B1 blogcsalád



Orbán Viktor tévedésből majdnem megoldotta a migrációs válságot, de aztán észbekapott

2015. szeptember 14. - nickgrabowszki

Azt kérdezik kedves olvasóink, hogy egy katona ugyan már, miért ne védhetné meg a hazáját az illegális határsértőktől. Ha kell fegyverrel is. Éleslőszerrel. Akár meglőve a menekültet. Vagy megölve.

Hát legfőképp azért, mert

az illegális határsértő nem ellenség.

  1. Nem fenyegeti Magyarországot.
  2. Nem akarja elvenni a munkánkat.
  3. Nem veszélyezteti a kultúránkat. (Ha csak az ilyen Bayer-féle íróóriások öklendezését nem tekintjük, de hát az nem is igen számít kultúrának.)
  4. És tekintettel van a törvényeinkre, ha azokat választott képviselőink nem kifejezetten az ő lehetetlenítésére találják ki.

Nem akarnak ezek semmit, csak átmenni az országon. A magyar érdek az volna, hogy minél zökkenőmentesebben tudják ezt megtenni. Korábban a magyar kormány se gondolta ezt másként. (Az Orbán-kormány menekültpolitikájának bukásáról bővebben is írtunk már.)

  1. 10 hónappal ezelőttig mindenféle regisztráció nélkül átjöhettek a zöldhatáron, és Ausztria felé elhagyhatták az országot.
  2. Tavaly decembertől idén augusztusig osztrák-német nyomásra regisztrálták ugyan őket, de ezután mozgásukban nem korlátozták, és a többit lásd fent.
  3. A káosz augusztusban kulminált, amikor már regisztrációval se hagyhatták el az országot, majd lezárták előttük az osztrák határt.

ovi.jpg

Amit Orbán mond, és amit tesz, az szöges ellenétben áll egymással. Magyarországra a BM adatai szerint 170 ezer ember lépett be idén illegálisan. 155 ezren adtak be menedékkérelmet, amiből alig kétezret bíráltak el (a 85 százalékát elutasították). A többi eljárás megszűnt: a kérelmezők elhagyták az országot.

A kereszténység nagy védelmezője tehát valójában migránsok özönét zúdítja Európára.

(Most nagyvonalúan tekintsünk el attól, hogy Európa nem is keresztény, bővebben erről 3 tévhit a kereszténységről címmel írtunk.)

És ez történik egész kedd éjfélig: Magyarország egyenesen az osztrák határra szállítja menekülteket. De hallottunk olyat is, hogy az újdonsült szövetséges Szlovákia felé irányítják őket.

Mert azóta már visszaállították az ellenőrzést a magyar-osztrák, sőt, az osztrák-német határon is. Azonban ez nem jelent elutasítást: Németország továbbra is fogadja a szír menekülteket, és nem érvényesíti rajtuk a dublini egyezményt, azaz nem küdi vissza őket a regisztráló országba.

Ez mindösszesen logisztikai probléma: nem tudnak mit kezdeni az egyszerre rájuk zúduló embertömeggel. Pedig lehetett volna ezt másként is, például akkor, ha Magyarország tavasszal elfogadja a kvótarendszert, ami kontrolláltan a határövezeti országokból osztja el a menekülteket a fogadókhoz, és lényegesen kezelhetőbbé teszi a dolgot.

Orbán boldogan nyilatkozik olyat, hogy 

megértjük, hogy Németország és Európa értékeinek védelmében szükség volt a döntésre. Természetesen készen állunk az együttműködésre minden formában.

És ilyenkor azt is nehéz megérteni, hogy tényleg nem fogja föl, vagy csak taktikázik. Törhetik a fejüket a szegény német kancellaristák és diplomaták. A határzár célja nyilvánvalóan az volt, hogy megtörjék Magyarországot. Mert ez egyedül nekünk rossz. 

Egyszerű dolog ez pedig: amíg nem fogadják el a kvótarendszert, addig a németek se engednek. Küzdjön mindenki az országba már bejutott menekültekkel, ahogy tud. Csak Orbán nem érti, hogy

  1. mivel a migránsok a szerb-magyar senkiföldjén nem maradhatnak,
  2. és visszafelé se mehetnek,

csak előre vezet az út.

Át fogják törni az orbáni vasfüggönyt, ha csak le nem lövöldözik őket. Fegyvertelen embereket pedig legyilkolni egyfelől remek országimázs, másfelől egyenes út szeretett vezetőnk számára az egyik hágai cellába.

A határsértőre a genfi menekültügyi konvenció pontjai vonatkoznak, fegyvertelen emberek lemészárlása pedig a Hágai Nemzetközi Bíróság kompetenciájába tartozik. A derék magyar hadfi nemcsak az élete védelmében használhat fegyvert, mint a rendőr, hanem az objektumot is meg kell védenie. Ha kell fegyverrel, és természetesen éleslőszerrel. A kerítés - melynek őrizetére rendelték - pedig objektum. (Írtunk már erről Géppuskázzunk menekültet! címmel.)

Orbán azzal igyekszik legitimálni a majdani gyilkosságokat, hogy felkelésről, lázadásról vizionál. Ezzel teremtene jogi lehetőséget az emberölésre. Aki azonban volt kint három hete a Keletinél, az kézenfogva az utcán átkelő gyerekeket látott, nem felkelőket, lázadókat vagy terroristákat. A helyzet agresszivitása össze se hasonlítható a majd' évtizeddel ezelőtti Kossuth térrel, ahol pedig a Fidesz szerint a gonosz kommunista-liberális rendőrség békés tiltakozókat lövetett le.

És ha még a magyar törvények meg is teremtenék az alapot a fegyvertelen emberek agyonlövésére, a hágai bíróságnak az se fog számítani. Nem számított az a délszláv háborús bűnösök esetében se.

Nincs itt lázadás vagy felkelés, ellenben két lehetőség van.

  1. A vasfüggönyt vagy védeni kell, és akkor a hágai ügyészek kérik majd a fegyvertelen embert ölő katonát; azt, aki neki parancsot adott; és végül azt is, aki a felettesét utasította.
  2. A másik opció, hogy a menekültek elkerülik a szerb határt, és Horvátoszágon vagy Románián keresztül próbálkoznak.

A horvát út részben, a román teljesen érinti Magyarországot, 

a kerítés tehát továbbra se old meg semmit.

Magyarország akkor járt volna a legjobban, ha elfogadja a Juncker-féle javaslatot, amelyik 54 ezer menekült áthelyezését indítványozta volna szervezett körülmények között a fogadó országokba. De ezt Orbán azonnal blöffnek nevezte, és kategorikusan elutasította. Úgy látszik, 

nem sokat számít már a magyar nemzeti érdek, vagy megváltoztak a prioritások.

A Juncker-javaslat ugyanis éppen azt célozta, amit a magyar kormány az elejétől fogva követett: bárhol legyenek a menekültek, csak ne Magyarországon.

Valahol májusban azonban stratégiát váltottak, ez a Habony-féle uszítási kampány ideje: egyetlen menekültet se Európába. Ehhez igazodik az, amit Orbán mostanság követ, voltaképp fölszólítja Ausztriát és Németországot, hogy ne fogadjanak be senkit. Ami egészen hajmeresztő mértékvesztés és szereptévesztés. A magyar fenyegetések német irányba azonban a lechfieldi csata, de legkésőbb Hunyadi Mátyás óta nem sokat érnek. (Orbán szereptévesztéséről korábban is írtunk.)

A miniszterelnök szolipszizmusa (ha nem látok valamit, az nem is létezik: lásd az egészségügy katasztrofális helyzete) és voluntarizmusa (csak akarni kell, és minden megoldható) a menekültügyben biztosan nem működik.

Lett volna pedig lehetőség arcvesztés nélkül visszavonulni.

Voltak ugyanis ezek a tranzitzónák. Ezek először teljesen kivihetetlennek tűntek. Zsákalakú, Szerbia felé nyitott menekülttáborok, ahol a bíróságok konténerekben utasítják el a kérelmeket. Egy kérelemre 10 perc jut, nincs jogorvoslat, nincs anyanyelvi fordítás, nincs a fiatalkorúak különleges elbírálása. Nincs szállás, vagy alig, ellátás szintén. Nincsenek közművek.

De ezzel az Orbán-kormány elegett látszott tenni

  1. a menekültügyi konvenciónak (aki menekültnek mondja magát, az az elbírálásig beléphet az ország területére)
  2. és a EU-direktívának is, ami tiltja a menekültek őrizetbe vételét (hiszen az illegális határátlépés nem bűncselekmény) és a zárt táborokat (ez meg Szerbia felé nyitott lett volna, és ha nyitott, akkor hogy lehetne már zárt?).

Nyomor, mocsok, elriasztás. A magyar jogrend fölfüggesztve.

Kis magyar Guantanamo.

De a kormány észbekapott, és mégse lesznek tranzitzónák. Mondhatnánk megjött a józan eszük. Pedig dehogy. Az EU ugyanis kikelt ezek ellen, még a tervezési szakaszban: lehet ilyet létrehozni, de akkor uniós ellenőrzés alá kell helyezni. És máris megvalósult volna az, amit Görög- és Olaszországban működtetnek.

A hotspot.

Aminek három következménye lett volna:

  1. a menekülteket kontrollált körülmények között tartották volna,
  2. a kérelmüket rendes eljárásban bírálják el,
  3. a túlnyomó többségüket áthelyezik más országokba.

Hát nem ez a magyar érdek? Nem ezt akarta Magyarország kezdettől fogva? (Ti. hogy ne itt legyenek.) És akit Magyarország mégis befogadni kényszerül, azt ugyan mi akadályozhatná meg abban, hogy ideiglenes állampolgársága birtokában továbbálljon Svédországba (mondjuk)?

Egy rossz tervből lehetett volna egy, a lehetőségekhez képest működő elképzelés. De nem. A kormány villámgyorsan korrigálta a tévedését. Mert ezzel meghívót küldenénk fél Ázsiának és fél Afrikának. Így hát a délvidéki tranzitzónák helyett lesz

  1. a schengeni egyezmény fölfüggesztése,
  2. az uniós pénzek megvonása,
  3. állandósuló káosz a határon,
  4. és jó eséllyel emberek halnak majd meg.

De Orbán azt hiszi, néhány ember (esetleg néhány tíz ember) halála majd megállítja azokat a milliókat, akik szerinte jönni akarnak, és nem az ő perbefogását készíti elő.

Egymaga védené meg azt az Európát, amelyik nem kér a védelemből, vagy legalábbis nem ilyen védelemből kér. Éppen azzal érvel a németek felé a kvótarendszer ellen, hogy nem akadályozható meg a befogadottak továbbállása. Tehát azzal, hogy a németek nem nyernek azzal semmit, ha a magyar érdekek érvényesülnek. Tulajdonképpen

nemhogy képviselné a nemzeti érdekeket, hanem érvel ellenük.

Ritkán látni azért ilyet magyar kormányfőtől. Össze lehet mostanra zavarodva teljesen. Nándorfehérvár-komplexusa van. Lehet, hogy nem kellett volna néhány éve kiköltözni a miniszterelnöki irodából a reprezentatív Nándorfehérvári terembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr597787524

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A migráns invázió kockázatai 2015.09.14. 19:59:15

  Egyelőre beláthatatlanok a hosszútávú következményei  a jóléti európai államokba irányuló menekültáradatnak. A szinte kaotikus helyzetben ránk zúduló információk korrekt, higgadt és főleg reális feldolgozása sem egyszerű feladat. A médiumok által kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TappancsNyuszi 2015.09.14. 21:46:21

Most, hogy így, összeszedve látom, tényleg így van. Természetesen Orbán hű híveinek ebből csak annyi megy át, hogy:
1. Te agyament ballib (bocsi)
2. De már a németek meg osztrákok sem akarják őket, ergo Orbán tudta a frankót ( az, hogy ők lassítani akarják őket, mert a bürokrácia sem csettintésre megy, nem pedig kijelentik, hogy idemárpedigegysejön, az mindegy)

Az írásod nagyon tetszik!

2015.09.15. 03:21:35

"az illegális határsértő nem ellenség.

...

És tekintettel van a törvényeinkre, ha azokat választott képviselőink nem kifejezetten az ő lehetetlenítésére találják ki."

Ja, a bérgyilkos, sikkasztó, drogkereskedő, védelmi pénzt szedő bodzázó "vállalkozó" is alapjában véve tekintettel van a törvényekre, csak azokra nincs, amiket az ő üzletének ellehetetlenítésére találtak ki a gonosz politikusok.

Ebben a játszmában Orbán volt egyedül jogkövető, következetes, a németek, osztrákok két egymást követő napon se tudtak azonosat hazudni. Ezt nyugaton látják az emberek, lehet, hogy Orbánt nem csípik, de látják, hogy a saját politikusaik csak hazudozni tudnak, Orbán meg az országa érdekeit nézi. Ez szimpatikus az embereknek. Sok kommentben az egyetlen gerinces politikusnak titulálták... Ami így magyar szemmel furcsa, de a puhatestű német és takonygerincű osztrák vezetők mellett Orbán valóban egy gerinces palinak tűnik. Legalábbis az illegális migráció ügyében.

"Kis magyar Guantanamo." - de hisz a ballibek szerint Guantanamo jó és szükséges, hisz maga a demokrácia bajnoka, az USA vezette be ezt a módszert.
A tranzitzóna pedig nyitott volt, el lehetett menni. Ez Guantanamoról nem mondható el.
A hotspot nem működik, hisz a "menekült" nem hajlandó a helyén maradni. Elszökik, a magyar rendőr legfeljebb könyöröghet neki, megy a cigánykodás, az arabok ebben nagyon jók, sínre löki a családját, húsz nyugati médiahiéna meg ott fotóz, hazug képeket dob be az internetbe.

"Így hát a délvidéki tranzitzónák helyett lesz

a schengeni egyezmény fölfüggesztése," - ezt a franciák, olaszok, dánok, németek, csehek és osztrákok megtették jóval korábban. Ez már történelem. Schengen halott, a nyugat ölte meg, amikor az olaszok és franciák román és bolgár polgárokat deportáltak pusztán azért, mert romának születtek. Nem kell úgy tenni, mintha most halt volna meg Schengen. Schengent a nyugati hatalmak eddig is akkor erőszakolták meg, amikor akarták. Most is ők tették félre.
Lehet személyivel menni, felmutatod, ennyi.

"és jó eséllyel emberek halnak majd meg." - eddig is emberek haltak meg, mert Merkel azt bírta mondani, hogy gyertek, ingyen lakás, E-Klasse, segílyke, terülj-terülj asztalkám, wir schaffen das, bárki jöhet, nincs felső határ.
Az embercsempészekről tudtak a német és osztrák titkosszolgálatok, akik megöltek 71 illegálist a hűtőkocsiban. Sejtésem szerint ilyen tragédiákkal akarták átbillenteni a német közvéleményt a mértéktelen befogadás oldalára. Kis pszichológiai hadviselés. Profi munka volt.

Közben kiderült, hogy a magyar operatőr által valójában fel se rúgott szír fociedző a facebookon nagy ISIS és al-Nusra fanatikus volt, az iszlámistákkal jó kapcsolatokat ápolt.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.15. 05:41:58

"A horvát út részben, a román teljesen érinti Magyarországot,"

Ami nem igaz, a ballibek legnagyobb sajnálatáta.

fidesz maszop dk egykutya 2015.09.15. 13:27:27

@Заграница нам поможет, запад с нами.: "Orbán meg az országa érdekeit nézi." :DDDDDD

Orbán egy darab szar. Az utolsó nála az ország érdeke, első a sajátja.

vackor1 2015.09.15. 13:47:58

Na, hogy te mit fogsz rögtön kapni ezért a cikkért...

Brix 2015.09.15. 13:49:00

Már megint ocsány módon hazudoztok!

"Nem fenyegeti Magyarországot" - Az vajon vajon mi , ha nem fenyegetés , hogy napi szinten , homályos szándékú ezrek törnek be a magyar határon? Követelőznek , agresszívak , szemetelnek, akadályozzák a közlekedést , betegségeket hordoznak, többen közöttük a háborús bűnösök, köztörvényes bűnözők , terroristák...néha fellázadnak...

"Nem akarja elvenni a munkánkat." Vajon mit akar 1 millió ember, ha nem dolgozozni? Nyílván a segélyeket, főleg .. A németeknél már megszorításokat terveznek...Először a kelet-európai munkaerő fogja elveszetni az állását a menekültek miatt...a munkabér ébekig nyomott lesz az óriási túlkínálat miatt...
"
Nem veszélyezteti a kultúránkat. " ja nem ... valóban...olyan hogy NOGO kerületek , Párizs , Stockholm, Berlin, Brüsszel, mond valamit?
Vagy a párhuzanmos kultúrák kialakulása??
Svéd és angol nemi erőszak elkövetői statisztikák...A német rendőrség által nyilvánosságra hozzot menekületek által elkövetett bűncselekmények? Csak Szászországban 600 ilyen eset volt...

fidesz maszop dk egykutya 2015.09.15. 13:54:45

@Brix: tudsz gyakori példát mondani a betegséghordozásra, háborús bűnösre, terroristára, köztörvényes bűnözőkre? Vagy csak nyomod az idióta szokásos kamuszöveget, amit évszázadok óta terjesztenek minden migrációnál az usa déli államaiban élő redneckektől a magyar bunkókig?

Muad\\\'Dib 2015.09.15. 13:55:57

"...ami kontrolláltan a határövezeti országokból osztja el a menekülteket a fogadókhoz, és lényegesen kezelhetőbbé teszi a dolgot..."
Továbbra is hihetetlen számomra, hogy van olyan ember, aki ezt el is hiszi. Mégis, hogy? Hogy, hogy hogy? Mikor épp most olvastam az indexen, hogy még Németországon BELÜL is többször vészfékkel megállították a menekültek a vonatot, mert NEM AKARTAK Berlinbe menni. Mégis ki az, aki továbbra is hihető alternatívának látja, hogy majd megkérünk mondjuk 500 menekültet, hogy te Olaszországba mész, 100-at, hogy te Szlovákiába, stb. Ki hiszi el, hogy oda fog menni, ha nem oda szeretne? Ennél életszerűbb megoldás kellene, mert különben csak a káosz fog nőni.

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 14:02:38

Tévedés. Faymann oldotta meg múlt vasárnap a menekültválságot. Ő mondta.

Mészáros Laci 2015.09.15. 14:11:20

"És tekintettel van a törvényeinkre"

tévedés.

Brix 2015.09.15. 14:11:39

Először nem a kvótákról kellene beszélni, hiszem a mostani európai vészhelyzetet az nem oldja meg. Jelenleg az európai nemzetek szuverenitása sérül, hiszen a regnáló poltikai erők , teljesen illlegitim módon, a nyakukra engedték az illegálisan érkező embermilliókat
EU referendum kell, azonnal , hogy minél hamarabb lezárjuk a határokat és világos üzenetet adjunk a világnak arról, hogy mi valójában az európai emberek akarata...Ha nem védik meg az európai emberek érdekeit , akkor minden eddiginél nagyobb katasztrófa lesz, előbb-utóbb..

fotelfasiszta 2015.09.15. 14:20:36

"Nem fenyegeti Magyarországot."
De fenyegeti ha nem kapja meg, amit akar.

"Nem akarja elvenni a munkánkat."
Nem, mert dolgozni nem igazan akar.

"Nem veszélyezteti a kultúránkat. (Ha csak az ilyen Bayer-féle íróóriások öklendezését nem tekintjük, de hát az nem is igen számít kultúrának.)"
Nem a kulturankat veszelyezteti, hanem minket: az o kulturalis ertekeik a mienktol igencsak tavol allnak.

"És tekintettel van a törvényeinkre, ha azokat választott képviselőink nem kifejezetten az ő lehetetlenítésére találják ki."
Ez netto baromsag. Nem akarja senki sem ellehetetleniteni. Ha igy lenne, akkor egy darab ember nem jutott volna at a hataron.

attila12345 2015.09.15. 14:54:04

Ez egy értelmesnek tűnő ,jól összeszedett MARHASÁG!!!

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 15:36:45

"Kedden hajnalban egy Münchenből Berlinbe tartó különvonaton a menekültek többször meghúzták a vészféket, majd 179-en különböző helyeken leszálltak a vonatról, mert nem akartak Berlinbe menni, és ott regisztráltatni magukat.

A Tagesspiegel szerint a vonat hétfőn éjszaka indult el Münchenből. Indulását váratlanul jelentették be a menekülteknek. Eredetileg egy másik, pontosabban meg nem határozott tartomány volt a cél, de az jelezte, hogy nem tud több menekültet befogadni. A vonat ezért Berlin felé indult el, hogy a menekülteket a fővárosban, illetve Brandenburg tartományban helyezzék el."

Faymann most nyilván Merkelt fogja lenácizni.

na4 2015.09.15. 16:53:40

Ló..-t. A fekák takarodjanak ki Európából, és hagyjanak bennünket békén.

gizmo26666 2015.09.15. 17:06:10

Ezek a menekültek nem ilyen tesze-toasza liberálisok. Magasból tesznek a mi liberális elveinkre, női egyenjogúság, homoszexuálisok felvonulása meg a faszom. Ezeknek a magyar törvények semmit nem jelentenek, csak az iszlám törvényei szerint hajlandók élni, és marhára nem fogják tolerálni a mi kultúránkat.

Medgar 2015.09.15. 17:11:18

Mi van mocskok már nem jólelkű migránsok, hanem illegális határsértők?

csak egy néző 2015.09.15. 17:11:42

"A magyar kormány nagyon szereti az arabokat, amíg nem idemenekülnek a háborúk elől, hanem dolgokat vesznek és pénzt adnak értük. Éppen ezért ma gazdasági együttműködési megállapodást írt alá Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek Budapesten.
Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az aláírás után arról beszélt, hogy új, szélesebb alapokra kell helyezni a kereskedelmi kapcsolatokat a két ország között. A magyar export amúgy az 2013-ról 2014-re 74 százalékkal visszaesett és azóta sem nőtt meg igazán az Emírségek felé"

Na Petike, most lehetnél ügyes, akár ingyen is adhatnál nekik pár 10 000 a honfitársaikból.

Medgar 2015.09.15. 17:16:24

@fidesz maszop dk egykutya: Gondolom szerinted az összes hírszerzőszerv aki a terrorista veszélyre figyelmeztet bolond.
Csak te vagy villamos

Medgar 2015.09.15. 17:17:00

@csak egy néző: És ez, hogy jön a népvándorláshoz?

pirimogyoró 2015.09.15. 17:21:10

@Brix: "homályos szándékú ezrek törnek be a magyar határon? Követelőznek , agresszívak , szemetelnek, akadályozzák a közlekedést , betegségeket hordoznak"

Valahol nagyon elvesztetted a fonalat :)

1. A homályos szándékú ezrek keresztül akartak rohanni az országon, de Orbánod nem engedte.
2. Miben merült ki az agresszivitásuk? Kiabáltak, hogy éhesek és fáznak az esőben?
3. Szemetelnek? Hol voltak a kukák? Kiraktak kettőt (vagy kettőt sem) a több ezer embernek?
4. Te is akadályoznád a közlekedést, ha nem tudsz járművel eljutni sehová, csak gyalog az autópályán.
5. Milyen betegségeket hordoznak? Még nem betegedett meg nálunk senki tőlük. Ők kaptak nálunk hasmenést.

Exploiter 2015.09.15. 17:24:17

Várjunk még pár napot.
Ha tényleg elindulnak másfelé, akkor részemről a dolog meg van oldva, majd anyázza mindenki a szlovéneket, románokat, ahogy tetszik.
Aztán utána lehet beszélgetni kvótákról, mert mi már ráérünk.

dunántúli gyerek 2015.09.15. 18:29:22

Most arról hazudozzunk hogy a kerítés nem tudja megállítani a bevándorlást

Ma erről (is) hazudozhatnátok.

2015.09.15. 18:59:36

"Nem akarnak ezek semmit, csak átmenni az országon. A magyar érdek az volna, hogy minél zökkenőmentesebben tudják ezt megtenni. Korábban a magyar kormány se gondolta ezt másként. (Az Orbán-kormány menekültpolitikájának bukásáról bővebben is írtunk már.)"

vs.

"A kereszténység nagy védelmezője tehát valójában migránsok özönét zúdítja Európára."

vs.

"Magyarország akkor járt volna a legjobban, ha elfogadja a Juncker-féle javaslatot, amelyik 54 ezer menekült áthelyezését indítványozta a volna szervezett körülmények között a fogadó országokba. De ezt Orbán azonnal blöffnek nevezte, és kategorikusan elutasította. Úgy látszik, "

Tehát akkor most az a nemzeti érdek, hogy engedjük át őket (ezzel a kereszténység védelmezőjeként migránsok ezreit zúdítva a keresztény Európára), de közben fogadjuk el a kvótákat, amelyek értelmében az elvileg rajtunk csak átutazó tömegből azért mégiscsak tennének ide állandóra?

Továbbá:
"A hotspot.

Aminek három következménye lett volna:

a menekülteket kontrollált körülmények között tartották volna,
a kérelmüket rendes eljárásban bírálják el,
a túlnyomó többségüket áthelyezik más országokba.
"
+1 a regisztráció Magyarországon történik, és a Dublin III értelmében abban az országban kell lefolytatni az eljárást, ahol a regisztráció történt. Tehát itt. És a Dublin III felfüggesztését semmi sem garantálja, Nyugat-Európa jogszerűen megtehetné azt, hogy kiválogat pár menekültet, a többit, meg ránk hagyja.

"A Juncker-javaslat ugyanis éppen azt célozta, amit a magyar kormány az elejétől fogva követett: bárhol legyenek a menekültek, csak ne Magyarországon."
De ha itt továbbra sem lesznek menekültek, akkor Nyugat-Európa miért ragaszkodik ennyire ehhez? Ja, hogy a valóságban a javaslat nem csak elvisz innen IDEIGLENESEN itt levő menekülteket, hanem kvótákat tartalmaz, egy adott számú menekült TARTÓS befogadására.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2015.09.15. 19:10:41

"Át fogják törni az orbáni vasfüggönyt, ha csak le nem lövoldözik őket. "

Pontosan erről van szó. Csak éleslőszerrel, fegyverrel, azaz gyilkosságok árán lehet megállítani a migrációt. E nélkül egész egyszerűen áttörik a vasfüggönyt oszt kész. Azonban egy mai jogállamban egyetlen fegyvertelen ember halála is elfogadhatlan!!!
Folyamatosan aggódva figyelem mi történik migrációs fronton. S nem állítom azt, hogy mindent értek, éppen ezért ritkán szólok hozzá a témához.
De azt hiszem a közeljövő eldönti mi az Orbán-rendszer és, hogy ki és mi is Orbán.

fidesz maszop dk egykutya 2015.09.15. 19:23:09

@Medgar: nem bolond, csak lojálisak a gazdájukhoz, a fideszhez ;)

az egyébként megvan, hogy a malária addig terjed ameddig az azt terjesztő szúnyog elterjed(ami terjed egyre északabbra, a felmelegedésnek köszönhetően), és nem lehet behurcolni?

Rüh meg volt magyarországon is, és most is van, csak hát nem okoz gondot megfelelő higéniával.
Bazmeg arról nem akarsz linkelni, hogy menekült MEGFÁZÁST hoz be az EU-ba? :DD

Medgar 2015.09.15. 19:25:55

@fidesz maszop dk egykutya: Az megvan, hogy Magyarországon honos a malária?

Agysebész migráns 2015.09.15. 20:00:55

"az illegális határsértő nem ellenség."

De igen.

- engedély nélkül léptek be az országba, január 1-től mostanáig több, mint 180 ezren

- útiokmányok nélkül léptek be az országba

- az államhatárt megsértve léptek be az országba

- nekimentek a magyar rendőröknek

- megrongálták az államhatárt jelző drótakadályt

- illegálisan hatoltak át az államhatárt jelző drótakadályon

- le kellett miattuk állítani a határmenti vasúti közlekedést, mert rátámadtak az utasokra és a személyzetre

- a vaskerítésen át törtek ki egy táborból, ahonann egyébként szabadon kijárhattak

- botokkal és kövekkel felfegyverkezve támadtak a civil lakosságra

- botokkal és kövekkel felfegyverkezve támadtak rendőrökre

- garázdaságot követtek el a táborok területén belül és azon kívül

- életvitelszerűen tartózkodnak közterületeken

- nem tesznek eleget a regisztrálásukat előíró uniós jogszabályoknak

- megtagadták a személyes azonosításukra szolgáló adataik felvételét

- betörtek a határmenti ingatlanokra

- a számukra kijelölt táborok helyett a közterületeken élnek életvitelszerűen

- kezelhetetlen járványügyi helyzetet okoznak azzal, hogy a határmenti falvakban a közterületeken ürítenek

- kezelhetetlen járványügyi helyzetet okoznak azzal, hogy a határvárosokban a közterületeken ürítenek

- meglopták a határ menti ingatlanok tulajdonosait

- kirabolták a határ menti ingatlanok tulajdonosait (rablás, mivek a tulajdonos jelenlétében szedték össze az értékeket)

- felhasogatták a határ menti gazdálkodók fóliasátrait

- letiporták a határ menti gazdálkodók tavaszi-nyári szántóföldi veteményét

- leszüretelték a határmenti gazdálkodók gyümölcsöseit

- tönkretették a határ menti gazdálkodók öntözőrendszereit

- rendszeres illegális tűzgyújtásokkal égették fel a határ menti gazdálkodók földjeit

- betörtek a határ menti gazdálkodók külterületi ingatlanjaira

- gátolják a pályaudvarok rendeltetésszerű használatát

- korlátozzák az utasok szabad mozgáshoz való jogát

- molesztálják a pályaudvarok és más közterületek környékén a fiatal nőket

- lehetetlenné teszik a közúti közlekedést

- megrendeléseikkel erősítik a nemzetközi szervezett bűnözést

- súlyos testi sértéseket követtek el egymás kárára - bármikor a békés lakoság ellen fordulhatnak

- gyilkosságokat követtek el egymás kárára - bármikor magyar áldozatok is lehetnek

- vasúti sínre lökték a saját feleségüket és kisgyereküket

- benzinkutat szállnak meg kétszázas csürhében, terrorizálva a békés embereket

- utakat, körforgalmakat zárnak le

- megtagadnak a hatóságokkal mindenféle együttműködést

- kenyérrel, almával, konzervekkel dobálják meg a rendőröket

És ez még nem minden. Soroljam tovább is, vagy elég lesz ennyi?

fidesz maszop dk egykutya 2015.09.15. 21:21:45

@Medgar: már honos? Ezt nem is tudtam(nem honos szerintem, mert akkor kicsit gyakrabban találkoznánk vele...). Akkor tehát miről is beszélsz? Egy olyan betegséget hoz be, ami már amúgy is itt van? :D

fidesz maszop dk egykutya 2015.09.15. 21:31:58

@Agysebész migráns: hát amit írtál annak nagy része hazugság (bizonyítani sem tudod), a másik fele meg csak egyszerű hülyeség :)

Egyébként a felsorolt dolgok nagy részét olykor olykor magyar állampolgárok is megteszik, tehát ha úgy általánosítunk, ahogy te, akkor minden magyar állampolgár minden magyar állampolgár ellensége :D

"- megrendeléseikkel erősítik a nemzetközi szervezett bűnözést" ezt a "magyar" kormány is csinálja, bár ők a nemzeti szervezett bűnözést erősítik, aminek egyébként a kormány is a tagja.

"-lehetetlenné teszik a közúti közlekedést" ez a kormány, és a városvezetés is megteszi :D

Egyébként kihagytad ezeket:
-elvették a munkát
-elpusztították a világot
-elvették a nyalókámat
-fingtak
-éltek
-ettek
-ittak

fidesz maszop dk egykutya 2015.09.15. 21:33:05

@fidesz maszop dk egykutya: még kimaradt

-a magyar adófizető az adófizetéssel a "nemzeti" szervezett bűnözést segíti

csak egy néző 2015.09.15. 21:35:39

@Medgar:
"A malária szúnyog csípéssel terjed kizárólag, emberről emberre más módon nem."
Lehet, hogy gyufásdobozban hoznak be szunyogot?

2015.09.16. 02:04:06

@pirimogyoró: " Miben merült ki az agresszivitásuk? Kiabáltak, hogy éhesek és fáznak az esőben?" - hazudsz
Megtámadják, aki jogszerűen feltartóztatja őket, közforgalom számára nyitvaálló közlekedési eszközöket dobálnak kővel, megakadályozzák a közlekedést, követeléseket fogalmaznak meg a hatóságok felé, ha az nem teljesíti, akkor retorziókat helyeznek kilátásba... Ezt így együtt terrorizmusnak nevezi a Btk.

fidesz maszop dk egykutya 2015.09.16. 12:36:42

@Заграница нам поможет, запад с нами.: Ezt így terrorizmusnak nevezi? :D jó szar lehet az a btk is :) Akkor jó pár "terrorista" magyar gyerek lehet az országban :)

mindent visz 2015.09.17. 07:03:57

És mi van akkor, ha elfogadnák a kvótarendszert, de a menekültek nem akarnak és nem is maradnak Magyarországon?

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2015.09.27. 02:28:05

"Lassan lecseng a FIDESZ".

Draga, ez a hirek, nem a kivansag musor.(hofi utan szabadon)
Remelem - barmilyen egyszeru is a gondolkodasa - megerti a mondatot.

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2015.09.27. 02:35:00

@fidesz maszop dk egykutya:
Szulejmant es kadart kihagytad.

Amugy nem kell bonyolitani. Nem akarjuk, h idejojjenek. Csak. Pont.
Mikor a csoves be akar koltozni a lakasodba, olysnkor is ervelsz?
süti beállítások módosítása