B1 blogcsalád



Plants vs. Zombies a fővárosban: agyhalott fideszesek a növények ellen!

2015. február 26. - ng.pontkukac

A tegnapi napon fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a 2015. évi költségvetését, néhány meglepő és kevésbé meglepő sarokszámmal. Kocsis Máté például 25 millió forintos "tanácsnoki költségkeretet" kapott, amely legalább egy nullával több, mint a valós funkciókkal megbízott főpolgármester-helyettesek némelyikének ugyanilyen büdzséje. Ez is lehet az oka annak, ahogy Kocsist városházi forrásaink szerint a háta mögött emlegetik: Mikro Lázár.

plants.jpg

A közvilágítás már nem járt ilyen jól, arra 1 milliárddal kevesebb jut idén.

A fák és virágok is megszívták, bár értelmi képességeik alapján talán Kocsis alkalmazhatja még őket tanácsadóként. De a növények gondozására most 500 millióval kevesebb jut. Az agyhalottak elbántak a növényekkel: ez az igazi Plants vs. Zombies a fővárosban!

Következmény egy elsötétített, szürke főváros, aminek még 50 árnyalata sem lesz.

Ennek FÉNYÉBEN (haha) még érdekesebb, hogy nagyságrendileg 50 milliárd forintot meghaladó le nem hívott -, a Miniszterelnökség által fekete listára tett EU-támogatott projektet találtunk.

Orbán Viktor és Lázár János a következő tervezési ciklusban szinte nullára redukálta a Fővárosi Önkormányzat EU-forrásokból való támogathatóságát. Ehhez képest Tarlós István büszkén jelentette be, hogy a Fidesz elnökségi ülését követően, - amely testület az EU-támogatások elosztásáért felelős országos főhivatalként viselkedik - mégis csak lesz lehetőség 3-400 milliárd forintnyi fejlesztési támogatás bevonzására.

Sajnos ennek a hírnek kizárólag a városlakók örülhetnek, mert a főpolgármester káderpolitikája miatt a támogatásokban megtestesülő pénz elköltését azok a fővárosi önkormányzati hivatali részlegek, intézmények ill. közmű vállalatok fogják (el)koordinálni és (félre)menedzselni, amiket olyan jó pártkatonák vezetnek mint a hulladékkezelésben országosan (senki által el nem) ismert Horváth Béla. Ő az FKF Zrt. vezérigazgatója, aki felelős megbízatása előtt kizárólag belső pártharcok megvívásában szerezte egy közmű vállalat vezetéséhez szükséges szakmai tapasztalatát.

Az FKF Zrt. pazarló gazdálkodásáról, tragikus állapotáról, a várost ellepő koszról mi is cikksorozatot írunk éppen. Az EU-s pénzek ilyen káderpolitika mellett akár a kukába is mehetnének.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr127221527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.02.26. 18:53:42

Igen, ez van amikor nem vonnak be régi jó kipróbált liberális elvtársakat. Az már csak rossz költségvetés lehet.

anyadmajma 2015.02.26. 19:39:55

@♔bаtyu♔: Te hazaáruló bolsevik, már megint fosod a szart magadból?

dr kíváncsivagyok 2015.02.26. 19:46:16

Hajrá Fidesz, hajrá gecik...
Már Bulgária is eloz minket....

2015.02.26. 19:50:37

"Következmény egy elsötétített, szürke főváros, aminek még 50 árnyalata sem lesz."
A poszter mi alapján következtet erre? Bár az egész poszt tele van meg nem magyarázott és alá nem támasztott megnyilatkozásokkal. Ez az egy végül is nem lóg ki a sorból nagyon...

Ja... ti már a rezsicsökkentést követő hónapokra is napi 2-3 órás áramszüneteket prognosztizáltatok. Valahogy ezek a jóslatok sem akartak beválni :)

2015.02.26. 19:53:07

Egy kicsit józanabb cikk világítás témában:
hvg.hu/itthon/20150225_Egymilliarddal_megvagtak_a_budapesti_kozv

"A lapnak Pap Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója azt mondta: a társaság üzleti tervében nem szerepel a jelenlegi emelt szintű szolgáltatásnak, illetve a közvilágítás idejének csökkentése, de fejlesztésekre az idén biztosan nem futja.

Tavaly ennek keretében építették ki a Margit-szigeti futókör világítását, kéttucatnyi műemlék kapott díszfényeket, a Rákóczi híd pedig új korszerű lámpatesteket. A cégvezető tájékoztatása szerint az egymilliárd forintos elvonás két részből tevődik össze. A nagyobbikat – 720 milliót – a cég által fizetendő közműadó teszi ki, amelyet tavaly a főváros állt. A társaság ezt nem tudná kigazdálkodni. Az idén azonban vita támadt arról, hogy ki, mennyiben vegye ki ebből a részét.

Az elvonás kisebb mértéke ugyanakkor a működést érinti. A lap azt írta: Pap Zoltán szigorú megszorításokat ígért a cégnél, de így sem tudott választ adni arra a kérdésre, miből gazdálkodják ki a hiányzó 300 milliót."

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.26. 20:07:08

@anyadmajma: jól van, legalább innen elüldöztük :D

anyadmajma 2015.02.26. 20:14:45

@Maxvall a kloáka: szerintem ez nem is bértrollnok, hanem kurva.
Fizetik, hogy ide járjon szopni.

♔bаtyu♔ 2015.02.26. 21:06:07

@anyadmajma: Látom nem ízlett a 8 általános. De ha b+, csak annyit van és ez sajnos jól látszik is, rögtön lebukom ha leprofesszorozlak.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.28. 13:56:36

@♔bаtyu♔: akkor várjál, mingyárt átmegyek a bétbózütővel
süti beállítások módosítása