B1 blogcsalád



Valós és korrekt versenyben tömött rokoni zsebet az FKF

2015. március 19. - Egyenlítő blog

Mint arról beszámoltunkegyszer már lebukott a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., hogy saját gazdasági igazgatójuk, Vida István testvérének az érdekeltségében álló cégnek adtak közbeszerzés nélkül milliós megbízást, ezt mégis újra meglépték.

kosz04.jpg

A Magyar Narancs egy 2011-es, az Egyenlítő blog pedig egy 2013-as szerződésre bukkant. Előző cikkünkben ismertettük egy szakértő véleményét is az FKF önfényező, szakmaiatlan, helyesírási hibáktól hemzsegő "tanulmányairól". A debreceni cégnek azonban nem kellett tartania a retorziótól: a Perfect Shopping Kft. vezetése szoros, rokoni szálakkal kötődik az FKF Zrt. vezetéséhez. Vida István az önkormányzati vállalatnál a kutatási megbízás idején a gazdasági igazgatói pozíciót töltötte be, míg a Perfect Shoppingot testvére, Vida Sándor alapította. A céget tőle fia, Vida Károly vette át, aki egy ideig a feleségével közösen, majd 2013. januártól már egyedül vezeti - írtuk.

És most lássuk az FKF véleményét, mert időközben az is befutott:

Tisztelt Németh Gábor úr!
 
Köszönjük megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az Egyenlítő Blogon megjelent állítások, azok valóság
tartalma a Perfect Shopping Kft-vel kapcsolatban teljességgel megalapozatlanok, tele vannak csúsztatásokkal.
 
A valóságban:

* A Perfect Shopping Kft. a K 1162 sz. közbeszerzési eljárás során valós és korrekt versenyben 3 ajánlattevő közül lett a nyertes ajánlattevő. Azért azt tegyük hozzá, hogy a többi versenyzőnek egy rokona sem ült az FKF vezetőségében. (szerk.)
* Ennek eredményeként kötött szerződést 2013. április 2-án az FKF Zrt. az említett céggel 5.184.375.-Ft értékben. A következő ajánlattevő összege 6.000.000.-Ft volt. Ergo: épp az a cég ajánlott kicsivel a második helyezett alá, amelyet rokoni szálak fűznek az FKF-hez.
* A szerződés tárgya pontosan "Ügyfél elégedettségi kutatás, szolgáltatásfejlesztéssel kapcsolatos kutatások, hatékonyság vizsgálat" volt. Mint azt fent linkelt cikkünkben egy szociológus kifejtette: az önfényező tanulmány felületes, szakmaiatlan és silány munka volt.
* Vida István úr az FKF Nonprofit Zrt-nél eddig eltöltött munkaviszonya alatt más alkalommal Társaságunk a Perfect Shopping Kft-vel nem kötött szerződést és nem létesített semmilyen kapcsolatot. Megkövetjük Vida István urat az általa tanúsított példás önmérséklet miatt.

Kérjük válaszunk szíves tudomásul vételét és teljes egészében, változtatás nélkül történő közzétételét!
 
Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit "Nonprofit" :) Részvénytársaság

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr217283309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

talicskás munkásember 2015.03.19. 22:18:34

Vida.... Itt is. Talán már ki is vizsgálta a visszaélésekkel kapcsolatos vádak eredményeképpen az FKF munkáját, de semmilyen korrupcióra utaló bizonyítékot nem talált.

aser 2015.05.10. 06:07:52

Csak egyszer adott a rokoni tulajdonú cégnek pénzt?
Talán érdemes lenne átnézni az általa kötött többi szerződést is,mennyire valós célokkal és milyen hasznosak lehettek a cég részére.
süti beállítások módosítása