B1 blogcsalád



Napi 28 utassal zakatol a Felcsút-expressz

2015. augusztus 10. - Egyenlítő blog

Az amúgy Európai Unió elleni kirohanásairól ismert Orbán Viktor most hatszázmillió forintot markol ki az európai uniós polgárok zsebéből, hogy egy vasútat építtessen a kertje végéig.

A terv sokkal ördögibb, mint első pillantásra gondolnánk.

Mert tegyük fel, hogy Németországban, Dániában vagy éppen Franciaországban elterjed az adófizetők között, hogy a magyar kis vezér szemérmetlenül baromságokra fecsérli az ő nehezen megtermelt adójukból összejött pénzt.

  1. Lesz ám felháborodás nyilvánvalóan.
  2. Erősödik az EU-ellenes retorika.
  3. Lesznek kellemetlen megjegyzések a betyárkodó, hátrafelé nyilazó, nyereg alatt húst puhító gazdasági bevándorlók, akarom mondani, a magyarok ellen.

Több sem kell majd a magyar kis vezetőnek, rögtön ujjal mutogathat rá, hogy

itt minket nem is szeretnek.

Akkor mi is teszünk a szabályaikra, a szokásaikra. Ide a pénzt, osztán lelépni – szotyihéj kiköp. Mire ifjú Lomniczi Zoltán és a CÖF felvonulást hírdet, amely szerint Orbánnak igenis joga, mi több kötelessége, hogy vonatot építtessen a házáig, ez a magyar nép hőn kifejezett kívánsága.

Már csak azért is, mert rövidesen Felcsút búcsujáró hely lesz, ahová tömegek zarándokolnak majd, s ahol a kis vezető nemcsak a gázszerelőjének adja oda a fél országot (a lányáról egyelőre nem tudunk), hanem bűnbocsánatot is lehet nyerni, hitelkártyát is elfogadunk.

felcsindo.jpg

Az indóház már készen áll

Amúgy, ez a  felcsúti vonat remek ötlet, és tényleg szinte aprópénzből megvan. Az EU polgárok összedobnak 600 milliót, nekünk már alig kell 150-et beletenni. A beruházásért felelős Mészáros Lőrinc képviselte alapítvány maximum, ha 100 milliót keres a dolgon. De ebből is látszik, hogy Mészáros gazda takarékos ember, aki megfogja még a fillért is, és ilyen apróságokért is lehajol.

És most nézzük egy kicsit a számokat. Az eredeti tervben még úgy szerepelt, hogy napi 2500-7500 utassal számolnak a Felcsút-expresszen. Szerényen vegyük mi ennek nagyjából a közepét, napi 5 ezer utast, ezt szorozzuk be a napok számával és máris kiderül, hogy

évente kb. 1,8 millió utas tolongana itt.

Ami az 1800 lakosú Felcsút esetében igazán impozáns szám. 1,8 millió utas az már valami, azért érdemes vonatsínt fektetni, váltót építeni, mozdonyt szerezni, vonatkcsikat vásárolni, sorompót beüzemelni és a többi.

Aztán később valakinek feltünt, hogy azért lehet ebben a számban egy pici túlzás. Ezért finomítottak rajta, már csak azért is, mert időközben meglett a pénz, minek ekorát füllenteni. Így szerényen tízezerre korrigálták az utasok számát.

Évente tízezerre.

Ez valószínűleg közelebb áll a valósághoz, ha  ugyanis ezt elosztjuk napok számával, akkor kb.

napi 28 darab utas jön ki.

Ehhez elég már naponta csak egyetlen iskolai osztály kivezényelnie a KLIKK-nek, lelkes tanerők vezetésével, és a terv teljesítve van. „Ha jobbra néztek, akkor azt a panorámát láthatjátok, amit a mi kis vezetőnk is, amikor itt ringott gyermekkora bölcsője.  Látjátok, ha valaki jól tanul, nem felesel a tanárjával, tornaórán mindig van kék tornanadrágja, akkor milyen sokra viszi. Ha balra néztek, ott a stadionja. Most, ha megint jobbra, akkor József főherceg egykori birtoka, amelyik ma már szintén a mi kis vezetőnk kényelmét szolgálja, hogy még többet tehessen az olyan kis nebulókért, mint ti vagytok. Pistike ne vágja pofákat, hozd ki az ellenörződet, mit képzelsz te itt.”

Szóval a napi 28 gyerek (plusz két kisérő) könnyen és vidáman meglesz. Igaz, hogy

a bevétel így alig 6 millió forint lehet évente

– illetve, az iskolásoknak járó kedvezmények miatt még ennyi se, de ez már legyen az EU és a magyar költségvetés dolga. Ez a hatmillió természetesen a fenntartás töredékére sem elég. De kit érdekel, ha végre a kis vezető ott állhat majd piros kis tárcsájával az állomáson, és sípolhat a mozdonyvezetőnek, amint indulást jelez neki.

Sokkal jobb ez, mint egy terepasztal, mert azt a nagyszobában valamelyik gyerek még felrúgja. Itt meg örülnek a népek a játéknak. Komoly államtitkárok magyarázzák el, hogy miért marha jó nekünk ez az egész. Mészáros barátunk is keres egy kicsit. És a nép is újr meglátja, hogy ha valaki nagyon akar valamit, akkor a – még ha lopott pénzből is –, de meglehet.

Az akarat diadala. Orbán módra.

D.J.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr887693812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rövid G. atya 2015.08.10. 09:00:13

Kíváncsi vagyok, '45-ig visszanézve, talál-e példál akár csak hasonlóra is! Szerintem ezt még Rákosi sem engedte meg magának... A régebbiek nem érdekesek, mivel a fideSS politikusai egyre nyíltabban hangoztatják a náci elveiket (már ha ezeknek vannak elveik egyáltalán). Lásd idegengyűlölet, uszítás az idegenek ellen, politikai ellenségnek tartott embereket magyarellenességgel, magyargyűlölettel vádolnak, koncepciós perek és politikai indíttatású eljárások/büntetések (előbbire példa a nokiás dobozok esete, utóbbira Berkecz Balázs blogján volt egy példa a napokban) stb.

szamok embere 2015.08.10. 16:10:23

Triumph des Willens, sehr treffend.

2015.08.10. 16:12:06

Ezt kell kiplakátolni és készen is a rendszerváltás.

KUHULIN 2015.08.10. 18:06:25

@Rövid G. atya: "A régebbiek nem érdekesek, mivel a fideSS politikusai egyre nyíltabban hangoztatják a náci elveiket (már ha ezeknek vannak elveik egyáltalán)."
Helyesen: Zsidesz.

Rövid G. atya 2015.08.10. 18:19:24

@KUHULIN: nácika, a fideSS per pill. a ti seggeteket nyalja... nem tűnt még fel?

Phteven 2015.08.10. 18:28:12

Teufel soll das buserieren!

micsoda? 2015.08.10. 18:50:29

Nagyon szellemes poszt, jót mosolyogtam. Arról keveset hallok, olvasok, hogy miért is épül a felcsúti vasút. A napokban volt interjú a MÁV fejlesztéséről, adósságáról, Felcsútról egy szó sem hangzott el.

Borogy 2015.08.10. 19:02:24

Minek neki vasut mikor a TEKetlenek viszik hozzak a fobirkajukat?

Borogy 2015.08.10. 19:03:50

Nem lehet hogy valamelyok OV kolyok mozdonyvezeto akar lenni es onerobol fog bejarni dolgozni ?:)

lutria 2015.08.10. 19:54:49

Az megvan hogy Felcsúton nem csak az Orbán házát takarták ki street view-n hanem már az az oda(és a stadionhoz)vezető út képét is levették a térképről?

kvadrillio 2015.08.10. 20:24:08

A NÉMET NÉP MINDIG IS ZSENIÁLIS VOLT !!! LEHET UTÁNOZNI ŐKET !!!

Mini-lakások építésébe kezd a német kormány
2015. augusztus 10., hétfő 19:30 InfoRádió
Meghallgatom Letöltöm Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
Németországban egyre emelkednek a lakbérek, Münchenben, vagy Hamburgban már csaknem reménytelennek tűnik elfogadható albérletet találni. Most a német kormány bejelentette, hogy 120 millió euróval fogja támogatni a garzon lakások építését. Ezek nemcsak egyetemisták, vagy mozgássérültek számára készülnek, hanem menekültek elszállásolására is.

A mind súlyosabb lakáshiány leküzdésére a berlini kormány több ezer úgynevezett mini-lakás megépítését tervezi. Ezeket a nagyvárosok még üres telkein akarják felépíteni és a költségekhez a kormány kereken 120 millió euróval fog hozzájárulni.

Mint Barbarad Hendrix építésügyi miniszter elmondta, legalább 22 négyzetméter alapterületben gondolkodnak, amelyben konyha, vécével felszerelt fürdőszoba és lakószoba lesz. A három helyiség kialakításánál gondot fordítanak arra is, hogy mozgássérültek, illetve idős személyek számára is probléma-mentesen használható legyen.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a minilakások anyagi támogatását nem a szociális lakásépítésre beütemezett összegből akarják elvonni, hanem erre a célra külön alapot létesítettek, mert abból indultak ki, hogy egyre több az egyedül élő személy. A lakbért is meghatározták. Ennek összege nem lépheti túl a havi 260 eurót, amelyben már a fűtési költség is benne szerepel.

A vállalkozók versenykiírása ősszel lesz, így az építkezések várhatóan már az esztendő végén megkezdődhetnek. A nagyszabású tervet 2018-ig akarják megvalósítani.

Barbara Hendrix utalt arra, hogy a rendkívüli alacsony lakbér nemcsak egyetemisták, pályakezdők és szerény jövedelmű nyugdíjasok, vagy mozgássérültek számára biztosít majd önálló fedelet, hanem menekülteknek is lehetőséget kínál új otthon megalapozására Németországban. A migrációs hivatal szerint rendkívül fontos a menekültek eredményes beilleszkedése szempontjából, ha a menedékjog iránti kérelmük kedvező elbírálása után elhagyhatják addigi szálláshelyüket és önálló lakást bérelhetnek.
Vincze András, München
:)

2015.08.10. 21:06:36

Vagy egy éve írtam, hogy a mi kis törpénk még sehol sincs az igazi nagy lokálpatrióta, elmebeteg diktátorokhoz képest, mert pl. a sri lanka-i elnök nemzetközi repteret építtetett a szülőfalujába, olyan igazi nagyot, nagyobbat, mint a ferihegyi. Ennek a kis idiótának biztos szólt valaki, hogy az ő stadionja, vasútja sehol sincs a világranglistán, csak Ceaușescuval került egy szintre, mert olvasom, hogy reptér is lesz. Egyenlőre egy kisebb, de hát kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk. Innen már csak pár lépés a diadalív, a piramis és a saját magáról elnevezett város, ország vagy a születésnap nemzeti ünnep. Szerencsére van még hova fejlődni és mindig lesznek lelkes ünneplő tömegek, akik mélyen hisznek benne, mint a megváltóban. De nekik van igazuk, hiszen Sztálinban, Hitlerben, Kim Ir Szenben, Kádárban is milliók hittek vakon, csak az a fránya utókor ítéli meg őket tévesen.

has 2015.08.10. 21:14:49

@Borogy: Azok nem azért vannak, hogy egymást, meg magukat lőjjék le?

♔bаtyu♔ 2015.08.10. 21:59:04

Még mindig jobb, mint ha pld. bevándorlókra költik. Akiket végső soron úgyis vissza zavarnak, a helyett, hogy be se engednék, pontosabban a kapuban eldöntik ki jöhet, ki nem.

Krumpli Bogart 2015.08.10. 22:22:51

@roli101: Aggyá' csak ötleteket ennek az idiótának!

a fidesz csak lopni tud 2015.08.10. 22:23:42

@♔bаtyu♔:

Agyhalott orbánista féreg. A lopás nem lesz jó dolog attól, hogy te élteted, mert esti seggadó gazdád a tolvaj.

Krumpli Bogart 2015.08.10. 22:25:47

@lutria: Gondolnak a jövőre. Amikor Törpapa már böriben lesz, úgyis lebombázza az isten adta nép a kisvasutat is, meg a stadiont is, meg a házat is. Akkor már nem kell majd bajlódniuk a guglival.

Sandor Akarki 2015.08.11. 00:05:42

Markos-Nádas:
kérdés a helyi tanácselnökhöz:
- Igaz-e, hogy a metró csak a tanácselnök házánál áll meg?
- Ez aztán végkép nem igaz, mert megáll a párttitkár elvtárs házánál is.

Nzoltan 2015.08.11. 05:42:31

Ilyen régen is volt. Mikor a tanácselnök hétvégi házahoz építettek megállót.
Amúgy meg bele lehet kötni, vagy szuper környezettudarosnak hívni a minelnököt. :-D

Nzoltan 2015.08.11. 05:52:16

De tulajdonképpen mi is a gond? Felfoghatjuk turisztikai fejlesztésnek is. Ha tíz év távlatàból visszanézünk majd, esetleg pálcát törhetünk. Nézzük a másik oldalról. Hosszútávú befektetés. Anno a régi kisvasutak is valakilyen döntések miatt épültek meg, amik akkor tünhettek irracionálisnak. Mondjuk Nagycenken.
Ha lesz infrastruktúra, onnantól már csak rendezvény és közönségszervezés kérdése az egész.

Prognozuoti Blasio 2015.08.11. 06:14:23

Igazi liberálfasiszta gyűlölködés!! Jó kis poszt!

Azért azt csak zárójelben tenném hozzá, hogy mind az állomásépület, mind a pálya nyomvonala a hajdani 6-os vasútvonaltól származik, amit nagyjából 1898 környékén adtak át. Persze lehet, hogy már 1989-ben is Orbán meg Mészáros Lőrinc állt a dolgok hátterében, de szerintem inkább nem.
És mivel a vasútvonal a hosszában elhelyezkedő falút átszelő Váli-víz mentén haladt (1898 óta), azért nagyjából 3/4-ed Felcsút "kertje végén" halad a vonat, nem csak Vitya kecőjánál!
Ezt azért gondoltam jobb tisztázni! Nem vagyok Fityiszes, nem szeretem Viktort. Viszont az orbitális liberális-náci hazugságokat/csúsztatásokat sem tudom elviselni!

Puszi!

Nzoltan 2015.08.11. 06:31:46

Cikkíró bazdmeg. Ti meg háromszázmilliót költöttetek guruló napórára!
Akkor most ki a nagyobb hülye?

Ez csak a számokról jutuott eszembe....

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.08.11. 06:48:33

@♔bаtyu♔: Mekkora barom vagy te! Még a közgazdasághoz sem értesz. Amit a bevándorlókra költenek, az visszamegy a magyar gazdaságba, mert kaját, ruhát adsz nekik. Egy improduktív beruházás tiszta bukás.
Néha húzd ki a fejed Orbán seggéből és vegyél tiszta levegőt!

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.08.11. 06:49:15

@Nzoltan: És ez mennyibe cáfolja azt hogy a felcsúti vasút megalomániás hülyeség? Csak ennyi az érved te barom?

nu pagagyí 2015.08.11. 06:58:28

Újabb beruházás, ami évről-évre vinni fogja a pénzt, mert nem termeli ki saját fenntartását sem. Egy évtized múlva Magyarország a rohadó stadionok, gazzal benőtt semmibe vezető sínek, bűzlő csatornák és kátyús közterek országa lesz.

1ghost 2015.08.11. 07:27:00

@Prognozuoti Blasio:

Nos, mivel a tróger narancsosok hazudnak, mint a vízfolyás, ezért barátocskám, hozzád három rövid megjegyzés:

1. "Azért azt csak zárójelben tenném hozzá, hogy mind az állomásépület, mind a pálya nyomvonala a hajdani 6-os vasútvonaltól származik, amit nagyjából 1988 környékén adtak át." No, most erről valami bizonyítékot, link, estébé, estébé, pusztán azért, hogy fényesebb legyen a gazdid segge általa.

2. Ha már mindenáron kisvasút kell a honnak, annak legcélszerűbb helye hogyhogy éppen Felcsúton - és még véletlenül se más kistelepülésen - leledzik?

3 ," Nem vagyok Fityiszes, nem szeretem Viktort...." persze, persze, persze, dehogy vagy az. Miért gondoltad, hogy ezt véli rólad valaki? Azért mert a sebtiben felhúzott hülyeségfellegváradból mentegeted Orbánt és a sleppjét, még senki nem gondolja rólad, hogy narancsos vagy. Lehet, hogy csak szimplán hazugnak könyvelnek el, oszt' jó napot..

Rövid G. atya 2015.08.11. 07:38:16

@Prognozuoti Blasio: izgalmas látni, mikor egy tetves, gerinctelen náci nácizza a normális embereket és a fideSS-t együtt. :D

Rövid G. atya 2015.08.11. 07:40:48

@Nzoltan: engem csak az érdekelne, hogy mi közöd hozzá? Tudtommal te is elhagytad az országot, akárcsak a bulgár birka.
Vagy végre rájöttek a főnökeid; hogy a pofád nagy, a tudásod nulla és hazazavartak? :D

nu pagagyí 2015.08.11. 08:23:22

@Nzoltan: A gond az, hogy a nyilvánvaló veszteségekért és pénzkidobásért senki nem fogja vállalni a felelősséget, főleg nem azok, akik meggazdagodnak a luxusberuházáson. Javaslom, hogy téged nevezzenek ki a törpevasút igazgatójának és, ha nem termeled ki az üzemelési költségeket (állami támogatások nélkül persze) csukjanak börtönbe. Ezen a poszton nagyszerűen kamatoztathatod majd a zseniális ötleteidet, amit elsütöttél.

♔bаtyu♔ 2015.08.11. 08:26:43

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Ne röhögtess már gyurcsánycsicska, akkor te miért nem kapsz ingyen ruhát?

♔bаtyu♔ 2015.08.11. 08:28:05

@nu pagagyí: Nem lesz, mert a ballibsik itt nagyon-nagyon sokáig nem rúgnak labdába.

♔bаtyu♔ 2015.08.11. 08:30:37

Orbánnak legalább volt annyi esze, hogy nem saját fittness centert épít az adófizetők pénzéből.

Végül is a turistának valahol tökmindegy hol van kisvasút.

kvadrillio 2015.08.11. 08:36:22

NU, CSÖPÖGJÖN AZ IZZADTSÁG ORBÁN SZÍVÉRE MŰTÉT KÖZBEN ÉS DÖGÖLJÖN BELE A FERTŐZÉSBE, KÖZBEN GONDOLJON A STADIONJAIRA !!!

Másfél litert izzadnak az orvosok a klíma nélküli műtőkben
Index
2015.08.11. 06:46
IT biztonság: megéri a megelőzés
A túlterheléses támadások (DDoS) már a hazai cégek számára is komoly fenyegetést jelentenek, és gyakorlatilag bárkit érinthetnek. Egyre inkább megéri a magas szintű védelem megvalósítása.

Elég sok dolog van, amit az ember nem szívesen csinálna ebben a kánikulában, a lista valamelyik utolsó helyén állhat az, hogy egy orvos szikéje alatt izzadjon. Márpedig aki most kerül kórházba, annak bizony sokszor izzadnia kell. A Napi Gazdaság keddi cikke szerint ugyanis
még a nemrég épített vagy felújított kórházakban sem klimatizált minden kórterem

az elavult épületekben működő egészségügyi intézményekben pedig kánikula idején még a több órás műtéteket is elviselhetetlen hőségben kell végeznie a személyzetnek.

Molnár Attila, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének elnöke a lapnak azt mondta: energetikai szempontból az egészségügyi infrastruktúra jelentős hányada korszerűsítésre szorul, ami a fűtési-hűtési rendszerekre is igaz. A kórházakban a központi légkondicionálás jelenthetné a legköltséghatékonyabb megoldást - bár a klimatizálással becslések szerint 30-40 százalékkal megemelkednek az energiaköltségek. Egy épület hűtése ráadásul nem egyszeri beruházás: a klímaberendezést rendszeresen karban kell tartani, ennek elmaradása komoly veszélyeket hordoz, mint azt az Egyesült Államokban és Kanadában kitört legionellajárvány is bizonyítja.

Nagy Péter, a Szent János-kórház orvos igazgatója azt mondta a Napi Gazdaságnak, hogy a műtők levegőcseréjét szigorú előírások szabályozzák, ez pedig csak speciális megoldásokkal biztosítható.
Egy ilyen klímaberendezés legalább másfél millió forintba kerül, ezért nincs is minden műtőben.

Az operáló személyzet emiatt valóban komoly terhelésnek van kitéve: egy 3-4 órás műtét során, amelyet steril ruhába beöltözve, 40 fokban kell végigcsinálnia, akár 1,5 liter folyadékot is veszíthet a szervezet. Hőségriadó idején ezért, más kórházakhoz hasonlóan, a halasztható műtéteket későbbi időpontra teszik át, ami a betegeknek is kedvezőbb.

BASSZAMEG!!!!!

Huf 2015.08.11. 08:42:45

"Where there is a will, there is a way" Railway!:D

♔bаtyu♔ 2015.08.11. 08:49:39

@kvadrillio: Én is egyetértek abban, hogy a Józsefvárosi holokauszt központ helyett légkondikat a kórházakba.

Itt azonban az Eu nem légkondikat finanszírozott, hanem kisvasutat. Vágod?

kvadrillio 2015.08.11. 08:50:39

@kvadrillio: JAHHHH...ÁDER JANCSI BÁCSI IS JÁCCA AZ ESZÉT MINT KLÍMA-NAGYKÖVET, KAMU-AGGÓDIK A VÍZÉRT, A VÍZCSEPPEKÉRT..., DE AZ NEM JUT ESZÉBE, HOGY A KLÍMAVÁLTOSZÁS MIATTI 40 FOKBAN OPERÁLÓ ORVOSOK, (KLÍMABERENDEZÉS NÉLKÜL) BELEIZZADHÁK A BAKTÉRIUMOS IZZADTSÁGUKAT A NYITOTT MŰTÉTEK ALANYAIBA !!! MINDEN SZARRA SZÓRJÁK A MILLIÁRDOKAT, CSAK PÉONT A LÉNYEGES DOLGOKRA NEM !

kvadrillio 2015.08.11. 08:56:25

@♔bаtyu♔: KURVÁRA NEM ÉRDEKEL A KISVASÚT...DE HA TÖBB HELYRŐL KITILTOTTAK A BLOGOLÓK, ODA TESZEMBE A SIRÁMAIMAT, AHUNNNN BEENGEDIK ! A PROBLÉMA SÚLYOSSÁGÁT NEM ÉRZÉKELŐ MAGYAR ??? VEZETŐINK, PEDIG ELMEHETNEK ZABOTHEGYEZNI, HA AZ EU-NÁL NEM TUDJÁK ÉRVÉNYESÍTENI A PROBLÉMÁK MEGOLDÁSÁT !
NEM HISZEM, HOGY MŰTŐK LÉGKONDÍCIONÁLÁSÁRA AZ EU NE ADNA PÉNZT VAGY NEM LEHETNE ÁTCSOPORTOSÍTANI ERRE PÉNZT ! HISZEN A NYUGATI ORSZÁGOKBAN IS LÉGKONDÍCIONÁLTAK A MŰTŐK ! FASZOM TELE EZEKKEL A SZARJANCSIKKAL !!!

nu pagagyí 2015.08.11. 08:58:19

@♔bаtyu♔: Amíg ti vagytok hatalmon, addig biztosan lesz pénz a felcsúti tanyavasútra, csak hát minden más szétrohad: lásd egészségügy, oktatás, kultúra. Előbb-utóbb elfogy a mások pénze és sajnos neked kell majd kifizetned a kongó stadionok és a MÁV alkalmazottakat ide-oda szállító felesleges vonatok fenntartását.

Cormorant 2015.08.11. 09:03:19

@roli101: "mert pl. a sri lanka-i elnök nemzetközi repteret építtetett a szülőfalujába, olyan igazi nagyot, nagyobbat, mint a ferihegyi"

Nem tisztem védeni az elnököt, de tisztázzuk a tényeket:
Sri Lanka nemzetközi repülőterei: en.wikipedia.org/wiki/List_of_airports_in_Sri_Lanka
1. Colombo - Főváros
2. Hambantota - A neve egyébként: Mattala International Airport

Sri Lanka elnöke: en.wikipedia.org/wiki/Maithripala_Sirisena
Maithripala Sirisena
Született: "Although born in the Western Province, Sirisena hails from the North Central Province of the county"

Előző elnök: www.google.com/search?q=Mahinda+Rajapaksa
Mahinda Rajapaksa, 2004-ben lett miniszterelnök.
"Born: November 18, 1945 (age 69), Weeraketiya"

A térképen Weeraketiya és Mattala International Airport között a távolság 63 km, 1 óra 17 perc. Colombótól mért távolságát meg sem nézem, mert nyilván nem arra gondoltál.

Az állításod tényekkel nem támasztható alá.

A többi nem tényszerű megállapításoddal többé-kevéssé egyetértek:)

A dolog pedig azért zavar, mert nyilván Sri Lanka nem egy tökéletes ország, a vezetői sem azok, DE ha látnád, milyen ütemben fejleszti az országot a kormányuk, akkor nem írnál valóságtól elrugaszkodott dolgokat. A kormányuk döntései egyébként nyilvánosak, meg lehet nézni őket a weben.
Azt pedig ugye nem felejted el, hogy hat éve, 2009-ben ért véget egy 26 eves etnikai alapú polgárháborújuk, amiben majd minden család elvesztett egy-két tagot, illetve 2004-ben bekapták a cunamit is, amiben >5000 ember meghalt és tönkre tette a túristák által lakott teljes keleti-déli partvidéket.
Javasolom, hogy más országon töltsd ki a dühödet!

Pipas 2015.08.11. 09:06:30

@kvadrillio: "CSAK PÉONT A LÉNYEGES DOLGOKRA NEM ! "

Megőrültél b+, légkondira akarod elverni a pénzt amikor minden második magyar gyerek éhezik?! Hát ember vagy te?

És a lélegeztetőgép?

kvadrillio 2015.08.11. 09:10:19

"...Amerikát ma az elosztáshoz kapcsolódó egyenlőtlenségek valóban keményebben sújtják, mint az európai társadalmakat. Hogy ez így alakult, abban – erről sokan megfeledkeznek – rendkívüli mértékben felelős az, hogy a hátrányba került csoportoknak, kisebbségeknek példátlanul, szinte nullára csökkent az érdekérvényesítő képessége. Amerikában gyakorlatilag megszűntek a szakszervezetek és alig akadnak hatékony jogvédő csoportok.
Abszurdnak tűnik, de úgy alakult, hogy a vészharangkongatás felülről, a leggazdagabb és legbefolyásosabb amerikaiaktól: Bill Gates-ektől, Warren Buffettektől, George Sorosoktól, sőt az elnöktől, Barack Obamától indult el. Ezek a roppant befolyásos amerikaiak felháborítónak, igazságtalannak és csökkentendő társadalmi feszültségforrásnak tekintik a saját kiváltságaikat. Ők kezdeményezik az erről szóló vitákat és pénzelik azokat a politikusokat, akik szót emelnek az egyenlőtlenségek szűkítése, az igazságosabb jövedelemelosztás érdekében. Ez azért alakul ilyen paradox módon, mert alul eltűnt a kezdeményező erő, az ott lévők nincsenek abban a helyzetben, hogy „alkudozni” tudjanak társadalmi vagy akár bérrel kapcsolatos kérdésekben.

Ezért nem emelkednek Amerikában a bérek?
Igen, főleg ezért nem, ami szintén abszurdum. Hiszen az utóbbi hat évben az amerikai gazdaság ereje tulajdonképpen megduplázódott, félelmetes mértékben nőtt a termelékenység. Korábban a gazdaság teljesítőképességének ugrásait lekövették a bérek, amelyek nagyjából ugyanannyit emelkedtek, mint a produktivitás szintje. Ez a kettő azonban most abszolút aszinkronba került egymással.

Az utóbbi években a produktivitás növekedése, ez európainál jobb amerikai gazdasági teljesítmény a teljesen szabadon zajló technológiai forradalomhoz kötődik – a fejlesztőkhöz, az innovátorokhoz… Ők, illetve azok gazdagodtak meg kiugróan, akiknek volt bátorságuk mindent egy lapra feltenni. Ezek az emberek a szokásosnál nagyobbat kockáztattak, amikor kézzelfogható profitkilátások nélkül fektettek be ismeretlen technológiai cégekbe. Óriási kockázat, óriási haszon…
Egyébként pedig nem lehet, hogy az európainál jobb amerikai teljesítménynek, a nagyobb amerikai szabadságnak az az ára, hogy Amerikában nagyobbak a társadalmi egyenlőtlenségek, mint Európában?
Nem hiszem. Történelmileg mindig is szabadabb, rugalmasabb volt Amerika, de ettől még a tőke- és egyéb jövedelmek elosztásából fakadó társadalmi különbségek nem mutattak a mostanihoz hasonlítható devianciát.
Egyébként pedig – és ez már tényleg nagyon veszélyessé teszi a helyzetet mindenütt a nyugati világban – a termelékenység tendenciaszerűen kezd gyengülni, az utóbbi egy-másfél évben fékeződik a gazdasági bővülés. A munkaerőpiac már nem erősödik Amerikában, Európában pedig folyamatosan stagnál minden.
Amerika és Európa növekedési kilátásait egyaránt lefelé vagyunk kénytelenek korrigálni a következő néhány évre...."
NU, HA ÁMERIKÁBAN AZ ALUL LÉVŐK NEM TUDNAK ÉRDEKÉRVÉNYESÍTENI, CSAK A BILLGATESOK MEG SOROSGYÖRGYFÉLÉK, AKKOR OTT KURVA NAGY BAJ VAN ÉS AZ SOHASEMVOLT DEMOKRÁCIA CSAK EGY ROHADT KIZSÁKMÁNYOLÓ, ELNYOMÓ RABSZOLGATARTÓ RENCER !!! AMELY FŐLEG CSALÁSOKRA ÉPÜL...ÁFA-CSALÁSOK, ALAPYTVÁNYI CSALÁSOK, ADÓCSALÁSOK, PILÓTAJÁTÉK CSALÁSOK STB.....SZART SEM ÉR AZ ILYEN RENDSZER !!!

kvadrillio 2015.08.11. 09:12:41

@kvadrillio: Az amerikai alelnök gazdasági tanácsadója szerint az USA-ban a szegények nincsenek abban a helyzetben, hogy tegyen az egyenlőtlenségek ellen

Korábban a gazdaság teljesítőképességének ugrásait lekövették a bérek, amelyek nagyjából ugyanannyit emelkedtek, mint a produktivitás szintje. Ez a kettő azonban most abszolút aszinkronba került egymással.

– mondta Jared Bernstein, Joe Biden jelenlegi amerikai alelnök volt gazdasági tanácsadója az Alapblognak. Bernstein szerint ugyanakkor az egyenlőtlenségekkel kapcsolatos vészharangot nem azok kongatják, akiket az egyenlőtlenségek leginkább érintenek. Mivel ők nincsenek abban a helyzetben, hogy „alkudozni” tudjanak társadalmi vagy akár bérrel kapcsolatos kérdésekben, többnyire a gazdagabb amerikaiak, Bill Gates-ek, Warren Buffettek, Soros Györgyök beszélnek inkább ezekről a problámákról. Bernstein szerint egyébként a Nyugatnak egyre több kihívással kell szembenéznie, de nincs válságban. Az interjút itt olvashatja el.
...INTERJÚ JARED BERNSTEINNEL.....

kvadrillio 2015.08.11. 09:15:17

@kvadrillio: ..AMÚGY , HA TÖBBESSZÁMÚ AZ ALANY SZEGÉNYEK, TÖBBESSZÁMÚ A CSELEKVÉS TEGYENEK...IS !
SZEGÉNY - TEGYEN, SZEGÉNYEK - TEGYENEK....., DE, ÉN SEM SZERETEK HELESEN ÍRNI, MERT JÓ KIHÁGÁST ELKÖVETNI ! :o)))

Rövid G. atya 2015.08.11. 09:15:43

@Pipas: és ez valaha tanított, ha igaz... :((( (úgy értem, a hivatkozott fideSS-birka, nem akinek válaszolt)

♔bаtyu♔ 2015.08.11. 09:28:46

@nu pagagyí: ne kínlódjál, a szétrohadt országról mit gondolsz miért mindenkinek kedvenceid jutnak az eszébe?

Nézz már rá, csak Bp-re elvtárs, nehogy azt mond, hogy te nem látod a különbséget a karbantartás hiánya miatt szétrohadt és az új járművek között. A Demszky éra alatt mást sem hallottam, mint hogyan korlátozzák még tovább a BKV járatokat.

Tudod, Orbán a kisvasútjával a szűkebb pátriájába nem kicsit balkáni, de még mindig jobb ez, mintha egyszerűen 2 SZDSZ-es és 2 MSZP-s ellopja ezt a lét.

Irbisz 2015.08.11. 09:33:08

Szerintem örüljünk hogy ez a cezaromanias idiota nem magnesvasutat vagy 2*3 palyas autopalyat epittetett Felcsutig, mert akkor nem 600 millio ment volna el a passziojara, hanem x milliard.
Ahogy az orszag penzet sajat vagyonkent kezeli, az mar felelmetes, az orszag lehetösegeit es adottsagait nezve semmiben nem marad el putyintol.
nem veletlenül erdemelt ki ezüstermet tavaly a politikusok korrupcios vilagranglistajan.

♔bаtyu♔ 2015.08.11. 09:34:09

@kvadrillio: Szerintem egy műtőből hiányzó légkondi nem a kormány, hanem az igazgató hibája. Le mernék fogadni, hogy ott az igazgatói irodákban és a titkárságon több légkondi is van.

A kormánynak akadnak rendesen hiányosságai, de egy műtőből hiányzó légkondit a nyakába varrni elég nagy marhaság.

Vagy 12 éve az Újpesti kórházban feküdt a haverom, aztán amikor meglátogattam, akkor is 38 fok volt. A betegek alig kaptak levegőt, gondolom, rendesen lehetett halálozás is, de néztük az adminisztratív szárnyban mindenhol ott volt a légkondi.

♔bаtyu♔ 2015.08.11. 09:36:53

@Irbisz: Azzal együtt ha Gyurcsányék is így kezelték volna az ország vagyonát, ma őt hívhatnád miniszterelnöknek.

Így működik ez, faszt érdekli a népet mivel kedvez szűkebb körének a miniszterelnök, ha azt látja, hogy más dolgok mennek.

Félre ne értsd, ezt a kisvasutat Felcsúton nagy gáznak tartom, valami nagyobb helyet kellett volna megtisztelni vele, ahol nincs.

Izo 2015.08.11. 09:48:15

Ilyen színvonalú erőkkel, mint a szerző, nehéz lesz a kilábalás.
"vasútat": helyesen vasutat.
"hírdet": helyesen hirdet
"búcsujáró": helyesen búcsújáró
"ott állhat majd piros kis tárcsájával": jó lesz az zöldnek is, ha az indulást jelzi.
És ez csak az, ami hirtelen feltűnt.

Izo 2015.08.11. 09:49:35

@Izo: Persze meglehet, hogy a következő köztársasági elnököt fikázom éppen.

♔bаtyu♔ 2015.08.11. 09:52:15

@Izo: Azért a minőség szerintem már régen leléphetett attól a politikai oldaltól. Már persze, ha Farkasházyék és a többi hasonló "tanár" iskolájában egyáltalán képes volt "kitermelődni".

1ghost 2015.08.11. 10:32:14

@Izo:

Kedves Iza!

Most akkor kössél ebbe is bele, norvég mintát kötőtűvel, de arra nagyon vigyázz, hogy a cikk érdemi mondanivalóját illetően nehogy egy épkézláb mondatot kivakarj magadból, mert hát ugye a hangsúly e bődületes országban Snitt Pál óta a nyelvtanon van, az összes többi történés meg le van izélve nagy ívben, meg különben is, ócska liberálszocbolsevik szemvényvesztés az egész, apelláta nincs, s mindez faktum.

Természetesen csupán a nyelvtan lehet kizárólag az, ami kegyecskédnek "hirtelen feltűnt", tiszta sor, dejszen más fel nem tűnhet, mert hát még mit nem!

Ugyi?.

KUHULIN 2015.08.11. 10:51:08

@Rövid G. atya: "nácika, a fideSS per pill. a ti seggeteket nyalja... nem tűnt még fel?"
Szóval a zsidók a nácik seggét nyalják? xD Mindig ez van, aztán meg sírnak...

KUHULIN 2015.08.11. 10:53:28

"Több sem kell majd a magyar kis vezetőnek, rögtön ujjal mutogathat rá, hogy (...)"
Kíváncsi vagyok, hogy a cikkíró hány cm., ha már szóba hozza. Gondolom, közelebb van az "ondómaradék", mint a férfi mérethez... :D

Indriq 2015.08.11. 10:57:34

Én azért azt is megkérdezném, hogy a helyén maradt-e az a szakértő, aki a napi 2500-7500-as forgalom után évi 10000-re módosította. Kiváncsi volnék a tanulmányra.

nu pagagyí 2015.08.11. 11:38:40

@♔bаtyu♔: Nem vagyok az elvtársad. Budapest pedig jobb hely volt korábban, amelyet lassan patyomkin faluvá alakít ez a kormányzat. A lelke meghalt, a dögunalom és a giccs tobzódik.

Krumpli Bogart 2015.08.11. 11:48:25

@Indriq: Itt mindenki a helyén marad. Egyszer azt mondják, hogy a NAV-ba kell olvasztani a VPOP-t és háromszintűvé kell tenni, mert a gigaszervezet a jó, pár év múlva azt mondják, hogy bele kell olvasztani a kormányhivatalokba és egyszintűvé kell tenni, mert ránőtt az állam nyakára.

Minden ilyen átszervezés kibaszott sok pénzbe kerül és sosem felel az a barom, aki kitalálta azt a verziót, ami csúfosan megbukott.

GQ 2015.08.11. 11:52:35

@♔bаtyu♔: mert az ugye úgy megy magyarországon, hogy ott rögtön el tudják dönteni?!

sanyix 2015.08.11. 12:02:56

@KUHULIN: te még mindig a "nem vagyok fideszes, hanem jobbikos vagyok, de..." tagadási fázisban vagy?

eßemfaßom meg áll 2015.08.11. 12:08:07

@lutria: Innen is látszik, hogy orbánnak akkora a hatalma, hogy még a Google is térdre esik előtte.

Irbisz 2015.08.11. 12:45:12

@♔bаtyu♔:
1. Kit erdekel, gyurcsany mit csinalt VOLNA, mar jo ideje nem ö es sleppje kurja el a dolgokat.
2. Rengeteg orszagvesztöt szavaztak mar meg az emberek hatalomba, igy az erre valo hivatkozas eleg sulytalan.
3. az utobbi evekben nem azert gyorsult fel a kivandorlas, es nincs jele a lassulasnak, mert otthon hu de jol mennek a dolgok.
A statisztikak szamokkal valo büveszkedesenel többet er hogy ereznek az emberek, es a helyzet az alapjan eleg siralmas.

23 millio Román NEM 60 millio arab IGEN !! 2015.08.11. 12:48:44

" Az EU polgárok összedobnak 600 milliót, nekünk már alig kell 150-et beletenni. "

Szazszor inkabb vonat Orban Viktornak, mint hogy a liberok Telavivba kuldjek a penzt, vagy niggerek millioit telepitsek az orszagba.

Exploiter 2015.08.11. 13:18:59

A reménybeli váltópártoknak azt a kérdést kellene megválaszolni, hogy hogy lehet, hogy ez a megalomániás fogyatékos sorra elveri őket, pedig minden logika szerint gondolkodó ember hamarabb szavazna egy autista makákóra, mint erre a szerencsétlenre?
Ha sikerülne ezt megválaszolni, akkor talán egyszer le lehetne váltani a csókát. Nem, a “magyarok hülyék”, a “magyarok fasiszták”, a “magyarok ilyenek” válaszok nem jók. Közben át lehet gondolni, hogy hogy lehet ekkora ziccereket adni a következő kampányhoz pl a menekültek kapcsán.
Valahogy mintha úgy lenne ez kitalálva, hogy amikor a népek már kezdenek nagyon berágni az orbánra és az újabb faszságai komolyan fenyegetik a népszerűségi versenyben, akkor az ellenzék összeáll és közös performanszban mutatják be, hogy ők képesek még nagyobb baromságokra is.
Ez így nem fog menni, emberek, valaki kapja össze magát, mert így még évtizedekig építgetheti szeretett vezetőnk a kis házi játékait, benne van, hogy csatorna is megy majd odáig, kis füstölős gőzhajókkal, vagy rakétaindító állomás, vagy akármi.

sanyix 2015.08.11. 13:41:09

@Exploiter: mert a normális váltópártokat nem engedik megnőni, kifejlődni a régiek. Lásd a kommerek (fütyisz maszop, dk) együtt hordják le mindennek az új próbálkozásokat, ezzel elriasztva a potenciális szavazókat. Mellesleg a médiában is a régi pénzes pártok szerepelnek, az újak nem igazán, így a szavazók csak azt hallják, amit az ellenérdekelt pártok összehordanak róluk. Ugye a fütyisz azt szajkózza ezekről, hogy ballib pártok, a "ballib" meg azt hogy náci, és fütyisz holdudvarába tartozóak.

Exploiter 2015.08.11. 13:48:00

@sanyix:

Pedig valahogy a jobbiknak is sikerült, megtalálták a piaci rést. Az egyszerű, józan paraszti polgár is tud hasonló méretű bázist építeni, csak a kutya se akarja megszólítani.
Van azért ember, akinek a jobbközép nem fidesz mániát, vagy radikalizmust jelent, az most csak ül és néz ki a fejéből.

micsoda? 2015.08.11. 13:52:22

@Nzoltan: Nos igen, csak akkor nem szajkózták, hogy "Magyarország jobban teljesít".
@Exploiter: " benne van, hogy csatorna is megy majd odáig, kis füstölős gőzhajókkal, vagy rakétaindító állomás, vagy akármi".:)))
@roli101: "De nekik van igazuk, hiszen Sztálinban, Hitlerben, Kim Ir Szenben, "Kádárban is milliók hittek vakon, csak az a fránya utókor ítéli meg őket tévesen."
Kádárral mi volt a közös?

sanyix 2015.08.11. 13:59:09

@Exploiter: úgy tűnik a jobbiknak putyin "elvtárs" támogatásával sikerült a dolog ;)

wolves84lb 2015.08.11. 14:23:29

@♔bаtyu♔: elmész te a retkes geci román kurva anyádba, te patkány

deruyter 2015.08.11. 14:29:35

Még egyszer, hogy ne felejtődjön el: Nem csak ezt a teljesen felesleges és nyilvánvalóan pénznyelő kisvasutat fizetik adófizetői pénzből, hanem a több millirádba került stadiont is. A fasz bán kertje végébe.
Az ellenzékről írtakkal nem tudok teljesen egyetérteni. Annyi valóban igaz, hogy 2014-ig bénáztak, nem tudtak mit kezdeni az új helyzettel. Igazából, már akkor fel kellett volna ismerniük, hogy hagyni kell a fideszre rádőlni a szart, amit épít, de nem voltak türelmesek. A totális demagógiára, ellenségkép gyártásra, klientúra építésre épülő rendszernek van egy életgörbéje. Már túl van a csúcson, de még nem omlik össze. Addig hiába támadják, amíg nyilvánvalóvá nem válik, hogy életképtelen. Amúgy szerintem az ellenzék nem repült rá túlzottan a menekült ügyre.

István Tamasi 2015.08.11. 14:35:35

Igenis jó lesz ez a kisvasút mert legalább azon utazhatnak a migránsok a Pancho arénában kialakítandó ideiglenes táborba.

Ivett P. 2015.08.11. 14:44:25

"A régebbiek nem érdekesek, mivel a fideSS politikusai egyre nyíltabban hangoztatják a náci elveiket (már ha ezeknek vannak elveik egyáltalán)."

Ez egy nagyon szépen megfogalmazott, tény.... :)

Borzasztó Károly 2015.08.11. 14:49:15

Mindenki gyalázza a Miniszterelnök Urat és a Kormányt, de abba nem gondol bele senki, hogy a vasútépítés mennyire jót tesz az országnak! Csak abba gondoljatok bele, hogy hány embernek lesz munkája! Egyébként is nosztalgiavonat lesz, nem pedig gyorsvasút, hogy a Bicskén élő focisták vonattal járjanak be! Kap egy kis fejlesztési forrást Felcsút, ilyet amúgy is bármelyik település kaphat! Imádkoznátok inkább a Miniszterelnök Úrért és a Kormányért, azzal többet érnétek el!

nu pagagyí 2015.08.11. 15:07:54

@Wilhelm_Tell: A Miniszterelnök úr a sajátjának tekinti a pénzünket. Kizárólag magára és haverjaira költi. A Miniszterelnök úr egy tolvaj. Imádkozz, hogy a végén néhány év börtönnel megússza!

nu pagagyí 2015.08.11. 15:14:22

@Exploiter: Nem váltópárt kell, hanem radikális ellenállás. Diktatúrát nem lehet parlamenti eszközökkel leváltani és mi már sajnos ebben a fázisban vagyunk. Olyanok a viszonyok, mint Azerbajdzsánban.

kvadrillio 2015.08.11. 15:36:39

HMMMMM....SOROS-FÉLÉK DÖNGICSÉLNEK AZ ORIGÓ KÖRÜL ?????

Soros György megvenné az Origót
-varga-
-varga- követés
2015.08.11. 14:41
Az mmonline.hu információi szerint Soros György érdekeltségi körébe tartozhat az a Brit Media Befektetési Kft., ami az Origo egyik vevőjelöltje. A komoly kérők között ott van a Hirkereso.hu, a Terror Háza igazgatója és az RTL-csoport is.

A Brit Media Befektetési Kft-ről akkor lehetett előszür hallani, amikor 40 millió forintot fektetett be a Klubrádióba. A belgiumi bejegyzésű vállalat tulajdonosa a szintén Brüsszelben bejegyzett Brit Europe, igazgatója a korábban a TV2-nél is dolgozó Megyeri András Jonatán, akinek komoly tervei vannak a magyar médiapiacon. Először a Népszabadság számolt be arról, hogy szívesen megvennék a Magyar Telekomtól az Origót, ráadásul az ajánlatukról úgy tudni, hogy igen erős - az mmonline.hu ma már viszont arról cikkezett, hogy a titokzatos vállalat a magyar származású milliárdos befektető, Soros György érdekeltségi körébe tartozik, vagyis jelentős anyagi háttere lehet a hazai médiapiacon való terjeszkedéshez.
Fotó: Andreas Gebert

A Soroshoz köthető szervezetek több magyar médiatermék működését is támogatták már, egyik befektetési alapja a Magyar Narancs résztulajdonosa volt, egy alkalommal a 444.hu is nyert pályázatot a Foundation Open Society Institute-nál, és az Átlátszó.hu oknyomozó portál működését is segítette.

Az Origo tulajdonosa, a Magyar Telekom néhány hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy eladja az 1998-ban alapított hírportált, mivel az internetes portál az elmúlt öt év alatt négymilliárd forint deficitet hozott össze. Igaz, a 2011–2012-ben még egymilliárd forintra tett veszteséget jelentősen csökkentték, de a vállalat még 2014-ben is 300 millió forint feletti mínuszban zárt. Az Origo kapós a médiapiacon, a lehetséges vevők köre elég kiterjedt:

Brit Media Befektetési Kft.
Schmidt Mária márciusban alapított Médiaháló Kft. nevű cége
Holló Gábor, a Hirkereso.hu tulajdonosa
RTL-csoport
Central Médiacsoport (nemrég a cég székházába költöztették az Origót)

Az mmonline.hu úgy tudja, hogy a héten újabb ajánlattételi kör lesz az Origo eladása kapcsán.

kvadrillio 2015.08.11. 15:48:55

@♔bаtyu♔: HMMM....A KÚÚÚRMÁNY VONT KI MILLIÁRDOKAT AZ EÜ-BŐL !...A KORMÁNY SEGÍTSÉGÉVEL JÖTTEK LÉTRE A MAGÁNKLINIKÁK, MAGÁN EÜ-SZOLGÁLTATÓK, ÍGY TÉVE FIZETŐSSÉ AZ ORVOSLÁST !!! A KORMÁNY SEGÍTSÉGÉVEL KEZDTEK AZ ADDIG ÁLLAMI ALKALMAZÁSBAN DOLGOZÓ ORVOSOK ÁTSZIVÁROGNI A MAGÁN-EÜ SZFÉRÁBA ÉS A KORMÁNY SEGÍTSÉGÉVEL SZEREZTEK BE MRI ÉS EGYÉB KÉSZÜLÉKEKET, MELYEKET SZHINTE CSAK PÉNZÉRT ÜZEMELTETNEK A VÁRÓLISTÁS BETEGEKNEK ! A KLIMAVÁLTOZÁS MIATT NÖVEKSZIK A FORRÓ NAPOK, HETEK, HÓŐNAPOK SZÁMA, KÁNIKULÁBAN PEDIG NAGYON NAGY SZÜKSÉG LENNE LÉGKONDICIONÁLT MŰTŐ HELYISÉGEKRE !
ÉS NEM FASZ STADIONOKRA, SORSOK HÁZÁRA, ZSINAGÓGÁK FELÚJÍTÁSÁRA, HOLOKAMU ÜNNEPSÉGEKRE ÉS EGYÉB LENYÚLÁSOKRA...
DE EZ A FASZ KORMÁNY MÁR MINDENT ELBASZOTT EBBEN AZ ORSZÁGBAN ! HAVEROKNAK OSZTOGATTA KI A VOLT TSZ- ÉS EGYÉB FÖLDEKET, TÖNKRETÉVE A MG-I ÁLLATENYÉSZTÉST, LEGELTETÉST....., FELSZÁMOLTA A HÚSFELDOLGOZÓ IPART....STB...HOGY A RÉGI ISMERŐSÖK !!! REVÁNSOT VEHESSENEK A MAGYAR NÉPEN ! REMÉLEM ECCER EZÉRT ORBÁN BE FOG JÓL SZARNI FÉLELMÉBEN !!!

kvadrillio 2015.08.11. 15:51:10

jahhhh...és ÉJJEN A MUN KÁSPÁRT !!!!! :)))

csak egy néző 2015.08.11. 15:51:37

@♔bаtyu♔:
"Ne röhögtess már gyurcsánycsicska, akkor te miért nem kapsz ingyen ruhát?"
Baromarcú, kívánom, hogy te is állj majd sorba ingyen ruháért a MSZSZ-nél.
Te is fogsz kapni ingyen és még kaját is a Blahán.

kvadrillio 2015.08.11. 15:53:56

@kvadrillio: MUNKÁSOK
Forgolódnak a tőkés birodalmak,
csattog világot szaggató foguk.
Lágy Ázsiát, borzolt Afrikát falnak
s mint fészket ütik le a kis falut.
Egy nyál a tenger! Termelő zabálás, -
kis, búvó országokra rálehel
a tátott tőke sárga szája. Párás
büdösség-felhő lep bennünket el.

S hol zápfog rág, a város érdes része,
hol a vasbányák fuvallata ing,
gép rugdal, lánc zúg, jajong ládák léce,
lendkerék szijja csetten és nyalint,
hol a fémkeblü dinamókat szopják
a sivalkodó transzformátorok,
itt élünk mi. És sorsunk összefogják
a nők, gyermekek, agitátorok.

Itt élünk mi! Idegünk rángó háló,
vergődik benn’ a mult sikos hala.
A munkabér, a munkaerő ára,
cincog zsebünkben, úgy megyünk haza.
Ujságpapír az asztalon kenyérrel
s az ujságban, hogy szabadok vagyunk -
poloskát űzünk lámpával s a kéjjel
s két deci fröccsel becsüljük magunk’.

Elvtárs és spicli jár a csöndben erre,
részeg botlik, legény bordélyba lóg,
mert hasal az éj s pörsenéses melle,
mint szennyes ingből, füst alól kilóg.
Igy élünk mi. Horkolva alszunk s törten,
egymás hátán, mint odvas farakás
s hazánk határát penész jelzi körben
a málló falon; nedves a lakás.

De - elvtársaim! - ez az a munkásság,
mely osztályharcban vasba öltözött.
Kiállunk érte, mint a kémény: lássák!
És búvunk érte, mint az üldözött.
A történelem futószallagára
szerelve ígyen készül a világ,
hol a munkásság majd a sötét gyárra
szegzi az Ember öntött csillagát!

1931. december

kvadrillio 2015.08.11. 15:57:48

@kvadrillio: jééééé! ez a józsef attila ezt 31-ben írta ? és mekkora egy komenista vótt a LELKEM.........
MIKNTHA CSAK MA LENNE....:)))

kvadrillio 2015.08.11. 16:00:14

@csak egy néző: ..ÉS HA TE IS BEÁLLSZ MAJD A SORBA, LESZ AKI HANYATTLÖK ?????

kvadrillio 2015.08.11. 16:03:09

@kvadrillio: ...EZ A JONATÁN MILYEN NÉV MÁR??? ALMA VAGY KÖRTE ,?? :)

kvadrillio 2015.08.11. 16:08:21

@kvadrillio: MILYEN ÉRDEKES....RÉGEN ELVTÁRSNAK SZÓLÍTOTTÁK EGYMÁST, MA MEG ÚRNAK !...ÉS MI IS A KÜLÖNBSÉG ??? :)))))))) AZ URAK MA SOKKAL TÖBBET LOPNAK, CSALNAK, UMBULDÁZNAK......ÉS MAFFIÁZNAK MINT BÁRMIKOR A TÖRTÉNELEMBEN.

csak egy néző 2015.08.11. 16:44:00

Meg kellene hosszabbítani a szerb határig, akkor lenne utas bőven.

"A menekültek a kis ajtó előtt üldögélnek, aztán amikor jönnek rendőrök, akkor indulót játszanak, tisztelegnek, és menedéket kérnek. Mivel már magyar területen vannak, ezért a rendőröknek be kell engedniük őket"

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/bassint_es_tarsait_mar_megallitotta_a_kerites/2441046/

Borzasztó Károly 2015.08.12. 11:59:48

@nu pagagyí: áh, csak a bajt és a rosszat látod, pedig valójában saját magaddal nem vagy kibékülve. Hidd el, áldott minden pénz, amit a Miniszterelnök Úr elkölt, minden az ország érdekeit szolgálja! Szorítok, hogy megtaláld a belső harmóniád, ha pedig megleled, csatlakozz a Fideszhez!

Cormorant 2015.08.25. 11:42:46

@Wilhelm_Tell:
"Miniszterelnök Úr"
A mindenkori magyar politikában ezt hívják oximoronnak:)

Cormorant 2015.08.25. 11:53:54

@Wilhelm_Tell:
"Imádkoznátok inkább a Miniszterelnök Úrért és a Kormányért"

Pontosan mit jelent az, hogy imádkozni? Miért kellene nekem ezt tennem? Mi is lenne a cél?

Nem mondom, a Kormány mögött szoktam néha keresetlen szavakat mormolni magamban, sok a hülye az utakon, morfondírozok itt magamban, lehet, hogy akkor én ilyenkor imádkozom?
És ha én imádkozom, akkor én jobban teljesítek és a haza fényre derül? Ehhez az imához esetleg valami ájtatos közösséget is kellene látogatnom ahelyett, hogy céltalanul vásárolgatok vasárnap?

Borzasztó, annyi kérdés kavarog bennem, teljesen össze vagyok zavarodva, mint csecsemő a sztriptízbárban.

Kérlek taníts, gyújts fényt, mutasd az utat, ó Wilhelm_Tell!
süti beállítások módosítása