho 2015.09.20. 07:11:05

Aranyi Gábor! Nem is írok semmit, mindent elmondtál. Se hozzáternni se elvenni nem tudok belőle. Annak viszont örülök, hogy soha egységesebb nem volt a magyar nemzet. A felforgatókkal meg nem kell foglalkozni, mert olyan kevesen vannak, meg egyetlen egy érvet nem tudtak felhozni a bevándorlás pártolásra, hogy kár velük parttalan vitába keveredni.

Szakács Miklós 2015.09.20. 07:32:32

Azt hiszem a szerző tévedése mindjárt az alapkérdéseknél van. Menekültek vagy bevándorlók? Kinek van joga eldönteni ezt, és főleg hogyan, milyen kritériumok szerint, egyáltalán szétlehet-e válogatni, egymástól elkülöníteni ezt a két fogalmat. Mert ugyebár, a menekült addig megy, főleg ha családdal teszi ezt, amíg biztonságba nem érzi magát és családját és ez az állapot nem a menekült táborokban szokott bekövetkezni. Az Ő családjával is úgy lehet, mint ahogyan Mi vagyunk a miénkkel, biztonság ott van, ahol megélhetés,megélhetés ott van, ahol munka is van, és a többi következik ebből, ahogy a költő írja ..haza csak ott van, ahol jog is van.. Tehát a menekült egyben gazdasági bevándorló is, olyan, aki új hazát keres magának. Ne legyünk álszentek, minden empátia hilyán, mert ki az közületek, aki az életét egy menekülttáborba képzeli el?
A kulcskérdés ez, és az, hogy a fejlett világ akar-e, tud-e segíteni a menekülteken, és ha igen, akkor hogyan? Nos, az igen tisztelt szerző ezt, a nem elbagatizálható kérdést, kurtán - furcsán Orbánnal nagy egyetértésben elrendezi, hogy hozzánk nem menekültek érkeznek, hanem migránsok tehát menjenek, oda ahova akarnak. Mi, meleg étel és fedél helyett szögesdróttal és vízágyúval, meg egy kis gázsprayvel várjuk őket, közben, na persze, csodálkozunk, hogy ezt zokon veszik.
Látni kell azt is, hogy ez a „szeretetteljes” fogadtatás egy meghatározott ideológián nyugszik, amit Orbán nem is rejt véka alá, tömören fogalmazva, az iszlám vallásra, és az iszlám válású emberekre nincs szüksége a keresztény kultúrán alapuló Magyarországnak, és szerinte Európának sem. Ebben még az sem zavarja, hogy Magyarországon alig egymillió ember vallja csak magát kereszténynek és a nyugat-európai államok zöme már régen túl van ezen a monokulturális felfogáson. Szóval, itt van valahol a kutya elásva, Orbánnak mindenáron ellenségre van szüksége, hogy harcolhasson, hogy megvédhesse Mária országát, Regnum Marianum Magyarországot és majdan Szentistvántól Máriára bízott szentkoronát a palotába vonulása alkalmából átvehesse.

A kérdés és a valóság attól komolyabb, hogy egy megborult elme álmát kövesük, a kérdés nem ideológiai, hanem emberi, és technikai. Emberi, mert a fejlett világnak nem csak humanitárius okok miatt, hanem adósságbeli kötelessége is vannak a menekültekkel. A helyzetet kezelni kell, mert jó rész okozója is ennek a tragédiának!
Én optimista vagyok-e téren, mert bízom abban, hogy a fejlett világ vezetői tudtában vannak ezzel, és nem Orbán kezében a megoldás kulcsa, nem Ő fogja megvédeni Európát, világot, legfeljebb tönkretenni Magyarországot. Én biztos vagyok abban, hogy a modern világ megfogja találni erre a helyzetre is az emberi és elfogadható megoldást, mert ha nem, akkor nagy baj lesz!

Tamas Kalman 2015.09.20. 07:39:08

@Aranyi Gábor: koszonom a jotanacsod. mar kozel 10 eve "csomagoltam", en is bevandorlo vagyok egy masik orszagban, tobb szazezer magyar honfitarsamhoz hasonloan.

Ad Dio 2015.09.20. 07:45:18

@John Nethem: @Exploiter:

Meglátjuk. Még nem volt ilyen helyzet, így ebben gyakorlata senkinek nincs. Én nagyon szkeptikus vagyok.

Annyi fog szerintem történni, hogy a koszóvóiakat hazapaterolják (visszamennek se perc alatt, majd egy-kér kis létszámú menekült kontingenst még bemozdítanak (vietnámiak, pakik, bagladeshiek stb). De kb ennyi. A közel keletiekhez már nem fognak hozzá.

Seatoscsoki 2015.09.20. 08:26:36

Korrekt, és nagyon reális az írás. Ezt a cikket kéne az EU cél nélküli ülésein felolvasni. Talán elgondolkodna néhány "nagy tudású" vezető...

mi vok én 2015.09.20. 09:56:27

Commenteket nem olvastam Viszont ÜDVÖZÖLLEK, hogy a józan ész mégis teret nyert nálad :-) és itt 3év heti változásai!!!!
2015 09 20 Orbán újabb csúcs egy hét alatt 21680fő. Lezárták a röszkei határt 15-én, böszme kint maradt miért nem örökre? Szerbiával horvátokkal migránsok miatt is rossz viszony. ( + OTP- MOL megsarcolása) Bebörtönzés előtti Ponta pampogása pont ROMÁNIA. Osztrákok Orbánt meghívták miniszterelnök jelöltnek :-) na ott is vége a vezető "becsületének". Merkel - "MÉR KELL"?? vagy "KERGE" birkára asszociálva :-) nagyívű pályafutásának migránsok vetettek véget! Szíria, talán az oroszok rendet tesznek. NINCS MEGOLDÁS!!!!!!!! MÉG!
www.poly-mix.hu/_like1/ 2015 09 20
www.poly-mix.hu/_like1/ 2014 12.28
www.poly-mix.hu/_like/# 2012 12.06
Az első ( 2014 ) első oszlop 08- hónapnak helyezése és egyenlege. .. 2.oszlop 2015 heti változás. 3. oszlop 2015 09 20 + heti helyezés
Orbán Viktor.. ...2..+127.789fõ----365.666--387346-héten 1.
Vona Gábor.......3..+123.470fõ----256.555--256.843-héten 3.
Bajnai Gordon...4....+51.034fő----141.071--141.086-héten 4.
Mesterházy A....1.+149.241fõ-----218.167--218.152-héten 6.
Schiffer And......5......+7.381fõ-------21.620----21.627-héten 5.
Gyurcsány Fer-------107.785fő-----109.960--110.454-héten 2.
"Második oszlop múlt heti, harmadik hányan jelenítik meg a héten oldalukon a politikust és a heti sorrend"Facén" 12.29 F.J." nincs fent!
"Kötelesség az életnél is előbbre való"
Ami még érdekes ki hogyan reagál, vagy tűri az észrevételt.
O.V. ) Nem. engedi "facén" megjelenést az oldalán!! 2014 08 hótól
V.G.) Igen.
B.G.) Igen.( üzenetet nem lehet küldeni 2015 05-től) tilt? lehet
M.A. ) Nem.
S.A. ) Igen.
Gy.F. ) Nem. Demokrácia jelzése is lehet! :-) bizonyítvány!

mi vok én 2015.09.20. 09:59:03

@El Ninho: ígen ezt kell tenni :-) nem foglalkozni velük

mi vok én 2015.09.20. 10:05:50

@Aranyi Gábor: @felfordul a gyomrom: Okfejtést kell boncolni mert ott kezdődik a baj! Ha nem érti valaki az alapokat ott csak a fejben van a baj! Pont most jelentik be a NÉMETEK nem látják el a gazdasági menekülteket :-)

mi vok én 2015.09.20. 10:08:22

@Erik Bálint: Igen én is pont ezt gondoltam követeljék tőlünk a kerítést jó pénzért megépítjük!!!

minekez 2015.09.20. 10:52:42

@Tamas Kalman: Tehát ha jól értem 10 éve nem itt élsz.
Ezek után börtönországozol, gettózol, bőrszín alapú szegregációt emlegetsz.

Nekem úgy tűnik, hogy a saját kis bevándorló létedet véded, nehogy a mostani hullám miatt besokalljanak a befogadóid és a nagy kapkodásban téged is felpakoljanak egy hazafelé tartó vonatra....

lol7 2015.09.20. 11:07:37

@Onereality: Melyik európai robbantotta fel a mekkai mecsetet mert problémája volt a szomszédjával? Ja hogy semelyik? 1848-ban hány arabot gatteroltunk le amikor az osztrákok + ruszkik leverték a forradalmunkat? Ja hogy egyet se? Na ezért vagyunk mi szabadságharcosok, az arabok meg csak közönséges bűnözők (terroristák).

lol7 2015.09.20. 11:11:58

dr kíváncsivagyok:

"Kretén,...mutass már egy európai országot , ahol iszlám torvénykezés van ???"
1. A megszólítás biztosan a jó kurva anyádra vonatkozott!
2. Angliában, franciáknál, németeknél már tűntetnek az iszlám kalifátusért, meg a sária bevezetéséért. Legutóbb a németeknél lőttek le egy ilyen terroristát, amit Irakban már (nem véletlenül) halálra ítéltek, de neki jogai vannak, ezért a németek inkább a keblükön melengették ahelyett hogy kiadták volna. Ezért meg kellett várni míg megöl pár embert hogy végrehajthassák rajta a már létező ítéletét (mondjuk a kommandósok helyett az akasztás jobba illett volna egy ilyen alsóbbrendűhöz).

Tandoori Artemisz 2015.09.20. 12:03:25

@Tamas Kalman: Te értelmi fogyatékos vagy? Ez a cikk nem Magyarországról szól hanem úgy egész Európáról nem a magyar törvényeket nem fogadják el, vagy képtelen vagy felfogni 3 mondatot?

"ahol a kisebbségeket a mai napig gettókban tartjuk távol a társadalomtól szegregálva"----- Amúgy meg valahol indonéziában élsz vagy mi a faszról beszélsz ilyenkor?

El Ninho 2015.09.20. 12:07:26

A németek előrehozott választásokat követelnek! Miért is? Mert rájöttek, hogy 100 millió emberrel nem tudnak mit kezdeni. Hát még 100 millió muszlimmal, akik tudjuk, "többet érnek". (Korán 3.11.) Eddig ezzel takarództatok, hogy a fejlett nyugat micsoda toleranciával kezeli a megszállókat, (gyengébbeknek migráns). Csak el ne vigyék derék miniszterelnökünket kancellárnak! Kit javasolnátok helyette, 18%? Van vagy 5 jelöltetek fogadjunk. A 18%-ba a Jobbikot természetesen nem értem bele, Ő is a miénk.

John Nethem 2015.09.20. 13:24:29

@lol7: Sajnos bizony:

Franciaországban 757 NO GO ZONE ( a liberális érzékenyeknek SENSITIVE ZONE) van, Svédországban 55-t tartanak nyilván
Németországban is lassan de alakulnak ki ezek a gettó szerűségek, saját belső törvényekkel.

Szencz Szilvia 2015.09.20. 13:33:52

Szia! Tetszik, amit írtál. Azt a részt másképp látom, hogy mind gazdasági bevándorló, de nagyon értékelem, hogy előremutatóan gondolkodsz, hogy megoldást keresel. Ránk fér! :) :)
Én is írtam a témában. Ha érdekel megtalálsz itt a blogon, vagy a Facebookon is (ugyanezzel a névvel).
Szép napot Neked!

gais 2015.09.20. 14:17:51

Tulajdonképpen nagy vonalakban megegyezik amit írtál a Békekör véleményével.
Én már a kezdet kezdetén megírtam több lapnak is, hogy ez a menekült áradat egyszerűen kezelhetetlenné válik, egyrész mert nem tudjuk mikor lesz vége és mennyi menekült fog átjönni, másrészt nincs ráhatásunk ennek megállítására. Javasoltam, hogy nyissunk kapukat és irásnytásra szolgáló (sima drótfonatos kerítést) ahol a kapuk felé terelik az embreket, és nem tesznek kárt, és a kapuk mögött tranzitzónákban helyezzük el a menekülteket emberi körülmények közööt, ellátással, majd regisztrájuk őket vagy a meglévő irataik alaoján (azt lefénymásolva), vagy újjlenyomat vételével az általa bediktált adatok fölvételével. A tranzitzónában legyek ott a colországok képviselói és vegyék át a menekülteket és gondoskodjanak elszállításukról.
Aki nem akar regisztrálni azt vissza kell küldeni kiindulási heylére.
Két féle embercsoportot kell megkülönböztetni: az egyik a menekült, a másik gazdasági bevándorló.
Azokban az országokban ahonnan a menkültek érkeztek vissza kell állítani a status quo-t, felhagyni a háborús helyzet kihasználásval és szításával, és aki ezt a galádságot elkövette, vállajon erkölcsi és anyagi felelősséget. Az élhető élet és a biztonság megteremtése után a menekülteket vissza kell küldeni hazájukba.
Ehhez a terroszervezetekből alakult u.n. államokat katonai erővel le kell törni, és kártératést kell követelni azoktól az államoktól amellyek segítették őket közvetve, vagy közvetlenül.
Addig is nyiltan meg kell mondani az EU-nak, hogy ki a felelős, és ha kell szakítani kell azokkal akik ezzel a politikával létében veszélyeztették az EU-t.
És természetesen el kell zavarni az EU éléről azokat, akik szervilis módon vidzonyultak ehhez a témához. Ők egyértelműen az EU ellenségei.

Xiaomi 2015.09.20. 14:17:58

Én magam is libsinek gondolom magam, és pont ezért nem támogatom azt hogy az iszlám elterjedjen európában.

Azt minden épeszű látja, hogy a vallási teokráciák elterjedése mekkora szívás. Ki az a barom aki önként tapsol annak, hogy beengedjenek olyanokat akik nyiltan felvállalják azt, hogy kibeleznek mert nem hiszel Allahban?

A liberális demokrácia klassz dolog amit meg kell védeni.
De ne feledjük ez csak úgy tud működni ha mindenki betartja a szabályokat. Nos akik meg erre nem hajlandók szerintem nem kellene megtűrni itt.

Én spec ezért sem értem a Vincent féle seggfejeket:
orulunkvincent.blog.hu/2015/09/19/az_aranycipos_laszlo_petra_megjegyzesecskeposzt#comment-form

Ez az Elek Gábor nevű fazon (jótündér) gyakorlatilag mindenkit kitilt a francba aki nem tapsikol ezerrel a menekülteknek.
Ja és még ő patkányozik :-)
Éremes elolvasni a kommentfolyamot.

X32zpf 2015.09.20. 14:36:57

Minden egyes szóval egyetértek, még a negatívumokkal is! Óriásra nő a szememben az ilyen ember főleg, ha újságíró! Látszik, hogy pro-kontra érveket objektíven végiggondolt, és nem fél változtatni a véleményén, képes felülbírálni önmagát.
Sajnos a témával kapocsolatban nekem is nagyon hamar megváltozott a véleményem, mert -bár amúgy "narancs" vagyok, de én sem értettem, hogy miért ilyen részvétlen, kegyetlenül elutasító a társadalom egy része, és a politika jórésze a menekültekkel szemben. Hiszen a zsigereinkben van, hogy az elesetteken segíteni kell. A rengeteg fél-, ál-, tévinformációból nehéz volt kiszűrni, hogy vajon mi lehet az igazság. Viszont a szummából, néhány elsőkézből kapott, objektív információból, és rengeteg, a mostani szitutól független anyag átolvasása után marha gyorsan rájöttem, hogy nem olyan szimpla ez a helyzet, és -szomorú tény-, meg kell válogatni, kin segít(het) az ember, leginkább azt, ki az, akin nem szabad segíteni. (Nem azt kell nézni, hogy kit lehet lelőni, hanem azt, kit nem szabad életben hagyni :-s ) Amikor sajnos az alacsonyabb rendű túlélési ösztönnek muszáj felülbírálnia a magasabb rendű, humnitárius romantikát.
Az angol fordítást én is nagyon várnám,és megköszönném!!!

felfordul a gyomrom 2015.09.20. 23:16:03

@panelburzsuj: nem gondolnak bele. az emberség nem divatos, a törvényekkel takarózás annál inkább.

felfordul a gyomrom 2015.09.20. 23:27:14

@John Nethem: gettó mindenhol van. ez a rendszerből adódik, velejárója.
mire épül a rendszer? az erőre, tekintélyre, hierarchiára.
nos, ebben semmi különbség sincs a rendőr, gengszter, terrorista között. mindegyik erővel kényszeríti rád az akaratát.

Tom Troll 2015.09.21. 00:01:36

Van a cikkben egy rakás bibi.
De csak 3-at sorolok.
Vajon az 56-ban Ausztriába politikai menekültként érkezett magyar, gazdasági micsoda lett amikor megérkezett az USA-ba?
Gyönyörü a muzilmán asszonyok sajnálata. Csak megjegyezném, hogy éppen a hátrányos helyzetük elöl MENEKÜLNEK.
OV sajnos politikai elönyt kovácsol mások tragédiájából. Olyan karhatalmat, eröszakszervezetet épít magának amit majd nem lehet leszavazni. Viktorotok diktátor lett.

Xiaomi 2015.09.21. 00:26:50

@Tom Troll:
Ez az 56 mindig előkerül.
Ott volt pár aprócska különbség.
1. A magyarok csak az ausztriai gyűjtőtáborig mentek és onnét osztották szét őket és nem volt kívánságműsor nem mászkáltak önhatalmúlag mindenfelé.
2. A magyarok vagy elfogadták a felkínált lehetőséget vagy takarodhattak haza.
3. A magyarok nem gettósodtak be külföldön és nem akartak kis magyarországot csinálni a környékből meg NoGo zónákat.

felfordul a gyomrom 2015.09.21. 01:37:29

@John Nethem: az, hogy itt hisztizel, meg nyomod a tekintélyelvű dumát, másodlagos ahhoz, amit az élet mutat. ha minden határt lezárnak, akkor a migránsok azon fognak áttörni.
a rendszernek hamarosan vége, hiába keménykedsz.

felfordul a gyomrom 2015.09.21. 01:55:44

@John Nethem: a földön bőség van. a probléma nem most keletkezett, hanem nagyjából akkor, amikor egyesek úgy döntöttek, hogy mások elől elzárják az erőforrások gazdag tárházát, kisajátítják a bolygót. rég észbe kellett volna kapni, de még most is a bűnbakkeresés megy, és a problémák kezelése az azokat létrehozó hozzáállással. az erőszak, uralom miatt keletkezett problémát nem lehet megoldani erőszakkal, uralommal.

Mojo Dawg 2015.09.21. 03:06:18

Rossz hirem van. Nem lett beloled turbo magyar. Csak .... Magyar. Tajekozatlan, eloiteletes, feluletes, irigy .... Magyar.

Mostantol leszarom a blogodat.

Mojo Dawg 2015.09.21. 03:11:55

Csak az elso pontrol. Aki szerinted nem akar a csoro, xenofob Magyarorszagon letelepedni, az egybol gazdasagi menekult?

Te hova mennel? Akinek barna a bore az erje be kevesebbel?

Hunyadi Péter 2015.09.21. 08:23:47

"Azt gondolom, hogy Európában (és mindenhol a fejlett, nyugati világban)
az iszlám törvénykezést és társadalomszervezést ugyanúgy tiltani kellene, mint a szcientológiát vagy a holokauszttagadást.

Aki elért egy európai, békés, befogadó országba, és ott is arra vágyik, hogy őrült szabályok, előírások, tiltások, büntetések terhe alatt éljen, az menjen haza."

Ez a kulcs!!!!! A liberálisok, a feministák, a politikai elit történelmi bűne, hogy évtizedek óta eltűrik Európában a Sariát!!!!!
A Saria tömény nácizmus! Alapvetésében, céljaiban, módszereiben!!! Most csak gyorsítottak a folyamatokon a muszlimok, amelyek enélkül is jelen voltak Európában és közeli végét készítik elő.
Csak kérdezném: mi lesz akkor, ha "demokratikus" módszerekkel (a liberálisok aktív segítségével) megszerzik az Európai katonai potenciál fölötti rendelkezési jogot? Mire fogják használni??????

Estevez atya 2015.09.21. 11:09:26

Jordániába érkező menekülteket retinaszkennelik is, ujjlenyomatozzák is. Mondjuk a Hírtévében láttam, tehát nem biztos, hogy szöveghelyesen fordították a megszólalók nyilatkozatát.

felfordul a gyomrom 2015.09.21. 12:48:42

@John Nethem:

"Világméretű átverés"
"Németországban a nők nyugodtan kimehetnek az utcára egyedül, nem zaklatják őket úgy, mint otthon, nem kell félniük, hiszen a rendőrség megvédi az embereket."
bizony-bizony, többek között ez is átverés.
lényeges rész:
"a rendőrség megvédi az embereket"
nos, ez itt kérem az átverés. a rendőrség nem védi az embereket. a rendőrség a rendet őrzi, ahogy a nevében is szerepel, rend alatt ugyebár nem a világ rendjét kell érteni, hanem a rendszert, a politikai, gazdasági állapotot.
az embereket nem védi semmi.

John Nethem 2015.09.21. 13:16:16

@felfordul a gyomrom:

Hisztit nálad látok. No meg közhelyeket sem én mondok mint "a probléma nem most keletkezett" meg aztán "a földön bőség van" és egyebek.....Meg aztán ez a demagóg szöveg: "az erőszak, uralom miatt keletkezett problémát nem lehet megoldani erőszakkal, uralommal. "....Hát akkor menj és öleld kebledre azt, aki leszar és fittyet hány arra, mit is akarsz te........ Én tényeket, racionális érveket és abbéli valószínűsíthető következményeket sorolok.

ferlin 2015.09.21. 13:21:39

@nitrites_pácsó: 1) ebben beszoptad a baloldali "mindent összemosó" propagandát. A jobb élet reményében nem lehet menekülni. Mert ennyi erővel holnap én is menekült leszek a nagyobb fizetés és a kisebb adók reményében. Meg a jobb májkrém reményében ;)
Menekültnek az számít, aki üldöztetést szenved el, mert a politikai vagy vallási/szexuális beállítottsága miatt veszélyben az élete. Az, hogy nincs munkája, nem menekültügyi kategória. És ebből kifolyólag a genfi egyezmény nem vonatkozik rájuk. Értem, hogy szeretnék ha segítene rajtuk az EU, hogy jobban éljenek. Értem az érveiket. De ez a genfi egyezménnyel való visszaélés. Nem erre lett kitalálva, és ha túltolják, akkor szépen ki fog lépni mindenki a genfi egyezményből, mert gyakorlatilag párezer ember a sarokba állíthatja vele bármelyik aláíró országot. A genfi egyezmény feltételezi a jóhiszeműséget, hogy csak az veszi igénybe, aki tényleg rászorul. Az, hogy 90%-ra nem áll a menekültstátusz erősen ebbe az irányba mutat. És ez nem az állam szívtelensége. Ha 5millió kínai jönne, hogy menekültstátuszt kér, akkor 99% lenne az elutasítás. És mellesleg közben összeomlana az ország. Érted? Egy országot össze lehet omlasztani csak azzal, hogy magukat menekültnek nevezőket küldesz rá, akik mellesleg nem működnek együtt a hatósággal.

ferlin 2015.09.21. 13:43:13

@ipartelep: 2) mi lenne, ha én a törvények többségét betartanám, csak éppen azokat nem, amik éppen akadályoznak? Úgy gondolod, hogy akkor én egy "jó" ember lennék? egy frászt.
Az, hogy a bevándorlók jelentős része például jogot formál magának arra, hogy megválaszthassa, hogy hol éljen, arra mutat, hogy vagy nincsenek tisztában a törvényeinkkel, vagy tudnak ugyan róla, de tesznek rá. Ami amúgy NEM az idióta kormányunk rendelkezése, hanem a 60 éves genfi egyezményé. És amikor ezt a rendőreink megpróbálják betartatni, akkor erőszakhoz folyamodnak. A rendőrnek KÖTELESSÉGE betartatni a törvényt, és JOGA VAN erőszakot alkalmazni, ha erre van szükség. De még az állampolgárnak SINCS JOGA erőszakkal fellépni a szerinte jogtalan törvényi szabályozás ellen. Hát még a külföldi jöttmenteknek.

3) mire ténnyé válik? az igaz, hogy a most jövők esetében ez kérdéses. De kérdezem én, mivégre van a történelem? Talán nem azért, hogy tanuljunk belőle? Akinél pisztoly van, az esetleg embert akar ölni. Vegyük el tőle, vagy várjuk meg, és csak az után tegyünk valamit, ha már megtette? És a 30., 50., 150. haláleset után is maradjunk meg a jó kis utólag ítélős, jól bevált módszernél? Meddig előítélet, és mikortól tapasztalat? Jártál mostanában európai nagyváros muszlim negyedében? A beilleszkedésnek és az európai kultúrának a nyomát sem találod meg. Mit adtak nekünk a muszlimi bevándorlók? hát vízvezetéket és iskolákat nem.. :(

6) Az, hogy véleményed szerint egy "gonosz ember nem tud jó döntést hozni", hitelteleníti az egész mondandódat. Ez előítélet, mégpedig a rosszabbik fajta. Csak azért nem adsz igazat valakinek, mert utálod. Hiába van igaza. Hiába derül ki utólag, hogy igaza volt, mivel utálod, szerinted a tények hazudnak, és akkor sem vagy hajlandó elismerni, hogy igaza volt. Szekértábor és gyűlöletkeltés forevör!

7) a xenofób most már olyanolyan mint a homofób, meg a fasiszta, hogy eleve halálravaló gyerekgyilkos, aki fél az idegenektől? Nemde egy újabb előítélet? Xenofóbnak lenni úgy tudom, hogy szabad (nem jogellenes), sőt. Akár még azt is szabad, hogy azonos végzettségű emberek közül a magyar állampolgárt veszem fel a szír állampolgárral szemben. Az állampolgárság ugyanis nem védett tulajdonság. Szóval xenofóbnak lenni nem bűn, be kéne fejezni a xenofóbok elleni uszítást végre. köszönöm.

8) tehát, ha tapasztalatból beszél akkor hibásan általánosít, ha pedig még nincs rá tapasztalat, csak ebbe az irányba mutatnak a jelek, akkor alaptalanul jósol. Értem. kérlek érvelj Te is, hogy esetleg felhasználhassuk ellened ugyanezt a taktikát. Ja, bocs, az nem megy? csak a sározás és az ellenségeskedés szítása.

felfordul a gyomrom 2015.09.21. 20:02:35

@Ad Dio:
hát nem ismered a "civilizált" nyugat módszereit olyan esetekre, ha valaki nem engedelmeskedik?
egy példa: izsáki őrszobán halálra verés.
ezt megcsinálják 20 emberrel, a többi "önként" megy.
ez a rendszer "problémamegoldó" eszköze.
több ezer évig bevált nekik, naiv, aki azt hiszi, hogy a felvilágosodás után felhagytak ezzel. ma csak burkoltan, suttyomban csinálják ugyanazt.

felfordul a gyomrom 2015.09.21. 20:22:20

@Ad Dio:

de most már bűnözők. mert mitől is lesz valaki bűnöző? attól, hogy a hatalmi elit annak nyilvánítja.

felfordul a gyomrom 2015.09.21. 20:48:33

@Hunyadi Péter: a saria csak nyersen, nyíltan mutatja be azt a módszert, amire minden politikai berendezkedés épül: a tekintély, parancsok, erő uralmára.
jó, itt nem vágják le a tolvaj kezét, "csak" suttyomban agyonverik egy izsáki őrszobán, vagy lelövik menekülés közben, ugye ismerős?
ugyanez volt a világháború idején. akkor a nácik mutatták be az erő rendszerét, ami csak annyiban különbözött a "civilizált" nyugattól, hogy nyíltan csinálta a dolgokat.
mint ahogy akkor is, most is be vannak szarva az emberek a tükörtől, amit eléjük tartanak.
akkor ijedtükben leírták az emberi jogok nyilatkozatát, amire persze azóta is szarnak, most vajon mit fognak tenni, csak hogy ne kelljen elismerni, hogy valami nem stimmel?

felfordul a gyomrom 2015.09.21. 20:50:27

@Estevez atya: az usába érkezőket pedig lelövik. csupa civilizált, felvilágosult megoldás. nyilván követendő, hiszen minek is másztunk le a fáról?

felfordul a gyomrom 2015.09.21. 21:04:01

@John Nethem: nem, te nem tényeket sorolsz, hanem egy évezredek óta kialakult, kényszerített állapot végső elfajulását látod.

"fittyet hány arra, mit is akarsz te"

mutass egyetlen embert is, aki nem hány fittyet arra, amit én akarok?
"menj és öleld kebledre"

miért, csak átölelni lehet, vagy pofánlőni? a kettő között nincs semmi? pedig én tudok: hagyd békén élni.

és ez a lényeg. nyugodtan fittyet hányhatsz arra, mit akar a másik, csak hagyd békén élni, ős is fittyet hányhat arra, hogy te mit akarsz, csak hagyjon téged élni.

ilyen egyszerű. ha esetleg még ezen felül is akartok valamit, akkor azt megbeszélitek. tudod, ettől ember az ember. nem pofánlövöm, lökdösöm, meg bezárom valahova, hanem megbeszélem vele, ha akarok valamit tőle.

ezek nem közhelyek, hanem természetes dolgok.
az a természetellenes, hogy mára az emberek elhitték, hogy szükséges, hogy valaki más irányítsa az életüket, más szóljon bele és kényszerítsék, mert csak akkor működhet a társadalom.

felfordul a gyomrom 2015.09.21. 21:22:55

@ferlin:

"mi lenne, ha én a törvények többségét betartanám, csak éppen azokat nem, amik éppen akadályoznak?"

vajon hány embernek jogtiszta az összes szoftvere, hány van valóban arra a címre bejelentkezve, ahol valójában lakik, hány ember tartja be mindig a kreszt, csak, hogy néhány példát említsek?

ráadásul egy határátlépés az égvilágon senkit se korlátoz, ellenben egy járdára parkoló autó igen, egy szabálytalanságával balesetet okozó, meg annál inkább.
és még azt is megnézhetnénk, hogy a törvények mennyire ellentmondásosak.

Mojo Dawg 2015.09.22. 03:52:28

Felfordul a gyomrom: az USA- ba erkezoket lelovik? Mifele hulyeseg ez?

Ha a mexikoi hatarra gondolsz, akkor ezt mar ezerszer elmondta mas is. A border patrol nem lo menekultekre.

Kabitoszercsempeszekkel kerulnek tuzharcba neha. A menekultek a sivatagban halnak meg.

ferlin 2015.09.22. 08:13:07

@felfordul a gyomrom: az adócsaló kit korlátoz? ha már ennyire mást korlátozás érdekel... De a törvények nem csak azért vannak, hogy az emberek ne korlátozzák egymást. És az, hogy valaki nem tart be néhány törvényt, senkit nem hatalmaz fel arra, hogy szintén ne tartsa be azokat vagy másokat. Tehát ez simán nem érv. Van érved?

Az hogy a határátlépés ellenőrzéshez kötött egészen egyszerű: azért van így, mert az ország polgárai biztonságának érdekében ellenőrzik, hogy ki jönne be az adott országba, és ha például nemzetközi körözés alatt áll, akkor nem engedik be. A többezres ellenőrzés nélkül áramló tömegben az bújik meg, aki akar. Akár terrorista, akár bukott diktátor, akár drogkereskedő, aki a feketén szerzett bevételét már svájci számlákon tartja, és most ebből szeretne új életet kezdeni Európában. Szeretnénk ezt? ugye hogy nem.

Egyébként a "nem tartják be a törvényeinket" nem csak a határátlépésre vonatkozott, hanem például a regisztráció vagy a hatóságokkal való együttműködés megtagadására. Ez pedig (például az, hogy a közlekedést akadályozzák) erősen korlátozza a magyar állampolgárokat. Vagy ez ilyenkor nem baj?

ferlin 2015.09.22. 08:27:16

@felfordul a gyomrom: "pedig én tudok: hagyd békén élni.

és ez a lényeg. nyugodtan fittyet hányhatsz arra, mit akar a másik, csak hagyd békén élni, ős is fittyet hányhat arra, hogy te mit akarsz, csak hagyjon téged élni."

Tudod, a kérdés csak az, hogy a muszlimok nyomására miért kell az északi országokban az iskolák faláról levenni a keresztet? vagy miért kell olyan évszázados népszokásokat megszüntetni, amik esetleg sértik a muzulmánok vallását? Ez számomra nem azt mutatja, hogy ők hagynak minket békén élni. Ez számomra azt jelenti, hogy idejönnek, és mi toleránsan hozzájuk igazítjuk a szokásainkat. Ez a BAJ.

Semmi bajom nem lenne, ha nem akarnák magukkal hozni a kultúrájukat, hanem integrálódni akarnának. Ha egy második generációs bevándorlóról nem tudnád megmondani, hogy bevándorló, mert annyira integrálódott.

A vallásszabadsággal addig nincs baj, amíg mindenki komolyan veszi, és hagyja a másikat a vallásában. De amikor valaki mást vagy közösséget arra kényszerítünk, hogy a jövevények miatt változtasson a szokásain, akkor baj van. Aki adott kultúrába született annak nincs joga a saját kultúrájához, de aki magával hozta, annak van? Nem fordítva kéne lennie? Aki jövevény, az hagyja otthon a kultúráját, vagy ha annyira ragaszkodik hozzá, akkor maradjon otthon.

walter77 2015.09.22. 14:02:28

Kedves szerző: Ez a nagy baj: "Egyenlítő alapításakor, 6 éve, a húszas éveim elején "
Ebből eléggé evidens, hogy eddig kényelmesen meresztetted a segged, és az elveid pusztán valami hóbort alapján alakultak. Közöd nem volt semmilyen krízishez, nélkülözéshez és fogalmad sincs mit jelent akár kisebbségben, akár veszélyben lenni. Ebből adódik, hogy olyan dolgokat tényként állítasz, mint az első 3 pont. Buta egyszerűsítés és általánosítás, és igen messze van az igazságtól.

fabolvaskarikat 2015.09.22. 17:57:20

Korrekt ütős írás. Minden szavával egyetértek.

El Ninho 2015.09.22. 23:09:09

Mojo Dawq! Miért forszírozod ezt a barna bőrt? Egyetlenegy kommentben sem esett róla szó. Ezek az emberek akikkel Te nem értesz egyet az erőszaktól félnek, amit ez a más kultúra megtestesít. Te akkor ezek szerint támogatod azt hogy mindenki oda megy ahova akar, papírok nélkül, követelődzik, fenyegetőzik, segélyre formál jogot és nem tartja be az adott ország törvényeit?

El Ninho 2015.09.22. 23:22:18

@Mojo Dawg: Mojo Dawq! Miért forszírozod ezt a barna bőrt? Egyetlenegy kommentben sem esett róla szó. Ezek az emberek akikkel Te nem értesz egyet az erőszaktól félnek, amit ez a más kultúra megtestesít. Te akkor ezek szerint támogatod azt hogy mindenki oda megy ahova akar, papírok nélkül, követelődzik, fenyegetőzik, segélyre formál jogot és nem tartja be az adott ország törvényeit? És nem szép dolog másnak a blogját leszarni! Mert az itteni hozzászólók is mind leszarnak téged 99%-ban és még sem mondják, pedig a nevedben is benne van, hogy egy fasz vagy.

felfordul a gyomrom 2015.09.22. 23:27:39

@MrFefi: nyugi, egyik migránst sem érdekel az asztalod :D

El Ninho 2015.09.22. 23:36:13

MOJO: "Csak .... Magyar. Tajekozatlan, eloiteletes, feluletes, irigy .... Magyar"
Ja és ez minden magyarra vonatkozik vagy csak a többségre? Gondolom itt is érvényes, hogy mindenki magából indul ki, szép kis jellemábrázolást adtál magadról. Orvosnál voltál már? Gondolom nektek gondolom fizetnek ezért , hogy ilyen romlottak legyetek.

Bela Vízy 2015.09.22. 23:39:21

@El Ninho Mar megbocsass, de azt szarok le amit akarok...

Tovabbra is fenntartom, hogy a cikk tele van primitiv badarsagokkal. Takony Arpi elegedetten dorzsoli a kezeit.

Bela Vízy 2015.09.22. 23:40:42

@El Ninho "Ja és ez minden magyarra vonatkozik vagy csak a többségre?"

Csak a tobbsegre.

felfordul a gyomrom 2015.09.22. 23:54:02

@ferlin:

"az adócsaló kit korlátoz?"

nem tudom. szerinted?

"a törvények nem csak azért vannak, hogy az emberek ne korlátozzák egymást."

elbeszélünk egymás mellett. te a tekintélyre hivatkozol, én pedig az ésszerűségre. de elég csak arra gondolni, hogy a történelem során rengeteg törvényt találtak ki az uralkodók és bizony nem sok értelmük volt. milyen célt szolgálnak? nos, éppen az uralmat. vajon ebben mi olyan vonzó?

"És az, hogy valaki nem tart be néhány törvényt, senkit nem hatalmaz fel arra, hogy szintén ne tartsa be azokat vagy másokat. Tehát ez simán nem érv. Van érved?"

bocs, de ez elég durva kettős mérce. a te megjegyzésedre volt ez válasz, ami éppen arra hivatkozott, hogy mi lenne, ha nem tartanánk be minden törvényt. erre rámutattam, hogy mi lenne. semmi, mivel ez nem egy feltételes dolog, hanem a valóság. az emberek nem tartanak be minden törvényt. tehát mi lenne, ha nem tartanánk be minden törvényt? az, ami van. vagyis, javíts ki, ha tévednék, de a kérdésed egy feltételezett, mostanitól eltérő negatív következményeket vet fel a törvények nem maradéktalan betartása miatt, de mivel a törvényeket most se tartják be az emberek, ezért ilyen nincsen.

"Az hogy a határátlépés ellenőrzéshez kötött egészen egyszerű: azért van így, mert az ország polgárai biztonságának érdekében ellenőrzik, hogy ki jönne be az adott országba, és ha például nemzetközi körözés alatt áll, akkor nem engedik be."

az a helyzet, hogy ez egy hibás rendszer kozmetikázása.
mondok egy hasonlatot: olyan ez, mintha a szoba közepére szarnál, utána meg azzal indokolnád, hogy légfrissítőt fújsz, hogy szarszag van. és valóban a konkrét helyzetben ésszerűnek hangzik, hogy el akarod fedni a rossz szagot, csak a valóság az, hogy azt a szagot te okoztad és nem az a megoldás, hogy illatosítod, hanem az, hogy feltakarítod a szart.
vagyis azért van "nemzetközi" körözés, mert egyáltalán országokra osztották az emberiséget. azonkívül a körözés is egy probléma kozmetikázása, mert emberek szabadságát korlátozzák azért, hogy esetleg elkapjanak valakit, aki emberek szabadságát korlátozta, vagy erre tett kísérletet. ez belátható, hogy baromság. ez azért van, mert a rendszer ellentmondásos, hibás.

"A többezres ellenőrzés nélkül áramló tömegben az bújik meg, aki akar."

mint ahogy akkor is, ha egyedül megy. és bárhol van több ezres tömeg, abban bárki megbújhat. ennyi erővel folyamatosan ellenőrizgethetnék az embereket. ez a kozmetikázás. az alap problémát kéne megszüntetni. nem beszélve arról, hogy konkrétan az iszlám államot az usa azért nem csinálja ki, mert a közel keleti érdekeivel ellenkezik. lószart törődnek az uralkodók az emberekkel, szóval elég gáz erre hivatkozni.
"Szeretnénk ezt? ugye hogy nem."

akkor az internetet is be kéne tiltani, mert a terrorizmus nem csak fizikailag mozgó emberekkel terjedhet, hanem eszme szintjén a neten keresztül.

"Ez pedig (például az, hogy a közlekedést akadályozzák) erősen korlátozza a magyar állampolgárokat."

hogyan korlátozza? nem értem.

felfordul a gyomrom 2015.09.23. 00:05:30

@ferlin:

"Ez számomra nem azt mutatja, hogy ők hagynak minket békén élni."

ez számomra se. ilyen esetekben nyilvánvaló, hogy ellen kell állni. de csak azoknak, akik kényszeríteni akarnak. nem pedig mindenkire kivétel nélkül ráakasztani ezt a sablont. itt se mindenki katolikus, vannak ateisták is, nyilván szíriában sem akar mindenki dzsihádot.

"Ez számomra azt jelenti, hogy idejönnek, és mi toleránsan hozzájuk igazítjuk a szokásainkat. Ez a BAJ."

ez valóban baj. az egymás mellett élés azt jelenti, hogy egyik se kényszeríti a másikat. de ezt nem határellenőrzéssel fogod megakadályozni.

"Semmi bajom nem lenne, ha nem akarnák magukkal hozni a kultúrájukat, hanem integrálódni akarnának."

ez a ló másik oldala. hadd hozzon, amit akar, csak ne kényszerítse rá másokra. miért nem elég ennyi?

"A vallásszabadsággal addig nincs baj, amíg mindenki komolyan veszi, és hagyja a másikat a vallásában. De amikor valaki mást vagy közösséget arra kényszerítünk, hogy a jövevények miatt változtasson a szokásain, akkor baj van."

igaz. de a vallásszabadság és úgy általában a szabadság azt jelenti, hogy senkinek se kelljen a másik által kényszerítve változtatnia.

" Aki adott kultúrába született annak nincs joga a saját kultúrájához, de aki magával hozta, annak van? Nem fordítva kéne lennie? Aki jövevény, az hagyja otthon a kultúráját, vagy ha annyira ragaszkodik hozzá, akkor maradjon otthon. "

egyik se, másik se. minden ember egyenjogú. mindenkinek joga van olyan kultúrához, amilyet akar és nincs joga másokra kényszeríteni.

ezek nem divatos elvek ma, pedig csak így lesz jövőnk.

szemésfül 2015.09.23. 00:27:53

Nagyon sok átgondolatlan, tudatlan, felszínes közhely van a cikkben, több óra is kevés lenne mindegyikre érveket, tényeket, szakemberek anyagait ideírni. Az igazi baj a bezárkózó és nem nyitott, rosszindulatú, egyoldalú, fantáziátlan és empátiát nélkülöző szemlélés és vélemény. Jaj

El Ninho 2015.09.23. 07:21:29

@Bela Vízy: Nem is volt vitás számomra, csak vártam, hogy megerősítsetek ti fizetett provokátorok! Saját nemzeteteket próbáljátok feláldozni hatalmi céljaitok elérésében. "Olvassá bazmeg, ne csak igyá" :magyarhirlap.hu/cikk/35930/A_bergyilkossag_anatomiaja
De úgysem látszik meg rajtad.

El Ninho 2015.09.23. 07:28:53

@Bela Vízy: Persze, hogy azt szarsz le amit akarsz. Csak rá akartam mutatni a hozzászólásod szintjére. Feltettem egy-két kérdést! Vagy nem tudsz válaszolni rájuk vagy nem akarsz, esetleg kérdezd meg kenyéradóidat, mi is volna a helyes válasz. Azért úgy nézem az általad mindennek lemondott magyar nagy többsége kezd tisztán látni és egységbe verődik. Hogy bosszanthat ez titeket.

El Ninho 2015.09.23. 07:52:01

@szemésfül: Hát ez szép! Egy több oldalas átgondolt tanulmányt elütni egy ilyen felületes mondattal! Mondj egyet akkor legalább. Vagy mondd meg Te mit szeretnél? Megváltoztatni Európa etnikai, vallási összetételén, esetleg 4 feleséget vagy Orbánt leváltani mindenáron, még ha kalifa lesz helyette a következő vezető? He? Az utolsó kérdés csak azért volt, hogy ha az előzőeket nem értenéd.

ferlin 2015.09.23. 08:39:47

@felfordul a gyomrom: Szóval, ha jól vettem ki a szavaidból, úgy gondolod, hogy a szabályszegés ellen az a legjobb megoldás, ha megszüntetjük a szabályt? Elismerem, hogy ez is egy lehetséges megoldás. De ha az adott szabály valamilyen érték védelmében jött létre, akkor nagyon alaposan meg kell vizsgálni, hogy vajon nem öntjük-e ki a gyereket is a fürdővízzel együtt. Mert ha egy szabályt megszüntetünk, és annak ténylegesen volt értelme, haszna, akkor utólag már hiába vagyunk okosak, hiába hozzuk vissza a szabályt utólag, az már nem fogja visszahozni az értéket.

Példa: A fegyvertartás szigorú szabályokhoz van kötve Európában. Szabadságot korlátoz. töröljük el a szabályozást. 10 millió fegyver kikerül ellenőrizetlenül európai emberek kezébe. 1 éven belül meghal 500 ember ezek miatt a fegyverek miatt (nem feltétlenül szándékosan, hanem balesetből, a fegyverek nem megfelelő használatából adódóan). Ez után hiába szabályoznád le újra, az a 10 millió fegyver kint van az embereknél, és nincs róla nyilvántartás. Hogyan gyűjtöd össze őket? Azt sem tudod, hogy hány darabról van szó

És ha azt mondod, hogy ez sántít, hát nem. Ez úgy analóg, hogy a határátlépési szabályok miatt a tömegek nem tudnak ellenőrizetlenül mozogni. Ha kidobod a szabályt, akkor semmi adatod nem lesz arra, hogy mi történik. Még csak információd sem lesz arról, hogy hány ember is jött be! És ha ez esetleg gondot okoz, akkor esélyed sincs visszacsinálni. És az a probléma, hogy már látszik, hogy gondot okoz.

Egyébként szép elképzelés, hogy szabályok nélkül éljen az emberiség, meg hogy egyik évről a másikra majd elvisszük a modern európai liberális demokratikus rendszert ezekre az "elmaradott" vidékekre, de ez sem működik. Az ottani társadalomban szocializálódott emberek ezt nem képesek kezelni. Ha elveszed a diktátort, akkor káosz lesz belőle és nem demokrácia. Ezek az emberek nem képesek néhány év alatt átugrani azt a 2-300 éves szakadékot, amit az európai kultúra megtett a királyságoktól (sok véres polgárháborún át) a demokráciáig. Szociálisan elmaradottak, amit nem lehet "utóképzéssel" behozni. Szép lassan, több generáció alatt lehet ebből kinőni, úgy, hogy minden generáció egy kicsit közelebb kerül az eszményinek tekintett állapothoz, mint az előző volt.
Van erre épp elég rossz példa, csak ki kell nyitni a szemünket, látni kéne, tanulni belőle, és nem szemellenzősen követelni mindenhova a liberális demokráciát. A szabadsággal kötelességek is párosulnak, ami első pillantásra nem látszik, de ebbe is bele kell nőni.

Épp elég, ha megnézzük, hogy milyen az átlag mentalitás ma Magyarországon, és milyen nyugaton, ahol nincs olyan generáció, aki a szocializmusban nőtt fel. Talán a mostani 30-40 éves korosztály unokáinál (igen, akik 10-15 év múlva fognak megszületni) már nem lesz érezhető ez a hátrány. Rá lehet fogni ezt a kormányra, de ez csak belemagyarázás. Az ember a szociális mentalitását a családjában és gyerekkorában szerzi meg, és nagyon nehéz változtatni rajta. Kívülről lehetetlen. Saját maga esetleg tud változtatni, ha nagyon elszánt.

szemésfül 2015.09.23. 10:22:50

@El Ninho: Utolsó kérdésre tán legnehezebb a válasz ("He?"), kösz, az előzőeket is értem. Ez a cikk sok minden lehet, én azt mondom, hogy tudatlan és tudást nélkülöző, rosszindulatú közhelyek összehordva, de nem tanulmány, tutti. Mit szeretnék? Nyitott, jóindulatú, európai kultúrájú hozzáállást a szörnyűségektől és tarthatatlan állapotokból menekülő családokkal, és egyébként ugyanazt, mint @felfordul a gyomrom.

John Nethem 2015.09.23. 11:13:26

Akit Terroristaként elfogtak a TEKesek, 7 darab HAMIS útlevél volt nála.
Vállalkozása volt Cipruson, házat kezdett építeni, és 5 autója volt.
Csak éppen elutasították az állampolgárságát.

www.dehir.hu/belfold/hamis-utleveleket-talaltak-a-terrorelharitok-a-roszkei-tamadas-iranyitojanal/2015/09/23/

John Nethem 2015.09.23. 13:08:51

@John Nethem: nem az előzőt akartam elküldeni, hanem ezt:

mindenegyhelyenblog.com/kulfold/havi-2000-eurot-kovetelnek-a-migransokehseg-sztrajkba-kezdtek/

Bela Vízy 2015.09.23. 16:27:03

@El Ninho: Az ilyen "mi meg ti", "kenyerado gazdados" kommentekre nem erdemes valaszolni ...

... de talan a cikk iroja megis olvassa a kommenteket. Ezert irok.

Nemeth Gabor talan mar erti a kommentekbol, hogy mi a problema azzal amit irt. NEM az, hogy o fel a muszlim bevandorloktol, vagy nem gondolja, hogy az orszagnak aldozni kellene a menekultekre vagy horribile dictu, azt gondolja, hogy Orban jol csinalja. Nem.

A problema az az ervrendszer a cikkben. Gondolom Gabor eszrevette, hogy kik azok akik vedik a kommentekben. Az ilyen blogokban az a jo, hogy egyfajta "intellektualis oazisok". Ertelmensen fogalmaznak - nem az ecceru magyar konteos hulye stilusaban. Na ez a csalodas.

Tovabbi sok sikert neki amugy.

El Ninho 2015.09.23. 17:33:47

@Bela Vízy: Nem érdemes, nem érdemes! Nekem sem érdemes veled beszélgetni, mégis próbálkozok! Próbálnálak jó útra téríteni, ha hajlandó volnál felfedni a céljaidat, vágyaidat. Szeretném megérteni, hogy a 18%-nak miért van igaza a 82-vel szemben?

El Ninho 2015.09.23. 17:38:48

@Bela Vízy: Ja és nem tudom miért zavar ez a "mi meg Ti". Nem egy követ fújunk szemmel láthatólag. Most akkor, hogy fogalmazzam meg azt, hogy nektek is volt 2/3-otok, most meg ide jutottatok, elkúrtátok.

Bela Vízy 2015.09.23. 17:39:03

@El Ninho: Ennek semmi ertelme. Megkerdezhetnenk, hogy miert van igaza a "ketharmados" Orban kormanynak mindenben?

Mi csak azt, tudjuk elmondani, hogy miert nem ertunk egyet Veled. Sokan leirtak mar az elozo kommentekben miert.

Bela Vízy 2015.09.23. 17:42:55

@Bela Vízy: "hogy nektek is volt 2/3-otok"

Nekunk? Kiknek?

Hat ezt mondom. Neked fogalmad sincs a politikai nezeteimrol. Aki nincs velunk az ellenunk, igaz?

El Ninho 2015.09.23. 20:07:43

@Bela Vízy: Háborúban így van. MSZP-SZDSZ 1994-ben ( www.nemethattila.hu/nyomtatas_blog/van_e_jo_es_rossz_ketharmad ) Az összes többi újonnan létrejött bal-lib párt pedig ezekből jött létre osztódással. Az előző kommentekben nem találtam semmi ütős érvet arra vonatkozóan, hogy miért kellene nekem 4 feleség, csadorban az is, miért kell eltűrnöm, hogy itt papír nélkül randallírozzanak, tüntessenek, követelődzenek. Engem meg minden alkalommal megkérdez a határőr, hogy honnan jövök-hová megyek.
Mit viszek stb. NAV kéri tőlem az adóbevallást, hogy legyen miből eltartani ezeket.Közben meg Magyarország 1/3-a éhezik. Na ezért le lehetne váltani a kormányt, de nem azért mert nem akar beengedni ilyen fajgyűlölö, rasszista,fasiszta vallási fanatikus társaságot akikből még egyetlen-egy sem illeszkedett be sehol ahova betették a lábukat. És ehhez nem kell politikai nézet csak egészséges önvédelmi felfogás. Tehát mi védekezünk. Nem Szíriában hirdetjük az igét, hanem a saját országunkban. Nem ezek szoktak öngyilkos merényleteket elkövetni, tornyokba repülni, embereket élve elégetni, lefejezni? Egy két ártatlan szemű gyerek fotóval ezt nem lehet eltussolni, akiket még én is megsajnálok. De akkor fogadjuk be őket az anyjukkal, maximum az apjukkal, akinek 2-3 felesége van. Mennyivel kevesebb harcos jönne? A többi meg húzzon haza harcolni, hamár fellázadt a kormánya ellen. Honnan tudjam én, hogy kinek van ott igaza? Annak akit amerika mond? Ezek érvek, erre válaszoljatok, cáfoljatok. És nem vagyok speciel rád szállva, csak a te bejegyzéseidre válaszolok de a többi veled egyetértő véleményére is kíváncsi vagyok. Azután, ha meggyőztök, hogy nekünk jobb lesz 1-2 millió bevándorlóval, isten bizony arra szavazok akit mondatok, kivéve a mentálisan megbomlott pojácára.

Bela Vízy 2015.09.23. 20:19:39

@El Ninho: Kikerulted a kerdest a ketharmadrol. Ez azt jelenti, hogy igazuk van?

"Az előző kommentekben nem találtam semmi ütős érvet arra vonatkozóan, hogy miért kellene nekem 4 feleség, csadorban az is [...]"

Ennek az lehet az oka, hogy senki nem akart errol meggyozni. Az eredeti cikk, nem tull intelligen gondolatmeneteit kommentaltak.

Nos nem hiszem, hogy meg lehet gyozni Teged. En csak azt tudom mondani, hogy sok muzulmannal elek egyutt - szomszedok, kollegak, a fogorvosom muzulman - es semmi baj veluk. Tulreagalod a dolgot.

Meg utoljara annyit, hogy a jo hir az, hogy eszuk agaban sincs letelepedni nalunk. Ciki lesz majd mikor Orbanra rakenyszeritik a kvotarendszert es a leendo magyar bevandorlok elmondjak majd, hogy miert nem akarnak idejonni. Sztem ezert tiltakozik a Grõfaz olyan nagyon a kvota ellen ...

El Ninho 2015.09.23. 20:21:37

@szemésfül: "Mit szeretnék? Nyitott, jóindulatú, európai kultúrájú hozzáállást a szörnyűségektől és tarthatatlan állapotokból menekülő családokkal." Ebben egyetértünk, én is ezt szeretném. Majd mondd el nekik, hogy ők is tudják és ne forgassák fel az életünket és ne kényszerítsék menekülésre a családainkat.

El Ninho 2015.09.23. 20:57:36

@Bela Vízy: Bocs később láttam meg, már én is észrevettem hogy nem válaszoltam: Nincs igazuk mindenben, sőt sok hibájuk van, de , ha észrevetted nem a Fideszt védem, hanem egyetlen egy intézkedésüket, a hátárzárat. Nem a szomszédaidtól félek és a priori nem muzulmánoktól, hanem a mennyiségtől, meg a köztük lévő jelentős számú szélsőségestől. Ha feltételezzük, hogy mindenki okos, jóindulatú, jól képzett és a vallását magában éli meg akkor is nagy problémát jelent ez a mennyiség. Több százmillió emberből, ha csak a fele idejönne, mert nem jók az életfeltételei és itt szeretne boldogulni, nem bántana senkit, akkor is nagy problémát jelentene hisz férünk el, mert nincs ennyi hely. Ez tiszta matematika. És egyáltalán nem néznek ki békéseknek, de ne legyem igazam.

El Ninho 2015.09.23. 21:00:59

Ja és persze egész Európáról beszélek, mert az uniós tagországokat és az én országomnak érzem, egyelöre.

iamjesus 2015.09.24. 09:42:17

Sziasztok!
Először is örülök, hogy erre a témára viszonylag visszafogott kommentek érkeztek. Maga a cikk is korrekt, bár javarészével nem értek egyet, ám mindenképpen érvek vannak benne. A kommentek pedig nem anyázásról szólnak, hanem szintén érvekről.
Az én véleményem a témára ott kezdődik, hogy szeretném megsemmisíteni a "ballib" és a "turbómagyar" kifejezéseket. Ballib nincs. Ebben az országban nincs baloldali párt (ezt az eszmét paródia szinten a Fidesz műveli), liberális sincs (és nem is volt). Az MSZP nem létezik. Az ellenzék gyakorlatilag nincs, és a meggyőződésük sem baloldali, se nem liberális, inkább egyfajta erőtlen oppozíció. Aki a ballib kifejezéssel él, az eemútnyócévezik, pont. Eemútnyócévezés=a Fidesz által kifejlesztett stratégia, amely a 2000-es évek közepén arra irányult, hogy átvegye a hatalmat mindörökre. Ehhez az kellett, hogy az emberek fejébe véssék azt, hogy: baloldal=lop=gyurcsány. Ehhez az eemútnyócév kifejezés a legalkalmasabb, hiszen egyfajta dogmaként le is zárja a vitát. A ballib kifejezés egyfajta pecsét, ráütik az emberre, és az attól kezdve gyurcsány lesz (=vállalhatatlan). Gyakorlatilag ez a kifejezés tehet arról, hogy ebben az országban SOHA nem képződhet új politikai ellenzék.
A turbómagyar kifejezés is hibás. Akire ezt a cimkét biggyesztik, az magát magyarabbnak véli. Trianon, székely zászló, Horthy, oroszok, chemtrail, szerintem nagyjából megvan mindekinek a karakter. A magyarság fogalmáról mindenkinek megvan az elképzelése. Sajnos az utóbbi időkben a magyarságtudat kimerült az elmúlt idők nacionalista eszméinek újramelegítésében, gyakorlatilag oppozícióban lenni bárkivel, önkritikát nem gyakorolni, a hibákat másból (zsidók, cigányok, imf) eredeztetni. Véleményem szerint van másfajta megközelítés is. Ismerek egy történetet: A srác vajdasági magyar, elvitték katonának Montenegróban. A srác, bár nem beszélt szerbül, megtanult. És megtanult együtt élni másokkal. és bár látta az ellenségeskedést a szerbek és a siptárok közt (2001- friss még Kosovo), baráti kezet nyújtott mindenkinek, mert úgy gondolta, hogy nincs rossz nép, max csak pár rossz ember (aki szintén nem nevezhető rossznak, csak rosszul gondolkodik). Ez az illető volt az egyik legjobb katona. A leszerelés napján a tiszt odament hozzá, és azt mondta, hogyha az összes magyar ilyen jó, akkor ezután csak magyarokat fognak besorozni. Ekkor a srác torkában gombóc volt, s büszkeséget érzett. Számomra ez a magyarság - Jónak lenni, példát mutatni, békét teremteni, embernek, emberségesnek lenni. Talán inkább ezt kellene turbómagyarnak nevezni?
A cikk pontjainak számos elemével nem értek egyet, de persze ez csak az én véleményem. Anélkül, hogy részletekbe mennék: a menekültekkel/gazdasági bevándorlókkal/migránsokkal kapcsolatban egy dolgot tehetünk .Elképzeljük magunkat a helyükben. Aki már élt át hasonlót, az tudja, és csak mosolyog, amikor az alábbi érvek szólnak (:"mér jönnek ide,mérnem csak egy szomszédos országba?", "mér nem otthon harcolnak a fiatal erős férfiak?", "mér szemetelnek?") A cikk írója mit tenne, ha kitörne a pokol, és mindenki egymást ölné? Menekülne? És mit érezne, ha tudná, hogy valószínűleg soha nem lesz béke az országában? Mit tenne? És a család? Ki menne még? Ki maradjon? Milyen lenne mindent otthagyni? Diplomát, munkahelyet, lakást medencével, kutyát. Emlékeket, amikor még minden jó volt. Könnyű kérdések ezek? És a cikk írója hová menne? Törökország, ahol egy táborban élne élete végéig (miközben az otthoniak éhen halnak)? Vagy nyugatra indulna? A cikk írója mit tenne azokban a helyzetekben, amit kifogásolt? Vállalva a hosszú utat, embercsempészeket, megaláztatást, börtönt, a jobb élet szikrányi reményében?
Ezeket csak az tudja átgondolni, aki valami hasonlót megélt már (és ez bizony szomorúan messze van a szobai liberalizmustól). Aki meg nem, annak a lelkiismeretére van bízva. Olvastam valahol, hogy ez most egy próbatétel. Találó kifejezés. Teszt arra, hogy amikor halálunk napján egy fehér ruhás fickó elbeszélget velünk, mit mondunk. Éhes voltam, ennem adtál? Kopogtam, beengedtél?
Gondolkodjatok el ezen.

pite2 2015.09.26. 08:27:38

@iamjesus: Éhes voltam, ennem adtál? Kopogtam, beengedtél? Elgondolkodtam. Próbáld ki Szaudi-arábiában, Kuvaitban, Katarban. Nem muszlimként. Próbáld ki. Érdekelne a tapasztalatod. De tartok tőle, nem igazán lennél harcképes. Ha tévedek, cáfolj meg. Szívesen revideálom a nézőpontomat. sok sikert! Pite.

John Nethem 2015.09.26. 09:28:20

@Tamas Kalman:

Így beszél egy igazi LIBERÁLFASISZTA.
Ha tőled eltérő a véleménye, azonnal jelzőosztogatás folyik.

John Nethem 2015.09.26. 09:41:22

@felfordul a gyomrom:

Írtad:" egyik se, másik se. minden ember egyenjogú. mindenkinek joga van olyan kultúrához, amilyet akar és nincs joga másokra kényszeríteni.
ezek nem divatos elvek ma, pedig csak így lesz jövőnk. "

Ne feledd, az is csak IDEOLÓGIA, hogy minden ember egyenlő. Az anarchia előideológiája. Ha ezt sikerülne betartani, az lenne maga az abszolút demokrácia, ami sajnos utópia.
Ezért aztán éppen emiatt vesztjük el a jövőnket. Mert nem bírtuk megvédeni a saját értékeinket: úgy morálisan, mint gazdaságilag.
Bárki bármit is mond: ( főleg a LIBERÁLFASISZTÁK) az emberi társadalmakban mindig is az ERŐ dominált, és az ERŐ ( a nyers fizikai, a katonai és a PÉNZ ereje) ideológiája kerekedik felül, ami maga alá gyűri a többséget. Az UNIÓ is ugyanilyen: egy szűk elit ideológiája terrorizálja a tömegeket, akik a megbélyegzéstől való félelmükben sunyítanak...
Lásd még: Orwell: 1984 vagy Huxley: Szép új világ.
Már benne élünk.....

Továbbá még javaslom elolvasni: JONAH GOLDBERG: LIBERÁLFASIZMUS című könyvét.

iamjesus 2015.09.27. 11:51:20

@pite2: Szívesen kipróbálnám :) Komolyan mondom, nagyon szívesen elutaznék ezekre a helyekre. Egy ismerősöm nemrég járt az Emirátusokban. Sok helyen voltam már a világban, és az eddigi tapasztalatom az, hogy mindenhol vannak jó és rossz emberek. Mindenhol. Angliában is voltam, nem keveset. A "rettegett" "ninja" negyedben laktam. Magyar munkatársaim rettegnek a "terroristáktól", lenézik őket. Én beszélgettem jó néhány ott élő pakisztánival (ellentétben a munkatársaimmal). Soha a legkisebb rosszindulatot sem láttam bennük, sőt, sok dolgot tanulhatnánk tőlük, mi, fejlett, és felsőbbrendű keresztények.
Szóval, szívesen megtapasztalnám Szaud-Arábiát is. Sajnos megcáfolni nem tudlak, mert bokros teendőim miatt a közeljövőben nem tudok oda eljutni :)
Viszont alighanem abban a válaszban reménykedsz, hogy "hát igen, a muzulmánok aztán nem tisztelnek senkit, nem segítenek" . Talán így van. Elképzelhető, hogy teljesen másmilyenek, mint az angliában élők. Viszont, a szakállas csávó őket is meginterjúvolja majd a haláluk után :) Tudod, a lelkiismeret, mindenkinek a magánügye...

Pop40 2015.09.28. 05:13:47

Tökéletesen egyetértek a szerzővel.
Nagyszerű poszt.

felfordul a gyomrom 2015.09.28. 13:01:46

@John Nethem:

igazából nem értem, mit akarsz ezzel mondani. elmondtad, hogy a jelenleg uralkodó rendszerben az erő érvényesül. én se mondta mást. te ezek szerint azt akarod sugallni, hogy ebbe törődjünk bele?
én meg azt, hogy ne törődjünk bele. bár ez két egymással szemben álló vélemény csak, de én megpróbálom alátámasztani az enyémet azzal, hogy a beletörődés idővel mindenki végét jelenti, így mégiscsak érdemes lenne megpróbálni egy emberi társadalmat építeni.
még gyakorlati megjegyzésként, az erő nem csak támadó lehet, hanem védekező is, így ha az ember nem is tud nagyobb erőt mutatni, mint az agresszorok, de védekezni azért megpróbálhat ellene, így is gyengítve az erő rendszerét. több, az emberi méltóságot az erő tisztelete fölé helyező ember összefogása még hatékonyabb lehet az erő rendszerének semlegesítésében.
mindenképpen hasznosabbnak tűnik, mint felmondani a több ezer éves leckét, miszerint az erő uralkodik, nem tehetünk semmit.

felfordul a gyomrom 2015.09.28. 14:11:02

@ferlin: vannak prioritások. ésszerű okokból az emberi élet a legmagasabb prioritású. nincs olyan érték, aminek a védelme indokolná az emberi élet felülírását.
a fegyvertartás nem jó példa, mivel a fegyver alapból az élet kioltására való eszköz, így tartása nem lehet része a szabadságnak.
az általa okozott balesetek a veszélyességéből erednek, ahogy veszélyes lehet egy gáztűzhely is, mivel az ugyanúgy kémiai energiával pusztíthat. mégse tiltod be a gáztűzhelyet, hanem inkább rengeteg biztonsági védelmet csinálsz. a fegyver azonban nem használati eszköz, így betiltása nem korlátozza a szabadságot.
azonban van felelősség is. például a kocsi is alkalmas gyilkolásra, mégse tiltod be, ugyanakkor - normális esetben - a vezető felelős az általa okozott balesetekért.
az már persze rendszerszinten kell, hogy megtörténjen, hogy a használati tárgyak a lehető legkisebb kockázatot jelentsék. autónál például ez 100 év után most kezd kialakulni, a vészfékező, akadály érzékelő rendszerrel, önvezető kocsikkal, légzsákkal, meg ilyenek.
a gáz általi kockázatokat egyszerűen azzal lehetne teljesen kiküszöbölni, hogy egyáltalán nem lenne a lakásokban gáz, helyette mindenhol villany lenne, az erőművek pedig messze lakott területektől, masszív védőfallal körülvéve.
teljesen felesleges dolog minden nem megszokott ötlethez hozzáfűzni az "utópia" szót, az ugyanis nem jelent mást, minthogy az így nyilatkozó még nem érett meg a gondolat befogadására. lásd, scifi regények és megvalósulásuk. minden találmány először "utópia" volt. engem 10 éve lehurrogott egy számítógépboltos fickó, amikor megkérdeztem tőle, hogy van-e vezeték nélküli fejhallgató, ma meg ugyebár már teljesen magától értetődő, hogy van. a fejlődést mindig vissza akarják fogni, van, hogy erővel, van, hogy demagógiával, mint például amikor gyerekként megkérdeztem, miért nincs az autókban egy mágnes, ami megakadályozza, hogy összeütközzenek, azt a választ kaptam, hogy az megöli a vezetés szabadságát. ma pedig már rengeteg fejlesztés szól a balesetek elkerüléséről.
visszatérve a szabályokhoz, a szabályok mindig kényszerítő erőt képviselnek, így csak abban az esetben arányos, ha megszegésük valóban életet, személyes szabadságot sért. mivel a határátlépés, de - és itt jön majd a felhördülés - még a lopás sem sért szabadságot, életet, így ezekre hozott szabályok csak az elnyomást szolgálják.
anarchiában - an-archia, azaz uralom nélkül - az emberek tudatos, ésszerű gondolkodással látják be, mi a helyes, mi nem és nyilván a lényeg a szabadság minél korlátlanabb kiterjesztése úgy, hogy az még nem veszélyezteti a szabadságot, haha, ez most hülyén hangzik, de valahogy úgy lehetne elképzelni, hogy a szabadság minden ember szabadsága, minden ember körül lenne egy kör, ami a szabadságot szimbolizálja és ezek a körök mindig egyforma nagyságúak és akkorák lehetnek, hogy még ne érjenek össze.
tulajdonképpen ez lehet az anarchia.
vagyis szerintem az nem azt jelenti, hogy senki se csinál olyat, ami valakit idegesítene, vagy zavarna, - mert láttuk be, ilyen lehetetlen, akkor mindenki kussolhatna egy sarokban, arccal a falnak - hanem azt, hogy senki se tesz olyat, amivel kényszeríti a másikat, hogy olyat tegyen, amit nem akar.
vitás esetekben az értelmes kommunikáció és esetleges érdekütköztetések lehetségesek, de semmiképpen sem erőszak, a másiknak ártás.
ez az elv persze nem csak az "elmaradott" arab területeken ismeretlen, hanem bizony a "civilizált" nyugaton is.

felfordul a gyomrom 2015.09.28. 14:21:23

@John Nethem: ugyanilyen eséllyel lehet terrorista helyben is. szerintem az életvédelemre kéne nagyobb hangsúlyt helyezni, akár térfigyelő kamerákkal is. napersze, itt rögtön jönnének az összeesküvés-elméletek, hogy 1984, meg ilyenek, de a határon vízágyúzás miben jobb? a kamerákat be lehetne kötni egy számítógépes rendszerbe, aki figyelné, az pedig felelősséggel tartozna, hogy a látottakat soha, semmilyen módon nem használja fel, csakis akkor foglalkozik vele, ha valóban életet veszélyeztető cselekedetet látott. minden megoldható megfelelő technikai háttérrel, sőt, a technika egyre fejlettebb lesz.
szóval inkább legyenek kamerák, amik képei csakis életet veszélyeztető cselekmények esetén számítsanak, járőrök, akik szintén csakis az életet védenék, ezzel kapcsolatban felelősséggel, elszámolással tartoznának. napersze, ezekre mind csak a jelenlegi rendszerben lenne szükség, tudatos, ésszel élő emberek társadalmában nem.

ferlin 2015.09.28. 15:21:08

@iamjesus: "Anélkül, hogy részletekbe mennék: a menekültekkel/gazdasági bevándorlókkal/migránsokkal kapcsolatban egy dolgot tehetünk .Elképzeljük magunkat a helyükben. Aki már élt át hasonlót, az tudja, és csak mosolyog, amikor az alábbi érvek szólnak"

Valójában egy dolgot tehetsz. Kitalálod, hogy mit tegyél a saját helyedben. Az, hogy XYZ mit hogyan és miért tett háborús helyzetben NEM ÉRV akkor, amikor az a kérdés, hogy ÉN mit tegyek békeidőben. És akkor sem érv, amikor az a kérdés, hogy mit tegyek azzal, aki azért ide jön, mert itt ki lehet használni a lehetőséget. Nem azért jön ide, mert sehol máshol nem tudna életben maradni. Csak itt könnyebb. Mert a genfi egyezmény idején senki nem gondolt arra, hogy emberek milliói gazdasági érdekből elhagynák a hazájukat. A genfi egyezmény idejétmúlt.

ferlin 2015.09.28. 15:44:37

@felfordul a gyomrom: Nem az élet az egyetlen érték, amit védeni kell. Lehet, hogy meg fogsz lepődni, de volt idő, amikor a becsület az ember számára sokkal fontosabb volt, mint az élet. Manapság meg időnként az embernek az az érzése, hogy a siker/hírnév/pénz fontosabb érték, mint az élet. Mások pedig simán feláldozzák a tudományért az egész életüket.

Ez, vagyis az értékek eltérése okozza a kultúrák sokféleségét. Ha ezt összekevered (multikulturális társadalom), az azt jelenti, hogy sokféle ember él együtt, akiknek más (gyökeresen eltér) az érték-hierarchiája. Vagyis az egyiknek a becsülete a legfontosabb, a másiknak az élete, a harmadiknak a pénze, és a második helyen is más van. Világos, hogy ebből olyan feszültség keletkezik, amit nem lehet kezelni. És éppen ez az, ami miatt a multikulturalizmust nem támogatni kell, hanem megszüntetni. Ettől ugyanis kijönnek azok a feszültségek, amik amúgy nem léteznének. Ezek a feszültségek pedig az előítéleteket és a szekértáborokat fogják növelni. Látszólag egy multikulturális társadalom a tolerancia megtestesülése, de amíg a társadalomban keresztények és zsidók, ateisták és muzulmánok élnek együtt és nem elsősorban emberek, addig a feszültségek nem oldhatóak fel. Ehhez pedig az kellene, hogy a társadalom minden egyes tagja számára ugyanaz legyen az első helyen. Hogy ez pontosan mi, az tökmindegy. Amíg a tagok meg tudnak egyezni abban, hogy mi a legfőbb érték, addig nincs baj. A baj ott van, hogy egy ateista és egy muzulmán ebben soha nem fog tudni megegyezni. Hiába gondolja az ateista, hogy az ő élet/szabadság-központú igazsága alapvető, öröktől való, emberi méltóságra épít az élet védelmében. A muzulmán éppen így gondolja, hogy az ő igazsága alapvető, Allahtól származik, a tekintélyre és a becsületre épít a hit védelmében. A keresztény-zsidó vonalat nem fejtem ki, ugyanez pepitában. Be kéne látnia minden egyes embernek, hogy ugyanolyan szűklátókörű, mint az akit ezzel vádol. És ha megpróbálja rávenni a másikat arra, hogy a megváltozzon, vagy ha saját maga változik meg a békéért, akarata ellenére, akkor pont a saját elve ellen lép fel. Viszont a békés együttélés nem valósítható meg ezeken az alapokon. Az "utópia" azért utópia, mert a realitástól elrugaszkodva egy ideálképre építené a társadalmat. De a társadalom valós hús-vér, 0-100 év egyéb kultúrában való múlttal rendelkező, független emberi lények összessége. Akikre a legritkább esetben illik bármilyen sablon. És a legtöbb egyáltalán nem akar megváltozni. Miért is kellene neki?
"hanem azt, hogy senki se tesz olyat, amivel kényszeríti a másikat, hogy olyat tegyen, amit nem akar."

Szóval akkor miért is kéne nekünk 10 év szocializmus építés, majd 25 év "demokrácia" építés után még további néhány évtizedig a multikulturális társadalmat építeni? Lehet választani? Mert akkor köszönöm nem.
És rég nem az a kérdés, hogy segítsünk-e azokon, akik a háború miatt elhagyták a hazájukat. Hanem az, hogy adunk-e lehetőséget mindenkinek, hogy beköltözzön Európába, és felépítse itt a saját hazáját, olyanra, amilyenre csak akarja.

felfordul a gyomrom 2015.09.28. 17:50:38

@El Ninho: azért kell eltűrnöd, mert elvileg ez a civilizált demokrácia. napersze, látszik is, hogy ez csak egy illúzió, csak ezt akarják mutatni, de ha ragaszkodunk a meséhez, akkor mindenkinek el kell tűrnie a másik embert, akkor is, ha neki nem tetsző dolgot mond. a szomszédot se rúgod fel, ha más zenét hallgat, mint te, de még akkor se, ha kimegy tüntetni valamiért.
ami meg az adót illeti, az nem olyan egyszerű, mint ahogy a sok rendpárti elképzeli. az adókból egy olyan komplex infrastruktúrát tartanak fenn, ami ahhoz kell, hogy a rendszer ne omoljon össze. márpedig ebbe bizony a szociális ellátások is beletartoznak, ugyanis te sem akarsz hullákat az utcán, sem éhséglázadásokat. bizony, ennek ára van. természetesen emberközpontú társadalom esetén ilyen kérdés fel se merülne, hiszen az erőforrásokhoz mindenkinek egyaránt joga van. még annak is, aki az életében egyetlen szöget se vert be. mert az az alapállapota az ökoszisztémának.

iamjesus 2015.09.28. 17:51:16

@ferlin: "Valójában egy dolgot tehetsz. Kitalálod, hogy mit tegyél a saját helyedben. Az, hogy XYZ mit hogyan és miért tett háborús helyzetben NEM ÉRV akkor, amikor az a kérdés, hogy ÉN mit tegyek békeidőben"
Természetesen. Én, személy szerint, békeidőben, pontosan tudom, hogy mit fogok tenni, és ezt teszem is. SOHA nem fogok senkit sem gyűlölni a származás, bőrszíne miatt. És fegyvert fogni sem, utasíthat erre akár Viktor is a plakátjaival, vagy akármivel. SOHA nem lesz előítéletem másokkal szemben pusztán a származása miatt. Megismerem az embert, és majd utána ítélkezek felette, a tettei után. Vagy inkább utána sem. Esetleg akkor ítélkezek felette, ha én már tökéletes leszek, mentes minden bűntől.
Mindezt azért, mert én, személy szerint háborús időkben végignéztem, ahogy egymást ölik az emberek pusztán azért, mert egy vezető azt mondta, hogy az a másik az "életünkre tör" (meg kell védeni az országot! - ismerős?). Végignéztem, ahogy egy ország, megy tönkre, egy álom hal meg.
Ez az én érvem.
Emellett azon agyalni nem fogok, hogy mit kezdjek az ideáramló embertömeggel. Először is azért, mert nem ide áramlik. Másodszor, nincs veszélyben a munkám. Nem fogja egy bevándorló sem elvenni a munkámat. Ha elveszítem a munkámat, akkor az nem egy bevándorló miatt lesz, de még csak nem is Viktor miatt, hanem magam miatt. Képzem magam, tanulok, fejlődök? Nem? Kocsmázok, acsargok, mutyizok inkább?
És harmadszor, azért nem, mert ha gazdasági bevándorlókról van szó, én is az vagyok (alkalmanként). Fejlettebb nyugati országba megyek dolgozni, mert ott többet lehet keresni.
Feltéve ha kizárólag gazdasági bevándorlókról van szó. Te ezt honnan tudod, by the way? Egyenként megvizsgáltad minden menekült CV-jét?
A genfi egyezmény valóban idejétmúlt, mint oly sok más, akár Európát nézzük, akár a világot. A világ változik, a szemünk előtt, senki sincs felkészülve erre.

John Nethem 2015.09.29. 11:17:15

@felfordul a gyomrom: felejtsük el a demokráciát: Amik ma vannak, NEM AZOK, csak azok illúziói. Az, hogy négyévente választhatsz aránylag szabadon, -- egyébként dehogy: hiszen az emberek többsége agymosott ilyen vagy olyan oldalról. Már C.G.JUNG megírta: ahol IZMUSOK vannak, ott soha nem létezhet egyetértés, mert az IZMUSOK voltaképpen az adott elvek abszolutizálásai...

John Nethem 2015.09.29. 11:22:28

@felfordul a gyomrom: Jogosak az érveid.
Nem is azt mondtam, hogy bele kell törődni, hiszen a Gonosz előre töréséhez elég hogy a jók csöndben maradjanak....
Sőt: a folyó dolgokat is időnként célszerű megkérdőjelezni, nehogy valamilyen abszolutista rögzülése legyen.

Kormos Krisztián 2015.09.30. 15:45:24

@felfordul a gyomrom:
"1. édes mindegy, hogy nevezed. ha téged ki akarna valaki nyírni az utcán és nem a hozzád legközelebb eső házba menekülnél be segítséget kérni, akkor már nem is lenne igaz, hogy menekülsz?" - Ha ezt úgy tenném, hogy befutnék az első házba, majd onnan, immár teljes biztonságban az ablakon át átmásznék a következőbe, akkor nem, nem lenne igaz, hogy menekülök. Mindegy, melyik házba futok be, amint beértem, és ott már nem üldöznek, bármi, amit onnantól kezdve csinálok, minden, csak nem menekülés.

"ha az életedre törnek, akkor már nem lehetnek igényeid egy jobb életre, csak akkor, ha nyugodtan, biztonságban élsz valahol?" - Ha az életemre törnek, akkor is pontosan annyi - tehát ugyanannyi - jogom van egy jobb életre, mint ha nyugodtan, biztonságban élek valahol. És pontosan ugyanazokkal az eszközökkel tehetek érte. Nem mehetek például kedvemre akárhova fittyet hányva az ottani törvényekre, kezdve a határátlépés előírásaival.

"2. lehetséges. a törvények túlnyomó része értelmetlen, felesleges és ésszerűtlen. mint ahogy az elfedett arc is. ti elfogadtátok, valaki nem. különbözőek vagyunk" - Aki nem fogadja el a törvényeinket, az menjen olyan országba, ahol a számára megfelelő törvények vannak érvényben.

"a nők elfátyolozása erőszak, mivel nem szabad akaratukból teszik, hanem félelemből, kényszerből. ezért valóban tiltani kéne. de vajon minden más erőszakot is betiltatnál? bilincs, könnygáz, de akár a kocsmai bunyót is?" - A kocsmai bunyó tilos. Pontosabban a garázdaság és a testi sértés az. A bilincset és a könnygázt idekeverni highly illogical, érvelési hiba, szándékos ferdítés, előre megfontolt agyf*szgenerálás, mivel te is nagyon jól tudod, hogy a bűnöző elemek megfékezésére való eszközök, tehát lokálisan erőszak, minden művelet elvégzése után viszont nem az.

_@o" 2015.10.01. 16:48:55

Aki a tényeket nem hajlandó tudomásul venni, kénytelen lesz a következményekkel szembesülni, az idő lesz az, ami minden kommentelőt igazolni vagy cáfolni fog. A hírekről? A fél igazság az teljes hazugság, láttunk erre elég példát mostanság.

Guy Fawkes2 2017.07.03. 21:47:45

Tudom, hogy ti csak érdekből és pénzért és nem meggyőződésből írjátok ezeket de most szembesítene valaki téged egy 2 éves cikkel @Egyenlítő blog észrevennéd (bizonyára nem) hogy milyen elvtelen hülye is vagy.
süti beállítások módosítása