B1 blogcsalád



A szélsőjobb már elfoglalta a Hősök terét

2015. április 23. - Egyenlítő blog

Dési János írása az Egyenlítő blognak.

Jó hetven évvel ezelőtt Magyarország veszte az lett, hogy az akkori elit elhitte, az ország valamennyi baja egy csapásra elmúlna, ha a Trianonban elvett területek egyszercsak visszajönnének.

p1520965.JPG(Kép: a szerző)

Erről lehet vitatkozni, a történelmi realitás mégis az, hogy az ország, jelentős részben a vak trianoni politika miatt, elképesztő veszteségeket szenvedett, ráadásul az „elcsatolt területek” sem tértek vissza.

És bárki mondhat amit akar, a mai európai status quóhoz nem lehet hozzányúlni.

A mai szélsőjobb újra és újra előjöhet vele, akkor sem lehet. Felülírni ami történt, az Európai Unióval lehet, amely megszünteti a határokat, a tőke, a munka az áruk szabad áramlásával pedig olyan közel kerülhetünk egymáshoz, mint még soha a történelemben.

Természetesen a szólásszabadság nagy híveként azt gondolom, a józan észnek is ellent lehet mondani nyilvánosan. A végeredményben háborús uszítókról azt gondolom, hogy potenciális gyilkosok – de valóban, nézeteikkel, ameddig csak lehet, vitatkozni kell. Ha már nem lehet, akkor úgyis elveszett minden.

Ezzel együtt azért meglehetősen furcsának tartom, hogy a budapesti Hősök terén, az Ismeretlen katona sírján

irredenta jelszavak, árpád sávos zászló, és Nagy-Magyarországos, a magyar alkotmányosság megszűntéről hablatyoló molinó leng napok óta háborítatlanul.

Ha egy külföldi államfő Magyarországra érkezik, első útja ide vezet koszorúzni, az új nagykövet megbízólevele átadása után egyből ide hajtat fejet hajtani a fogadó ország előtt, felidézve annak történelmét. S talán az unalomig ismételt protokoll sem fedi el, hogy ezzel mintegy magukat is figyelmeztetik a politikusok, hogy felelőtlen, meggondolatlan, demagóg döntéseik népeket pusztíthatnak el, emberek sorát ölheti meg.

A Hősök tere, az ismeretlen katona sírja a magyar államiság egyik fontos, jelképes helyszíne.

A szélsőjobb ezt napokkal ezelőtt elfoglalta és háborítatlanul foglyul tarthatja.

Az egyetlen szerencse, hogy az ide látogató külföldiek nem nagyon értik, mit is írtak ki ide, honnan is származnak ezek a szövegek.

De mi értjük, nagyon is értjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr627391524

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Félelem és reszketés Újbudán 2015.04.23. 17:03:36

Ma másfél órás vita után elfogadtuk az új köznevelési koncepciót, ami központosítja az óvodákat. A szülők félnek, hogy milyen hatással lesz ez a gyerekekre, az alkalmazottak meg a székükért reszketve cselekednek... A köznevelési bizottság tegnapi vit...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rák úr 2015.04.23. 16:09:05

@maxval bircaman szerkesztő: Az mááás! Azt Washington támogatta. A libsinek ennyi elég.

Anticommunist Hungarus 2015.04.23. 16:30:57

"írta: Egyenlítő blog"

A geci nem meri saját nevével vállalni! Valódi komcsi-libsi patkányforrdalmár leszármazott.

vNHM 2015.04.23. 16:34:45

Nem kell rettegni előre, mikor eljön az ideje, majd megoldódik a probléma!

csak egy néző 2015.04.23. 16:36:46

@maxval bircaman szerkesztő:
Hú de jó is, hogy létrehozták Koszovót.
Nemsokára ki is ürül.

OkoskaTo:rp 2015.04.23. 16:38:44

@maxval bircaman szerkesztő: Ha jól tudom, a Koszovóban lakók elég nagy többségben szavaztak a kiválásra. Aminek az alapjai mintha már benne lettek volna a Jugoszlávia-féle autonómiában is. Persze szívás, ha valamelyik tartomány élni is kíván vele, és nem csak dísznek van az alkotmányban.

Jobb kérdés viszont valóban, hogy egy ilyen helyen hogyan lehet kint napokon át bármiféle politikai molinó. Az FKF ennyire nem takarít egy ilyen frekventált helyet?

csak egy néző 2015.04.23. 16:41:47

@Anticommunist Hungarus:
Te melyik köcsög vagy a fotón és melyik a vezeték neved az antikommunista vagy a hungarus?

a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/912/2283/original.jpg

Tom Bradley 2015.04.23. 16:42:11

" Felülírni ami történt, az Európai Unióval lehet, amely megszünteti a határokat, a tőke, a munka az áruk szabad áramlásával pedig olyan közel kerülhetünk egymáshoz, mint még soha a történelemben."

A méltóságos EU ehhez képest a kisujja körme piszkát sem mozdítja a kisebbségi jogok folyamatos és durva megsértése miatt a megszünt határok túloldalán. Bezzeg ha egy-két másik kisebbségről van szó, akkor egy rossz szóért is lehet komoly büntetéseket kapni.

Tom Bradley 2015.04.23. 16:45:50

"Ha egy külföldi államfő Magyarországra érkezik, első útja ide vezet koszorúzni, az új nagykövet megbízólevele átadása után egyből ide hajtat fejet hajtani a fogadó ország előtt, felidézve annak történelmét. S talán az unalomig ismételt protokoll sem fedi el, hogy ezzel mintegy magukat is figyelmeztetik a politikusok, hogy felelőtlen, meggondolatlan, demagóg döntéseik népeket pusztíthatnak el, emberek sorát ölheti meg."

Ugyan már, királylány! Te még hiszel a mesékben???

"Az egyetlen szerencse, hogy az ide látogató külföldiek nem nagyon értik, mit is írtak ki ide, honnan is származnak ezek a szövegek."

Nem szerencse, hanem pont ez a tragédia!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.23. 16:52:23

@OkoskaTo:rp:

Érdekes, Washington nem ugyanezt mondja a Krímről... ki érti ezt?

Revizionista 2015.04.23. 17:02:26

"De mi értjük, nagyon is értjük." - Sajnos a körítésből nem ez derül ki.

Mivel '44 március 19-e van felvésve, ezért ez eleve nem lehet náci szöveg.
EU: ezek szerint megszűntek az államok időközben? Látod mit művelnek a magyarokkal a határon túli ősi magyar területeken nap mint nap? Nem győzik a jogaikat sárba tiporni, magyar nyelvű utcatábláikat leszedni. Vagy nekik szabad ilyet elkövetni? S téged az ilyesmi nem zavar?

Csak 1 kérdés: muszáj beletaposnod azok lelkébe, akik számára sokkal se sokkal mélyebb jelentéssel bír ez a térkép, mint neked? Szerintem fel se fogod milyen károkat okozol. De nem baj, nem haragszok. Ha a te életcélod az, hogy globális világod engedelmes fogyasztója legyél, senki sem tart vissza. Lehet az is egy életcél...

inebhedj - szerintem 2015.04.23. 17:09:46

Értem én a szerző felháborodását, csak némi általános tudományok iránti vonzalom birtokában az embernek fia eme gerjedelmét tovább gondolván rájön, hogy azon külföldi államfő, nagykövet még a Hősök terére protokollozásnál is könnyebben rátalálhat erre a blogra, és legalább olyan furcsa érzése támadhat, mint a szerzőnek a molinó kapcsán.

De nem az az egyetlen szerencse, hogy az ezen blogra látogató külföldiek nem nagyon értik, mit is írtak ki ide, honnan is származnak ezek a szövegek.

Hanem az, hogy ezáltal fennmarad valamiféle egyensúly, a molinó ott, a blog meg itt.

maxval bircaman szerkeztő (törölt) 2015.04.23. 17:39:12

@Anticommunist Hungarus: oda van írva te gyökér, hogy Dési János írása. Baszod, hogy akarod Erdélyt visszahódítani, ha még olvasni se tudsz?!

MACISAJT 2015.04.23. 17:44:29

@OkoskaTo:rp: ("Ha jól tudom, a Koszovóban lakók elég nagy többségben szavaztak a kiválásra. ")

Szerinted Erdélyben mekkora többségben szavaztak volna a Magyarországhoz való tartozásra úgy 1920 körül?
Maradjunk annyiban: nagy többségben. Még a beszivárgott, betelepített oláhság nagyobb része is.

Ellenben Csehszlovákia felbomlása, Csehország és Szlovákiára még
csak szavazás sem kellett.
Havel és Meciar megdumálta, aláírta, oszt jónapot.
És érdekes, a művelt Nyugat nem óbégatott hogy de a trianoni, párizsi határok és békeszerződés...
És így volt a többi esetben is.
Magyarország körül az utóbbi két évtizedben nemzetállamok sora jött létre. Csak a a 4-5 milliós "trianoni" magyarságnak nem jutott még egy nyamvadt autonómia sem.
Merthogy Magyarországnak még hazaárulókból is csakis a legalja jutott.

csak egy néző 2015.04.23. 17:58:07

@MACISAJT:
Így igaz, viszont itt vagy nekünk sajnos te igazi mélymagyar, magyarosch, hazafy és kb annyit is érsz, mint a nevedben a brummogás

Mekk Meister 2015.04.23. 18:06:56

@OkoskaTo:rp: Es ha Székelyföld ki akarna válni? Ti az ellen is csaholnatok.

dunántúli hülyegyerek (törölt) 2015.04.23. 18:35:48

@Mekk Meister: persze, de mégis hogyan. észrevetted. hogy a fene nagy magyarkodásban mára Marosvásárhely is román többségű (úgyis mint Targu Mures).

@MACISAJT: esetleg olvass utána, hogy miért van Romániában kb. miden faluban December 1-e utca, és akkor tudni fogod, hogy szavaztak. A magyar adatok szerint az elcsatolt területek lakosságának 57 %-a volt román és csak harmincvalahány magyar. Mára egész Erdélyre vetítve 20 % alatti a részarányuk.

Amit az ilyen jobbikos és hasonívású kalandférgek nem értenek meg sose, hogy minden normális magyar ember tudja és érzi hogy nagy geciség volt Trianon, de bakker az száz éve volt, a világ megváltozott, elment mellünk, a demográfiai folyamatok irreverzibilisek, a magyar közösségek jelentős része beolvadt, a többi hanyatlik. Semmilyen gazdasági, politikai vagy katonai realitása nincs mára bármiféle revíziónak. Sőt, hasonlóképpen sérelmezném a török megszállást, úgyszintén a Muhi csatát, azt meg végképp nem értem, hogy mit keresünk az oroszok seggében.

Amit a feladata lenne az államnak, de ez a maffiakormány láthatóan alkalmatlan rá, az a magyar autonómia-törekvések támogatása, de NEM románozással, a szomszéd államok hecceléséval, a magyar közösségeken belüli feszültég szításával.

Revizionista 2015.04.23. 18:58:29

@dunántúli hülyegyerek: szerintem nézz utána annak, hogyan zajlott az a bizonyos szavazás. (Károlyiék nem engedtek vonatot adni a magyaroknak, hogy odautazhassanak szavazni, a szászokat ellátták hamis ígéretekkel, autonómiaígéret Erdélynek...stb.) Ez miért nem csípi a szemedet? Az egész Trianon hazugságokra épült, lásd Benes visszautaló emlékezéseit.

dunántúli hülyegyerek (törölt) 2015.04.23. 19:02:00

@Revizionista: Tudom, de attól még egyrészt a macisajt baromságot írt másrészt. AKKOR MI VAN? Én is mondom, hogy geciség, egy a nemzet nagy kudarcai közül (ami elkerülése érdekében egyébként nem sokat tett), de most akkor mi az anyánkat csináljunk így száz évvel később?!

(Nota benne, mennyivel jobban szeretik látod a románok a szászokat azért a szavazásért, igaz, mára csak mutatóba maradtak)

fotelfasiszta 2015.04.23. 19:29:04

"Jó hetven évvel ezelőtt Magyarország veszte az lett, hogy az akkori elit elhitte, az ország valamennyi baja egy csapásra elmúlna, ha a Trianonban elvett területek egyszercsak visszajönnének."

Hianyos tortenelmi ismereteid miatt teves az allitasod. Az akkori politikai elit megprobalta elkerulni a haborut, mert senki sem akart valasztani a nacik es a kommunistak kozott. Sajnos akkor is eleg kicsit voltunk az erdekeink megfelelo ervenyesitesehez, ez persze nem ad felmentes a nacikat es/vagy a vorosoket kiszolgalo klienturanak. Ok pedig kozel sem egyenloek a politikai elittel, akarmennyire szeretned ezt vizionalni a partoddal egyetemben.

Revizionista 2015.04.23. 19:45:19

@dunántúli hülyegyerek: Igazad van, iszonyat nagy feladat minden szempontból, megoldást én sem tudok, csak célt. Azt viszont tudom, hogy amióta ezen az oldalon vagyok (értsd revizionista) sokkal de sokkal több és mélyebb értelmét és értékét fedeztem fel az életemnek, s szívből kívánom, hogy minél több - elsősorban természetesen magyar (legyen az jó vagy épp gonosz) ember - átélhesse ezt. Lehet természetesen okolni mindenkit, aki akkor a környékén volt az eseményeknek, előbbre nem visz a dolog.

Azt viszont tényleg nem értem, hogy mit van fennakadva a szerző azon a molinón. Hősök tere: akiket azok a szobrok ábrázolnak, egytől egyig azért az országért harcoltak. Kevés ideálisabb helye van egy ilyen molinónak. Csak arra lennék kíváncsi, miért csípi a szemét a szerzőnek Nagy-Magyarország képe? Nincs ennél szebb és arányosabb forma az egész világon.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.04.23. 19:51:12

Kettős mérce eléggé megvan a névtelen libsipöcs szerzőnél.

medium size devil 2015.04.23. 20:42:25

@fotelfasiszta:

"Az akkori politikai elit megprobalta elkerulni a haborut"

Ezt jol peldazza, hogy vegulis csupan olyan jelentektelen periferikus kis orszagoknak uzentunk hadat mint Amerika vagy a Szovjetunio..

A tobbi nagyhangu oblogetonek (aki azzal veri magat, hogy neki milyen kurvara faj Trianon es veszi a batorsagot lefikazni akinek nem faj annyira mint amennyire SZERINTE kellene hogy fajjon) meg javaslom vegyen vissza az arcabol es olvasson el legalabb egy konyvet ami objektiven leirja a tortenetet. 2015-ot irunk!!!
A jelenre kellene koncentralni ugyanis jelenleg Mo-n szinte minden tarsadalmi negativum fennall ami pl. Trianonhoz vezetett.

medium size devil 2015.04.23. 20:44:26

@enpera: Kesz, ennyit tudsz majomber? Kiboffentesz egy libsizest magadbol es most ez egy komment akart lenni?

dunántúli hülyegyerek (törölt) 2015.04.23. 20:47:40

@enpera: ejj, akkor neked meg én szólok, hogy a Dési írta a cikket. Attól még lehet igaza vagy nem,de olvasd már el legalább, mielőtt "böffentesz"

csak egy néző 2015.04.23. 21:38:52

Beszarás, hogy közel 100 év után is még megy ez a viz gereblyézésevel felérő trianonozás, nagymagyarországozás, aminek a visszaállítására kissebb esélye van, mint mókusnak az erdőtűzben. Nem unjátok még?

MACISAJT 2015.04.24. 00:51:34

@dunántúli hülyegyerek: (" esetleg olvass utána, hogy miért van Romániában kb. miden faluban December 1-e utca, és akkor tudni fogod, hogy szavaztak. ")

Na vazze, ezt megkaptam..:o)Még hogy olvassak...

Amúgy 1918 december 1-e ( amióta eredezteti az oláhság a "nagy egyesülést") sem más mint a tudatos román történelem hamisítás egyik szelete.Ekkor volt ugyanis a gyulafehérvári "nagygyűlésük", ahol "megszavazták" az "egyesülést".
És azt tanították/tanítják nekik a mai napig, hogy ettől lett Erdély Romániáé. Merthogy voltak ott százezezren akik "szavaztak".
Trianonról , 1920 júniusról nem is hallottak, vagy ha igen csakis az "irredenta" magyaroktól.

Nos, ha ez így működött volna ahogy ők tudják, elég volna most is egy százezres magyar nagygyűlést összetrombitálni pl. Csíksomlyón( ahol amúgy is negyed-félmillió magyar gyűl össze nyaranta) és "megszavazni Erdély újraegyesülését Magyarországgal..:)

És hogy a trianoni illetve párizsi békeszerződésekben tett, Erdélyre vonatkozó román vállalásokról már ne is szóljunk.( most).

MACISAJT 2015.04.24. 00:54:06

@csak egy néző:

Ugyanezt kérdezik az "életmenetezőktől" is...
Mert hát kinek mi fáj, kinek a pap, kinek a paplan, ugyebár.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.24. 06:48:29

@libbant: mondja nácikám! A "megtörtént" példák közt hány olyan van, ahol egy adott területet egy másik országhoz csatoltak, ahogy ti emberiség selejtjei a ti nagymagyar országotokat képzelitek beteges álmaaitokban?? A másik: a pofázáson túl mit kezdenétek a visszacsatolt területeken élőkkel, akik többségükben nem magyarok, de leszámítva a fajtádbéli barmokat, még a magyar nemzetiségűek sem vágynak rá, hogy egy újnyilas csürhe vezette országban kelljen élniük...

csak egy néző 2015.04.24. 07:37:57

Ez az, hámozzátok csak a fingot.
Majd összeáll a magyar gárda a betyár sereg, a magyarok nyilai, meg a fasz tudja, hány ilyen idióta gittegylet van és lerohanják a környező országokat és visszaállítják Nagy Magyarországot. Lesz itt szép jövő.

chepunk 2015.04.24. 08:27:44

Egy biztos a magyar népnek a mindenkori aktuális magyar kormánynál többet ártani nem lehet! Fokozottan igaz ez a nemzeti, nagymagyar kormányokra, akik valamiféle ekölcsi felhatalmazást éreznek rá, hogy eleve vesztes háborúk húsdarálóiba kergessék a nemzet fiait!

Más.

Koszovó nem Európa! Krím sem! Földrajztudományilag esetleg, de politikailag semmiképp! Ráadásul láttuk, hogy a Krímnek mi az eredménye, meg Donyecké, most biztos nagyon jó ott az élet, na ja.

Aztán elég vicces a revízióról is álmodozni akkor amikor a mostani ország is nagy veszélyben van. Menekülnek a polgárok nyugatra, és települnek be a határok mellett a szomszédos népek, Rajkát már elbuktuk gyakorlatilag, ráadásul a keleti országrészből is nyugat fele áramlik a lakosság, de nem marad üres, majd települnek be románok, szerbek, ukránok, bukjuk az Alföldet is.

Eközben mi nem települünk ki sehova a volt elszakított területekre, pláne nem földet művelni, pedig ez lenne az első. Persze nyilvánvaló nem olyan menő a marhát löködni, mint a Harley-n (miközben negyon utálni amerika...) árpárdsraffos big hungarys bőrköténykében fel-alá motorozni... Ebből is látszik, hogy ez az egész újirredentizmus nem egyéb komolytalan divathóbortnál! Előnye, haszna nem, csak kára lehet! Ja még valami, remélem a nagy magyarország szédelgők elsősorban a saját fattyaikat kergetnék a szerb aknamezőkre, a román géppuskák elé, vagy lövetnék hátba egy szlovák partizánnal! Nem ám másét csak azé mert őrvezetőségig vitte sorkatona vótt ám, hú!

A határon túli magyarság nagy része meg köszöni nem kér az egészből, a szlovákiai biztos nem! Egyrészt az Eurót magyar piszkoskára cserélhetnék, fizethetnének 27% Áfát a 19 helyett, fizetgethetnék az orbán garaskákat, kapnának habonyt, lázárt a nyakukba, minek? Hagyják már békén őket! A legutóbbi visszacsatolást is pár hónap múlva megszívták a méttóságos uraméktól, hát még a vissza-visszacsatolás után megint Csehszlovákiához csattant rajtuk az ostor. Közben a nagy "mindent vissza" magyarok Spanyolországtól Argentínáig menekültek, a színe-javuk meg beállt az ÁVO-ba... Csak, hogy érthető legyen mért kapok hányingert ha a nemzeti meg a magyar szót egy mondatban hallom...

MACISAJT 2015.04.24. 08:45:54

Több ballib emlegeti párás szemmel hogy "de Ausztriában.."
És őszintén elkerekedik a szemük mikor pár tényt felhozok.mert hogy ők azokat "nem tudták".:)

Nem tudták hogy az első világháborút ami aztán Trianonhoz vezetett az osztrákok és a németek akarták mindenáron...többen közülük már úgy tudják hogy a Tisza, na az volt aki azt kierőszakolta...

Nem tudták hogy az osztrákoknak is volt "szocialista" kísérlete, de a kunbélákkal,számuelykkal ellentétben azok osztrák patrióták voltak...
Miközben itt bolsevik "tanácsköztársag" építésével voltak elfoglalva és
Sopron is alig menekült meg az újraosztástól.

Nem tudták hogy Hitler osztrák volt és hogy az Anschluss egy virágesős bevonulás volt a két ország egyesülésének megünneplésére..(ma már ott tartunk hogy Beethoven az osztrák, Hitler meg német volt:))

Nem tudták hogy Ausztriát mint legyőzöttet ugyanúgy megszállták a szovjetek 1945-ben és ott is maradtak.Egészen 1955-ig amíkor megszabadultak tőlük és piacgazdaság fejlődhetett, Marschall segéllyel.
Magyarországnak eközben a rákosi, gerő,eisenberger benjáminok jutottak, a malenkij robot majd 1956 és kádár-apró-fekete-dögei...

Nem tudták hogy mikor eljöve a "rendszerváltás" Magyarországnak volt 20 milliárd dollár külföldi adóssága.
Ma van 80 milliárd euróban és közben eltűnt a nemzeti vagyon nagy része(egy kisebb részét most vásárolják vissza Orbánék).
Nem tudták hogy az 1990-ig befizetett nyugdíjpénzek szőrőstül bőrőstül eltűntek a nagy büdös közösben, azokat ma az állam finanszírozza mások pénzéből.
Nem tudták hogy ma az évente a magyar állampolgárok által befizetett teljes személyi jövedelemadót, usque 1200 milliárd forintnak megfelelő összeget a magyar állam egy az egyben tovább utalja a korábban felvett hitelek KAMATAIRA.
Nem tudták hogyan lehetséges hogy a fél Dunántúlt osztrák gazdák felvásárolták zsebszerződéses gombokért és most óbégatnak az EU-nál hogy oda a tuti vircsaft, miközben magyarok még a nyamvadt cukrászdát sem tudtak Bécsben nyitni ( EU csatlakozási kampány szlogen).
Nem tudták hogy hogy tudták zömében osztrák bankok eladósítani a helyi komprádor politikusok és "nemzeti" bankosok segítségével magyar millióit 2002-2010 között, ráadásul svájci frankban, úgy hogy az adósok egy svájci frankot nem láttak ellenben papíron több adósságuk volt svájci frankban mint maguknak a ..svájciaknak.

És most az ilyen tudatlanok rikoltoznak hogy bezzeg Ausztria és menjünk tüstént oda mert ott jobban élnek.
Hát vazze, csoda ilyen különbségek után?
Mert Magyarországnak hagyományosan hazaárulókból is csakis a legalja jutott.

medium size devil 2015.04.24. 08:47:01

@enpera: Nem vagy biro, ne itelkezz, ervelj. Egy maszek molinonak semmi keresnivaloja nincs a varos egyik foteren, tartalomtol fuggetlenul, ez lenne a poszter fo mondanivaloja, nem esett le ugye. Ha ilyen eltokelt vagy, edzeskeppen vegyel vissza par borsodi falut a ciganyoktol addig is mig felvirrad a magyar hajnal.

medium size devil 2015.04.24. 09:00:23

@MACISAJT: Pofazogep, miert nem nyitsz Becsben cukraszdat te magad? A magyar ember ervenyesulesenek semmi akadalya, csak olyan apro dolgok kellenenek hozza mint vallalkozoszellem, kitartas, akdozatkeszseg, penzugyi kultura, szorgalom, stb. De a magyar jol elvan a multbanezessel, Trianonozassal, uszitassal, irigykedessel, gyulolkodessel, felelissegharitassal, bunbakkeresessel, stb. Ha szereted a hazadat dolgozz es vallalkozz, es ha tudsz adj munkat egy masik magyarnak. Az osztrakok ezert elnek jol nem a Marshall segely miatt. 2015-ot irunk!! Ne tarts tortenelemorat, ne oktass ki masokat olyanbol amit te se eltel at. A foldek tulajdonosai Csanyi, Leisztinger, Meszaros, Simicska, Nyerges, Orban, stb.! Olvasd el Kadar adossaga cimu konyvet, kotelezo irodalom.

Meglehet ott se vótam 2015.04.24. 10:41:04

Gondolom Dési elvtárs szemét csak ez a molinó csípi. A német megszállási emlékmű elé hordott szeméthegy teljesen rendben van.

Meglehet ott se vótam 2015.04.24. 10:50:58

@medium size devil:

Dési és elvtársai fő mondanivalója, hogy gyűlölik a magyarokat, ezért minden adandó alkalommal beléjük rúgnak. A trianoni békediktátumra emlékezés is ilyen alkalom. A bolsevik kommentelők meg ennek tapsikolnak. Sebaj, a választásokon rendszeresen megkapjátok érte a jutalmat.

medium size devil 2015.04.24. 13:23:19

@Meglehet ott se vótam: Ha a szemethegy csak magaban allna akkor igazad lenne. De ott az igazi szegyen maga az emlekmu. Ket kulon eset. De ez a poszt NEM errol szol.

csak egy néző 2015.04.24. 13:36:28

@MACISAJT:
"Mert Magyarországnak hagyományosan hazaárulókból is csakis a legalja jutott"
Az a lényeg, hogy itt vagy nekünk te és az idióta magát kizárólagosan melldöngető, mélymagyar hazafynak képzelő társaid. Hámozzátok továbbra is fingot.

az utolsó bögreharcos 2015.04.24. 14:08:53

"A végeredményben háborús uszítókról azt gondolom, hogy potenciális gyilkosok"

A poszt írója ezzel szemben valódi gyilkos. A társai halomra gyilkolják a palesztinokat, ő meg támogatja ezt az etnikai népirtást.

Itt van egy nagyon jó írás erről a Désiről:
www.inditlak.com/irasok/vilagnezetek-pergtzeben/141-nyilt-level-desi-janos-elvtarsnak.html

csak egy néző 2015.04.24. 14:28:32

@az utolsó bögreharcos:
A bátor palesztin harcosok szívesen látnának maguk között. Lehet jelentkezni önkéntesnek és iskola udvarokról és kórház udvarokból, ovodák, mellől indítani a rakétákat és utána telekürtőlni a világot, amikor ugyan oda visszalőnek.
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1743/8103/original.jpg

medium size devil 2015.04.24. 19:00:11

@az utolsó bögreharcos: Milyen szempontból lenne "társa" a poszter az izreali hadseregnek?? Ez így elsőre nem tűnik teljesen világosnak. Kommentelés előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

ariete 2015.04.25. 21:23:30

Sosem lesz itt béke, megértés... Hogy is várható, ha a Magyarországon élő magyarul beszélő állampolgárok egy részének a tv csatornája ( ATV) gyakorlatilag hazai hírekként kezeli a Knesszet ülését, ottani választásokat, teljesen egyoldalúan, értsd palesztinellenesen, közlik a háborújuk történéseit... Hogy is lehetne elvárható részükről a magyar szimbólumok, legendák, népmesék... hiszen az OTTANI világban élik mindennapjaikat. A II Világháború politikai eredményét szentnek és sérthetetlennek tartják. Győzött a jó, megsemmisült a gonosz.. Ilyen egyszerű. Egyszerű?.. A történelem ingája elmozdult az egyensúly irányában.

fotelfasiszta 2015.04.26. 01:13:20

@medium size devil: A haduzenetek formalis dolgok. A politikai elit fuggetlensegre torekedett, illetve probalta minimalizalni a vesztesegeket. Volt egy-ket kifejezetten nemet parti arc, de ok nagyon-nagyon kevesen voltak. Nem veletlenul szalltak meg minket a nemetek!

"A jelenre kellene koncentralni ugyanis jelenleg Mo-n szinte minden tarsadalmi negativum fennall ami pl. Trianonhoz vezetett."
Kerlek fejtsd ki kicsit bovebben, hogy mi vezetett szerinted Trianonhoz?

Szerintem elsosorban az vezetett el odaig, hogy a nyugati hatalmak mar regota le akartak szamolni a nemet szovetseggel (ami gyakorlatilag Kozep-Erupa majdnemhogy). Az, hogy milyen bullshitet adtak elo a nyilvanossagnak, az egy dolog: mindig azt kell nezni, hogy milyen politikai eredmeny szuletett, es az kinek az erdekeit szolgalja, kinek kedvezo.

medium size devil 2015.04.26. 23:18:31

@fotelfasiszta: A haduzenetek formalis dolgok?? Egy vilaghaboruban ahol eppen az utkozozonaban vagyunk?? Jol van foteltortenesz, ugy latom tul vagy mar a lappango stadiumon, siman elkatapultalsz a realitasok talajarol az abrandos picsaba. Ha el akarom kerulni a haborut nem uzenek hadat, ilyen egyszeru. Foleg nem a Szu-nak. Foleg nem az USA-nak. Taktikazasbol okosba' kamu haduzenetet kuldeni az almoskonyv szerint kurvara nem jelent semmi jot. Ja, meg volt ott az a tanulmanyi kiruccanas Don-kanyarhoz meg Szerbiaba, es akkor a gyoztesek ezek szerint tartalmilag mast erthettek formalitas alatt mint te, tekintve a kovetkezmenyeket. Mai Indexen eppen olvashatsz egy cikket milyen vidaman teltek a szovjet megszallas elso honapjai. Formasag!!

fotelfasiszta 2015.04.27. 00:25:12

@medium size devil:
A haborut nem tudtuk elkerulni, a haduzenet meg nem befolyasolt semmit. A formasag az volt, hogy meg kellett felelni a diplomaciai szabalyoknak, es kellett urugyet keresni arra, hogy belepjunk a haboruba. Az urugy alapjan kuldott haduzenet szerintem formasag.

Erdemes megnezni, hogy mit muveltek az ukranokkal a nemetek meg a ruszkik, valoszinuleg ha korabban ellenallunk, hasonlo sorsa jutottunk volna. Persze ne felejtsuk el azt sem, hogy a voros megszalllas milyen terrort hozott magaval...
hu.wikipedia.org/wiki/Ukrajna_t%C3%B6rt%C3%A9nelme#Ukrajna_a_II._vil.C3.A1gh.C3.A1bor.C3.BA_idej.C3.A9n

István Tarczi 2015.05.03. 14:10:30

"A végeredményben háborús uszítókról azt gondolom, hogy potenciális gyilkosok"
Kedves Dési János, miért nem jelenítette meg az állításával pontosan ellentétes tartalmú molinót? AMCSIK HAZA! ................

István Tarczi 2015.05.03. 14:32:51

"És bárki mondhat amit akar, a mai európai status quóhoz nem lehet hozzányúlni."
Nem lehet, ki állítja ezt? Kinek, kiknek a vágyálma ez? Ez a rend?
Mi baja a történelmi zászlónkkal?
"A Hősök tere, az ismeretlen katona sírja a magyar államiság egyik fontos, jelképes helyszíne." Ezzel egyet tudok érteni.

"A szélsőjobb ezt napokkal ezelőtt elfoglalta és háborítatlanul foglyul tarthatja." Engem nevez szélsőjobbnak, mit tud rólam?

"Az egyetlen szerencse, hogy az ide látogató külföldiek nem nagyon értik, mit is írtak ki ide, honnan is származnak ezek a szövegek." Vajon mit szóltak volna, ha őket is leharmadolták volna?

"De mi értjük, nagyon is értjük." Mit is és kik is?
Sokat tanultam Öntől az írástudásról...
Ha van bátorsága, akkor minden kérdésére válaszolok, élőben.
honfi

A Román 2015.05.06. 12:49:49

Tarczi István vurstlija a Hősök terének közepén a jogállam látványos megsemmisülésének jele, a "nemzeti" színekre festett akarnokoknak behódoló gyáva hivatalnokaink látványosan nem végzik el a társadalom által rájuk bízott közfeladatokat. Nem marad más, mint a civil kezdeményezésképpen letakarítani az Ismeretlen Katona sírját.

Gyülekezés ollóval este a téren? extramuros.blog.hu/2015/05/06/tarczi_istvan_nepnemzeti_vurstlija_a_hosok_teren_takaritsuk_le
süti beállítások módosítása