B1 blogcsalád



A Fidesz pénzelte a liberálisok kampányát? FRISSÍTVE!

2014. december 07. - ng.pontkukac

Néhány nap különbséggel hárman is elhagyták az alapítók közül Fodor Gábor Magyar Liberális Pártját. Az Egyenlítő több egymástól független forrása szerint Popper Gábor azért hagyta ott Fodorékat, mert a pártelnök nem tudta igazolni, hogy nem a Fidesz pénzelte a párt őszi kampányát.

simicska.jpg

Rózsa Mihály, Popper Gábor ás Varga Nóra is kilépett néhány nap különbséggel a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Pártból. Varga volt a tavalyi időközi választáson a liberálisok fóti polgármester-jelöltje, és az utóbbi évek legjobb szereplését könyvelhette el: 13 százalék voksolt rá. Varga Nóra kilépését a Facebook-oldalán elvi okokkal magyarázta, akárcsak a legendás liberális, Rózsa Mihály, aki pesterzsébeti polgármester-jelöltként futott októberben.

Konkrétabb problémája volt Fodor Gábor pártjával Popper Gábornak. A párt ügyvivője kilépése előtt kérdőre vonta Fodort, hogy miből tellett az őszi óriásplakát kampányra, és igaz-e, hogy a Publimont (ez Simicska Lajos plakátcége) helyein megjelent plakátokat valójában a Fidesz finanszírozta. Fodor tagadta a vádat, de nem tudott érdemi magyarázattal szolgálni, hogy akkor mégis miből tellett a több tízmilliós korteskedésre.

Nem ez az egyetlen kapocs egyébként a Fidesz és Fodor pártja között. Azt Fodor nem is szokta tagadni, hogy időnként találkozik Orbán Viktorral a parlamenten kívül is, hiszen kapcsolatuk a Bibó Szakkolégiumig nyúlik vissza. De van más is: Fodor egyik legfőbb támogatója a zöld bizniszben utazó Törő Csaba 2010 óta rendszeresen együtt üzletel Simicska Lajossal.

Törő Csaba Fodor Gábor támogatójaként került a politika közelébe. Kóka ellenében Fodort támogatta pénzzel az SZDSZ 2008-as elnökválasztási kampányában. Ő a társtulajdonosa a Geohidroterv Kft.-nek, amelyik a Közgép konzorciumi társa. Együtt – illetve hárman a Strabag MML Kft-vel – végzik a Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási program rekultivációját 5 milliárd forintért. A Geohidroterv – amelynek 2011-ig ügyvezetője volt Forró Zoltán, Demszky Gábor egykori budapesti főpolgármester kabinetfőnöke – végzi egyébként minden idők legnagyobb, 24 millió eurós magyarországi környezeti kármentesítését Üröm határában.

Az Egyenlítő információi szerint ilyen közös biznisz volt egy 2010-es ügylet is. Törő az egykori felcsúti katonai bázis kárelhárításához társult be Simicska cégei mellé. Ott több mint félmilliárdból végezhettek talajcserét.

FRISSÍTÉS #1 A Magyar Liberális Párt szerint hazudunk, szerintünk meg nem, úgyhogy álljon itt az ő véleményük is:

Az Egyenlítő blogon 2014. december 7-én megjelent írás egy hazugsággyűjtemény. A Magyar Liberális Párt önkormányzati választási kampányát egy belföldi hitelintézettől felvett kölcsön, valamint az állami támogatásból származó anyagi forrás fedezte - mint ezt a kampány során többször is tisztáztuk a sajtó nyilvánossága előtt. 

A Magyar Liberális Párt honlapján a kampány kezdetétől elérhetőek azok az adatok, amelyek igazolják azt, hogy mikor mire költött a párt a kampány ideje alatt. A bejegyzésben megnevezett mindhárom kilépett tag - Vargha Nóra, Popper Gábor, Rózsa Mihály - egybehangzóan cáfolja az Egyenlítő blogon megjelenteket. Popper Gábor kiemelte, a leírtaknak megfelelő helyzet soha nem történt meg, és visszautasítja, hogy a nevét összekötik olyan valótlan történésekkel, amelyek a párt  politikai ellenfeleinek érdekét szolgálják.

A Magyar Liberális Párt a sajtószabadság elkötelezett híveként, helyreigazításra kéri az Egyenlítő blog szerkesztőjét. Amennyiben ennek nem adnak teret, kénytelenek leszünk jogi lépéseket tenni az ügyben.

           

Szekula István

Sajtófőnök

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr246963595

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tüntető vagy? Nesze, itt egy gondolat-mankó! 2014.12.07. 13:03:59

Hogyan válts kormányt 10 perc alatt? Énekeld el a Ha én zászló volnékot, meg a Miért hagytukot, köpd le bal váll fölött átfordulva a Hírtévés Attilát, mondd el visszafelé, hogy "Andre, je t'aime" és a kormány már le is van váltva. Ovis mondókákból plag...

Trackback: A liberálisok szerint célszerű lenne betiltani a kommentezést 2014.12.07. 12:59:03

Túl sok a gyáva, névtelen troll, aki fizetett propagandát végez az oroszok meg a kínaiak pénzén - tudhatjuk meg Bede Márton cikkéből. Aki egyébként bevallottan leszarja az olvasói véleményeket, mint ahogy azt az írásából vett idézetek egyikében a saját...

Trackback: Tüntető vagy? Nesze, itt egy gondolat-mankó! 2014.12.07. 12:56:55

Hogyan válts kormányt 10 perc alatt? Énekeld el a Ha én zászló volnékot, meg a Miért hagytukot, köpd le bal váll fölött átfordulva a Hírtévés Attilát, mondd el visszafelé, hogy "Andre, je t'aime" és a kormány már le is van váltva. Ovis mondókákból plag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2014.12.07. 12:41:27

Fogalmam sincs, van-e összefonódás Fodor meg a Fidesz közt, de annak a jelentősége, hogy 3 ember kilép a MLP-ból, annyi, mintha a kedvenc sörözőm törzsvendégei közül (kb. 20 fő) 3 holnaptól nem jön. És?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.07. 12:54:16

"Néhány nap különbséggel hárman is elhagyták az alapítók közül Fodor Gábor Magyar Liberális Pártját. "

Ez azt jelenti, hogy NÉGYEN már biztosan voltak benne :)

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.12.07. 13:20:06

Fodor Gábor minden megszólalásával a Fidesznek dolgozik, természetes, hogy támogatja őt Simicska.

Szeréna Molnárné 2014.12.07. 13:29:37

A vörös rókaképűtől mit lehet várni!!!

Rudi Kató 2014.12.07. 13:36:50

@bölcsészmérnök: Rosszul tudod! A likud fidesz dolgozik fodoron keresztül az szdsz-nek!

zila5 2014.12.07. 14:10:23

Fodor Gábor a legsunyibb ember akit valaha láttam. Szerintem simán megérdemli a legundorítóbb politikus címet, ami ebben az országban azért nem semmi teljesítmény. :D

eßemfaßom meg áll 2014.12.07. 14:29:21

Jól értem, hogy szegény Fodor egyedül maradt?

dhrbikes 2014.12.07. 14:44:03

Az miért olyan biztos, hogy Simicska a fidesz érdekében és nem ellenük támogatta Fodort?

prolee 2014.12.07. 14:54:41

@zila5: Ez a nap kommentje. :)

prolee 2014.12.07. 14:55:40

@dhrbikes: Tuti, hogy Lajos a Fidesz ellen dolgozik - áldassék a neve!

stevie balkanski 2014.12.07. 15:07:54

Az MLP talán az egyetlen parlamenti párt, aki kitette a honlapjára az idei önkormányzati választások kampányának kiadási oldalát, innen lehet letölteni: liberalisok.hu/?page_id=69 Innen kiderül, hogy számlával igazolhatóan uszkve 34 millió forintot költöttek a kampányra, ebből 18 millió ment kültéri reklámokra. Aki ismeri a médiaárakat, az láthatja, hogy ez teljesen reális összeg. Ha sok szavazatot nem is hozott, mindenesetre feltette Fodor mellé Bodnárt is a politikai térképre, méghozzá viszonylag olcsón. A párt bevételei is nyilvánosak, a támogatók listája letölthető a fent linkelt oldalról, ezen felül pedig tudható, hogy parlamenti pártként az MLP mennyi rendszeres havi költségvetési támogatásban részesül, illetve nem volt titok, hogy a kampány előtt a párt 30 milliós bankhitelt vett fel, nagyrészt éppen a költségvetési támogatás fedezetével. A három kilépés amúgy nem volt egyforma: Popper és Vargha valóban kiléptek, Rózsa Misi ellenben egész más okok miatt nem tagja már a pártnak.

embermese 2014.12.07. 15:13:07

Rózsa Mihály
40 perce ·
A cikk megemlít engem is. Abból annyi igaz, hogy kiléptem a Magyar Liberális Pártból. Én soha nem nyilatkoztam egyetlen médiának se a kilépésem okairól. Most se szeretnék ebbe részletesen belemenni. Annyit ki kell jelentenem, hogy nekem nincs információm arról, hogy a Fidesz bármiben is támogatta volna a Magyar Liberális Pártot. Kilépésem oka a pártból elsősorban az volt, hogy nem értettem egyet a párt szervezeti felépítésével, nem értettem egyet több esetben a párt politikai irányvonalával, stílusával, és bizonyos vezetőkkel - nem Fodor Gábor- olyan személyi ellentétem volt, ami miatt nem akartam tovább velük egy pártba maradni. A liberalizmus képviseletét máshogy képzelem el, mint az MLP vezetése, úgy a politikájában, mint a szervezésében, szervezeti felépítésében , mint a kommunikációjában. Az MLP teljesen más irányt képvisel, mint amit az SZDSZ képviselt egykor, az én liberalizmusom viszont az SZDSZ liberalizmusával azonos.
Nagyon felháborít, hogy valakik általam nem ismert indokból, a nevemet fel akarják használni annak érdekében, hogy lejárassák általa a Magyar Liberális Pártot. Ettől határozottan elhatárolódom és visszautasítom. A Magyar Liberális Pártot a Fidesz diktatúrával szemben álló egyik demokratikus erőnek tekintem."

Most éppen kitől kapod a fizetést?

embermese 2014.12.07. 15:14:46

A fizetésre való utalás, a nagy port vert MSZP pártházból jövő utasításos botrányod miatt kérdezem.. továbbra se megy önállóan, diktálók és mecénások nélkül?

Namir 2014.12.07. 15:42:30

Vannak, akiknek semmi sem jó.
Most az a bajuk, hogy a Fidesz segít egy liberális pártot.
Nem ezt akarták?

Szúnyog 2014.12.07. 15:49:42

@embermese: "nem értettem egyet több esetben a párt politikai irányvonalával, stílusával, és bizonyos vezetőkkel"

Ezek szerint van ott még valaki Fodoron kívül?

Netuddki. 2014.12.07. 15:50:58

@Namir: Hát te ki a fasz vagy?

"Namir 0 bejegyzést írt és 491 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2008.05.10. óta tag."

Netuddki. 2014.12.07. 15:52:58

@Szúnyog: Nem értelek benneteket fideszesek. Anyira, de annyira szíveteken viselitek a mlp sorsát. Azon kívül, hogy ezzel is jól lehet terelni van valami más ok is? Személy szerint meg leszarom mi van a fodorral...

embermese 2014.12.07. 15:56:45

@Szúnyog: vicces vagy... vannak, van egy új fiatal réteg, ami nyilván a szokásjogba és múltba merevedett érdekeit sérti. DE ez nem változtat azon, az egyenlítő blog soha nem volt pártatlan és az ilyen megélhetési blogírók iszonyú kárt okoznak a politikai közbeszédben.

Virányi András (BANDITA) 2014.12.07. 16:00:32

És téged ki pénzel Németh Gábor? BANDITA.

_Neville 2014.12.07. 16:03:06

@embermese: "az én liberalizmusom viszont az SZDSZ liberalizmusával azonos." Akkor szerintem mindenki jól jár vele, ha távozik. Főképp az igazi liberálisok.

Szúnyog 2014.12.07. 16:03:40

@embermese: Bősz Anett? :))) Amennyire kártékony, annyira jelentéktelen - szerencsére.

Azzal egyet értek, hogy ezek a megélhetési bloggerek roppant kártékonyak, de amellett még színvonaltalanok is.

profilo 2014.12.07. 16:08:44

@prolee:

És milyen rosszul csinálja...

:)

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.12.07. 16:13:52

Végre egy liberális erő amit az országon belülről pénzelnek...:)

Brávó, igy kell eztet!

eßemfaßom meg áll 2014.12.07. 17:34:39

Nincs is annál szebb mint amikor az orbánt falhozállítani kívánók egymást ekézik a nagy túláradó szeretükben :)

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.12.07. 18:33:44

Szerintem ma már a komplett ellenzéket a fidesz pénzeli. Tudják jól orbánék, hogy amíg ezek foglalják a helyet a baloldalon, addig a fideszt ki sem lehet robbantani a kormányzásból.

Mással nem lehet magyarázni azt a balfaszkodást, amit a demokratikus ellenzékiek lenyomtak az idén.

sutyerák 2014.12.07. 19:03:13

Fodor jó gyerek.(pl. orbánnál nagyságrendekkel tisztességesebb szerintem)
akkor ment el kicsit az esze amikor megfésülködött.

Gera 2014.12.07. 19:23:55

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Ezzel amúgy mi a gond? Az a problémád, hogy hat év alatt csak ötszázszor szólt hozzá? Nem mindenkinek van állandó szómenése.

gizmo26 2014.12.07. 20:45:23

Az ilyen, lebőgött korrupt politikusokkal teli, hülye kis baloldali pártok miatt szavaz az ember a Fideszre (pl. MSZP, DK, Együtt-Külön ), nem pedig azért, mert olyan jól teljesítene a Viktor.

Prézli Péter (törölt) 2014.12.07. 21:15:09

fodor már régóta politikai hulla, még egy kicsit erőlködik ... minek? ... kinek?
a liberalizmust sikerült szitokszóvá módosítania, neki és társainak ...

layo 2014.12.07. 22:02:43

@Paul James Bhear: az a fidesz volt ( aki szitokszóvá módosított sok mindent...

tisztapista 2014.12.07. 22:12:17

A liberális pártot természetesen Orbán Viktor pénzelte. Hamarosan meg fogja jeleníteni az új vagyonnyilatkozatában is. És miért?

Hát azért, mert az illiberális eszmék csak a liberálisok mellett virágozhatnak. Gyurcsány pedig majdnem teljesen kiábrándította a népet a liberalizmusból, ezért Orbán létrehozta saját rezervátumát az őslakos rendszerváltó liberálisokkal.

Krisz11 2014.12.07. 22:25:17

Amilyen undorító a liberális párt meg eszme, elrettentésül lehet támogatni, hogy aztán lehessen mutogatni az embereknek, hogy na, ez a liberalizmus, nehogy elfelejtsék.
Nagy húzás lenne a Fidesztől, ha tényleg támogatnák őket.

Namir 2014.12.07. 22:48:27

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
"nicktolvajmentesítő_kovi1970 0 bejegyzést írt és 16783 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2007.06.10. óta tag."

Közel 17000 HOZZÁSZÓLÁS???
nekem nincs ennyi időm, se kedvem hozzászólni...
persze, ha téged ezért fizetnek, az más

P.Freddy 2014.12.07. 23:19:14

@gizmo26:

"...miatt szavaz az ember a Fideszre..."

Nem. Azért szavaz valaki a Fideszre, mert idióta fideszparasztok vagytok. Mert nem láttok tovább az Orbán seggéből kilógó orrotoknál, hogy mekkora kárt okoz ez a csótánnyféreg-banda a jövő Magyarországának.

Tudod, te már lehet hogy nem is fogsz élni, amikor ezeknek a görényeknek köszönhetőena a mostani magyar gyerekek, fiatalok kínai módra lesznek leállatosítva, mert szétbaszták az oktatatást.

De abban biztos lehetsz, hogy Lázár Boldizsárnak kurvára lesz Luis Vutton cucca, és családi összefogással épített jachtja is.

Ilyen egyszerű ez: seggfejek hátán úszik el az ország jövője.

Peterpapo 2014.12.07. 23:23:55

@gizmo26: Balfasz korrupt politikusokkal teli kispártok miatt szavazol az aljas, hazug és még korruptabb politikusokkal teli Fideszre? Orvosnak mutasd meg magad gyorsan!

gizmo26 2014.12.07. 23:37:53

@Peterpapo: Honnan tudod, hogy a Fidesz a korruptabb? Bizonyítékod van?

gizmo26 2014.12.07. 23:39:05

@P.Freddy: Csak irígyled a sikereit, ezért sározod alaptalanul.

P.Freddy 2014.12.07. 23:48:44

@gizmo26:

"Csak irígyled a sikereit, ezért sározod alaptalanul. "

Lázár Boldizsár sikereit irigyli bárki is?

Hogy az apja egy tajparaszt fideszbunkó köztörvényes bűnöző, és csak azért nincs börtönben Zuschlág és Simon példájára, mert a lopott trafikpénzekből konkrétan ő pénzeli az "igazságszolgáltatást" Polt Péter személyében, aki csokiszökőkutat nyalva féregként csúszik-mászik a Fidesztrágyában?

Ugyan már. Ezeket maximum ti, Fidesz-szavazók irigylitek, mert hiába szaroztátok be a nyelveteket, mégsincs kolbászból a kerítés. De még lehet, Vityóka egyszer arra jár (ha megéli, ahogy mostanában kinéz neki a sztrók), jól körbeszarja, nesztek nektek kolbászt, oszt jónapot. :)

Peterpapo 2014.12.07. 23:51:40

@gizmo26:

Hihi. Vicces vagy. Trafikmutyi, házvásárlások, a parlagfűre befizetett 1% adó másra költése. a vörös iszap katasztrófára befolyt összeg nagy részét szintén lenyúlták, mert az érintettek, csak egy kis részét kapták meg, a magánnyugdíjról most ne is beszéljünk, most intézik, hogy a maradékot is megkaphassák. Akkor azt ígérték, hogy hamarosan mindenkinek névre szóló számlája lesz. Ennek kb 5 éve és nem történt semmi. Aljas hazug szarcsimbókok. Földmutyi. Soroljam még? Folyamatosan a haverokat hozzák helyzetbe. Vasárnapi nyitva tartás. Miért pont a 400 nm feletti üzletekre vonatkozik csak? Ha már, akkor legyen 50 nm feletti, mert ami olyan kicsi, az biztos maszek, családi vállalkozás és nem franchise-ban működtetett CBA. És mi van az ügyfélszolgálatokkal, ahol szombat vasárnap 0-24-ben dolgoznak emberek? És mi van a személyes ügyfélszolgálatokkal, akik vasárnap is melóznak. Nekik szabad majd dolgozni, csak multi élelmiszer boltoknak kell bezárni?

gizmo26 2014.12.08. 00:00:25

@Peterpapo: Te ezt korrupciónak látod, de valójában csak arról van szó, hogy a Fidesz holdudvara kipicsázza a multikat az országból, hogy ne az idegenek talicskázzák ki a pénzt, hanem az országban maradjon, a magyar kisvállalkozóknál, akik luxus karórákat forgalmaznak, vagy luxuslakásokat építenek a politikusaonknak itthon, magyar pénzeket felhasználva. Csak rövidlátó vagy, és nem érted, hogy mindezt értünk, a népért teszik.

gizmo26 2014.12.08. 00:00:54

@Peterpapo: Megédenek minket, hogy ne legyünk gyarmat

Peterpapo 2014.12.08. 00:05:54

@gizmo26:

Köszi! Vidámmá tetted az éjszakámat! Tuti, hogy ezeket nem gondolod komolyan, mert ekkora barom nem lehetsz! :) Azt elfelejtetted mondani, hogy melyik országban maradjon? Svájcban? Ahol Lézer Janó is tartja a számláját? :) Vagy Ausztráliában, ahol Kósa elköltötte? ;)

Szúnyog 2014.12.08. 01:25:16

@Namir: kovival nem érdemes foglalkozni. Egy köpködő proli, saját, vagy értelmes gondolata sosem volt. nagyon ragaszkodik a Kovi névhez, ez már a sokadik ilyen neki, s jól is teszi, így legalább tudjuk, Mr. Nullához van szerencsénk.

toportyánzsóti 2014.12.08. 06:20:20

Bibó kollégistáknak régen el kellett volna húzni a répába perzse előtte 1 kis ungabunga jár nekik,ezek lesznek Magyarország halála élen a csuti orálmuzsikkal!

toportyánzsóti 2014.12.08. 06:24:41

@Tiszteltetem Brüsszelet: Jobbik eset ha valakit itthonról pénzelnek nem Moszkvából Teheránból Bakubólmint a fajmagyarokat.

toportyánzsóti 2014.12.08. 06:29:28

@Krisz11: Liberálisoknál a fajmagyarok undorítóbbak nagyságrendekkel,akiket falafeles pénzek táplálnak és keleten képeztek ki hogyan kell hazudni országot rombolni.

fesztiválozó · http://legyenrend.blog.hu 2014.12.09. 01:05:46

@Krisz11: Kifejtenéd, hogy mi undorít az eszmében?
Mert szerintem kb. annyira vagy képben a fogalommal kapcsolatban, mint Vona Gábor (semennyire), aki szerint "A liberalizmusnak az a lényege, hogy minden ugyanolyan értékes, minden egyenlő. " (Forrás: www.origo.hu/valasztas2014/20140403-valasztas-2014-interju-vona-gaborral-a-jobbik-elnokevel.html)

Az is szomorú, hogy egy pártvezető alapvető fogalmakkal sincs tisztába...
süti beállítások módosítása