B1 blogcsalád



9 dolog, amit Habony Árpádnak köszönhet az ország

2015. április 24. - Egyenlítő blog

A minielnök tanácsadója, akiről mindenki tudja, hogy tanácsadó, de mégsem az. Vagy inkább titkos. Vagyis, mégsem az. Hány dolgot tudunk összeszedni Habony Árpádról?  Miért olyan furcsa a haja? Kézzel varrott kabátban megy a szegénység miatt tüntetők közé?

Kommenteljen még több érdekes infót!

habony.jpg

Népszerűsíti a harcművészeteket: ő a bajnok!

Sportoló: kendózik, háromszoros magyar bajnok. Tudja, a kendó az a hagyományos japán kardvívás, amiben páncélba bújt emberek ütik egymást a bambuszrúddal. 1997-ben Japánban első helyet ért el ebben a nemes harcművészetben, így öregbítette Magyarország hírnevét.

Ápolja a közlekedési kultúrát: „Legközelebb nem fékezek, hanem elütlek!”

 „Idegbe jött” 2006-ban (sok volt a feszkó akkoriban, hja): Lexus terepjárójából rádudált a zebrán átkelő idős házaspárra, aztán mégsem volt annyira sietős, hogy az ülésből kiordítva kioktassa, megfenyegesse őket, majd kipattant a kocsiból, az idős férfit egy ütéssel padlóra küldte, a nőt hasba rúgta, aztán elhajtott. 2011-ben el is ítélték, jogerősen, garázdaságért és próbára bocsátották.

A magyar igazságszolgáltatás munkájáról annyit, hogy az idős házaspár feljegyezte a rendszámot, de ennek alapján először nem találták meg a tettest és az ítéletre is 5 évet kellett várni.

Mondjuk ezek a rendszámdolgok nagyon mennek az Árpádnak: az a furgon se létezik-égen földön, amelyikkel a záróvonalat lépte át a sajtó elől  menekülőben Andrew G. Vajnával.

Ingyen nyomja a mocskot: ő az árnyékminiszterelnök

Bár Rogán Antal és a fidesz.hu is bevallotta, hogy ad tanácsot, de a miniszterelnök megpróbált kibújni a sztoriból:

Ilyen nevű embert a kormány nem foglalkoztat, nincs rajta a kifizetési listán, minden egyébbel forduljon a népesség-nyilvántartóhoz

mondta Orbán. Később azt is hozzátette: “… nem tudok azzal mit kezdeni, ha valaki a tanácsadójának képzeli magát, vagy annak nevezik az újságok”.

Mostanában sikerül az Árnyékminiszterelnökről egyre többet megtudnunk, hiszen eddig Orbánt a saját sajtósa védte a sajtótól.  

Állítólag a vesztes, 2006-os „Rosszabbul élünk”-kampány után lett Orbán személyes tanácsadója, bár már 2002 óta ad a Fidesznek kommunikációs és stratégiai tanácsokat. Ezt is Deutsch Tamásnak köszönhetjük a legenda szerint. Igen, ami napi mocskot (rezsicsökkentés, jobban teljesít, tiszteletet a magyaroknak, stb.) az a sok papagáj ismételget naphosszat a jobbos médiában, azt főleg neki köszönhetjük.

Kezével illette a Szent Koronát

Habony nem csak ütni, rúgni tud, de művészi, finom kezét másra is használja: ez az ember tette a Szent Koronát az Országházban a vitrinbe. Akkor a Híradó is mikrofonvégre kapta és vallott a vitrinhez fűződő szerelméről. Vicces gif, letölthető csengőhang is készült róla.

Mondja Ön is elhaló hangon a mikrofonba, kis hatásszünettel: „vitrin”!

Igazi műértő és szobrászművész

Díszítőszobrászként végezte el a Képző- és Iparművészeti Szakközepet. Fel is vitte a dolgát az isten, bár az egyetemet nem fejezte be, de az emlékezetes vitrinügy alatt például restaurátorként dolgozott, aztán muzeológusként, aztán a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöki tanácsadója lett. Annyira kellettek a tanácsai már akkor is, hogy a Sándor-palota felújításai alatt is ott szakértett.

Szép lett végül, nem igaz? Na, azt is neki köszönhetjük.

habony1.jpg

A #habonying hashtag

Volt egy kis polémia arról, hogy kitiltották-e Amerikából. Amikor Vida Ildikóról kiderült, hogy (khm) tolmácsot szeretne kérni, szóval, akkor ő is rajta volt a listán, állítólag, amire egy legendássá vált képpel válaszolt. A stílusos visszavágásra aztán a magyar netes népművészet is beindult, így született meg a plankinghoz és az ice bucket challenge-hez hasonló #habonying.

A magyar közéletnek nevezett pöcegödör sosem volt még ennyire szórakoztató, köszönjük, Árpi!

Divatdiktátor

Utat mutat ebben az elslamposodó világban: ha esetleg nem tudná valaki, hogyan öltözzön, melyik autót vegye meg, kivel legyen jóban, a mi Árpink megmutatja.

Persze, fontos, hogy az ember jó helyen legyen jó időben: a szociális megszorítások ellen tüntetők közé kell menni divatozni, hogy látszódjon, igenis jobban élünk, mint 4 éve. (Amit az Index nem számolt ki, hogy – állítólag – a csinos, kézzel varrott kabát Árpin tízszer többe került, mint az összes Gucci-kiegészítő egyszerre.) Hogy a csudálatos frizuráról már ne is beszéljünk.

Árkok betemetője: magánéletében igazi példás KDNP-s és gyurcsányista egyszerre

Otthon egyszerre valósítja meg mindazt a keresztényi tanítást a család fontosságáról, amit a KDNP is hirdet, ugyanakkor hallgat Gyurcsányra is, lecseréli az öregecskedő feleséget. Csak kétszer vált el, első felesége a miniszterelnök Facebook-oldalának felelőse, Kaminski Fanny újságíró, a második pedig Kapocs Zsóka, híres modell. Állítólag modellről modellre váltott: most egy orosz származású hölggyel jár.

De gyermekének anyjával sem romlott meg a viszonya: névleg Kaminski anyja bérli az V. kerülettől (Rogániától, ki mástól?) azt a lakást, amelyikben Árpádunk lakik a Dorottya utcában.

Médiacézár lesz belőle

Árpi számára a jövő fényes és kikövezett: új médiabirodalmat épít, hogy ellensúlyozza azt a Simicsika-médiabirodalmat, amit a Fidesz arra épített ki, hogy ellensúlyozza a balos médiafölényt.

Biztosak lehetünk benne tehát, hogy még hosszú ideig fogja szórakoztatni az országot. Persze, nem közpénzen, hiszen nincs rajta a kifizetési listán. Ezért is van, hogy – bár divattervezéssel is foglalkoznak – a cégnek csak egy freemailes címe van.

 Csák Gergely

 (Képek: HVG/Tury Gergely és Facebook/Kaminski Fanny)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr407394812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borogy 2015.04.25. 10:27:40

A legjobb pelda ez a mocsok aki a Magyar emberek penzen/penzebol el...utazgat es egyeb...Kolompar Orban Viki meg hazudik...ennyi...

Bilbo 2015.04.25. 11:07:19

"„Idegbe jött” 2006-ban (sok volt a feszkó akkoriban, hja): Lexus terepjárójából rádudált a zebrán átkelő idős házaspárra, aztán mégsem volt annyira sietős, hogy az ülésből kiordítva kioktassa, megfenyegesse őket, majd kipattant a kocsiból, az idős férfit egy ütéssel padlóra küldte, a nőt hasba rúgta, aztán elhajtott. 2011-ben el is ítélték, jogerősen, garázdaságért és próbára bocsátották."

Ugyan az a hazaspar megcsinalta megegyszer ugyanezt egy masik autossal is ...

funfun 2015.04.25. 11:51:37

@Bilbo: ez a házaspár tartott direkt egy csomó pénzt is a Quaestornál, hogy most károsultak lehessenek.

tvtvtvrtko 2015.04.25. 11:59:58

Hogy tud valaki ennyire sok pénzből ennyire szarul öltözni?

vNHM 2015.04.25. 12:04:24

Még azt îrd bele, hogy ô maga a patás ördög! Meg azt, hogy vasárnap reggelenkènt ifjû cigány szüzek vérében fürdik, azèrt olyan a bôre. Meg azt, hogy egyszer egy kézen egyensúlyozva, a labán tartva a guccsi táskát és masik kézzel nyugdîjasokat verve jutott be a Parlamentbe. És még azt, hogy a kitiltás ellenère, a mexikói határin kúszott be az usa-ba! Ezeket szôdd bele a történetbe, elvtárs!

csak egy néző 2015.04.25. 12:12:10

@vNHM:
Elvtárs nagyítsd ki és tedd az ágyad fölé vagy a klotyóba és hajrá.
i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/fmu5jxehq6keqbkmjuti.jpg

Bilbo 2015.04.25. 12:29:05

@Alec: az indexen vagy az origon volt a multkor.

2015.04.25. 12:32:47

Csak azt nem értem, miért kell ezt az embert fetisizálni? Csinál egy céget, tanácsot ad, számláz, kifizetik, oszt annyi. Ugyanúgy, ahogy eddig is csinálta minden kormány a saját tanácsadóival. Már mindenki elfelejtette volna - egy lenne a sok közül. Ehelyett minden nap írnak, beszélnek róla, olyan, mint egy potenciális népszerűség csökkentő tényező. Mi ebben a ráció?

2015.04.25. 12:57:04

Habony már nem kendozik, és úgy tudom, egy alkalommal volt világbajnok csapatkategóriában. Amihez hozzá kell tenni, hogy rajta kívül még 6 kendoka volt a csapat tagja. Természetesen egy ilyen csapatba bekerülni sem kis teljesítmény. A csapatversenyben két csapat küzd egymással, sorban következve vívnak az ellenfelek, majd összesítik a részeredményeket. Az egyéni kategóriában szerepelnek külön eredménnyel. Mellékesen hozzáfűzve, a harcművészetek gyakorlása nem kis mértékben turbózza a személyiséget mozgató energiákat, nem lehet elhanyagolható a kendo szerepe Habony "karrierjében".

Kalocsai Tamás 2015.04.25. 13:07:05

Orbán szavait magyarázva: "Ilyen nevű embert a kormány nem foglalkoztat, nincs rajta a kifizetési listán.", illetve: "...nem tudok azzal mit kezdeni, ha valaki a tanácsadójának képzeli magát, vagy annak nevezik az újságok”.

Tehát a következő verzió esetén nyilván nem hazudott: Az úriember teljes neve pl. Habony Árpád Zsolt, tehát ha a kérdés úgy hangzott el, hogy Habony Árpád tanácsadója-e, így a fenti válasszal igazat mondott.
Másrészt: Tanácsadó pozícióban nyilván nem dolgozik, ennélfogva "konzulens", "szakértő" vagy más hasonló a beosztás megnevezése.

Orbán hazugságainak száma: 0

Ennyi. Egyben ez az újkori magyar politika kvintesszenciája. A neveket bármire cserélhetjük. Köszönöm.

aleb19 2015.04.25. 13:45:31

habonyhoz hasonlo hatalommal rendelkezo mediabarmot angliaban lesitteltek /newsoftheworld lehallgatas/

csoio csagasz 2015.04.25. 13:46:49

@dr kotász:

Akinél a harcművészet azt hozza ki, hogy hasbarúgjon és megverjen idős embereket, annál felesleges személyiségről beszélni, egy baromarcú állat, egy kutyában több személyiséget lehet találni.

2015.04.25. 15:14:33

@csoio csagasz: Gondolom sejted, hogy nem erre az esetre utaltam. Másik észrevétel ezzel az üggyel kapcsolatban, azok az idős emberek egy héttel később kirángattak egy nőt az autójából és szó szerint megverték. Valami nem volt rendben azzal a verekedős üggyel. Egyébként nem a Habonyt ért vádakat kritizálom, nagyarcú politikusok és tanácsadók nem érdemelnek túl sok jóindulatot, de a médiamaszlagot sem érdemes bevenni. Én nem egyik térfélnek sem szurkolnék ebben a tematizációs pingpongban, ennek a meccsnek a vesztesei az elkábított nézők.

Szelid sunmalac 2015.04.25. 15:21:17

@Kalocsai Tamás: Tudod a gyerek szokott ilyen baromsagokkal jonni, ha egyest kap es en megkerdezem, hogy mi volt a suliban, akkor o mesel, csak epp nem mondja el a dolgot. Ilynekor szoktam neki elmagyarazni, hogy az eltitkolas, meg a ferdites detto hazugsag, foleg ha pontosan tudja mire kivancsi az ember. Csakhogy Ovi nem gyerek, hanem egy orszag min.elnoke.

purci (törölt) 2015.04.25. 15:47:09

@Szelid sunmalac: oszt mégis olyan mint a gyerek, a hülyébbik fajtából.

lutria 2015.04.25. 16:54:17

Végülis a népesség nyilvántartóból mit lehetne megtudni azon kívül hogy létezik-e Habony Árpád nevű magyar állampolgár-mert talán már a születési dátumát sem adnák ki személyiségi okokból...
Mire gondolt Orbán Viktor amikor bárkit is oda küldött információért?

Tudományos Iibsizmus 2015.04.25. 17:32:02

Rohadt kiváncsi libsik!!!!!!

Szelid sunmalac 2015.04.25. 18:07:27

@Habony Árpád.: Mert mi lesz kiskocsog? Kulonben lerugsz? Aztan mi van, ha esetleg valaki nem nyugdijas es esetleg tudja hogyan kell kivedeni es viszonozni? Mellesleg ha en oregeket utnek a sensei mar reg korbeveretett volna a tobiekkel es kirugott volna a picsaba. Ha egyszer talalkoznuk, feldugom a Gucci-taskad a seggedbe te alhabony! :)

sutyerák 2015.04.25. 18:16:58

a gazdasági és a politikai maffia kapcsolattartója.
valamint külföldi szolgálatok,-lásd,mint fentebb,-egy és ugyanaz,-megbízottja.(un. tanácsadó)
-mi ebben a kérdés?

sanyix 2015.04.25. 18:20:45

@Szelid sunmalac: akkor börtönbe kerülsz, árpinak ugyan is nagyon befolyásos barátai vannak :)

Szelid sunmalac 2015.04.25. 19:28:49

@sanyix: Akkor megyek vizum nelkul az USA-ba!
Meg kulonben is, ha nem talaljak meg, akkor nem tud szolni a haverjainak, nemde?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.04.25. 19:33:41

Nagyon nagy feje van, és hozzá kicsi a teste. Nincs jóban Hajdú Péterrel vajon?

György Juhasz 2015.04.25. 21:17:36

@vNHM: Lényegében bevallották,hogy diplomataútlevéllel ment....

maxval bircaman szerkeztő (törölt) 2015.04.25. 21:28:43

@Szelid sunmalac: hülye, ez egy nicklopó!

csöpike2 2015.04.26. 10:15:54

Olyat akartok tudni,amihez nincs közötok.Foleg annak a bunkó kanyalacinak a dk-bol. A piaci légy ,hozza képest ,tánc es illem tanár.

sanyix 2015.04.26. 14:08:01

@dont be such a jew: közben beleszarik a szájadba :)
süti beállítások módosítása