B1 blogcsalád



Egy megatendert is kiírtak Borkaiék

2015. augusztus 13. - pelikanjozsef

Kétszáz fős nemzetközi konferenciát is szerveznie kell annak a majdani nyertesnek, aki sikerrel szerepel majd a Magyar Olimpiai Bizottság nyílt közbeszerzési eljárásán, amit július elején indított a Magyar Olimpiai Bizottság.

Ez már a kilencedik közbeszerzés,

amit MOB azután hirdetett meg, hogy elsőként a Fővárosi Közgyűlés, majd az országgyűlés is támogatta, hogy Budapest 2024-ben megpályázza a nyári olimpiai játékokat.

Nyolc eljárás során - amint elsőként az Egyenlítő blog beszámolt - rendes közbeszerezési eljárás mellőzésével néhány ajánlat bekérésével döntöttek 183 millió forint elköltéséről. Az egyenkénti megbízások ugyanis nem érték el a nyilvános közbeszerzések 25 milliós értékhatárát.

Ezzel együtt az Egyenlítő blognak név nélkül nyilatkozó szakértők azt mondták, a Piccantéria Gaszttronómiai Kft. három részletre bontott megbízásai lényegében ugyanolyan feladatokra vonatkoznak: rendezvényszervezés a 2024-es olimpia megrendezésére, így ezeket az összegeket

össze kellett volna adni és nyílt eljárásban kiválasztani azt a társaságot,

amelyik megszervezi az eseményeket. 

A Népszabadság emlékeztetett arra a napokban, hogy a cégnek mások mellett a Századvég, a Quaestor és az MLSZ is a referenciái közt szerepel, legemlékezetesebb dobásuk pedig az FTC stadionavatója volt Gripen-vadászgépekkel megspékelve.

A Piccantéria Kft. csaknem 70 millióért dolgozhat a MOB-nak. A Piccanteria Gasztro Kft. két tulajdonosa Hajnal Tamás, illetve Pap Krisztián közösen tulajdonolja Orosz Pállal azt a Humán Telex Kft-t, amely háromszor 21 milliós megbízást kapott a MOB-tól kommunikációs feladatokra.

S jutott egy megbízás a Fidesz korábbi szegedi sajtósának, Poór Csabának is, aki a közelmúltig a Magyar Röbplabda Szövetséget elnökölte. 

borktarl.jpg

Most az Egyenlítő blog megtalálta a MOB-nak egy újabb, nagyobb szabású közbeszerzési kiírását is.

A július 6-ai tender a kilencedik olyan közbeszerzés lesz, amely nem hagyományos, hanem tárgyalásos eljárás keretében valósul meg. A felhívás közzétételét követően összesen egy hete volt a cégeknek jelentkezésüket beadni.

Az eddigiek közül ez a közbeszerzés a legzsírosabb.

A feladatok:

  1. egy 200 fős nemzetközi konferencián kell kivesézni a máig nem nyilvános megvalósíthatósági tanulmányt és az olimpiák gazdasági hátterét;
  2. konferenciasorozatot kell szervezni a MOB fennállásának 120. évfordulójára;
  3. illetve nyolchelyszínes roadshow-t ugyanezen okból;
  4. szponzorokat keresni;
  5. egy féléves országos kommunikációs kampányt megszervezni,
  6. intézni a médiavásárlásokkat. 

Ezt a nagyvolumenű tendert különösen érdekessé teszi, hogy ez szinte lefedi a másik nyolc, kisebb közbeszerzés feladatait. Illetve, ha teljesen nem is, hasonlságuk okán mindeképpen egyben és nyíltan kellett volna kiírni őket. (Ezt nevezi a vonatkozó törvény egybeszámítási kötelezettségnek.) 

Egyelőre a nyílt közbeszerzésnek még nincs eredménye, amint lesz, haladéktalanul beszámolunk róla. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr287703922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása