B1 blogcsalád



A 6 legfontosabb ellentét, amely belülről feszíti szét a Fideszt

2015. május 15. - nickgrabowszki

A Fidesz sosem létezett konfliktusok nélkül. A pártalapítás után előbb a bázisdemokratákat, majd pár évvel később a Fodor-vonalat szorították ki. Ezután azonban sikerült belül tartaniuk a vitákat, a külső ellenséggel folytatott küzdelem egybentartotta legalább a pártelitet.

A vezérkaron belüli ellentétek megjelenését szokás volt a kétharmados győzelemnek tulajdonítani, annak, hogy eltűnt a külső veszély, ezért a politikai harc a párton belülre tevődött át. Az újkeletű konfliktusokat azonban már a parlamenti kétharmad és a jelentős támogatottság elveszítése sem tudta fölszámolni vagy legalább mérsékelni.

Az Egyenlítő blog összegyűjtötte a 6 legveszélyesebb belső feszültséget, személyi ellentétet, hatalmi konfliktust, amelyek már kifelé is látszanak, és súlyos repedéseket okoznak a válságban lévő kormánypártban. 

1. Orbán-Simicska

Természetesen ez a legfontosabb és a legismertebb konfliktus, mert ez volt a leghangosabb is. A 30 éves barátság és több mint 20 éves politikai szövetség megszakadásának oka lehetett:

  1. Simicska visszaszorítása a gazdaságban,
  2. Simicska kiszorítása a kormányból,
  3. Orbán oroszbarát politikai fordulata,
  4. Orbánnak és Habonynak fájt a foga Simicska médiájára,
  5. a miniszterelnök autokrata politikája,
  6. vagy akár mezőgazdasági nagybirtokok visszaszorítására tett állítólagos kísérlet is.

A háború tavaly áprilistól idén februárig fű alatt folyt, bár már nyártól lehetett következtetni rá. Februárban viszont kipattant, amikor fölmondott a Magyar Nemzet és a HírTV teljes vezetősége, mire Simicska legecizte egykori szobatársát. Azóta volt már, hogy ügynökmúlttal vádolta meg, és a birodalom továbbra se állt vissza a harci média szerepébe.

2. Lázár-Rogán

A potenciális Orbán-utódok (vagy wannabe utódjelöltek) között régóta dúl a harc. Ha valami kiszivárog Rogánról (folyton növekvő lakások, egyes belvárosi ingatlanügyek), azt a sajtópletykák azonnal Lázárhoz kötik, és fordítva (Rolex-órák, lézerblokkoló).

A rivalizálás legújabb epizódja a reklámügynökségek körüli harc. Ez elsősorban Orbán támadása Simicska ellen, de fokozza a feszültséget Rogán és Lázár között is. Orbán nemhogy döntene az elsőbbségről, inkább az oszd meg és uralkodj, és a fékek és ellensúlyok elvét alkalmazza (mint mindenkivel szemben, aki nem ő maga).

roganlazar.jpg

(Kép: Origo)

A kormányba előbb államtitkári, majd miniszteri rangban beemelt Lázárt Rogán követte a Fidesz frakcióvezetői posztján. Azonban hiába választották a napokban újra, a miniszterelnök nem engedi megerősödni a poszton, hanem a tervek szerint „politikai kabinetfőnöki” pozícióban maga mellé veszi, és Lázár ellensúlya lesz a Miniszterelnökségen (egyúttal megakadályozza, hogy saját hátországot építsen ki – éppúgy, ahogy két éve Lázárral is tette).

A Rogán és Lázár közötti rossz viszony még az ősidőkből származik, a pletykák magántermészeti konfliktusról szólnak, de minden bizonnyal belejátszik már a második ember státuszáért folyó küzdelem is.

Ha tudja, honnan ered a konfliktus, írja meg a kommentek között!

3. Lázár-Schmidt

Míg a Rogán és Lázár közötti konfliktusról semmi hivatalosat nem lehet tudni, a kancelláriaminiszter és az Orbán-rezsim emlékezetpolitikai tótumfaktuma közötti feszültség már a nyilvános személyeskedésnél tart. Schmidt Mária például a 168 Órának adott interjújában azt mondta, hogy a miniszter szándékosan akadályozza a Sorsok Háza megvalósítását. Lázárt fajsúlytalan politikusnak nevezte, aki hamar ki fog esni a politikából.

A történész-üzletasszony, a Sorsok Háza, a kancelláriaminiszter és Szabadság téri emlékmű összefüggéseiről itt írtunk.

Rogán és Schmidt mellett Lázár nyílt háborúban áll Csányi Sándorral, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójával, a MOL alelnökével is, de hosszas megfontolás után ezt végül nem soroltuk a Fideszen belüli konfliktusok közé.

4. Matolcsy-Varga

Bár kifelé ez is kevésbé látszik: a gazdasági miniszter és elődje, a jelenlegi jegybankelnök gyakorlatilag nem áll szóba egymással.

A Figyelő még februárban írta róluk, hogy „A személyiségükből fakadóan a nézeteltéréseiket nem viszik ki a nyilvánosság elé, a küzdelem nem látványos, de úgy tudjuk, szakmai álláspontjuk oly mértékben különbözik, hogy egymás közti kommunikációjuk minimálisra, vagyis a feltétlenül szükségesre szorítkozik.”

Egymásnak ugrottak már az Államdósság-kezelő Központ vezetőjének ügyében, majd legutóbb a bankadó kérdésében. Vargának nem tetszett, hogy a kormány bankadó-csökkentési tervébe megpróbált beleavatkozni a jegybank, amelynek igazgatója egy interjúban válaszolt. Amire Varga kikérte magának a nyilvános kritikát.

A miniszterelnök mindkettejüket nevezte már jobbkezének, dönteni nyilván nem fog közöttük. Úgyhogy páholyból nézhetjük, amíg a párbaj az utolsó vérig folyik, vagy a Fidesz el nem veszíti a hatalmat.

5. Kövér-Szájer

Illetve unionisták és izolacionisták. Kövér és Szájer közt csak ideológiai vita van, de annak jelentősége felmérhetetlen Magyarország számára. Előbbi szerint az EU olyan, mint a Szovjetunió, ami utóbbinak nem tetszik. Az EP-képviselő azt is szóvá tette, hogy a házelnök kitiltotta az EU-zászlót a Parlamentből. Míg Kövér fokozatosan kihátrálna az EU-ból, Szájer szerint „ha a 2008-as világgazdasági válság nem az Európai Unió tagjaként ér minket, Magyarországot padlóra küldte volna a válság”.

Orbán egyelőre nem tett igazságot, bár minden stratégiai kérdésben az ő szava a perdöntő, a Fidesz elmúlt ötéves retorikája arra utal, inkább Kövér álláspontját osztja. (Emlékeznek még a szabadságharcra, meg hogy „Üzenjük Brüsszelnek”?) De kilépni mégsem lehet, mert akkor honnan lenne az a pénz, amivel kiépíti a Fidesz oligarchikus hátterét.

6. Veteránok-ifjútörökök

Az utóbbi az egyetlen jelentősebb ellentét a Fidesz régi politikusai, a veteránok között, amióta Pokorni Zoltán kikopott az első vonalból, mert a polgármesterséget választotta az Országgyűlés helyett. Annál több viszont a konfliktus a veteránok és az újak, az ifjútörökök között. Az utóbbiak mind Orbán legszűkebb környezetéhez tartoznak, az előbbiek pedig 2010-ig tartoztak oda.

Lázár, Rogán, Szijjártó, Habony és Giró-Szász ellen Kövér és Pokorni intézett támadást még a télen, amikor már világos volt a Fidesz népszerűségvesztése (amit az azóta elveszített 2 parlamenti mandátum meg is erősített), mivel szerintük az ő "urizáló" stílusuk és arrogáns hatalomgyakorlásuk vezetett a visszaeséshez. A visszavágás persze nem késett, Lázár állt bele a csatába.

A harc a nagyúri fiatal koronahercegek és a tapasztaltabb úriemberek között zajlik

írta róluk a a Die Welt.

Nyerésre egyelőre a pöffeszkedő felkapaszkodottak állnak.

2010-14 között végképp megsemmisült a Fidesz régi gárdája. Áder, Kövér díszpintyi pozícióban ülnek, valódi hatalom nélkül. Pokorni visszavonult a hegyre. Szájer régóta Brüsszelbe emigrált, ahogy Deutsch is (bár ő sohasem számított túl sokat). Navracsics fölfelé bukott. Stumpf a pártkatonák ellenzéke az Alkotmánybíróságon. Martonyi már nem kormánytag, Németh már nem is államtitkár, Illés a parlamentből is kiszorult.

A régiek közül egyedül Orbán maradt, és mivel már Simicska sincs, a helyzet mindenben megfelel a terveinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr347462448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adam hyl 2015.05.16. 13:52:59

rogán-lázár: r.a. első felesége lázárra ment rá.

Pop40 2015.05.16. 14:44:36

"Arégiek közül egyedül Orbán maradt, és mivel már Simicska sincs, a helyzet mindenben megfelel a terveinek."

A poszt jó, de ebben az egyben kötve hiszek.
Az a gátlástalan banda, amelyikről Vitya -még- azt hiszi, hogy uralja őket, a legelső adandó pillanatban belevágja a kést a hátába, alig várják már az alkalmat, csak most még kivárnak, míg Vitya még jobban legyengül.
Ehhez persze hozzá is járulnak, ha igazak a sajtóhírek, Lézer volt, aki a legutóbbi, buktás tapolcai performanszra rávette Vityát.
Ahova 20 ember jött el, hogy találkozzon vele, s maga a választás is csúfos bukta lett.

Szóval gyönyörūen irtják egymást a maffiózók, csak ki kell várni.
Nem lenne nagy csoda, ha pár hónap múlva már nem Vityának hívnák a miniszterelnököt. :-)

bloglegelő 2015.05.16. 15:16:24

bármilyen eszemefuttatás a fideszről merő onanizálás arról, hogy még lényeges-érdekes is, amit a tisztelt posztoló leír.

tökmindegy, mi megy a fidesz nevű rablótanyán

az ellenzék egy nagy határ szar - már onnan kezdve, hogy sem akarata, sem képessége nem volt megóvni az országot a lihegő narancsbőrűektől

itt kezdődik és végződik minden

BéLóg 2015.05.16. 15:55:27

@bloglegelő: A poszt nem rossz, érdeklődve olvastam, de mégis a te beírásoddal értek a leginkább egyet.
Kijafaszt érdekel hova bomlik a fidesz ha egyszer SEMMILYEN alternatíva nincs?

Éhes ló 2015.05.16. 16:06:03

kozvelemenykutatok.hu/partpreferencia/

Szar ügy ez nektek poster.
De jót nevetek rajtatok minden alkalommal, amikor ajvékoltok.
Köszike.

2015.05.16. 16:23:48

Nade... Hát úgy volt, hogy a tavasz jön, Orbán meg megy. Nem? A tavaszból már kevesebb, mint egy hónap van.

Sajnos a pártmédia elhallgatja, de odakint az életben gondolom már szervezkedik az összefogás, ami az előrehozott választásokon a hiteles közvéleménykutatások szerint várhatón 4/5 és 6/5 közötti eredménnyel váltja le a Fideszt.

Nem is értem, hogy miért ilyen érdektelen témákkal kell foglalkozni, hogy mi van az egy hónapon belül eltűnő párton belüli ellentétekkel.

Visceroid 2015.05.16. 17:42:38

Hát igen, a libsik ennek örülhetnek, hogy ha már külső ellenzék nincs, legalább belső legyen.

conchita 2015.05.16. 18:33:17

@Éhes ló: Ne libsizzél itt drága, amikor a Pride-on illegetted magad abban a kis cuki tangádban!

sanyix 2015.05.16. 19:28:15

@Éhes ló: miért mutattad ezt a linket? Szépen zuhan a fütyisz, tényleg :)

Éhes ló 2015.05.16. 20:20:09

@conchita: összekeversz az öcséddel buzi tahó.

@sanyix: persze, Veletek kéz a kézben, de még mindig stabilan vezet.
Ezért a link.
Szétverték az orcátokat 2006 óta minden választáson.
Megtennék holnap is.
Ez látják értelmesebbek a grafikonokon.
De ha nem érted, kérdezd a rebét!

sutyerák 2015.05.16. 21:16:53

orbánt le kell váltani a következő párkongresszuson,-aztán hadd gyüjjék aminek gyünnie köll!
-de legalább európaiak maradunk.

kvadrillio 2015.05.16. 21:36:17

umma.summáriommmmm! ABBÓL, HOGY JÓL MEGSZEDTÉK MAGUKAT MUTYISZTÁNUL, A MAGYAR TÁRSADALOMNAK SEMMI HASZNA NEM SZÁRMAZOTT....CSAK KÁRA !!!!!
Kijevben tüntetnek a négyszeres gázár ellen
Kijev tüntetés hidfo.ru

Kormányellenes megmozdulások kezdődtek Kijevben – az ukrán Antimajdan mozgalom és a Vállalkozók Szövetségének több száz tagja a parlament épülete elé vonult, és követeli a gázárak csökkentését. A téren újra elkezdett épülni a 2013 végéről már ismert sátortábor, ahol a tüntetők állandó jelleggel állomásozni fognak. A demonstráció vezetői felszólították lemondásra Arszenij Jacenjuk miniszterelnököt, és a tömeg folyamatosan duzzad, az ország különböző régióiból érkeznek újabb csoportok.

2013 augusztusában Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje nyilvánosságra hozta az információt, hogy az Egyesült Államok mintegy kétezer zsoldost vont össze Bécs környékén, és Ukrajna destabilizálására készül. Elmondása szerint erre azért kerül sor, mert Washington saját kézben akarja monopolizálni az orosz gázmezőkről Európába irányuló gáztranzitot. 2013 novemberében Ukrajna utolsó legitim államfője, Viktor Janukovics alig pár nappal az EU csatlakozási szerződés aláírására kitűzött időpont előtt bejelentette, hogy mégse írja alá a szerződést. Addigra a kormány hónapok óta zárt ajtók mögött készült az eurázsiai integráció megkezdésére; Ukrajna az Eurázsiai Gazdasági Unió alapító tagállama lett volna, így az ukrán kormány az Európai Unióval folytatott tárgyalások során mindvégig időhúzásra törekedett.

Azt követően az ukrán tárgyalódelegáció egy tagja, Alexander Gorokhov nyilvánosságra hozott egy több mint 900 oldalas dokumentumot, amit Ukrajnának a társulási szerződéssel együtt kellett volna aláírnia. Gorokhov végig részt vett az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon, így egy mellékletként aláírandó, valós dokumentumot hozott nyilvánosságra. Ebben a dokumentumban szerepeltek az EU által Ukrajna felé támasztott követelmények, illetve előírások. Olyan durva és drasztikus “parancsok” voltak benne, mint például az ukrán krumpliexport 10 százalékra történő csökkentése, de ugyanilyen mértékben csökkenteniük kellett a cukor kereskedelmét is. Ukrajnának teljesen meg kellett szüntetnie a hús, vaj, tojás, és más számos mezőgazdasági termék termelési kapacitását, hogy ezekből behozatalra szoruljon. A dokumentum előirányozta Ukrajna számára, hogy azonnal meg kell kezdenie a vasútvonalak kompatibilissé tételét az európai vasúthoz, vagyis a szélesebb nyomtávút ki kell cserélni az európai keskenyebb nyomtávúra, ezzel együtt azonnal privatizálni kell a vasutat, és az átépítésre európai tendert kiírni. Előirányozta a hozzá tartozó 6000 vasúti kocsi és vonat európai beszerzését. Kötelezővé tette a gyárak logisztikájához a teljes úthálózat átalakíttatását európai cégekkel. Előírta, hogy Ukrajna azonnal meg kell szüntessen mindennemű vámot az európai ruházati termékekre – és a végén szerepelt a leglényegesebb tétel, miszerint Ukrajnának valamennyi energiahordozó fogyasztói árát európai szintre kell emelnie, különösképpen a gáz és a villany, majd a benzin árát.

Janukovics a fentiek miatt 2013 novemberében nem írta alá a csatlakozási szerződést. Napokkal később álcivil csoportok szervezésével kormányellenes megmozdulások kezdődtek Kijevben. 2013 decemberére az álcivil csoportok bevonták a belföldi szélsőjobboldalt a felforgatásba, és szakszerű utcai harcot vívtak a rendfenntartó erőkkel. 2014 január végére fegyveres harc zajlott Kijevben, február végére pedig a kormánypárti politikusok többsége elmenekült az országból, és az ellenzék kezdett kormányozni, demokratikus felhatalmazás nélkül.

Az ellenzék – kormánypolitikusok híján – egyszerű többséggel kezdett kormányozni, és sorban aláírt mindent, amit a legitim kormány nem volt hajlandó. A puccsot követően a kormánynak 8 hónapon át nem volt demokratikus felhatalmazása, ebben az időszakban számos hitelszerződést írtak alá, leköteleződtek az Európai Unió és NATO felé. Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok mindvégig legitim kormánynak ismerte el a fegyveres puccsal hatalomra jutó, demokratikus legitimitással nem rendelkező kormányt. Ukrajnában 2014 október 26-án tartottak országgyűlési választást, amit már nyugati cég szavazatszámláló programja ellenőrzött, így kijött az az eredmény, hogy a puccsistáknak demokratikus felhatalmazása van és kormányt alakíthatnak.

2015 február végére Ukrajnában 280%-al nőtt a gáz ára a puccs előtti állapotokhoz képest. Emiatt tiltakozik most az Antimajdan és a Vállalkozók Szövetsége, de ez a megmozdulás csak egy a sok közül, Kijevben mostanra állandósultak a kormányellenes megmozdulások.

kvadrillio 2015.05.16. 21:37:53

hidfo.ru 2015.05.14. 09:45 Belföld
Liberálisok – eddig és ne tovább
Rétvári Bence hidfo.ru

Általunk nem megnevezett forrástól meglepő információkat kaptunk arra vonatkozóan, hogy Magyarországon tevékenykedő amerikai ügynökök “kilövési engedélyt” kaptak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárára vonatkozóan, aki a közeljövőben ahhoz hasonló médiakampány kereszttüzébe kerülhet, mint amit hónapokkal ezelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter személye körül láttunk a liberális sajtó részéről.

Forrásunk nem említette, hogy Rétvári kapcsán milyen kompromittáló információkat fognak nyilvánosságra hozni, azt viszont megtudtuk, hogy magyarországi újságírók erre vonatkozóan az AFP hírügynökségen keresztül kaptak jelzéseket. Nem áll szándékunkban a politikust védelmünkbe venni, de amennyiben ez a lejárató kampány újabb kiszivárogtatásokba torkollik, fenntartjuk annak lehetőségét, hogy erre vonatkozó információkat egy magyarországi sajtóorgánumon keresztül nyilvánosságra hozunk.

....BENCUSKA !...BENCUSKA !!!....MIT FOGSZ TE CSINÁNI EZTÁN ????? :)))

kvadrillio 2015.05.16. 21:38:39

@kvadrillio: SZTEM...VIGYÁZZ NAGYON, HOGY FÉLRE NE NYEJJJÉÉÉ !% :)

kvadrillio 2015.05.16. 21:40:10

Rubelben fogják jegyezni az olaj és földgáz árát
Rubel olaj hidfo.ru

Oroszország kormánya utasításba adta a pénzügyminisztériumnak, gazdasági fejlesztési minisztériumnak, a föderációs vámhivatalnak, az energiaügyi minisztériumnak és a Rosszija Banknak, hogy kezdjék meg az előkészületeket az olaj és más természeti kincsek rubelben történő értékesítésére. Az átállást követően az exportra kerülő, Oroszországban kitermelt energiahordozókért csak rubelben lehet fizetni. A történtekről az Interfax hírügynökség számolt be, hozzátéve, hogy a kezdeményezés eredetileg a Szövetségi Versenyhivatal ajánlása volt.

A versenyhivatal szerint ez a lépés szükséges ahhoz, hogy a dollár monopolhelyzetét megdöntsék, ami a világgazdaságban mostanra komoly problémát jelent, és a korlátlanul, fedezet nélkül nyomtatott amerikai valuta monopolhelyzete a rubel versenyképességének elsődleges korlátozó tényezője. A hivatal szerint, ha az Oroszországban kitermelt természeti kincseknek csak 10%-át rubelben értékesítenék, az rákényszerítené a vevőket arra, hogy több mint 15 milliárd dollár értékben rubelt vegyenek, ami a központi bank beavatkozásával azonos hatékonyságú lépés lenne.

Oroszországban az utóbbi évek során aktív politikai vita zajlott arról, hogy a dollár használatával végleg fel kell hagyni. Az Állami Duma meghatározó politikusainak véleménye szerint az Eurázsiai Gazdasági Unió területének egészén be kell tiltani a dollár és euró használatát, hogy a világgazdaság ténylegesen is többpólusúvá váljon, és a dollár tartalékvaluta szerepe végleg megszűnjön. Oroszországban – kormánypolitikusok részéről – tavaly ősszel felmerült az a javaslat, miszerint az orosz tőzsdén minden orosz természeti kincs csak rubelben legyen értékesíthető. Ennek megfelelően az olaj árát nem dollárban, hanem rubelben fogják jegyezni, és az olajkereskedelem átállítását követően a földgázért is rubelben kell majd fizetni. Ennek egyenes következménye, hogy az Európai Unió a következő évek során szintén háttérbe kell szorítsa a dollár használatát, és Washington fennhatósága az Európai Unió felett gyengülni kezd.

MI LESZ EBBŐL ??? MI LESZ EBBŐL ???

sanyix 2015.05.16. 21:50:32

@Éhes ló: amilyen hülye vagy biztos összetévesztesz valakivel, de én nem indultam még soha választásokon, sőt úgy tudom nem verték szét az arcomat sem, soha.

kvadrillio 2015.05.16. 22:32:33

Sokkoló adatok: Széthullanak a családok Magyarországon
2015. 5. 15. 14:02|Utolsó módosítás: 2015. 5. 15. 14:42|Közélet » Társadalom
A családok és a családban élők száma az elmúlt harminc évben folyamatosan csökkent - írja a KSH a Család Nemzetközi Napjának alkalmából összeállított kiadványában. Az egyszülős családok egészen 1980-ig az összes család mindössze tizedét jelentették, 2011-ben azonban már minden ötödik család ebbe a típusba tartozott.
Mik ezek?

Magyarországon 2011-ben a legutóbbi népszámlálás idején 2 millió 713 ezer családban 7 millió 783 ezer fő, a lakosság 78 százaléka élt – derült ki a Központi statisztikai Hivatal kiadványából, amelyet a Család Nemzetközi Napja alkalmából állított össze. Legutóbb fél évszázada volt hazánkban közel ugyanennyi család, ám akkor több mint tizedével többen éltek családi kötelékben.

A cikk a hirdetés után folytatódik
A családok és a családban élők számának az 1980-as évekig tartó emelkedését az utóbbi 30 évben csökkenés váltotta fel. A családok mérete a II. világháború óta folyamatosan és lassuló ütemben mérséklődik.

1949-ben 346, 2011-ben 17 százalékkal kevesebb, 287 családtag jutott száz családra. (A család a házastársi, élettársi, illetve vérségi kapcsolatban együtt élők legszűkebb köre. A gyermekkel vagy gyermek nélkül élő házas-párok vagy élettársi kapcsolatban élők, illetve a gyermeküket egyedül nevelő szülők.)

A családokon belül a gyermekes házaspárok részesedése a legnagyobb (38 százalék), a családok több mint negyedében (27 százalék) a házaspárok gyermek nélkül élnek. Hazánkban először 1970-ben vették számba az élettársi kapcsolatokat, a családokon belüli arányuk akkor mindössze 2 százalék, 2011-ben viszont már 15 százalék volt. Az élettársi kapcsolatok gyermekszám szerinti megoszlása a házaspár típusú családokhoz hasonló. Az egyszülős családok egészen 1980-ig az összes család mindössze tizedét jelentették, 2011-ben azonban már minden ötödik család ebbe a típusba tartozott. Az egyszülős családok többségében (87 százalék) anya él együtt egy vagy több gyermekével.

A családok kétharmadában él gyermek, a házaspárok 58, az élettársi kapcsolatban élők 53 százaléka nevel gyermeket. A családban nevelkedő 2 millió 893 ezer gyermek 60 százalékának a szülei házasságban, 13 százalékának a szülei élettársi kapcsolatban élnek, továbbá a gyermekek 24 százaléka az édesanyjával, 3 százaléka az édesapjával alkot családot. A családi körben élő gyermekek 73 százaléka eltartott.
Szerző: Világgazdaság Online

KÁDÉENPÉÉÉÉ...FIGYELMÉBE !!!

A BELÜLRŐL MEGFESZÍTETT LÁZÁRJANCSI KIJELENTETTE: A BALATONHOZ NEM VÁSÁROLNI MENNEK, HANEM PIHENNI !...MAJD MEGIGAZÍTOTTA ROLEX ÓRÁJÁT.......
ERRE A MINIMÁLBÉRESEK FÖLKAPTÁK FEJÜKET ???????
MIT PAMPOG EZ A FÖLFUVALKODOTT HÓLYAG ????? KIKET KÉPVISEL EZ OTTAN A MAGYAROK KNESZETJÉBEN ??? A ROLEX-ÓRÁSOKAT ??? SZERINTE CSAK ROLEX-ÓRÁSOK MENNEK A BALATONHOZ ÜDÜLNI, KIKAPCSOLÓDNI ???
TUDJA EZ A FASZFEJ, HOL TERÜL EL MAGYARORSZÁG? HÁNY LAKOSA VAN ? MILYEN A TÁRSADALMI STRUKTÚRHÁJA, AMIT A FIDESZ-KDNP KOALA ALAKÍTOTT ILYEN TORZRA ??? HE ???????

kvadrillio 2015.05.16. 22:35:05

@kvadrillio: ...MER NEM MINDENKI ÉTKEZIK LUXUS-SZÁLLODÁBAN JANCSIKA !!!....SOKAN VÁSÁROLNAK, OCCT...AZT ESZIK MEG ! TECCIK TUNNI ???

BéLóg 2015.05.16. 22:37:53

@kvadrillio: Sok dolgot megtudtam eddig a fideszről, de hogy ők a felelősek a második világháborúért meg az AZÓTA kezdődött minden negatív tendenciáért, hát ez új a számomra. Milyen jó hogy az ember minden nap tanul valami újat! Hálás is vagyok érte neked.

BéLóg 2015.05.16. 22:38:42

@kvadrillio: ...és ráadásul még saját magadnak is válaszolgatsz! Mekkora egy tehetség vagy te, öregem. le a kalappal!

2015.05.17. 08:41:38

@kvadrillio: Te figyeljél már! Lehet, hogy neked nem szólt senki, de már vagy 25 éve nincsenek azok az úgynevezett közös újságolvasások, ahol az arra felkentek az abszolút megbízható lapokból felolvassák számukra kedvező híreket a tudatlan plebsnek :)

Furusina 2015.05.17. 09:40:33

Valóban nincsenek közös újságfelolvasások, helyette péntek reggeli leereszkedő kioktatás, és témaelemzés folyik, Ipper Pált megszégyenítően bugyuta, vonalas stílusban. A cikkel egyetértek, de úgy gondolom, hogy a személyi politikájában jórészt sodródik a Nagy Nemzetvezető és nem igazán nagy machinátor Őkelmetessége. A Rogán válása, szerintem inkább a szokásos forgatókönyv szerint zajlódhatott le. Középszerű Macskajancsy úr sikeres lett könnyen gyorsan, és váltott. Rengeteg pasas csinálja ezt. Sok pénz, új nő. De lehet, hogy tévedek.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2015.05.17. 12:16:48

@Éhes ló: Buzika vagy te kiskomám, ne is tagadd! Emlékszünk milyen vehemenciával vetetted magad a conchita posztokba. A látens buziság legárulkodóbb jele az ilyen. :-))

conchita 2015.05.17. 13:48:38

@Éhes ló: Ne tagadd! A Pride-on is nyomultál rám, most meg legtagadsz?

Éhes ló 2015.05.19. 22:48:53

kozvelemenykutatok.hu/partpreferencia/

Szar ügy ez nektek buzik.
De jót nevetek rajtatok minden alkalommal, amikor ajvékoltok.
Köszike.

déjá vu39 2017.09.04. 09:42:07

@hanta boy (javítás): Ha uncsi, ne olvasd.
süti beállítások módosítása