B1 blogcsalád



Nekünk is segítettek, mi miért nem segítünk?

2015. szeptember 05. - Spectra

Mindig nagyon jó érzés, ha külföldön belebotlok egy magyar vonatkozású alkotásba. Így volt ez Máltán is, ahol teljesen véletlenül vettem észre ezt az  56-os emléktáblát. Nagyon meglepődtem, hiszen mégsem egy szomszédos ország. Joggal merült fel bennem a kérdés, hogy mégis hogy került oda? 

tab.jpg

Kicsit utánaolvastam, és kiderült, hogy a tábla avatásának apropója az volt, hogy Máltán megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójáról és a magyar nagykövet átadta a máltai köztársasági elnöknek "A szabadság hőse" emlékérmet is. Ugyanis mint írják:

“Több ezer magyart meggyilkoltak a forradalom alatt, és ezrek menekültek el az országból. Sok magyar gyereket európai családok fogadtak örökbe, és néhányat közülük máltai családok.”

Vajon milyen lett volna, ha ezek az európai országok ahelyett, hogy befogadtak volna minket, ugyanúgy álltak volna hozzánk, mint a mi kormányunk a bombázások és kegyetlenkedések elől menekülő szírekhez?

Ha tárt karok helyett kerítések fogadtak volna minket?

Orbán Viktor visszautasította a jelenlegi menekültügy és az 1956-os magyarok helyzete közötti párhuzamot. Indoka szerint “1956-ban sem úgy volt, hogy a magyar menekültek Bécsben szabadon „kóricáltak”, hanem létrehoztak egy befogadóállomást, ahová beengedték a magyarokat – vagy befogadó családoknál szállásolták el őket –, akik ezt követően leadták az igényüket, hogy hova szeretnének menni, majd az illetékes állam hatóságai vagy engedélyezték ezt nekik, vagy nem.”

De kérdem én, hol vannak a mi befogadó állomásaink? Bicskén, ahová úgy vitték el a menekülteket, hogy közben átverték őket? Ahol erőszakkal próbálták ott tartani őket, holott nem is akartak az országunkban maradni?

Hol vannak a befogadó családok? Vagy Orbán azokra a magyar civilekre gondol, akik önszerveződő módon segítették élelemmel és segélycsomagokkal a menekülteket, sőt látták vendégül őket saját otthonukban? Mindeközben a kormányunk hagyta volna ott rohadni szerencsétleneket a Keletiben.

Lehet itt érvelni törvényekkel, meg egy ország jogaival, de álljunk már meg egy pillanatra, és gondolkodjunk már el annak a szónak a jelentésén, hogy “emberség”.  Sajnos nem kell túl messzire visszamennünk az időben ahhoz, hogy beleképzeljük magunkat egy hasonló szituációban. 1956-ban mi is számíthattunk segítségre, miért tagadjuk meg akkor most ugyanezt?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr47762310

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki is itt az agresszív? II. 2015.09.05. 20:22:13

A tegnapi nap megalázó volt Magyarország számára, több szinten is.  Nemzetközi hírnevünk totálisan a földbe lett döngölve. Gyakorlatilag nem maradt olyan nyugati politikus, pártszíntől függetlenül, aki nem ítélte volna el élesen az orbáni antihumánus ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolteee 2015.09.05. 20:02:22

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát Pajtás,én azt kívánom, hogy ilyen orvos kezeljen Téged :), én a magam részéről maradnék a hazai orvosoknál.
És ugye mindannyian hallottunk már a világhíres szír és afgán orvosokról, a kiváló egyetemeikről, és magas fokú kulturális tevékenységeikről. Ja,várj csak, nem is, mert nincsenek ilyenek. Ellenben kiválóan értenek más olyan dolgokhoz, melyek egyetlen célja a rombolás és pusztítás.
De nem vitatkozom, mindenki azt gondol és tesz amit akar, a magam részéről úgy vélem, hogy az 56-s párhuzam oly szintű tanulatlanságról, hazafiatlanságról és hülyeségről tesz tanú bizonyságot, amit már nem nagyon lehet überelni, pedig páran próbálkoztok ezzel gazdagon.
Minél több, a tiedhez hasonló meggondolatlan, és "csak azértis" hozzászólásokat olvasok, és minél több ehhez illeszkedő magatartást tapasztalok,annál inkább kezdem elhinni, a világ megérett a "reset" gomb megnyomására, de ha ez a "migráció" így folytatódik,és ti még tapsoltok is hozzá, akkor előbb meg fog történni, mint azt gondolnánk.
Bízom benne, hogy senkit nem sértettem meg, próbáltam a lehető legjózanabbul és közérthető módon összefoglalni a meglátásaimat.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.09.05. 20:10:24

@Zsolteee:

A hazai orvosod rendelője hamarosan Londonban lesz.

A szír orvosok tekintélyes része évfolyamtársa volt a hazai orvosodnak.

inebhedj - szerintem 2015.09.05. 20:11:20

Segítendő a szerzőnek, (nem) röviden:

1956-ban a szomszédos Ausztria felé lépték át a zöldhatárt a kivándorlók. Ausztriának nem volt könnyű dolga a bizonytalan státusz miatt (de jure nem tartozott egyik tömbhöz sem, de facto viszont a nyugathoz), a kivándorlók ennek ellenére (többnyire) ott kerültek regisztrálásra, táborba, majd a menekült státusz megítélése után mehettek tovább (ha nem Ausztriában maradtak). Az osztrák hatóságok az akkor (és részben jelenleg is) hatályos nemzetközi szerződések, illetve azok ratifikált osztrák jogszabályai alapján jártak el, mikor a menekült státusz elbírálásánál figyelembe vették, hogy a kérelmezők közvetlenül az anyaországból érkeztek. A (polgár)háború elől érkező bevándorlók együttműködtek az osztrák hatóságokkal, nem kezdtek háborúzni velük, elszökdösni előlük, megsemmisíteni az osztrákoktól kapott okmányokat, stb (ami fura is lett volna, ha már egyszer épp a háború, az erőszak, és a törvénytelenségek elől menekültek el).

Jelenleg a hatályos nemzetközi szerződések és az azokat implementáló hazai jogszabályok alapján a "mi" bevándorlóinkat nem is lehetne menekültként kezelni, ti:

- nem olyan országból érkeztek közvetlenül, ahol üldözöttek
- nem nálunk lépték át (először) az EU határát
- határsértést követnek el
- nincsenek irataik (megsemmisítik az iratokat)
- nem hajlandóak együttműködni regisztrációs rendszerrel
- azonosíthatatlanok

Ha a kormány ragaszkodna a nemzetközi és hazai jog betartásához, akkor a bevándorlók többségét haladéktalanul ki kellene toloncolnia az ország és az EU területéről (frontországként az EU határvédelmi feladatainak ellátása, így a határsértések megakadályozása Magyarország kötelessége).

Pillanatnyilag Görögország (bár neki felmentése van, bizony ám, ilyen is van, és nem csak nálunk), Bulgária, Ausztria és Németország megszegi a hatályos jogszabályokat, illetve a regisztráció elmaradásával, és a bevándorlók zöld határon való be-, majd más EU-tagállamba való továbbengedésével Magyarország is ezt teszi.

Az más kérdés, hogy mennyire jók ezek a jogszabályok, milyen etikai, erkölcsi és emberiességi problémák vetődnek fel. Ugyanakkor ezek hatályosak (itt is, Németországban is). Tény, hogy a kormány kommunikációja demagóg és manipulatív (de az is tény, hogy az ellenzéki sajtó, illetve a későn ébredező egyes EU-s vezetők, ideértve a német vagy francia vezetést, még ennél is demagógabb, manipulatívabb és káosszal teljes kommunikációt folytatnak), ezzel együtt a mozgástere elég kicsi, ráadásul ugyanazt látja, amit mi, az EU-nak fogalma sincs, mit és hogyan kellene csinálni, zavaros ötletelgetés folyik, jog- és életszerűtlen pamfletekkel súlyosbítva. Az EU épp úgy (még úgyabb) politikai tőke kovácsolásra (vagy megtartásra) használja a problémát, mint a magyar kormány és az ellenzék(i sajtó).

Úgy tűnik viszont, hogy az EU és az EU-s tagországok (ideértve Magyarországot) nem tudják, vagy nem akarják betartani saját jogszabályaikat és szerződéseiket. Ez viszont a társadalmi szerződést kérdőjelezi meg. Azaz pillanatnyilag úgy áll a helyzet, hogy elképzelhető, azoknak lesz igaza, akik a népvándorlás miatt az EU, illetve az európai országok összeomlásától tartanak. Abból, hogy az államok, illetve a vezetők ilyen nagyvonalúan kezelik a jogrendszert, könnyen kiolvasható az, hogy ez a fajta összeomlás máris elkezdődött.

ursus artos 2015.09.05. 20:13:20

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "A szír orvosok tekintélyes része évfolyamtársa volt a hazai orvosodnak."
Ebben van némi igazság.
A többi, amit írsz, nos hát. ...

csak egy néző 2015.09.05. 20:19:21

@Zsolteee:
"Hát Pajtás,én azt kívánom, hogy ilyen orvos kezeljen Téged :), én a magam részéről maradnék a hazai orvosoknál."

"Bourgla Oszama Bicskén háziorvos, 1981-ben érkezett Magyarországra, elvégezte az egyetemet, közben beleszeretett egy nőbe, összeházasodtak, 5 gyerekük van, kettő szintén orvos. Bourgla a bicskei önkormányzati testület szocialista tagja. Segített a szíriai magyar túszejtés idején a hatóságoknak."

"A Dr. Hassan Ziad vezetésével működő központunk, már több mint 20000 kezelést végzett Magyarországon, a Debreceni Egyetemen a Szemklinikán lévő központunkban, és szintén Debrecenben a Nagy Lajos király téri Egészség- és Lézer Centrumunkban. Ebben az évben a Bugát Pál Kórházzal együttműködve megnyitottuk a legújabb látásjavító lézerközpontot Gyöngyösön"

"Új, közel kétezer négyzetméteres, elsősorban orvosi implantátumokat gyártó bázist létesített a Pest megyei Diósdon 63 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással a szír tulajdonban lévő Biotech GmbH.
A cégcsoport egyelőre száz főt foglalkoztató létesítményét csütörtökön avatták.
Az ünnepélyes ceremónián Abdullah Al-Dardari, Szíria gazdasági ügyekért felelős miniszterelnök-helyettese vezetésével népes szír küldöttség is jelen volt, a szalagot a Magyarországon élő szír tulajdonos, Alkaysi Ghazi és Botos Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára vágta át. Terveik szerint hamarosan már 200-250 - zömmel a térségben élő - embernek tudnak majd munkát adni, éves árbevételük jövőre akár az 5 milliárd forintot is elérheti."

"Dr. Gamal Eldin-Mohamed 1970-ben tanulni érkezett Magyarországra, azóta itt él és dolgozik. A magyarországi letelepedés mellett azért döntött, mert nem akarta családját visszavinni a polgárháború sújtotta Szudánba. Az RTL Klub híradójából kiderül: az első egynapos sebészeti osztályt megalapító sebész-főorvos a kormány bevándorlásról és terrorizmusról szóló nemzeti konzultációs kérdőívét reklámozó óriásplakátok miatt nagyot csalódott, és úgy érzi, a kormány azt szeretné, ha elhagyná az országot."

És végül egy igazi seggnyaló a bevándorlók közül.

"Dr. Daher Pierre 1960-ban született a libanoni-izraeli határ közelében, keresztény családban. Bejrútban építészmérnöknek tanult, 1981-ben Brüsszelbe ment, ahol viszont orvostudományt tanult. Anyagi problémák miatt !!!!!! 1982-ben Budapestre került, ahol bátyja, Ziad is tanult, majd öccse, Paul is idekerült, jelenleg Ziad nőgyógyászként, Paul pedig fogorvosként szintén a környéken élnek.[3] A SOTE-n 1989-ben végzett, onnantól a miskolci kórház sebészetén dolgozott. 1996-tól háziorvosként praktizált Szendrőládon. 2000-ben kapta meg a magyar állampolgárságot, ugyanakkor lett az edelényi szakrendelő vezetője is. 2002-től a Fidesz színeiben a helyi képviselő-testület tagja, az edelényi önkormányzat szociális, egészségügyi és kisebbségi bizottsági elnöke. 2008-tól az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet igazgatója"

Zsolteee 2015.09.05. 20:22:30

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Egy kis logikai bukfenc, ha a szír orvosok itt tanulnak, ahogy mondod, akkor hogy a fenébe menekülhetnek onnan, ha már egyszer itt vannak?! vagy ha már itt vannak évek óta, hiszen állításod szerint itt tanulnak, akkor nem lehetnek a menekültek között, ez sehogy sem jó. Továbbá nem volna tanácsos szírként megnevezni minden arabot, ezt hagyjuk csak meg nekik, meg a németeknek.

Na de mindegy is, az a baj,hogy a logika, a tények, a józanság mit sem ér a "csak azértis" gondolkodás móddal szemben. Pedig csak egy pici józanság kéne, és annak a megértése,hogy a menekült válság nemtől, hovatartozástól, politikai irányultságtól függetlenül mindannyiunkat fenyeget. MIndannyiunkat.

az az igazság, hogy nem nagyon tudok

kungfuevil 2015.09.05. 20:24:35

Szerény véleményem szerint, a cikk írója fogjon egy vödröt, azt hordja el magát a picsába. A kutyát sem érdekli mi volt 56-ban. Az én adómból ebben az országban ne pátyolgassanak egyetlen bevándorlót sem. Főleg nem olyat, amelyik kidobja az ételt, amit a hozzád hasonló majmok adnak nekik. Van elég ingyenélő itt már, semmi szükség többre. Hogy egy ilyen cikk képes széles tömegekhez eljutni az indexen keresztül, meg egyenesen felháborító. Bűntudatod van? Menj, polírozgasd az iphone 6-jaik kijelzőjét. Bennünk, Magyarokban, nem kell a bűntudat keltés.
Szégyelld magad.

august 2015.09.05. 20:27:20

Ha ennyire sötét vagy hogy nem látod a különbséget 56 és a mostani helyzet között akkor ne írj blogot meg cikkeket.

Zsolteee 2015.09.05. 20:30:53

@csak egy néző: Ne haragudj,ezzel mire is kívántad felhívni a figyelmemet? a világhírű szír egyetemekre? a menekültek között vándorló orvosokra? vagy mire? nem is értelek, na mindegy,a kutató munkát köszönöm, legalább te megpróbáltál valami értelmeset is az érvelésed közé rejteni.
akikről írtál mind mind európai közegben szocializálódott ember, ellentétben a mostani, követelőző tömeggel.
De mindegy.

Sémita Anti 2015.09.05. 20:33:38

@dual824:

"Minden egyes menekültnek külön örülök, azért mert mindegyikkel egyre gyengébb a csuti tahó rezsimje."

Bizonyára jobbikos szimpatizáns vagy.

Sok migráns + gyenge Orbán = a Jobbik tarol 2018-ban

szofista 2015.09.05. 20:37:01

'56-tal azért nem jó összehasonlítani, mert 1956-ban, -és később is- a legtöbb magyart osztrák, olasz, stb. menekülttáborokban helyezték el. Ott regisztrálták. Onnan csak a befogadó ország visszajelzése után utazhattak meghatározott helyekre. Főként Kanada sarkkörön túli részére, Ausztráliába, stb. Az USA-ba kevés kivétellel csak a kiváltságosok, vagy a nagyon magasan képzettek mehettek.A fejlett európai országok is leginkább a már ott élő magyarok rokonait fogadták ímmel-ámmal. Legtöbben az ott megszerzett állampolgársággal jutottak el az olyannyira áhított helyekre.

csak egy néző 2015.09.05. 20:40:28

@Zsolteee:
Csak az értelmetlen gyűlöletre.
Valahogy sehol sem halottam tegnap, hogy a tomboló, törő, zúzó, autót gyújtogató "magyar" hazaffyas ultrákról valaki elítélően nyilatkozott volna, ha ugyanezt a bevándorlók csinálták volna, már habzó szájjal követelnétek a kivégzéseket.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.09.05. 20:43:43

@Zsolteee:

Guglizz a "volt" szó jelentésére. Esetleg próbáld a múlt időt értelmezni!

csak egy néző 2015.09.05. 20:44:39

@szofista:
"Az USA-ba kevés kivétellel csak a kiváltságosok, vagy a nagyon magasan képzettek mehettek"
Ezt a rokonságomból első kézből cáfolom. Soha nem kértek semmilyen igazolást arról az USA-ban, hogy mit végzett vagy mihez ért. És semmilyen kiváltságos helyzetben nem voltak, akik az USA-ba mehettek.

Brix 2015.09.05. 20:55:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Hiába írod a példáidat , az élet rácáfol...
Itt , Debrecenben, ahol élek , már nem egy bűncselekményt követtek el a bevándorlók.
-Néhány évvel ezelőtt, két algériai migráns rabolt ki magyar lányokat a Csapókertben
-Volt már több táborlázadás, ami legutóbb gyujtogatásba és utcai csetepatépa fordult, verekedés, utcai késelés
-A helyi buszon , rendszeresen inzultálják , fogdossák a lányokat
-A debreceni Nagyállomnás környékén , gyanús dolgokat művelnek (drog,) és igénybe veszik a helyi örömlányok szolgáltatását
-A menekülttábor környékén kisebb-nagyobb lopások mindíg előfordulnak, szemét, kosz emberi ürülék mindenfelé...

VT Man 2015.09.05. 21:07:51

Orbán zseniális volt: sakkot adott a németeknek és osztrákoknak, akik nem mondhatták azt, hogy nem engedik be a menekülteket.

Most még mosolyognak, de mi lesz a 200 ezer, 800 ezer menekült után?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.09.05. 21:15:30

@Brix:

-Néhány évvel ezelőtt, két algériai migráns rabolt ki magyar lányokat a Csapókertben
--- Azóta hány védtelen nyugdíjast raboltak ki magyar iskolások?

-Volt már több táborlázadás, ami legutóbb gyujtogatásba és utcai csetepatépa fordult
--- Miért volt lázadás? Csak nem azért, mert az állatoknak jobb soruk van egy nagyüzemi hízlaldában, mint az oda elszállásolt embereknek? (Láttam képeket Debrecenről)

-, verekedés, utcai késelés
--- Idejövetelük előtt ezek a dolgok hazánkban ismeretlenek voltak?

-A helyi buszon , rendszeresen inzultálják , fogdossák a lányokat
--- Ahogy a magyarok is. Bár itt gondként megemlítendő, hogy nincsenek hozzászokva pld miniszoknyás lányokhoz. Ezen a vonalon valóban kellene javítani, de nem a gyűlölésükkel, hanem felvilágosítással.

-A debreceni Nagyállomnás környékén , gyanús dolgokat művelnek (drog,) és igénybe veszik a helyi örömlányok szolgáltatását
--- Gondolom a magyarok közül senki sem kurvázik, és drogot sem árulnak magyarok.

-A menekülttábor környékén kisebb-nagyobb lopások mindíg előfordulnak, szemét, kosz emberi ürülék mindenfelé...
--- Csak ott? Láttál már illegális erdei szemétlerakót?

--- Végezetül: Bicskén, ahol folyamatos a menekültek jelenléte, és valóban követnek el bűncselekményeket, a rendőrség tevékenysége a 40-es és 30-as tráblák mögötti lesből trafizásból, illetve a Tesconál levő teljesen feleslegesen kitett Stop táblánál nem megállók vegzálásában merül ki. Éjjel, bűnmegelőzési céllal kb 5 éve nem látott ismerősöm rendőrt az utcán. 5 éve lakik ott.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.05. 21:22:35

Egy párhuzam van 1956 és MOST között: A ballibsik akkor is, most is a nemzetre törtek.

Éljen Orbán!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.09.05. 21:24:31

@csak egy néző: bár a topik nem erről szól...
az ultrák egyenek szart
ugorhatunk?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.09.05. 21:26:19

@Zsolteee: talán a kádár kor egyik intézkedésére amikor izrael ellenességükben libanoni, szír, algériai, angolai diákokat fogadtak tömegesen...

csak egy néző 2015.09.05. 21:41:46

@FILTOL:
"ugorhatunk?"
Ha a 10-en laksz, akkor irány az erély és 3, 2, 1 ugrás.

Brix 2015.09.05. 22:00:23

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Amiket felhoztál nem érvek. Az , hogy a magyarok ( is ) bűncselekményeket követnek el és szemetelnek nem érv ! Ha csak egyet követnek el, az is sok lenne, mivel nélkülük 1-el kevesebb lenne...:)
DE, a legfontosabb az , hogy a magyarok többsége nem akar velük élni! Nem akarunk párhuzamos társadalmat, terroristákat, bűnözést, iszlamizációt, multikultit...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.09.05. 22:02:15

@Brix:

......Más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát sem.....

Hannibal ante portas 2015.09.05. 22:07:21

Spectra, csak egyetlen kérdés: direkt írsz hülyeséget vagy ez jön magától? Tudod-e egyáltalán, hogy mi volt 56 - ban? S mi van most itt?

Kampfer 2015.09.05. 22:15:43

Anno a magyar menekült:

- papírjait eldobálva, mindent letaposva rohant Ausztriába?
- lökdöste az osztrák rendőrt, fenyegette a buszvezetőt, szeméthegyeket, hulladékfolyosókat hagyva maga után végigrobogott fél Európán?
- a befogadó társadalomba nem tudott beilleszkedni, értelmes munkavégzésre alkalmatlan volt?
- nem volt képes (sem hajlandó) megtanulni a befogadó állam nyelvét?
- nem volt képes (sem hajlandó) megtartani a befogadó állam törvényeit?
- a leszármazottai csak magyarul beszélnek, magyar gettókban élnek, a társadalom és a munkaerőpiac perifériájára szorultak, mert képtelenek a kulturális és társadalmi beiileszkedésre?
- mecsetekért és sarijáért tüntetnek a nyugati államokban?

Ha bármely kérdésre 'igen' a válaszod, kedves spectra, akkor van értelme az írásodnak! Egyébként csak egy magyarellenes uszítás...
Egyébként pedig a táborokban kapnak szállást, ellátást, élelmet, ruhát a migránsok? Nos?
Kamp.

HaCS 2015.09.05. 22:56:19

"De kérdem én, hol vannak a mi befogadó állomásaink? Bicskén, ahová úgy vitték el a menekülteket, hogy közben átverték őket?"

Igen például Bicskén vannak. Meg még pár helyen. Olyan állomások, ahol a távoli nép nyomorult sorsú fiai szállást, és ellátást kapnak a hivatalos ügyintézés időtartamára, vagy akár tovább is.

Akik még nem felejtették el, hogy az életükért menekülnek egy háborús országból, azok ezt alázattal meg is köszönik.

Mint tették elődeink is 1956-ban.

jjoey 2015.09.05. 23:18:05

@kungfuevil: fizetsz adot? Afat a benzinre mi, ha nem haver kamionosnak kered a szlat.... fogadjunk nekem csak a jarulekom annyi, mint a te bruttod, remelem kapsz vagyonosodasit, amint eltakarodik a felcsuti torpe fuvet nyirni a sancho panza arenajaba..., kar, hogy szavazhatsz, menj eszak koreaba intollerans barma

jjoey 2015.09.05. 23:21:36

@Kampfer: jaja, fogadjunk ok mentek a fradistadionhoz verekedni, mi? Fogd fel, nem akar itt maradni, ennyi. Nem itt elt, par napot volt nalunk es nam akar itt maradni, ennyi, ez magyarisztan, igy itelnek meg minket, de legalabb szarul, de buszken lehetsz tovabbra is. Korlatolt felfogas, vagy csak sose volt annyi penzed, hogy kulfooldre menj es szetnez? Te is a vezir betanitott melosa vagy, aki a kinai melot vegzi, kinai berert nyilvan....

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.05. 23:34:47

'Beszólt Orbánnak az osztrák kancellár
Werner Faymann az Österreich cím lap vasárnap megjelenő számában azt állítja, hogy a magyar kormányfő kevesebb menekültről beszélt neki és a német kancellárnak:'

kezdődik - Werner úr már nem az a nagy libsi mint 24 órával ezelőtt, hehe

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.09.06. 00:28:45

Most már késő,ez a falusi suttyó Orbán sikeresen lejáratta a magyar népet Európában. A magyar náci bánásmóddal és fajgyülölő hozzáállással van tele a világ médiája. Külföldön szitokszó a magyar.

Eközben a Bayern München, a Real Madrid Európa példaképei lettek, aklik valódi áldozatokat hoznak a menekültekért és az emberi mivoltukat mutatják. Spanyolországban a polgármesterek szolidaritási akciót hirdettek.
A magyarok meg a eközben messzeföldön ismert irigységüket és embergyülöletüket mutatják be a világnak, hála a tuskó Orbán nemzetsoviniszta kurzusának.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.06. 00:30:13

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 1 hét múlva rájön hogy mostantól minden nap ez lesz....

nem kellett vóna hülyeségeket nyilatkozni ONE LOV gerMAN HELP

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.09.06. 00:33:08

@Kampfer:

nácika, anno a magyar menekült bőröndökkel megpakolva ment át a pár hétre megnyitott határon. 99,9%-uk semmiféle politkai üldöztetésnek nem volt kitéve, 99,9%-uk közelében sem volt a harcoknak. Tipikus illegálais határsértők voltak, akikkel szemben az osztrákok és a nagyvilág civilizáltan lépett fel.

Ti fidesznácik meg mélységesen leszerepeltetetek a civilizált bánásmód tekintetében a teljes világ előtt.

nemecsekerno_007 2015.09.06. 01:13:31

Ez annyira szànalmas, hazug csúsztatás hogy az hihetetlen. Ez az egész gusztustalan, álszent, képmutatás. Naponta halnak meg százak, gyerekek, felnöttek. Csak azóta lett ez olyan kurva fontos mióta a kormány megcsinálta azt az idióta plakátkampànyt?! És ti kritizáltok másokat az emberség hiánya miatt?! Annyira szánalmas, gusztustalan képmutatás, hogy tanítani kéne!

Brix 2015.09.06. 01:14:58

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Az 56-os magyarok csak csepp voltak a tengerben, a mostani migráció egészen más. Ha mindenki Európába jön , aki mélyszegénységen él Afrikában vagy Ázsiában, akkor akár 100 milliók is bejöhetnek egy évtized alatt....A terített asztalt senki sem utasítja vissza...Csak Nigériában és Pakistánban 180 millióan élnek és nagyon dinamikus népesedést mutatnak...

bkkzol 2015.09.06. 02:12:21

Nagyon aljas dolog ezeket összehasonlítani az 56-os menekültekkel. Mindenki tudta, hogy a magyarok pár százezres tömeg. Nem voltak agresszívak.
Valaki nézzen utána , hogy mikor voltak gyújtogatások, lázadások az 56-os menekült táborokban. Esetleges késelések a katolikus-protestánsok között.

bkkzol 2015.09.06. 02:18:41

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: belátható mennyiségű, kulturált, fegyelmezett népet fogadtak be. Ausztriában várták türelemmel a befogadó országból a vízumot. Akkor a terror veszély is minimális volt.
Mit fog kezdeni Európa pl. a nigériai menekültekkel? 25 éven belül 180 millióról 300 millióra szaporodnak. Ott is háború lesz!
Ideje volna az egész Genfi egyezményt újra tárgyalni. Régi, elavult, betarthatatlan.

fehérfarkas 2015.09.06. 03:17:36

@val:

Nem keverted össze véletlenül a szír menekülteket a magyar-román meccs focihuligánjaival, akik feldúlták a pesti belvárost és a rendőröknek is nekimentek? Nyilván ez az a kultúra, amit a bevándorlóknak a kormányzati óriásplakátokat elolvasva tiszteletben kell tartaniuk :D :D :D

Nzoltan 2015.09.06. 07:02:20

Nos, a dologtalan földfoglalók már eddig is itt voltak. Cigányaink száma az 1945- ös 27000-ről hetven év alatt megharmincszorozódott. Ugyanilyen dinamikával sokszorozódnak az iszlamisták is. Az európai kultúra egy fél évszázadon belül halott.

különvélemény2 2015.09.06. 07:10:08

1, Hogy a retekbe mer írni egy mszmp utódpárt blogja 56-ról?
A meztelencsiga hozzátok képest acélgerincű állat.

2, Az 56 után kivándorolt magyarok szépen vártak sorsukra az osztrák menekülttáborokban.

Pipas 2015.09.06. 07:13:44

@fehérfarkas: "Nem keverted össze véletlenül a szír menekülteket a magyar-román meccs focihuligánjaival, akik feldúlták a pesti belvárost és a rendőröknek is nekimentek?"

És így aztán teljesen jogos lenne, ha a magyar focihuligánokat nem fogadná be szíria, ha odamennének menekültnek. :)

bkkzol 2015.09.06. 08:59:29

Minek gyalogolnának a mi focihuligánjaink Szíriába? Nincs annyi pénzük, hogy több tízezer eurós lakásokat, házakat vegyenek ott?

Bernik 2015.09.06. 09:27:41

Azért nem segítünk "mi", mert a mi Kedves Vezérünk nem az 1956-ban szabadságáért küzdő, majd menekülni kényszerülő magyar hazafiakkal vállal erkölcsi jogfolytonosságot.
Hogyan is lehetne azzal a magyar néppel és a hasonló helyzetben lévőkkel szolidáris és segítőkész, megértő, akkori segítséget viszonzó az, aki pontról-pontra valósítja meg a kommunista diktatúra minden jellemzőjét, mára már a legsötétebb Rákosi bolsevizmus módszereiből csipegetve - a kádári kommunista diktatúra "szakembereit" igénybe véve. A bírói végzés nélküli házkutatás, a könnyített lőparancs, a konkrét nyomozási cél megjelölése nélküli, tömeges lehallgatás - amit pár napja fogadtatott el - az a menekültek miatt kell neki?
Orbán ebben is hasonló Antall elvtárshoz, aki segített átjátszani a nép vagyonát a munkásőr és egyéb bolsevik funkcionáriusoknak, továbbá nem fogadta el, hogy a diktatúra által felvett nyugati hiteltartozást elengedjék - éppen mert erkölcsi jogfolytonosságot akart a kommunista diktatúrával. (Lengyelországét elengedték.)
Orbán mindezt már sokkal nyíltabban és vadabbul műveli. Az 1956-ban Magyarországot 2000 szovjet tankkal - amennyivel Hitler lerohanta Franciaországot -, és 300 ezer orosz katonával legyőző kommunizmussal vállal erkölcsi jogfolytonássogot, amikor az akkor Nyugatra menekülő magyarok ottani fogadtatásának pontosan az ellenkezője szerint bánik a mostani menekültekkel.
Akik nem mellesleg főknöke és pénzelője, Putyin szírai beavatkozása és a szögesdrótos gyűlöletkampány nyomásától meglódulva - "még most utoljára, amíg lehet" - indultak meg ilyen mértékben.
Mert azt a cenzúrázott hazai média hatása alatt állókon kívül mindenki pontosan látja, hogy a jelenlegi helyzet előre kitervelt forgatókönyv szerint alakult ki azóta, hogy Orbánnak sürgős szüksége lett népszerűsége zuhanásának megállítására. Ehhez csupán a nemzetközi jogot, és a civilizált nemzetek normáit kellett felrúgnia, miközben nemzetközi szerződésekre hivatkozik. Farizeus módon, hiszen csak azokat tartotta be, amelyek mutatványához, a szégyenletes cirkusz kialakításához szükségesek voltak számára.

Tudományos libsizmus 2015.09.06. 09:42:54

A nigger az olyan, hogy kidobja a Földközi tengeren a vízbe a másik niggert, ha az keresztény. Ezt összehasonlítani az '56-os magyar menekültekkel igen aljas demagógia, pláne, ha pont az MSZP blogja teszi.

Homo Homini Lupus 2015.09.06. 09:43:36

Nem tudom, hol tart most a menet, de érdemes megnézni a drónról készült felvétel t. Milyen gyorsan haladnak Óbaroknál? Ezek nem menekültek, hanem katonák. S szerintem nem a szír reguláris erőktől. Baj lesz meg, ha nem most, de öt éven belül. Egy egész ellenséges hadsereget fogadnak be most Európa szívébe.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.09.06. 09:45:45

@Brix: "z 56-os magyarok csak csepp voltak a tengerben"

Te aztán nagyon tudatlan vagy! Két alatt 200 ezernél több magyar lépte át a határt. Ez napi 16 ezer embernél is több volt! Azt se lehetett tudni, hogy mikor ér véget a rohamuk, de volt úgy, hogy amint leregisztráltak a magyarok, másnap már vitték is tovább őket tovább az USA-ba, Ausztráliába meg ahova akartak menni. De legkésőbb egy hét alatt szinte mindegyüket elvitte az általuk kiválasztott fogadó ország.

Mégcsak nem is kellett éveket várniuk az elbírálásra, mint a mostani menekülteknek. Szóval egy magyarnak van a legkisebb oka beugatni a mostani menekültekre.

Az meg különösen undorító, hogy ti egykori MSZMP_s fideszkomcsik használjátok fel a saját propaganda céljaikra az 56-os magyarokat, akik egykor 30 éven át csak disszidensekként szidtátok őket.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.09.06. 09:58:28

@bkkzol:

Csak azt tudnám, hogy az Európát utáló és az ellen szabadságharcot folytató fidióták miólta aggódnak Európáert?????

Azt meg Orbán diktátornak minden nap megmondja az EU, hogy mit fog kezdeni a menekültekkel: a szögesdrótot el kell tüntetni a magyar határról és amint bejutottak regisztrálni kell őket. Aztán pedig a menedékjogkérelmüket el kell bírálni. Aki jogos menedékre az maradhat, aki meg nem, annak pedig el kell hagynia az EU területét.

Azt se fogják fel a fajgyülölő fidiótái, hogy az EU-ban már 70 éve véget ért a fasizmus mindenhol, és sehol nincs faji megkülömböztetés. Csak a magyarok maradtak meg egyedüli nácinak Európában és Orbánnal az élen kiirtanák mindenkit akinek a bőrszíne nem tetszik neki.

Orbán fajgyülölete jól lejáratta a magyarokat szerte a világban, a sok sötét hülye birka fideszese meg még be is vállaja, hogy ez egy náci nép.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.09.06. 10:01:20

@Tudományos libsizmus: "A nigger az olyan, hogy kidobja a Földközi tengeren a vízbe a másik niggert, ha az keresztény."

Az a magyar te beteg fideszes hazudozó. Tudod te túlméretezett kretén fideszbarom, hogy nem niggerországban van a mondás hogy dögöljön meg a másik tehene, hanem a magyaroknál.

Te vagy a legjobb példája annak, hogy egy magyar bármikor képes leölni egy másik magyart, csak azért mert az nem fideszes.

Tudományos libsizmus 2015.09.06. 10:01:20

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:
Állj le a rasszista uszítással, ha szabad kérni.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.09.06. 10:03:29

@Tudományos libsizmus:

pont te, te kretén fnáci pofázol rasszista uszításról. Végezd már el az általános iskola 7. osztályát , hogy egyáltalan fogalmad legyen arról, hogy mit jelent ez a szó.

átlátó 2015.09.06. 10:07:07

Aki párhuzamot von 1956 és e között az újkori migrációnak, meg menekülésnek nevezett megszálló honfoglalás között, annak minden mindegy...nekem nem mindegy minden, éppen ezért "vallástalanként" is tartom, hogy a keresztényi szeretetet hangoztatni az iszlám részéről, hogy is mondjam, eléggé zsenánt dolog...
Ha lennének szívesek az iszlámban hinni akarók a kemény vonalasokat otthon megregulázni és csak szólok...1956-ban nem polgárháború folyt, hanem egy megszálló kommunista rezsim ellen forradalom.
Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy sír mellet szarsz öcsém, vagy szar mellet sírsz, vagy a csizmába szarsz, vagy mellé, vagy forradalom van, vagy csak a dalod forr.

2015.09.06. 10:07:24

"Vajon milyen lett volna, ha ezek az európai országok ahelyett, hogy befogadtak volna minket, ugyanúgy álltak volna hozzánk, mint a mi kormányunk a bombázások és kegyetlenkedések elől menekülő szírekhez?"

Ezek GAZDASÁGI menekültek, nem ugyanaz, ne keverjük.
Ha egy menekült nem a legközelebbi, biztonságot jelentő európai országban áll meg (pl. Törökország), hanem Németországba tart, úton-útfélen azt hangoztatva, hogy "Hungary No Money", akkor az nem a bombázások elől menekül.
Ha valaki szándékosan megsemmisíti az iratait (ld. index videók), csak hogy a célország ne passzolja le sehova, az nem a bombázások elől menekül.
Ha valaki elhajigálja az ételt és a vizet, amit a magyar hatóságoktól kap, az nem rászoruló.

Tudományos libsizmus 2015.09.06. 10:10:31

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:
"Orbán fajgyülölete jól lejáratta a magyarokat szerte a világban, a sok sötét hülye birka fideszese meg még be is vállaja, hogy ez egy náci nép."

Tehát Orbán a fajgyűlölő, miközben szerinted a magyar náci nép. Ezt nevezem. Mars vissza az oviba és kezd elölről a magyar társadalomba beilleszkedést, libsi.

midnight coder 2015.09.06. 10:22:16

@bkkzol: "Minek gyalogolnának a mi focihuligánjaink Szíriába? "
Ez a kérdés. Persze az is, hogy miért gyalogolnak az ottani muszlim huligánok, akik szétlőtték a saját országukat ide ? Mert hogy ott azért nem egy-két kukát borítottak fel... És félő, hogy ezek, vagy az utódaik szintén nem állnak majd meg néhány kukánál. Lásd a francia kollégáikat.

És ezt nem kellene összekeverni azzal, hogy amíg úton vannak Európa felé, addig nagyon ártalmatlannak tűnnek. Azt nézd majd meg, amikor már házon belül lesznek...

Tudományos libsizmus 2015.09.06. 10:26:46

Azért a német mainstream sem osztatlanul boldog:
www.welt.de/politik/deutschland/article146073720/CSU-nennt-Entscheidung-fuer-Fluechtlingsaufnahme-falsch.html

Érdemes figyelmet szentelni a hozzászólásoknak is.

dadddd 2015.09.06. 10:35:51

Nem kéne keverni a szezont a fazonnal. Természetesen megrendítő az emberek sorsa, ha egyénként tekintünk rájuk. Viszont gondolkodjunk már! Nem lehet ráengedni egy országra a lakosságának több százalékának megfelelő idegen kultúrájú embert, akik ráadásul nagyságrendekkel több gyereket szülnek, mint a helyiek. Kurva nagy baj lesz itt éveken belül, fel kéne ezt fogni.

2015.09.06. 10:50:40

Én azt látom, hogy ez az egész most le van egyszerűsítve arab/muszlim kérdésre, holott a "menekültek" között rengeteg a pakisztáni, bangladesi, fekete-afrikai, és egyéb olyan népség, akiknek semmiféle háború elől nem kell menekülniük, egyszerűen bele akarnak feküdni az európai jóléti rendszerbe. Mert ugyan mondja már el valamelyik menekültsimogató, hogy milyen jótéteménnyel fognak szolgálni Európának a nagyjából írástudatlan bangladesiek, pakisztániak, vagy nigériaiak például? Persze most mindenki rögtön szír, még azok a hótfekete arcok is, akiket a féleszű Gyurcsány, mint szír menekülteket fogadott be egy estére az otthonába. Az arabozás, muszlimozás a téma elkenése, terelés, amellett, hogy magában az arab területről beáramló ellenőrizetlen, akármilyen hátterű emberek magukban is kurva nagy veszélyt jelentenek Európára. Majd tíz év múlva, mikor a Charlie Hebdo féle, ma még elszigetelt esetek rendszeressé válnak, remélem előveszik a mai liberális menekült seggnyalókat, és megkérdezik tőlük, hogy ugye, valóban jó ötlet volt a papír nélküli menekülteket amnesztiaszerűen befogadni, honosítani, és táplálni, elintézve azt, hogy a kitermeljük magunknak önként és dalolva azt a radikális réteget, amelyik normális esetben a lábát nem tehette volna a kontinensre.

Kampfer 2015.09.06. 10:50:47

@jjoey: Ostoba és indulatos hozzászólásoddal így nem tudok mit kezdeni több ok miatt sem.
1. Nem értem, hogy hoztad ide az agyhalott 'drukkereket', aki szénnéverték a Népligetet...? Meg sem említettem őket, egy másik fórumon írtam róluk. Elég elítélően.
2. Nem vitattam azt sem, hogy átvándorolni akarnak vagy itt letelepedni. Ez jelenleg egyértelmű kérdés.
3. A külföldi megítélésünk a médiától és az eu politikai vezetésének (érdekvezérelt) véleményétől függ. Előbbiekhez szerintem maga Göbbels is sírva könyörögne a propagandájuk receptjéért. Utóbbiakról pedig maga a tehetetlenségük és inkonzekvens megnyilatkozásaik állítanak ki bizonyítványt.
4. Magánúton is, tanfolyamokon és szakmai tréningeken is épp eleget voltam külföldön. Többek között a németeknél, osztrákoknál és a finneknél is. Elhiheted, hogy miattam nem volt problémája egy rendőrnek vagy kinti honpolgárnak sem. Anyagi körülményeim szerintem irrelevánsak.
5. Hogy korlátolt vagyok-e, azt szerintem te nagyon nem tudod megítélni.
Kamp.

Kampfer 2015.09.06. 10:56:05

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Libbantka! Nyilván az a kb. 190 ember volt síkhülye, amelyek nem léptek le és '56 után szépen kivégezték őket, továbbá az a többezer, akit bebörtönöztek. A lelépettek között pedig véletlenül sem volt olyan, aki magukban a harctevékenységekben tevékenyen részt vett, sőt olyan sem lehetett, akik nagyon jól tudták, hogy a nyomukban vannak... Hülye!

Ti, libban agyhalottak mélységesen leszerepeltetek a hazai közvélemény előtt a hungarofób megnyilvánulásaitokkal és az ostoba meggyőződéseitekkel, valamint az arrogáns és agresszív kioktató politikátokkal! Továbbá az utóbbi hetekben történt megnyilatkozásaitokkal! De a jó hír az, hogy '18-ban kaptok egy újabb esélyt. Addig van idő gyúrni!
(Csak hogy kielégítsem gyermeteg érdeklődésed: sosem szavaztam a fideszre!)
Kamp.

szemtanú 2015.09.06. 11:04:47

Történik mindez Európában, félek, az utolsó békeévben!

kvadrillio 2015.09.06. 11:11:19

..AHHHAA.....NÓGRÁDI GYÖRGY MONDJA MOST AZ M1-EN: A MENEKÜLTEKNEK EDDIG EGY "+SZŰŰŰK, GAZDAG RÉTEGE JÖTT !!!"..., EZUTÁN KÖVETKEZŐ HULLÁMOKBAN A SZEGÉNYEBB RÉTEGEK GGGYÖNNEK MAJD.......
...ÉRTYÜK !!! :).....ŐK MAJD KI LESZNEK KUTYAPICSÁZVA ?????.

Tudományos libsizmus 2015.09.06. 11:17:48

Lassan itt az ideje korrigálni Adenauer mondását (Ázsia az Elbánál kezdődik) erre: Afrika az Elbánál kezdődik. Mármint keletről nyugat felé haladva.

midnight coder 2015.09.06. 11:34:21

@Tudományos libsizmus: Bizony. És hosszú távon ez nekünk végül is annyira nem is rossz. Ha Európa nyugati feléről menekül a tőke és a polgárok, azok jó eséllyel itt kötnek ki, hála a Patás bevándorlóellenes tevékenységének. Persze nagy részük nyilván az oroszokhoz megy majd, de itt a határvidéken is csurran-cseppen majd ez-az.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.09.06. 11:42:56

@midnight coder:

Perzse te rasszista idióta, ha nem vetted volna észre, a tőke Orbán diktátor alatt éppenhogy Magyarországról menekült el eddig is.
Most meg már a turiasták is menekülnek már Orbánsztánból.
Még egy év és bevezethetitek a hadikomunizmust magatokra ti hülye fideszbarmok.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.09.06. 11:45:23

@Tudományos libsizmus:

Asien steht an der Elbe. - helyesen: Ázsia az Elbánál áll.

Jelentése hasonló, mint amikor az oroszok már a spájzban voltak.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.09.06. 11:53:56

@Kampfer:

Te agyhalott fideszbarma, a probléma ott kezdődik, hogy nektek tanulatlan fidióta suttyóknak a társadalom 85%-a libbant. Csak mert nem fidesz szolga. Kisebbségben vagytik ti nácik, ez a helyzet.

Másrészt kösz hogy bebizonyítottad, hogy 56-ban az üldözöttek és elítéltek száma 200 sem volt, miközben több mint 200 ezren csak állították ezt.
Te nagyokos, Szíriában naponta többen halnak meg a háború miatt, mint 56 összes elítéltjeinek a száma!

kvadrillio 2015.09.06. 11:56:24

Összeomlott országokból jönnek a menekültek
A Közel-Keleten az elmúlt hónapokban négy állam, Irak, Szíria, Jemen és Líbia is összeomlott - mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Ez a folyamat most kulminálódott és emellett a korábbi államépítési kísérletek - például az afganisztáni - is kudarcot vallottak.

A folyamatok mögött vannak más tényezők is, például az embercsempészet Líbiában, de az alaphelyzet sajnos az, hogy államok kudarcát látjuk a Közel-Keleten és a tágabb térségben, amely egy óriási menekülthullámot váltott ki, először a környező országokban.

Természetesen a külső tényezők szerepe is megnövekedett, hiszen a szíriai polgárháborús helyzetet a nyugati szövetségi rendszerhez tartozó államok is befolyásolták. Irak és Afganisztán esetében pedig az Egyesült Államok vezette koalíció hajtotta végre az előző rendszer lebontását, de sajnos azóta sem sikerült rendet teremteni ezekben az államokban.

A megoldás az volna, ha a helyszínen rendeznék a kérdést, de jelen pillanatban még az elméleti szintű megoldása sem rajzolódik ki. Olyan politikai és katonai erőnek kellene kialakulnia ezekben az országokban, amelyet a nyugati szövetségesek partnerként tudnának elfogadni, de ilyet sajnos sehol sem találunk.

A Magyarországon kialakult illegális migrációs helyzetről az arab sajtó is beszámol, így például a 71 ember életét követelő tragédia sokakat visszatart az úttól. Ezenkívül az arab közvélemény sok esetben alaptalan konspirációs teóriákkal is vádolja az európai országokat.

Sokan azt mondják, hogy a nyugati világ teremtette az Iszlám Államot, ami természetesen ebben a formában nem igaz, hiszen az európai államokra is jelentőskihívást és veszélyt jelent a terrorszervezet.
Hanganyag: Szabó Gergő
k

A mai Iszlám Állam alapjait Abú Muszaab az Zarkáví tette le. A nemzetközi szakirodalom többnyire nem az ISIS rövidítést, hanem a DÁIS-t, az arab elnevezés kezdőbetűiből álló akronímát használja.

Az Iszlám Államot tulajdonképpen a globalizáció szülte. Professzionálisan használják például a közösségi médiát. A térségben virágzik az olajcsempészet, ez jelenti az egyik fő megélhetési forrást. Ezt egészíti ki jól, hogy a régiségeket, évezredes történelmi tárgyakat eladják. Pénzt úgy is tudnak szerezni, hogy egyszerűen elfoglalják a bankokat.

Az ott élők számára igyekeznek jó létfeltételeket biztosítani. Iskolákat, kórházakat üzemeltetnek. Az általuk elfoglalt Moszul térségében például olcsóbb az útdíj, mint az ország más régióiban.

Az Iszlám Állam másfél magyarországnyi területet tart ellenőrzése alatt Szíriában és Irakban. Harcosai elől az iraki hadsereg katonái gyakran fejvesztve elmenekültek, maguk mögött hagyva az amerikaiak által rendszeresített fegyvereket, amelyek így a Dáis harcosainak a kezére kerültek. Az USA légicsapásai tehát sok esetben a korszerű amerikai harceszközöket és fegyverzetet semmisítik meg. Identitásválság

A becslések szerint 25 ezer külföldi harcol az Iszlám Állam mellett. S egyre több fiatal lány csatlakozik a mozgalomhoz. Miért? - tesszük fel a kérdést. Identitásválság van, s egy új állam felépítése célt ad számukra. Úgy vélik a fiatalok, hogy most hazaköltöznek.

..avagy.....AZ ISZLÁM ÁLLAM...AZ ÁLLAM ALAPJAIT RAKJA LE AZ ARAB ORSZÁGOKBAN !......mint anno Szt.István bácsi rakta le magyarországon....ugyehhhh.....:)..

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.09.06. 11:58:53

@Kampfer:

A magadfajta hulladék náciját meg nehogy már magyarként hangoztasd a világban!

Sajna, a felcsúti zsebnáci ezt naponta megteszi, ezzel fajgyülölő náciként bemutatv a a magyar népet. Nem is csoda, hogy a nyugat összes nácija éltetei Orbánt. Csak hogy ezek a kisebbség, a németek 80%-a például egyetért a migránsokkal való civilizált bánásmóddal, támogatják a migránsok megsegítésével.

Medgar 2015.09.06. 12:05:00

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:

Börtönbe most már a fideszesekkel! 0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2015.08.10. óta tag.

Medgar 2015.09.06. 12:08:41

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Esetleg hiteles forrásod van a 80%-ra. Nekem van (már, ha az index hiteles) csak a pont a másik oldalról:

a német kormány igyekszik drasztikusan lecsökkenteni a Németországba érkezők számát.

Ezekkel a lépésekkel:
Felkérték az olasz hatóságokat, hogy átmenetileg állítsák vissza az osztrák-olasz határellenőrzést.

Magyarország felé azt kommunikálják, hogy a dublini szabályoknak megfelelően járjanak el. Orbán Viktor és Angela Merkel legutóbbi (szombati) telefonbeszélgetése is egyetértőleg arról szólt, hogy mindkét ország betartja európai kötelezettségeit, így a dublini megállapodásból származókat is. Vagyis, a napokban történő eseményeket kivételesnek tekintik, ahogy azt is, hogy az utóbbi egy hét következetesen arról szólt, hogy se Magyarország, se Ausztria, se Németország nem tartja be az európai kötelezettségeit. (Ami történik, hogy 1. Magyarország regisztrálatlan tömegeket enged útjára Nyugat-Európába, 2. Németország (és Ausztria) pedig fogadja ezeket az embereket, és adott esetben elvégzi a regisztrációt Magyarország (és Ausztria) helyett.) Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen rendszer alapján járnak majd el a közeli és távolabbi jövőben. Magyarország jelenleg nem tartja a schengeni határokat. Ez pedig további, nagyon fontos kérdéseket vet fel, és csak egy közülük az, hogy így mi a szükség a határon húzódó drótkerítésre például.

Gyakorlatilag csak a szíreket fogadják be, a többieket a lehető leggyorsabban kipaterolják Németországból. A krízis előtt a hozzájuk érkezők közel fele (45 százaléka) nyugat-balkáni államokból jött (Koszovóból, Albániából, Szerbiából), közülük egy százaléknak adtak menekült státuszt, írja a Guardian. „Elfogadhatjuk, hogy az előre becsült nyolcszázezer főnek is egy jelentős hányadát ők teszik majd ki, és ha őket olyan gyorsan visszaküldik, amennyire csak lehet, akkor az jelentősen csökkenti majd a számokat” – mondja Ziebarth. A menedékkérelmi elbírálások jelenlegi öt-héthónapos ideje helyett a balkáni államokból érkezőkét egy hétre csökkentenék Németországban. Az elutasított személyek az elutasítást követően pedig öt évig nem léphetnének német földre.

A német kormány azzal csökkentené a migránsok számát és csorbítaná Németország, mint csábító célállomás státuszát, hogy pénzzel nem, csak egyéb módokon segítené a migránsokat.

Mindezek a lépések egy közvélemény-kutatás szerint egybevágnak a német lakosság elképzeléseivel. Az ARD-Deutschlandtrend adatai szerint a németek 72 százaléka szerint nem kellene pénzt adni, és 79 százalék szerint szigorúbban kellene eljárni a kiutasítás során az elutasított menedékkérőkkel szemben. Ezek az adatok erősen árnyalják azt a képet, ami a napokban a bátor német szolidaritást éltették, írja Ziebarth, amelyek szerint a lakosság 35 százaléka szerint annyi migránst kell befogadni, amennyit jelenleg, sőt, további 22 százalék szerint még többet kellene.

-JzK- 2015.09.06. 12:08:45

Nagyon egyszerű: mi magyarok európai fehér keresztény államalkotó nemzet vagyunk, kultúrnép, ők pedig sötét bőrű vademberek.

Kampfer 2015.09.06. 12:10:00

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Egyrészt: a jó qrvaanyáddal ugass így, te agyhalott faszparaszt fégeg!
Másrészt: nektek mindenki büdös náci, aki nem azt gondolja, mint ti... Szavaid rólad szólnak és a táborodról, nem rólam! ;-)
Harmadrészt: szövegértés, kisputtony! A 200 körüli a kivégzett volt...! A többezer pedig a bebörtönzött... A 200 ezer pedig az, aki ettől még tarthatott és lelépett. Ergo ez azt bizonyítja, hogy bőven voltak még azok közül, akik a bitón és a hűvösön végezték volna. Ergo leléptek. Mi ebben a nem világos? Kevesebb kávé, több olvasás és nyugalom. És kevesebb fideszezés! Jobban fogod érezni magad!
Kamp.

Kampfer 2015.09.06. 12:11:28

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Szerintem nyugodtan kezeltesd magad...! És azt hiszem, megérett az arcod arra is, hogy egy szimpatikus kis szarosbakanccsal kitakarítsák! De nyugi, mindenki megkapja, amire vágyik! ;-)
Kamp.

-JzK- 2015.09.06. 12:14:18

Egyébként lefogadom, hogyha mi fehér európai keresztények kerülnénk bajba, ha itt lenne háború, ezek a vademberek egyáltalán nem fogadnának be minket, agyonlőnének a határon, azt csá.
Akkor mi a francnak segítsünk nekik? Fehér országba ne élhessenek füstösek tömegesen, ők nem tartoznak ide.
Mint ahogy egymást se fogadják be: www.origo.hu/nagyvilag/20150903-a-gazdag-arab-allamoknak-nem-kellenek-szir-menekultek.html
Ezen mért nem gondolkozik el senki? Az arabok mért nem egy másik országba menekülnek? Nem beszélik a nyelvet? Idegen a vallásuk?

csak egy néző 2015.09.06. 12:41:51

Kitartás elvtársak Csizás kandur elvtárs megmondta, hogy már érik a következő birkamenet.

//index.indavideo.hu/video/Erik_mar_egy_ujabb_Bekemenet_a_menekultek_miatt

0:55-nél Bencsik elvtárs kicsit zavarba kerül, mint kurva a gyónásnál
1:20-nál nagyon vigyázni, mert letaglózó a látvány
2:00-nál Vizi E Szilveszternél is porszem kerül a lemezre
2:15 -nél a vágásérett Csizmás kandúr megmondja a tutit
2:37-nél láthatjuk a még mindig szabadlábon lévő, menekülő sikkasztót, Viktor haverját
3:24-nél Fekete elvtárs nem osztja meg velünk, hogy kinek köszönhetjük ezt a népvándorlást, pedig ő tudja a tutit.
És a végén az Istenkirálytól megtudhatjuk, hogy most már millió számra jönnek, sőt valahol már 10 milliókról beszélt.

Követeljük azonnal azt a birkamenetet.

csak egy néző 2015.09.06. 13:16:26

"A svájci kormánykoalíció második legerősebb pártjának, a Svájci Szociáldemokrata Pártnak az elnöke kérte egy vasárnap megjelent interjúban, hogy az alpesi ország fagyassza be Magyarország pénzügyi támogatását az ottani „emberi jogi helyzet és a menekültbotrány” miatt. Christian Levrat ezenkívül azt javasolja a svájci hatóságoknak, hogy tiltsák meg Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek a Svájcba való belépést."

Hú vazze, akkor hogy látogatja majd a saját lábain álló Récsőlt?
Azt hiszem még időben kihordta a lóvéját.

Kampfer 2015.09.06. 13:28:48

@csak egy néző: Üdv! Az ismert kettős mérce és hangulatkeltés újabb példája, amit nyilván megfelelő politikai érdekek motiválnak. A szerbiai helyzet ennél jobb? A Calais-i helyzet? Vagy akár a dél-olaszországi vagy görög állapotok jobbak? Természetesen egyik sem jobb. Itt még annyi erőszak sem érte a migránsokat, mint az olaszoknál, görögöknél, franciáknál vagy a spanyoloknál. Biztos láttál felvételeket, amin a spanyol, francia és olasz rendőrök ütik a migránsokat, illetve a görögök nem győzik lefújni őket könnygázzal! Amire itt a rendőrség rávenni (még csak nem is kényszeríteni) akarta a migránsokat, az egy regisztrációs folyamat, amit az eu szabályai írnak elő a migránsoknak. Természetesen mindehhez svájcnak joga van. Nekünk pedig kellően határozottan kell válaszolni ezekre. Ez most hónapokig így lesz ismét, nem kell ezen meglepődni. Nem kell feltétlenül szeretnünk ezeket az államokat. Adjunk nekik annyi tiszteletet, amennyit ők adnak nekünk. Azt hiszem, az bántja őket, hogy itt egy kis picsa ország, amely nem hajlandó beállni abba a sorba, amit a merkel és a juncker akar rendezgetni és nem akar olyan társadalmi folyamatokat, amik mostanság a nyugati államokban játszódnak le. Mellesleg, egy olyan állam mit pofázik, akiknél még '71-ben sem szavazhattak a nők? Persze, ez már a múlt...
Kamp.

bkkzol 2015.09.06. 14:24:59

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: ha a zöldhatáron jönnek a barmok és eszük ágában sincs megállni regisztráltatni magukat, de nem lehet a mozgásukban korlátozni akkor várom az ötletet, hogy kell ezt a műveletet végrehejtani, betartattni több százezer kecskepásztorral?! talán jöjjenek németországból segíteni egy köbméter útlevél és vízum kíséretében.
a németországi bevándorló telepek elleni gyújtogatások is valószínű azért vannak ,mert szeretik, várják ezeket csak ne , hogy hideg legyen a szobájukban...

bkkzol 2015.09.06. 14:31:11

@midnight coder: a faji villongáskor is szépen csúsztat a "liberális " sajtó. 2 algériai származású fiatal meghalt mikor a rendőrők üldözték- na ez úgy nézett ki, hogy rablás után a rendőrök üldözték és a két agysebész beugrott elbújni egy trafóházba. ezután gyújtogatott a fajtájuk vagy 10 napig. Az usa történet is hasonó, megzavárták a rablás utáni menekülésben szegényeket!!!

bkkzol 2015.09.06. 14:38:37

@csak egy néző: nagyon jó, hogy egy svájci erkölcsről beszél! el lopták a zsidók pénzéz, a nácik énzét az összed diktátor, drogkereskedő náluk parkoltatja, mossa tisztára a pénzét. ezek után ki mer ejteni is egy szót is a száján az erkölcsről. kétszínű mocsok népség!

csak egy néző 2015.09.06. 15:06:02

@bkkzol:
Orbánnal is beszéltél már?

Kampfer 2015.09.06. 15:46:46

@csak egy néző: Csak kérdem, túl azon, hogy patásorbán....! Meg hogy mocskosfidesz (én sem vagyok szavazójuk, de érdekel a véleményed)! Elgondolkodtál már azon, hogy voltaképp mit is akarnak lenyomni a torkunkon a pc és szalonképes 'nyugati' politikai 'elit' (sic) képviselői? Vagy hogy milyen hatásai lehetnének egy általuk erőltetett letelepítésnek, illetve a határaink védtelenül hagyásának? Nem kell őket szeretni vagy támogatni! A módszereiket sem kell szeretni. De szerintem tény, hogy a migránsok jelentette kockázatokat sokkal értelmesebben mérik föl, mint a baloldal... De neked is írom: jó hír, hogy '18-ban ismét megmérettetik, hogy mekkora támogatottsága lesz akkor a politikájuknak. És az ún. 'demokratikus' (sic) ellenzéknek is áll a zászló, ők is elmondhatják, hogyan viszonyulnak többek közt ehhez a kérdéshez is és a jogosult népek pedig eldönthetik, hogy kérnek-e belőlük!
Üdv!
Kamp.

bkkzol 2015.09.06. 16:09:29

sajnos azt kell mondani, hogy 15-20 év távlatában visszasírjuk a "kultúrált szír, afgán" népséget. ha bindul fekete afrika pl. nigéria akkor itt még rezervátumban se maradhat meg a fehér ember. több száz millós népségből ha 5-10 % jut európának akkor az is feladja az utolsó kenetet. híresen magas értelmi képesség iszonyatos fizikai erővel és vallási fanatizmussal, 8-10 gyerek asszonyonként párosulva megállíthatatlan lesz..

csak egy néző 2015.09.06. 16:23:27

@Kampfer:
Nem az én és nem is a te dolgod kitalálni a megoldást erre a kérdésre, aminek a normális rendezéséről lekésett az egész Európai unió, ahova mi is tartozunk. Már elég régóta mondom, hogy már bőven a 25. órában vagyunk és ez meglátszik a kapkodáson, de ezzel a gyűlölködéssel nem leszünk előrébb. Azért fizetjük az állítólagos vezetőinket, hogy kitaláljanak valamit .Látod a kerítés sem tudta megállítani a vándorlást és ha az összes migránst visszatuszkolnánk a szerbekhez az megoldás lenne? De az, amit eddig mi csináltunk, hogy magyar plakátokkal riogatjuk őket, ahelyett, hogy valamilyen módon felvilágosítanánk őket a tudnivalóikról,és teljes erővel az embercsempészek ellen fellépni. De ez, hogy beengedjük a pályaudvarra, kizavarjuk őket, bezárjuk, kiengedjük, mehetnek, nem mehetnek, mégis mehetnek, de átverjük és leszállítjuk őket, táborba visszük. Az a csoda, hogy eddig még nem volt nagyobb balhé. A görögöknek milyen bajuk lett abból, hogy simán átengedték őket, ahogy mi is ezt tettük, amíg nem eszkalálódott ennyire a vándorlás.
Sajnos ellenzéke nincs ennek a kormánynak, nem tudom milyen ellenzékre gondolsz.
"jogosult népek pedig eldönthetik, hogy kérnek-e belőlük!"
Te hallottál már valami tényleg konstruktív megoldást azokra, akik már itt vannak vagy akik ide tartanak?

Kampfer 2015.09.06. 17:20:56

@bkkzol: Addigra a falig is el kell jutni, ha kell! És minden európai országnak. Nigéria a példa arra, hogy mi várna ránk!
Kamp.

Tudományos libsizmus 2015.09.06. 17:30:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Volt abban egy kis szemétkedés a poroszok felé is, akiket közismerten nem kedvelt a vén szeparatista.

De mindegy is. Ha majd jönnek a német menekültek, abban talán te is egyetértesz, hogy ŐKET kötelességünk lesz befogadni. Azzal együtt fogadni mernék, hogy azt majd ellenezni fogod.

Tudományos libsizmus 2015.09.06. 17:33:25

Mondjuk Bismarck szerint pedig a bajor az átmenet az ember és az osztrák között. Szegény bajorokra ezt most nem akarom kihegyezni, de az osztrák kormány esetében valószínűleg megáll a hasonlat.

bkkzol 2015.09.07. 09:27:41

@csak egy néző: Akkor tok jo, hogy vannak Schengeni szabalyok a regisztralasrol, ugymenetrol! Beleszernek a Gorogok, Olaszok es ami a leg erthetetlenebb a Nemetek is. Jartatjak a pofajakut a svajciak is, persze csak a milliardos diktatorokat engedik be... most a norvegok is melyen hallgatnak! Ketszinu mocsok nepsegek!

Gyorgy Nagy 2015.09.08. 20:57:27

@bkkzol: Te egy TŐMŐR BUNKÓ CSONTFEJű F.SZ vagy.Előbb tájèkozodj is utána irogas.

bkkzol 2015.09.09. 01:15:46

@Gyorgy Nagy: melyik része igényel kutatást?
süti beállítások módosítása