B1 blogcsalád



A hét legrejtélyesebb százmilliói

2015. május 16. - Egyenlítő blog

Nekem tetszik az a buzgalom, ahogy a Polt-i ügyészség próbálja megtudni, honnan is vannak Simon Gábor, volt MSZP alelnöknek százmilliói.

Az ilyen rejtélyes százmilliók ügye, hála a független magyar igazságszolgáltatásnak, általában a választások előtt szokott kiderülni. És akkor aztán lehet börtönből ki- és be hurcolászni a gyanúsítottat, ugyanis az ilyesmi közismerten jót tesz a hótiszta Fidesz választási eredményeinek. Természetesen az ügyészséget az ilyesmi nem érdekli, ők csak az igazságot szolgáltatják. És aki fizet, az rendeli a zenét, ez már csak a világ rendje.

Kétségtelen, Simon Gábor magyarázattal tartozna nemcsak az igazságszolgáltatásnak, hanem mindazoknak is, akik a baloldalra szavaztak, vagy akartak szavazni, csak éppen az ilyesféle, minimum megokolásra szoruló ügyek miatt

ment el a kedvük az egésztől.

De azért az is érdekes, amikor nagyjából tudjuk, hogy kinek miből vannak, nem is százmilliói, hanem csinos milliárdjai.

  • Itt van például rögtön Orbán leányának a férje. Aki pillanatok alatt megállt a saját lábán. Igaz, ehhez az kellett, hogy sorra kapjon meg önkormányzatoktól komoly beruházásokat. Nyilván ő a legjobb ezekben az ügyekben, de akkor is.
  • Vagy ott van Mészáros Lőrinc, akinek természetesen szerencséje van, és semmiképpen nem stróman. Egyik nap egy disznóhizlalda, másik nap párszáz hektár ficcen be, hogy csak úgy kapkodja a fejét. Nahát, már megint itt egy Mercedes terepjáró a hátsó udvarban, hogy került az ide? Ja, hogy én vettem tegnapelőtt, amikor a húsz deka szotyit is, csak elfelejtettem?
  • De Garancsi István milliárdos üzletei is igen izgalmasak. Nem tehet róla, de amióta rá sugárzik a legfőbb kegy, azóta minden arannyá válik a kezében. Hol egy gázüzletág, hol egy kis turizmus, a fociról ne is beszéljünk.

garancsi.jpg

Garancsi és egyéb oligarchák (Kép: Figyelő)

Szóval, árad a pénz. Azt is tudjuk honnan. És ettől egy csöppet sem jobb a kedvünk.

Mert a mi zsebünkből.

Néha eltűnik egy-egy erdő, de semmi izgalom, a Tiborcz gyerek biztosan nincs benne.

Egy kis kikötő a Balaton legszebb pontján? De most mi ezzel a baj? Megdolgozott érte és különben is annyira szerette volna, hát ki az, aki meg bír tagadni ilyesmit egy ilyen kölyöktől?

Ehhez képest egy pitiáner alak az a paralimpikoni elnök, aki koszos hárommillióval beéri.

Szóval, hajrá, várjuk Simon Gábor magyarázatát, de azért

azt sem bánnánk, ha már ott tartanánk, hogy Tiborcz, Mészáros vagy éppen Garancsi védőügyvédeit halljuk magyarázkodni, hogy védenceik mindent legálisan és átlátható módon szereztek.

Aztán majd a bíróság dönt.

Dési János

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr447464348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2015.05.17. 12:13:44

Hol a narancskommandó, h ezt megmagyarázza?
Gyurcsány a hibás.

JT_Biopower 2015.05.17. 12:49:45

Egyet ne felejtsetek el: Nekik ez jár!

A képen elrejtettünk két (3?) gecit! Megtalálja őket?

sanyix 2015.05.17. 12:59:42

vajna úgy néz ki mint fóka.

csak egy néző 2015.05.17. 13:47:59

“Azok a vállalkozások, amelyek egyik évről a másikra ötszörösére növelik adózás előtti eredményüket, elhalaszthatják az adó megfizetését, így több forrásuk marad tevékenységük bővítésére.”
Jelentette be Tállai zsírparaszt a jövő évi adótervekről.
Segítsünk egy kicsit a tolvajoknak, ne kelljen már azzal bíbelődniük, hogy hogy lopják ki az országból, és ne hónapokkal később kelljen megtalálni a sublót alatt a szétgurult milliárdokat és így még csak magyarázkodni sem kell.
süti beállítások módosítása