B1 blogcsalád



Karácsonyi agyrohasztás, kormánypárti módra

2014. december 27. - Ficsúrfi


A brandek és a politikusok is a fogyasztóiknak a megtartására törekednek: a különbség annyi, hogy a brand esetében bármikor lemondhatunk a márkahűségről vagy éppen másikat választhatunk, a politikusok esetében csupán négyévente van látszólag beleszólásunk a történésekbe.

A karácsonyi ünnepeket jobb esetben mindenki a szerettei körében pihenéssel és mókázással töltötte, így itt az ideje, hogy megszemléljük, milyen "oravecznórai bölcsességekkel" láttak el bennünket szeretett honatyáink. A mai nap a kormánypárti vigéceinkre, vagyis Facebook-oldalukra vetünk egy megdöbbent pillantást. 

Orbán Viktor

Orbán Viktor karácsonyfa mögül huncutkodó fotóját úgy gondolom, nem szükséges bemutatnom. Azonban mindenképpen ezzel kell kezdenem a felsorolást. A mémgyárak sem tétlenkedtek, igen ötletes megoldások születtek a témában. Szegény Viktor igen sokat idegeskedhetett a hatalmas karácsony előtti hajtásban, a képen legalább húsz évet öregedett magához képest. (De legalább posztolt valamit, aminek köze van a karácsonyhoz.) 

ovi_karacsony.jpg

Kérlek, milyen mákból volt az a bejgli, drága Viktorom?

Rogán Antal

Orbán a paraszt Rogánnal szemben legalább posztolt valamit karácsonykor: utóbbi nem vette erre a fáradtságot.

December 19-én, a "Kedvezményes fenyőfavásár a Belvárosban" albumába nyolc képet töltött fel. Természetesen a belvárosban nem csak belvárosiak vásárolhatnak, azonban úgy gondolom, hiába valóban nagy segítség az "ócsóbb" fenyőfa tessék műfenyőt vásárolni, sokaknak nem ez a legnagyobb problémájuk karácsonykor...

Utolsó posztja december 23-án született, "Idősek karácsonya az I. kerületben" címmel, amelyre joggal mondhatjuk azt, hogy egy remekül bevált politikus-szakmai fogás, nem több: kíváncsi lennék, hogy mikor tolná Antalunk a képét egy idősek otthonába, ha nem lenne az, aki éppen most: egy maffiozóval, csalóval boltoló "urizátor".

Kósa Lajos

A szenvedélyesen gyorskorcsolya-és The Rolling Stones-rajongó Kósa, egy ízléses képet töltött fel szenteste a Facebook-profiljára

Selmeczi Gabriella

Hiába keresgéltem a Fidesz örökös barbibabájának hivatalos Facebook-oldalát, sajnos nem találtam ilyet. Ellenben rábukkantam egy Selmeczi Gabriella fun club névre hallgató oldalra, amely hamarosan három éve üzemel, mégis csupán 858 rajongóval büszkélkedhet. (Hmmm-hmmm! Vajon ez mit jelenthet?) 

sgkevin.bmp

A kis Kevin...ha már karácsony

A rémisztő szexi borítóképen túljutva, az oldalt megszemlélve azonnal felmerült bennem a kérdés: ki állhat mögötte? Hiszen van itt mindenféle. Orbán Viktor fotója megosztva és egy szivecske, Orbán Ráchel levele megosztva és egy szivecske, a Célpont stábjának negatív drogtesztje és egy szivecske, "Csökken a gyermekszegénység! Exkluzív interjú Gabikával, olvassák szeretettel!" - és egy szivecske, a Szolidaritás a CBA-val csoport (382 ismerős) propagálása és egy szivecske...

A bemutatkozóban látható egy selmeczigabi.hu című oldal is, ezt azonban nem lehet megnyitni biztosan a vírusirtó

De legalább van egy karácsonyi mix is - meg egy szivecske. 

Habony Árpád

Bár Orbán Viktor személyes tanácsadójának sem leltem...mi? Hát de. Tessék. Keményen 35 személy kedveli az oldalát, ami véleményem szerint teljesen megfelel a szörnyű valóságnak. Egy poszt született tőle még december 12-én "Még koronaőrként:" szöveggel. Videó is van. Nem mertem megnézni. Talán majd. Karácsony? Lópikulát. 

Deutsch Tamás 

Nincs mese, a Fidesz mókamesterének elsődleges pályája az MTK a Twitter. Facebookon december 24-én, az MTK Budapest fényképét megosztva kívánt boldog karácsonyt, mindenféle szokásos sallang nélkül. Azzal kapcsolatban, hogy mi késztette erre a meglehetősen minimalista megoldásra, csupán találgatni tudok. Lehetséges, hogy hamarosan olvashatunk kimeríthetetlen tollából egy csakis rá jellemző, iszonyatosan nagy trollkodást? Az lenne ám a karácsonyi ajándék - utólag is. 

Twitteren még ennyi sincsen. 

Remélem, 2015 karácsonyán bővebb lesz a felhozatal. Ha még addig kihúzzák valahogyan...

(A totális káoszban leledző Lázárt és Szijjártót is kerestem, róluk még ennyit sem lehetett találni.)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr427013833

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szűz Máriának joga lett volna elvetetni a magzat Jézust? 2014.12.27. 17:24:31

Üvöltöző pucér nő balhézott a betlehemi jászol mellett a Vatikán főterén. Íme az emberfia, és íme az emberi mivoltából kivetkőzött liberális aktivista nőstény - írhatnánk a pápa Urbi et Orbi áldását ellenpontozni kívánó akcióról a Szent Péter téren dec...

Trackback: Tudtad, hogy Goodfriend egy frissen kirobbantott polgárháborúból érkezett Budapestre? 2014.12.27. 17:21:49

Más országból már rég kizavarták volna ezt az idegen belügyekbe avatkozó felforgató ügynököt, aki korábbi állomáshelyén, Szíriában is részt vehetett a százezrek halálát követelő "Arab tavasz" nevű vérengzés kiprovokálásában. Mi is megtehetnénk, amit a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.27. 17:03:31

Csináltassatok már egy rendes sablont, mert mindig azt hiszem, hogy egy másik blogon vagyok.

brumeszkosz 2014.12.27. 17:15:11

A fidesz férgek gyülekezete!!! Egyet sem láttam az ételosztásnál pedig sok ezer ember nekik köszönheti a nyomorúságos helyzetét.

Rothadt volna mind az anyjába!!!!!

nnnnnnnn 2014.12.27. 18:32:45

szemétláda orbán képes volt a facebook oldalán az őt lájkoló tömegnek boldog karácsonyt kívánni. és mindezt karácsonykor. felháborító és gusztustalan. :D

Nick-Name 2014.12.27. 18:37:32

A karácsonyfás-grincses képről nem hiányzik egy puskacső?

Gyurcsany F. 2014.12.27. 19:54:02

Tipikus fasiszta diktator feje van.

gadus 2014.12.27. 20:12:19

A deutsch bevallottan zsidó.Jézus gyilkosainak nem ünnep a karácsony.

midnight coder 2014.12.28. 09:06:45

@brumeszkosz: Azok az MSZP-nek köszönhetik a nyomorúságos helyzetüket. Ők vitték csődbe a szocializmust, majd ők lopták szét az országot - már a gengszterváltás előtt elkezdték, lásd spontán privatizáció. Aztán az MSZMP-ből kiváltak a becsületes kommunisták (Thürmerék) a gazemberek meg maradtak. És ne gyere azzal, hogy de a FIDESZ-ben is vannak ex-MSZMP-sek, mert az MSZP viszon 100%-ban abból állt, és aki azóta csatlakoztak pontosan tudták hogy az országot szétlopó ex-vörösnácikhoz csatlakoztak.

Amúgy az ország nagy része jól járt a gengszterváltással - elvégre időnként legalább így nem ezek az idióta gazemberek kormányoznak. De speciel pont a hajléktalanok azok akik anno jobban éltek a szocializmusban (voltak munkásszállók és tessék-lássék munkák amik kb. a mai közfoglalkoztatásnak feleltek meg).

conchita 2014.12.28. 11:11:55

@midnight coder: Egy pillanatra álljunk meg! Ki is volt a renccerváltás első privatizációs minisztere? Valami Mádl?
Ki is privatizálta a Videotont és az Ikaruszt?
Széles Ingyenenergia Gábor?
2010 május : államadósság 19300 milliárd
2014 október:államadósság 24700 milliárd

Ј.László 2014.12.28. 11:15:17

@conchita: Ha ennyit nőtt az államadósság, az ugye azt jelenti, hogy a Fidesz újabb hitelből fizette a kamatokat és így trükközte be a 3 százalékos államháztartási hiányt.

midnight coder 2014.12.28. 11:44:36

@conchita: Ja. A hülye MDF-esek orra előtt lopták szét az MSZP-sek a közvagyont. Persze nem csak ők, de jellemzően ők rendelkeztek egyrészt a megfelelő elvtársi kapcsolatokkal, másrészt a spontán privatizáció során összelopott tőkével. Széles a kevés kivétel egyike volt, neki a saját kis számítógépes üzletéből volt a pénze.

2002: államadósság 7965 milliárd.

midnight coder 2014.12.28. 11:55:16

@Ј.László: A kamatokat a gengszterváltás óta minden kormány hitelekből fedezte. Ezért volt felelőtlen dolog Megyóék jóléti rendszerváltás programja, ami valóban hitelekből hazudta be a GDP növekedést. Ma a GDP nagy része exportból van, és nem a belső fogyasztás generálja mint az MSZP kormány idején.
Ugyanakkor az adósságszolgálat valóban iszonyatos pénzeket visz el - e nélkül vastagon nyereséges lenne az államháztartás - sőt, ez még Fletóék idején is igaz lett volna.

Olyan ez, mintha lenne egy család ahol volt 7 millió forint hitel, és mondjuk havi 200 ezer forint nettó bevétel. Ebből még meg tud élni a család, ki tudja fizetni a kamatokat, mondjuk úgy havi 50 ezer forintot. De a családfő úgy dönt, hogy nagy jólét lesz, ezért 8 év alatt felvesz egy rakás további hitelt. A 8. év végére a családnak lesz 20 millió hitele, igaz közben a bevétel is emelkedett vagy 50 ezer forinttal, de a kamat meg felment vagy 120 ezerre, pláne mert az újabb hiteleket már jóval magasabb kamatra adta csak a bank.
Nyilvánvaló, hogy ebben a helyzetben picit nehezebb nyereségesre kihozni a család költségvetését.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.12.28. 12:38:46

szerencsére a kormánypárti karácsonyi agyrohasztás HELYETT itt vagytok nekünk TI....
süti beállítások módosítása