B1 blogcsalád



Majd' 20 ezerbe fáj csak belépni a kormányváróba

2015. szeptember 07. - pelikanjozsef

Elírás miatt tűnt úgy, hogy akadt olyan állami vezető, aki mindössze 590 forint közpénzt költött a repülőtéri kormányváróban, mert 2011 óta csak a belépés oda 15600  forint, vagyis  egy kávé elfogyasztása nélkül is 19812 forintot kell leszurkolni a létesítmény üzemeltetőinek. 

Nemrég az Egyenlítő blog írt arról, hogy külföldi utanként tízezreket költenek el állami vezetők a reptéri kormányváróban még akkor is, amikor még aznap hazajönnek, mint amikor elmentek.

A kormány honlapján közzétett összeállítások közül csak a Miniszterelnökség tüntette fel a kormányváró használatával kapcsolatos költségeket, így az ő adataikból mazsoláztunk. A kancellária listáján Perényi Sigismund Péter helyettes államtitkár volt a rekorder, aki 64 ezer forintot közpénzt költött egyik külföldi alkalmából a váróban. Akadt sok olyan vezető, aki nem vette igénybe egyáltalán a szolgáltatást, de

az átlagos költés 20 és 50 ezer forint között mozgott.

A kancellária válaszából az is kiderül, ki is veheti igénybe manapság a kormányvárót:

  1. az összes miniszter,
  2. államtitkár,
  3. helyettes államtitkár,
  4. a kabinetfőnök,
  5. illetve a kormánybiztosok.

kormany_varo.jpg

Megkérdeztük a Miniszterelnökséget, mégis

miből tevődnek össze a kormányváró használatával kapcsolatos költségek.

A Kormányzati Információs Központ tájékoztatása szerint már annak nem csekély költsége van, ha a miniszter, államtitkár, avagy az arra jogosult beteszi a lábát a kormányváróba.

  1. Alapesetben ugyanis 15600 forint plusz áfa, vagy 19812 forint csak belépni a helyiségbe.
  2. Ehhez jön még a fogyasztás költsége.

Ráadásul, ha 48 órával az utazás előtt rendelik meg a kormányváró használatát, akkor 25 százalék, míg ha 24 órán belül, akkor 50 százalék felárat fizettetnek az érintett állami szervezettel az alapdíjon felül, így kerülhet majd 30 ezer forintba is akár csak a bebocsátás is.

Akkor is fizetnie kell ugyanakkor egy egy állami megrendelőnek, ha lemondják a kormányváró-használatot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr687757836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

funfun 2015.09.08. 08:49:56

Nehogy véletlenül a nép (demosz) közé vegyüljenek, még elkapnak valamit.

altimus 2015.09.08. 08:56:06

Amennyiben a kepen az inkriminalt kormanyvaro lathato ugy kijelentem, hogy esetleges kormanyzati megbizatasom idejen azt nem ohajtom igenybe venni! Akkormar inkabb az emeleti costa cafe-ban iszom ezerert egy tejeskavet.

Szelid sunmalac 2015.09.08. 09:25:03

Ez szimplan az adopenzek ujabb lehuzasa. Valaki jol jar. Ennyi

lobster thermidor 2015.09.08. 09:31:10

Ha van valamilyen prémium hitel, vagy bankkártyád, a MasterCard váróban egy fillért nem kell fizetned a belépésért, és ingyen megkapsz mindent, amit csak kívánsz.

altimus 2015.09.08. 09:44:51

@lobster thermidor: annyiban azert pontositanek, hogy csak a _magyar kiadasu_ MasterCard kartyat fogadjak el. amit meg kapni lehet az az ami kaphato (uditok, kave, kommersz italok, minimal szendvics, pogacsa), nem viszik tulzasba. raadasul mindig tele is van. akkormar a costa lenyegesen komfortosabb a varotol 20 meterre, habar az fizetos persze.

altimus 2015.09.08. 09:45:57

@Szelid sunmalac: Gondolom a repuloteret uzemelteto Celebinek fog kicsit vastagon a ceruzaja. A foto lattan bennem nem jelenik meg a vagy, hogy ebbe a varoba feltetlenuk be szeretnek menni egy kavera.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.08. 15:11:06

Azt szeretem a legjobban az MSZP seggnyaló seggfejekben, hogy évtizedek óta létező dolgokat úgy adnak el, mintha ma találták volna fel őket.

Az MSZP alatt is működött kormányváró a ferihegyen is, amivel éltek is az MSZP-s politikusok.
Az egyetlen különbség, hogy nekik nem kellett elszámolni a választók fele az összeggel.

nu pagagyí 2015.09.08. 16:09:44

Ebben az árban már benne lehetnek a kurvák is, elnézve a puritán berendezést. Persze az is lehet, hogy vállalkozásban a Tiborcz család üzemelteti, ezért ilyen pofátlanul drága.

Gyorgy Nagy 2015.09.08. 17:11:12

A sok vidékröl felhozott és kinevezett paraszt urizál a mi pènzükön ahelyett hogy a fatornyos falujukban a földet turnák.

pervie but hot (törölt) 2015.09.09. 07:04:34

Ez a vorcsaft mindig is így ment. Tudnék mesélni világhírű professzorokról, dúsgazdag cégtulajdonosokról, nemzetközi irodában dolgozó jogászokról, akik az ingyen szendvicsre, üdítőre, törölközőre, kávéra úgy csapnak le, mint gyöngytyúk a takonyra.
És nem csak magyarok!
A politikus is olyan, mint a céges úton lévő multis csicska, kisajtolja a helyzetből a legtöbbet. Annyi a különbség, hogy ő közpénzt költ. De számára ez céges úttal járó kis extra, amit hülye lenne kihagyni.
A maszopista kormány alatt is így ment ez. Ahogy az LMP bekerült a parlamentbe, a frakció repi pénzéből egyből elmentek inni, mulatni, szórakozni. Az index meg is írta, hogy Karácsony efftárs hogy hívta a többit az ingyen dőzsölésre. Mindenki ezt csinálja. Amíg ez jár, addig el is veszik. Önmérsékletet senki ne várjon.
Kovács (Baszanova) László is csak a söjtöri kormányebéd körüli botrány után, utólag szerénykedett azzal, hogy elég lett volna nekik egy pár műbeles virsli egy kis mustárral meg barna kenyérrel.

Álszentség ezen fennakadni. Meg kell szüntetni az ilyen juttatásokat, de amíg vannak, addig a fideszestől a jobbikoson át a DK-sig igénybe fogja őket venni az, akit éppen a zsírosbödön mellé szavaztak.
süti beállítások módosítása