B1 blogcsalád



Felcsútról a Marsra, átszállás nélkül

2015. március 06. - Egyenlítő blog

Vendégszerzőnk, Dési János írása az Egyenlítő blognak.

– Felcsút! Felcsút állomás – mondta be egy hang, amely feltűnően emlékeztetett a fiatal Tarlós hangjára.

S mindez nem is véletlen. Hiszen mióta a kis vezér közvetlenül maga uralkodik a nagyközséggé lefokozott Budapesten, azóta Tarlós István feleslegessé vált. De az közismert, hogy a Fidesz mindig gondoskodik az övéiről. Így aztán legfőbb uralkodói kegyből Tarlós állást kapott a Felcsút-Királyi vár metróvonalon, mint bemondó és peronőr. Meg kell mondani őszintén, hogy nagyszerűen megállta a helyét ezen a poszton is.

Arról meg nem ő tehet, hogy Felcsút állomást akkor is megismernénk, ha nem mondaná be. Mészáros Lőrinc vadonatúj űrkilövő központja, amely az üvegburában futó metróból is jól látható, a vezért védő TEK-es hadosztály matyómintás légvédelmi ágyúi és vadászrepülői, de még Csányi Sándor szükség esetén focistadionnak is jól hasznosítható, ízléses kis bankfiókja is mind-mind eltéveszthetetlenné teszik a helyet.

desij.jpg

A metró puhán fékez, az ajtók csilingelve nyílnak. A kis vezér és szerény udvartartása szépen sorban állva beszáll a kocsikba. Az idősebbeknek átadják a helyet. A hölgyeknek most nem, mert azok nincsenek velünk, ők a templomban vagy a konyhában, esetleg még a gyerekekkel töltik az időt.

– Ugye, mindenki kilukasztotta a jegyét? – kérdi kedélyesen a kis vezér, mert ő nagyon ad arra, hogy nincs kivételezés. Még a legnagyobb oligarcháktól is számon kéri, hogy kezeljék a menetjegyüket. Éppen úgy, ahogy bárki ember fiától.

Suhan a metró. De a kis vezér unatkozik. Odainti hát Sz. Pétert, zselézett hajú barátját.

– Barkochbázzunk, Péter.

– Igenis, Viktor. Éppen javasolni akartam – bólogat Péter

– Rákérdezhetek? – így Viktor

Mire Péter félredobja a protokollt és az etikettet, és átöleli az ő Viktorát.

- Pedig milyen nehezet gondoltam, és tessék, te egyből kitaláltad. Javasolni foglak az Akadémia elnöknek.

– Ugyan semmiség – bólogat a bölcs vezér, miközben azon gondolkodik, hogy mire is gondolhatott az imént, de semmi sem jut az eszébe. – Már két hete én vagyok az összes akadémia elnöke. Most a színészszövetséget szeretném megszerezni, mert érzem, mocorog bennem valami.

Mire az ajtó kinyílik a trónterem előtt, az MTI már ki is adta a hírt, hogy a színészek régi óhaja teljesült, amikor közfelkiáltással megválasztották a legjobb Hamletnek, a legjobb Rómeónak, a legjobb Júliának, ráadásul élethossziglan plusz 15 évig a színészek a bohócok és az elefántidomárok vezetőjének az ő kedves vezetőjüket.

A kedves vezető kicsit dohog, hogy a késdobálóknak ő miért nem kell, de az MTI vezérigazgatója egy pillanat alatt beleírja ezt is, később majd értesítik erről a késdobálókat.

A vár óriási tróntermében házi hermelines palástjában járkál a kis vezér, aztán befészkeli magát a trónszékbe. Makovecz Imre tervezte, ezért kicsit szálkás és szúrja az ülepét, de a népért szenvedni tudni is kell, és kettőt tapsikol.

Mérnökök hada sorjázik elő. Az egyik atomerőművet épít Felcsútra, a másik gyorsvasutat, a harmadik az űrkilövő bővítését javasolja, hogy Felcsútról a Marsra átszállás nélkül lehessen utazni.

– Jó, legyen, ha annyira akarjátok – így a kis vezér.

Aztán szeretett Lázárjával még megállapodnak, hogy legyen egy emlékmű is Felcsúton. Egy igazi, háborús. Hogy győztünk a csatában az amerikaiak felett.

Be is írja egyből a történelemkönyvbe, hiszen ő a történelem ura is.

És ekkor beszól a fehérköpenyes, hogy gyógyszerbevétel, villanyoltás, a Napóleonok is takarózzanak be, mert hideg szelek jönnek.

Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell! 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr977246823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr kíváncsivagyok 2015.03.06. 19:49:54

( Aki vizuális típus, az jól szórakozott...)

Nem azt mondták Feri hanem hogy menj a picsába 2015.03.06. 19:52:33

Jol megszopatak magukat a mocskos hazaarulo mszp-sek. A fidesz tovabbra is siman megszavaztatja a ketharmados torvenyeket, csak mostma nem pofazhatnak, hogy diktatura van. HEHEHE.

deneskata 2015.03.06. 20:07:25

@Nem azt mondták Feri hanem hogy menj a picsába: És ez milyen jó! Mindenkinek előnyös, mindenki örül a szép új stadionoknak, a felcsúti kisvasútnak... Látom, te is. :) Lehet, hogy nincs (még ) diktatúra, de a vezetőnk épp olyan, mint egy bomlott elméjű diktátor! Lásd: mai nyilatkozata, miszerint most van vége a szocializmusnak.

Tudományos libsizmus 2015.03.06. 20:31:46

Mekkora egy fasz ez a Dési bazdmeg.

kvadrillio 2015.03.06. 21:22:07

PANKRÁCIÓK LESZNEK A STADIONOKBAN ! METRÓ MOZGÓLÉPCSŐK OLDALÁN MÁR HATALMAS PLAKÁTOKON HIRDETIK ŐKET AMCSI MINTÁRAHHH ! :o)))

Miskolciutas 2015.03.06. 22:13:32

Röhögünk,röhögünk,aztán 1-2 év,és pontosan ez lesz...merthogy miért ne?!

sanyix 2015.03.06. 23:14:54

@Nem azt mondták Feri hanem hogy menj a picsába: és kit érdekelnek a maszopos hazaárulók? Most a fütyiszes hazaárulók basznak szét mindent...

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2015.03.06. 23:43:56

Istenem! Jó látni, hogy a Mikroszkópos humor még nem tűnt el a ballibsikból! Hála az égnek!

Dési olyan, mint egy öngyilkos terrorista. Égeti magát egy ilyen szar humorú "paródiával", de ha úgy nézzük, az én agyamat is kiégette... :) Én azonban felépülök.

sanyix 2015.03.06. 23:50:37

@jobbdemokrata: ez nem valószínű. Egy magadfajta kommer prolinak nincs mit kiégetni :)

Tizenötmillió Magyarok 2015.03.07. 00:52:05

Nincs ebben semmi vicces, sirni lehet azon amit ezek csinalnak.
Ha vegig gondoljuk, hogy evtizedeken at egy kulfoldi hadsereg segitsegevel terrorizaltak az orszagot, majd az mszp nevu bunszervezetet letrehozva sikeresen atmentettek a diktaturaban megszerzett vagyont.
Es 25 evvel az ugynevezett rendszervaltas utan, meg mindig az orszagunkat romboljak a diktaturaban megszerzett vagyon, segitsegvel, csak mostmar nem orosz hadsereg, hanem az amcsi cia hathatos segitsegevel.
Es akkor ezeknek, meg van kedvuk viccelodni. Hat ez tenyleg kurvara vicces.

gizmo26666 2015.03.07. 07:35:20

A rezsiharcban aratott győzelemnek nincs emlékműve?

gizmo26666 2015.03.07. 07:37:27

A Fideszesek ezen nem nevetnekl, de nem csoda, hisz nincs humorérzékük. MOst is épp szétverika rádiókabarét, gondolom elkergetik az éléről alitkayt, nehogy egy szemernics kormánnyal szembeni kiritika is megjelenhessen a közrádióban.

legeslegujabbkor 2015.03.07. 08:46:56

Tökéletes, de kimaradt valami:
Hol csámborog a színészúr, hogy nincs itt elénekelni a huszáros dalt?

anyadmajma 2015.03.07. 09:21:30

@jobbdemokrata: te is egy hazaáruló bolsevik geci vagy.
süti beállítások módosítása